Puslapis 25

konkursai ir viktorinos

Parašytas: 13 Sau 2007, 17:04
AIRENE
BULVINIAI BLYNAI SU MESA
Apie kg bulviu,paruosto mesos farso,2 kiausiniai,druskos,aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame(smulkiai),Siek tiek nusunkiame.Imusame kiausinius,pasudome,ismaisome.I ikaitinta alieju dedame sauksta tarkiu,Is farso padarome blyneli ir dedame ant tarkiu,ir vel ant virsaus bulviu mases sauksta.Suformuojame grazu blyna.Kepame apie 15-20 min . ant mazos ugnies,vis pavartant,kol graziai apgels.Galima siek tiek uzdengti.Patiekiame su grietine,galima spirguciu padazu.Skanaus :D

Parašytas: 13 Sau 2007, 17:07
Ramunė
Labai skanūs. :luks: Pas mus juos Kėdainių blynais kažkodėl vadina :?

Parašytas: 14 Sau 2007, 21:04
Lilina
O kuom žemaičių blynai skiriasi? Iš virtos bulvės daromi?

Parašytas: 14 Sau 2007, 21:09
Ramunė
Taip.Žemaičių blynai yra daromi iš virtų bulvių su virtos mėsos įdaru. Bet aš dažnai pakepinu faršą, kaip lazanijai, ir prikemšu žemaitukus :lol:

Parašytas: 14 Sau 2007, 23:14
daida
Ramunė rašė:Labai skanūs. :luks: Pas mus juos Kėdainių blynais kažkodėl vadina :?
Pas mus jie taip pat Kėdainių blynais vadinami :lol:

Parašytas: 14 Sau 2007, 23:16
daida
Ramunė rašė:Taip.Žemaičių blynai yra daromi iš virtų bulvių su virtos mėsos įdaru. Bet aš dažnai pakepinu faršą, kaip lazanijai, ir prikemšu žemaitukus :lol:
Mes kartais vietoj virtos mėsos dedam tarkuotas pakepintas morkas su razinomis :roll:

Parašytas: 15 Sau 2007, 10:29
Lilina
daida rašė: Mes kartais vietoj virtos mėsos dedam tarkuotas pakepintas morkas su razinomis :roll:
Bet jeigu valgot su tarkuotom bulvėm 078

Parašytas: 15 Sau 2007, 11:31
daida
Lilina rašė:
daida rašė: Mes kartais vietoj virtos mėsos dedam tarkuotas pakepintas morkas su razinomis :roll:
Bet jeigu valgot su tarkuotom bulvėm 078
Bet morkas juk dedam į žemaičių blynus, o ne į tarkuotų bulvių blynus :idea:

Parašytas: 15 Sau 2007, 12:19
Lilina
aaaaa :)

Parašytas: 15 Sau 2007, 18:21
Ramunė
Užgavėnių stalo paįvairinimui:

TROSKINTA MĖSA SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS IR GRYBAIS

Mėsos ( jautiena arba kiauliena )
Lašinukų (geriausiai rūkyti),
svogūnas ( didelis ),
2 morkos,
raugintų kopūstų,
česnako 2 skiltelės ( nebūtinai),
keletas džiovintų išvirtų grybų,
lauro lapelis,pipirų, druskos.

Mėsą supjaustome truputį stambesniais gabalais, kaip guliašui. Sudedame į gilesnę keptuvę ir kepame. Mėsai apkepus,dedame smulkiai supjaustytus lašinukus ir paspirginame, įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, stambiai tarkuotas morkas. Viską sukrečiame į puodą.Įdedame lauro lapą, pipirų, sukrečiame kopūstus, grybus ir troškiname. Jei trūksta skysčio, įpilame sultinio. Pabaigoje pasūdome ( jei reikia), sudedame kapotą česnaką. Skanu su bulvėmis, ypač virtomis su lupena.
Beje, jau kepiau bulves folijoje su lupena :luks: . Jos taip pat turėtų labai tikti.

