Puslapis 45

Parašytas: 31 Sau 2007, 14:42
Lilina
Jo, keksą patiems bedarant įtariu pigiau gaunasi, arba tas pats.

Parašytas: 06 Vas 2007, 15:52
Lilina
Nu dedu ir aš savo trigrašį į šį konkursą.

Pagaminau mano mamos "pliuškos" (rusiškai плюшки) Kadangi juos irgi iš blynelio formos susukamos, tai pamaniau kad tiks užgavienims.

Taigi reikia:
standartinės mielinės tešlos. Kaip ją pagamint-nepasakosiu. Jus mane puikiai išmokinot tai daryt atskiroje temoje ;) Dar reikia cukraus, aliejaus ir papildomu prieskonių pagal skonį: aguonos, cinamonas, sezamai, razinos, džiovinti obuoliai, kas kam patinka.

Gaminimo procesas:
Atsipjaunam nuo tešlos mandarino dydžio tešlos gabaliuka. Paminkom rankose, padarom rutuliuką, tada jį priplojam ant stalo, padarom blynelį ir biški pakočiojam iki kad būtū 0,7 -1 cm storio. Visą paviršių aptepam aliejum, kažkur apie valgomą šaukštą aliejaus užpilat. Pabarstot paviršių cukrum ir tais priedais kam patinka, aš šiuo atvėju barsčiau cinamonu. Blynelį susukam į vamzdelį, sulenkiam per pusę ir kraštus užklijuojam. Tada per sulenkimo vietą peilių prapjaunam taip, kad kuo daugiau sluoksnių prasipjautų ir išskiečiam prapjautą vietą. Ir sulipinta puse dedam ant blėko. Kepa gan greitai, per 30 min. Ištraukus iš orkaitės aptepam vandenių, kad bulkutės būtų minkštesnės. :) Ir skanaus ;)

Parašytas: 06 Vas 2007, 16:46
Ramunė
Mano vienos iš mėgstamiausių bandelių. Kai mama kepdavo, stovėdavau šalia su pieno stikline rankoj :merg: Bandžiau ir pati, kepti tikrai nesudėtinga :lol: Man labiausiai patikdavo su cinamonu, bet mama kepdavo ir su kapotais riešutais, ir su aguonom...

uzgaveniu patiekalas

Parašytas: 06 Vas 2007, 22:31
Palma
Blyneliai su sokoladu ir saulegrazomis

Sudetis:
1 saukstas cukraus,2 kiausiniai,1 stikline pieno,100 g.pienisko sokolado,1 stikline saulegrazu,miltu,1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu,0,5 stiklines medaus (skysto), saulegrazu papuosimui,aliejaus kepimui.

Is cukraus, kiausiniu, pieno ir su kepimo milteliais sumaisytu miltu uzmaisome grietines tirstumo tesla.I ja suberiame saulegrazas ir susmulkinta sokolada. Blynelius kepame aliejuje, o karstus apipilame medumi ir pabarstome saulegrazomis.Skanaus!
P.S.Galime apibarstyti ir sezamo ar moliugo seklomis,ar kokoso drozlemis.

Uzgaveniu patiekals

Parašytas: 06 Vas 2007, 22:42
Palma
Vistos krutinele su pomodoru padazu

1 vistos krutinele,3 saukstai pomidoru padazo,1-2 saukstai miltu,truputis druskos, vistienos prieskoniu, aliejaus

Vistos krutinele pabarstome druska, prieskoniais, uzdedame pomidoru padazo (1 sauksta) ir marinuojame 5-6 val. I likusi padaza idedame miltu, kad pasidarytu tirsta tesla.Ja aptepame krutinele ir isverdame aliejuje. Patiekiame su makaronais, svieziais agurkais, pabarstome krapais.
P.S. Labai minksta krutinele bus , jeigu ja marinuosim "ZEPTER" vakuuminiame indelyje.

Parašytas: 08 Vas 2007, 00:23
janrri
Šis kepenėlių tortas manau labai tiktų ir užgavėnėms, mes su drauge jį išbandėm, labai skanus ir įdomus :valg:

1kg vištienos kepenėlių sumalti,padruskinti, įdėti 7-8 šaukštus miltų ir iš masės iškepti 3 blynus. 1kg svogūnų pakepinti su kečiupu (kaip silkėms) ir atvėsinus sluoksniuoti kaip tortą. Kepenėlių blynas, jį tepam plonai majonezu, dedam ant viršaus svogūnus ir vėl kitą blyną, maj. ....viršutinis sluoksnis turi būti svogūnų. Skanus ir šiltas ir šaltas.

Parašytas: 08 Vas 2007, 11:44
silsta
Tai pats senoviškiausias Užgavėnių patiekalas.Ypatinga reikšmė šiupinyje buvo teikiama kiaulės uodegai. Sakydavo, kad tas, kuris valgydamas ją ras, pirmas ir ves (jei nevedęs). Kitur uodegą atiduodavo piemeniui, kad geriau kiaules ganytų arba uodegą iš šiupinio suvalgydavo šeimininkas ,,kad rugių ir kviečių varpos būtų tokio ilgumo kaip paršo uodega”.

UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINYS: Stiklinė pupų, stiklinė žirnių, stiklinė pupelių, stiklinė kruopų, 5-7 bulvės, kiaulės uodegos, kojos, knyslė (šnipas) - apie 1 kg., pipirų, lauro lapelių, druskos. Pupas, žirnius, pupeles ir kruopas išmirkyti. Į puodą pilti apie 3 l vandens, sudėti išmirkytas ankštines daržoves bei kruopas, mėsą ir viską virti, retkarčiais pamaišant. Kiek pavirinus sudėti gabalais supjaustytas bulves. Baigiant virti įberti prieskonių bei druskos. Truputį pavirinti. Po to vandenį nusunkti ir šiupinį sukratyti. Skanaus :idea:

Parašytas: 12 Vas 2007, 12:49
fpfp
Meduolis

2 šaukštai arbatžolių (stiklinei stiprios arbatos),
1 stiklinė cukraus,
1 kiaušinis,
0,5 arbatinio šaukštelio sodos,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukštai uogienės (aviečių ar kitokios).
-----------------------------------------------------
Cukrų sutrinti su kiaušiniu ir uogiene, įpilti aliejų ir sodą,
gerai išmaišyti. Įpilti pusę stiklinės atšalusios arbatos ir vės sumaišyti.
Suberti miltus ir likusią arbatą. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
Supilti į suteptą aliejumi forma ir kepti ~160ºC ~30-40min.

Į tešlą taip pat galima įdėti razinų, riešutų ir pan.

Parašytas: 12 Vas 2007, 12:53
Lilina
silsta rašė:
UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINYS: ...
butinai darysiu per užgavienės :wink:

Parašytas: 12 Vas 2007, 14:03
Tutsi
pyrozkai su spyrguciais:

400 g varskes;
0,5 stiklines kefyro;
1 saukstelis sodos;
1 kiausinis;
miltu tiek,kad butu kociojama tesla.Iskociojame kokio 1 cm storio laksta ir supjaustome juostelemis bei kvadratukais.Patepame skardele aliejumi ir pabarstome dziuveseliais.Sudedame pyrozkus ir kepame karstoje orkaiteje kol graziai paskrus.Tada iseme is skardeles sudedame i karsciui atsparu inda,ant virsaus uzpilame paskrudintu spyrguciu su svogunais ir grietine,uzdengiame inda sandariai ir dar dedame i orkaite kokioms 10 minuciu.Skonis..... :hubba: ,kaip bulviniu pyrageliu,nors bulviu cia nera. :DSkanaus :luks:

Parašytas: 12 Vas 2007, 14:07
Andron
Pašalinau fpfp pranešimą, kurstantį antisemitinias nuotaikas :evil:
Prašyčiau daugiau taip nedaryti :evil:
Čia Jums ne Delfio komentarai :roll:

Parašytas: 12 Vas 2007, 14:08
fpfp
Persiprašau:D

Parašytas: 12 Vas 2007, 14:10
Andron
fpfp rašė:Persiprašau:D
OK :wink:
Linkime malonaus ir tūriningo bendravimo :lol:

Parašytas: 12 Vas 2007, 15:31
Lilina
Andron, daugėja bendrautoju, tuoj visų ir nesužiūrėsi ;)

Parašytas: 12 Vas 2007, 17:01
Andron
Lilina rašė:Andron, daugėja bendrautoju, tuoj visų ir nesužiūrėsi ;)
Jeigu aš nesužiūrėsiu - pastėbes kiti :evil:

Parašytas: 13 Vas 2007, 09:35
vincentas.sakas
Kretingos grafų Tiškevičių užgavėnių blyneliai

Blyneliams:
100 g kvietinių miltų,
žiupsnelio druskos,
200 ml šviežių apelsinų sulčių,
20g vyšnių likerio,
3 kiaušinių,
1 šaukšto lydyto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
sviesto kepimui.