Parašytas: 15 Sau 2007, 18:31
Ramunė
BULVINIAI BLYNAI ANT KOPŪSTLAPIŲ

Bulves sutarkuoti, truputuką apsunkti, įmušti kiaušinį, įberti druskos.

Į skardą dedame kopūsto lapus, pateptus aliejumi, ant jų pilame tešlą. Kepame orkaitėje apie 30-40 minučių. Valgome su grietine, galima su varške ir grietine, galima su spirgučiais.

Dėl sąžinės ramumo, parašysiu, kad pati savarankiškai jų nesu kepusi :oops: , bet anytai padedu. O ji leido parašyti :twisted: Labai skanu :hubba: , nes kopūstų lapai priduoda labai jau :luks: skonį.

Parašytas: 15 Sau 2007, 22:34
Lilina
Ir dar vienas receptas, kuri PRIVALAU išbandyti , pas mane jau patiekalai nustojo kartotis :?

Parašytas: 15 Sau 2007, 23:51
daida
Mano močiūtė, kai buvo gyva tokius blynus kepdavo, mes juos bandomis vadinome :roll:
Tiesa, močiūtė kepdavo krosnyje, tai skonis neišpasakytas :hubba:

Parašytas: 16 Sau 2007, 09:19
Ramunė
Anyta irgi sakė, kad duonkepėj nepaprastai skanu. Deja, sąlygas mažai kas turi :?

Parašytas: 16 Sau 2007, 17:10
Ramunė
RYŽIŲ IR CUKINIJŲ BLYNELIAI

150g ilgagrūdžių ryžių,
kiaušinio trynio,
mažos cukinijos,
100g tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų, mėtų,
mažo indelio natūralaus jogurto ( aš naudojau BIO).

Ryžius biriai išvirti, cukiniją su odele sutarkuoti, įberti mėtų, įdėti trynį, tarkuotą sūrį ir jogurtą.Suberti druską, pipirus. Kepti aliejuje. Skanu su grietine arba varškės ir grietinės ( kefyro) dažinuku.

užgavėnių receptas

Parašytas: 16 Sau 2007, 20:25
Jurate
Taigi, suviliojo geras prizas- fotoaparatas. :) Prašom pasigaminti ir paskanauti mano siūlomų Užgavėnių patiekalų su grybais, kuriuos, tiesa, galima pakeisti ir kt. daržovėmis:

1. Miltiniai blynai su grybais: 0,5 l sūdytų grybų pavirinti ir sumalti. 2-3 svogūnus susmulkinti ir pakepinti, sumaišius su 5 šaukštais džiūvėsėlių kol pagels. Iš 1,5 stikl. miltų, kiaušinio, vandens išplakti miltinių blynų masę. Viską kartu sumaišyti, paruošta masė turi būti tirštoka, bet pilama šaukšu. Iškepti blyneliai valgomi su grietine.

2. Kitokie blynai su grybais: išvirusias 8 vidut. bulves sumalti. Į košę įdėti 2 šaukštus miltų, suminkyti. Susmulkintą svogūno galvutę pakepinti su saujele susmulkintų švelniai sūdytų grybų. Įberti prieskonių. Bulvių masę padalinti į 4 dalis. Iš gumulėlio išplototi elipsės formos paplotį. Viename jo gale dėti grybų ir užlenkus kraštus apspausti. Kepti orkaitėje kol apskrus. patiekti apliejus sviestu.

konkursai ir viktorinos

Parašytas: 17 Sau 2007, 12:47
AIRENE
As tai vadinu grybu kotleciukais.Vasara is nesudytu grybu,ziema -is sudytu gali daryti.Bet darau paprasciau-na,sakykim ,is sudytu grybu.Nuvirinu grybus,per mesmale sumalu grybus ,svoguno.dedu i ta mase miltu.Prieskoniu nereikia,nes esu girdejus,taip tik pakenki ,,subtiliam"grybu skoniui.Druskos irgi nereikia,nes is sudytu.Saukstu keptuveje formuojo blynelius ir kepi,kol graziai apgelsta.Su bulviu kose,zaliu krapu padazu,-tikrai gardu ir grazu. :valg:
O is sudytu grybu,dar tokia paprasta uzkandele neblogai.Ypac is raudonikiu.
sudytu raudonikiu uzkandele
Nuvirti grybus(jei l.surus,pamirkyti pries tai),atsaldyti.Supjaustyti svoguna.Ismaisyti viska su grietine.Valgyti su duona

Parašytas: 17 Sau 2007, 12:55
silsta
Reikia UŽGAVĖNĖM turbūt ir deserto. Prašau:

KEFYRINIS ŽELE TORTAS

Reikės: 1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.riebumo), dar galima dadėt grietinės, kas mėgsta riebiau,
2 šaukštai želatinos,
2 pakeliai žele skitingų spalvų,
cukraus 2 šaukštai (arba pagal jūsų skonį).

Pirmiausia pasidarau želiukus taip, kaip parašyta ant pakelio. Vandens reikia truputį mažiau, negu parašyta ant pakelio. Reikia, kad jie jau būtų sustingę, kai pradėsiu daryt šį tortuką (pasidarau iš vakaro). 2 šaukštus želatinos ištirpiname. Šaltibarščių kefyrą ir cukrų gerai išplakame mikseriu. Tada į išplaktą kefyrą po truputį supilame ištirpintą želatiną. Vėl paplakti. Sustingusius želiukus supjaustau gabaliukais. Kefyrą pilu į formą su skyle vidury, paskirstau supjaustytus želiukus dviejų spalvų, išmaišau, kad vienodai pasiskirstytų, ir į šaldytuvą.... Skanaus :aciu1: :valg: :aciu1:

Parašytas: 17 Sau 2007, 13:00
Lilina
Čia turbūt panašiai išeina kaip tas tortas su žele gabaliukais, kur Daida yra idėjusi temoje apie želė ;) Dar sausainiaias iš šonų apklijuok ir bus aukščiausias kulinarijos pilotažas :luks:

Parašytas: 17 Sau 2007, 15:00
silsta
Daidos jau mačiau tortuką su apdėtais šonuose sausainiais, ačiū jai už idėją, aš kol kas nedariau taip. Būtinai pabandysiu :idea:

Parašytas: 17 Sau 2007, 15:14
daida
018
Užgavienėms želė neruošiama :wink:
Ir taip yra daug riebių, sočių, tradicinių patiekalų :idea:

Parašytas: 17 Sau 2007, 16:27
silsta
daida rašė:018
Užgavienėms želė neruošiama :wink:
Ir taip yra daug riebių, sočių, tradicinių patiekalų :idea:
O po riebių blynų visai nieko gabalaitis želinio tortuko :lol:

Parašytas: 17 Sau 2007, 18:09
Ramunė
VARŠKĖS LIETINIAI SU ĮDARU

Tešlai :
100 g liesesnės varškės,
druskos,
2 kiaušinių,
kapotų petražolių,
stiklinės pieno,
miltų.

Užmaišom tešlą ir palaikom apie pusvalandį, kad susirištų visi ingredientai. Tada iškepame lietinius blynus.

Įdarui :

2 svogūnai,
200g dešros ( dariau su šlapianka),
aliejaus,
šaukštas miltų,
druskos, prieskonių mėsai, truputis maltos r. paprikos miltelių, galima įdėti šiaudeliais pjaustyto šviežio agurko.

Įkaitinam aliejų, sudedame labai smulkiai pjaustytus svogūnus, dešrą,. Apkepiname,suberiame miltus, prieskonius ir dar patroškiname apie 10 min. tada aptepame lietinius, susukame juos voleliu, arba kita norima forma ir valgome su daržovių salotomis arba su grietine. Galima pašildyti orkaitėje ar mikrobangėje.

Parašytas: 17 Sau 2007, 20:47
Ingrida
Pikantiškų salotų sumuštiniai

1 porcijai reikės:

1 kietai virto kiaušinio;
50 g fermentinio sūrio;
3 g česnako;
40 g majonezo (galima ir mažiau);
3 riekių batono.