Padažui:
100 g sviesto,
100 g rudo cukranendrių cukraus, bet gali būti ir paprastas,
150 g apelsinų sulčių (2 apelsinai),
2 šaukštų vyšnių likerio

Kad blyneliai gautųsi tokie, kokie būdavo patiekiami Kretingos grafams Tiškevičiams, ruošiant lietinių blendinį, pirmiausiai reikia kvietinius miltus išsijoti ir plikyti karštomis apelsinų sultimis (ne miltai pilami į skystį, bet skystis į miltus) bei nepamiršti į blendinį šliūkštelti šlakelį vyšnių likerio. Suprantama, geram blendiniui reikia druskytės kruopelės, na, o dedant kiaušinius, trynius būtina ištrinti iki baltumo su cukrumi, o baltymus suplakti iki kietumo ir juos vėliausiai įmaišyti į blendinį
Taip gaminant, lietiniai išeina plonyčiai, mezginiuoti su skylutėmis. Šiuos lietinus iš abiejų pusių reikia sulenkti keturlinkai ir dar paskrudinti lydytame svieste.
Padažui į keptuvę dėti lydytą sviestą, rudą cukranendrių cukrų, įpilti apelsino sulčių, sudėti blynelius ir juos gerai pakaitinti, kad net suputotų. Karštus patiekti stalan.

Parašytas: 13 Vas 2007, 10:40
Lilina
Nuotrauka tai tikrai kaip iš Grafo Tiškevičiaus rūmų ;)

Parašytas: 13 Vas 2007, 13:51
Andron
Lilina rašė:Nuotrauka tai tikrai kaip iš Grafo Tiškevičiaus rūmų ;)
Matyt, pats Vincentas ten sedi :roll:

Parašytas: 13 Vas 2007, 15:23
Lilina
Ačiū, Vincentai už receptus. Jus turbūt rimtai dominatės kulinarija? Ir dar turbūt būtent lietuviškais patiekalais???

Parašytas: 13 Vas 2007, 16:56
silsta
Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:

Parašytas: 13 Vas 2007, 16:59
Ramunė
silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt

Parašytas: 13 Vas 2007, 17:56
Lilina
silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
:oops: Tai mano klausimas nuskambėjo naiviai...

Parašytas: 13 Vas 2007, 18:24
Andron
Ramunė rašė:
silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt
Yra ir pas mus kažkiek.

Parašytas: 13 Vas 2007, 21:36
Ramunė
Andron rašė: Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt
Yra ir pas mus kažkiek.[/quote]

Aišku, kad yra ir pas mus :lol: Skaičiau, bet manau, kad visi mes čia perskaitę, todėl ir nepaminėjau 8)

Parašytas: 16 Vas 2007, 12:55
Toma...
Plikyti užgavėnių blynai

1,5 stiklinės miltų
stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai miltinio cukraus
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės
riebalų blynams kepti

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai

Parašytas: 16 Vas 2007, 13:06
rima11
Rūgštūs blynai (pompočkos)

25 g mielių
1 šaukštas cukraus (pagal skonį)
2 stiklinė miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
Druskos


Mieles išmaišome su cukrumi, šiltu pienu, trupučiu druskos, aliejaus, kiaušiniais ir miltais. Gerai išmaišome tešlą ir kildiname nuo 2 iki 5valandų. Tešlai pakilus, iškepame blynus.

Parašytas: 16 Vas 2007, 14:29
Tutsi
turetu buti skanu,tik nuo ko jie rugstus :merg2:

Parašytas: 16 Vas 2007, 15:33
janrri
Ko gero nuo ilgo kildinimo. Per 5 val jie užrūgsta. :roll:

Parašytas: 19 Vas 2007, 10:11
silsta
Tikrai taip, rūgštūs būna nuo ilgesnio palaikymo. Kai kepu mielinius blynus, kartais visų iš karto neiškepu, tai dubenį su likusia blynų tešla kišu uždengusi į šaldytuvą. Kitą rytą kepu, tai jie būna rūgštesni :merg2:

Moralas toks: norint išsikepti rūgštesnių blynų, reikia blynų tešlą paruošti iš vakaro :hypno:

Parašytas: 19 Vas 2007, 14:54
Geneira
šiandien kaip tik kepiau krabų lazdeles, tai tikiuosi tiks užgavėnėms
receptukas: kiaušinis, vegeta, kefyras ir miltai. Padarome tirštą tešlą. joje voliojame krabų lazdeles ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame kaip blynus...
Paveikslėlis