Sūris ir kiaušinis sutarkuojami, suberiami plauti smulkiai sukapoti česnakai, pagardinama majonezu ir sumaišoma Tada masę tepti ant batono ir 8 minutes kepti orkaitėje.

Parašytas: 17 Sau 2007, 20:52
Ingrida
Džiovintų vaisių saldi sriuba

1 litro vandens;
300 g džiovintų vaisių (nesvarbu kokių);
200 g cukraus;
citrinos griežinėlio (nebūtinai).

Vaisius ir uogas gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Tada suberkite ir išmaišykite cukrų bei pavirkite maišant dar kelias minutes. Į pravėsusią sriubą galite įdėti citrinos griežinėlį, bet prieš patiekiant patartina išimti. Išeina apie geras 3 porcijas.

Parašytas: 17 Sau 2007, 23:55
daida
silsta rašė:
daida rašė:018
Užgavienėms želė neruošiama :wink:
Ir taip yra daug riebių, sočių, tradicinių patiekalų :idea:
O po riebių blynų visai nieko gabalaitis želinio tortuko :lol:
Na gal ir nieko, bet kiek žinau lengvesnis maistas per užgavienes yra vakare valgoma pieniška sriuba :idea:

Parašytas: 18 Sau 2007, 07:54
Ramunė
daida rašė:
silsta rašė:
daida rašė:018
Užgavienėms želė neruošiama :wink:
Ir taip yra daug riebių, sočių, tradicinių patiekalų :idea:
O po riebių blynų visai nieko gabalaitis želinio tortuko :lol:
Na gal ir nieko, bet kiek žinau lengvesnis maistas per užgavienes yra vakare valgoma pieniška sriuba :idea:
Etnokultūros mokytoja pasakojo, kad labiausiai populiari mūsų krašte ( Centre) buvo zacirka - leistiniai kleckai arba jau Ingridos aprašyta saldi sriuba. Bet dažniausiai ji nebetilpdavo... :lol:

Įdomiausio užgavėnių patiekalo konkursas

Parašytas: 20 Sau 2007, 03:50
janrri
Lietiniai su bulvių košės ir grybų įdaru

1 kiaušinis
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
1,5 stiklinės miltų

Sumaišyti tešlą ir iškepti lietinius.

Įdarui reikia bulvių košės ir šviežių virtų grybų, žiemai aš jų prisišaldau šaldiklyje. Keptuvėje pakepinti mažą svogūno galvutę su sviestu iki geltonumo, sudėti maltus grybus, nepamiršti prieskonių pagal skonį ir viską pakepinti, galiausiai sudėti bulvių košę ir dar truputį pakepinti.

Su šiuo įdaru lietinius susukti voleliu ir pakepinti ant sviesto ar aliejaus. Valgyti su grietine. Mano patys mėgstamiausi. Pabandykit gal patiks ir jums. Skanaus.

konkursai ir viktorinos

Parašytas: 23 Sau 2007, 14:24
AIRENE
Blynai su grikiu miltais
1stikline kvietiniu miltu,1stikl.grikiniu(galima paprastai sumalti kavamale grikius),2 stiklines pieno,puse didelio pak mieliu,2 kiausiniai.Galima ideti razinu ismirkytu.Cukraus.
Isleisti mieles piene su cukrum,imusti kiausinius,deti miltus ir maisyti grietines tirstumo tesla.Keleta kartu permaisyti.Kepti ikaitintuose riebaluose,kol apgels.Valgyti su grietine.

konkursai ir viktorinos

Parašytas: 23 Sau 2007, 14:29
AIRENE
Blynai su zirniu miltais
Imti po stikline kvietiniu ir zirniu miltu(kavamale sumalti galima),ipilti pieno,sodos (uzgesintosz0,druskos
ismaisyti tesla,palaukti ,kol pabrinks,kepti gerai ikaitintuose riebaluose.valgyti su spirguciais.