Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tai, kad nebukit jau tokios protingos ... cia gi tik zaidimas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Norint laimėti, riekia žinoti visas žaidimo taisykles
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
na vistiek dviracio neisrasim
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Reikalaujam konkretumo .
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
As tai galeciau jau ir gaminti, nes mano receotukas neturi nei kiausiniu, nei pieno, nei mesos. bet dar palauksiu, dabar laiko nelb yra eksperimentams
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
na mes kucioms kiausinisu naudojam, tad mano receptuke kiausiniu tikrai bus, bent jau 1.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Na ka...pradedu
Įdaryti burokėliai
5 nedideli burokėliai
4-5 džiovinti grybai
2 nedidelės kubeliais pjaustytos virtos morkos
2 nedideli smulkinti svogūnai
aliejaus
druskos, pipirų
Grybus užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms kol išbrinks. Burokėlius išvirti ir ataušinti. Galima ir iškepti orkaitėje suvyniojus į folija, ką aš ir dariau, tuomet jie gaunasi skanesni ir kvapnesni. Šaukšteliu išskobti nuluptų burokėlių vidų, įtrinti trupučiu druskos ir sudėti įdarą. Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus iki skaidrios spalvos, tuomet sudėti išmirkusius kubeliais pjaustytus grybus ir dar truputį pakepti. Sumaišyti su morkomis, įberti druskos, pipirų.
Karštus tinka valgyti su bulvėmis. Jei norisi sočiau, galima įsidėti ir silkės
Šaltus tinka valgyti su juoda rugine duona
Įdaryti burokėliai
5 nedideli burokėliai
4-5 džiovinti grybai
2 nedidelės kubeliais pjaustytos virtos morkos
2 nedideli smulkinti svogūnai
aliejaus
druskos, pipirų
Grybus užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms kol išbrinks. Burokėlius išvirti ir ataušinti. Galima ir iškepti orkaitėje suvyniojus į folija, ką aš ir dariau, tuomet jie gaunasi skanesni ir kvapnesni. Šaukšteliu išskobti nuluptų burokėlių vidų, įtrinti trupučiu druskos ir sudėti įdarą. Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus iki skaidrios spalvos, tuomet sudėti išmirkusius kubeliais pjaustytus grybus ir dar truputį pakepti. Sumaišyti su morkomis, įberti druskos, pipirų.
Karštus tinka valgyti su bulvėmis. Jei norisi sočiau, galima įsidėti ir silkės
Šaltus tinka valgyti su juoda rugine duona
- Prikabinti failai
-
- IMG_0082.JPG (42.66 KiB) Peržiūrėta 5973 karus(ų)
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
sveikinu pacia pirmaja dalyve.
o kodel nedarei su apvaliu burokeliu? forma butu grazesne?as tau jie nepatinka?
o kodel nedarei su apvaliu burokeliu? forma butu grazesne?as tau jie nepatinka?
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Sveikinimai Pyp .
O aš sakyčiau, kad pailgas burokėlis dar gražiau, apvalus toks kasdieniškas ir pabodes.
O aš sakyčiau, kad pailgas burokėlis dar gražiau, apvalus toks kasdieniškas ir pabodes.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Super, au pirmoji dalyvė yra ir dar su tokiu skanėstu mėgstu burokėlius, o į pailgą daugiau telpa įdaro
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
mm, bravo Galvoju, šiis metais gal reiktų bent namuose pabandyti advento pasninko laikytis. valgykloj gal negausiu nieko tinkamo, bet va namuose jūsų čia prisiūlytų patiekaliukų meniu reikės sudaryti
Mano idėja vis bręsta... Bijau, joje yra sviesto
Mano idėja vis bręsta... Bijau, joje yra sviesto
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Gal ir keista,bet man tie pailgi ir skanesni!
Šaunuolė!
Šaunuolė!
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolė Pyp, ledų laužytoja
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
sveikinu ir as pyp,bus isbandyta
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
pailgi burokeliai yra skanesni, nes turi maziau skaiduliniu medziagu ar kazkas panasaus...vienu zodziu minkstesne ju struktura...aisku jei patinka apvalus, tai skonio tikrai nepagadins
paciai irgi labai patiko...pabandykite, tikrai verta
paciai irgi labai patiko...pabandykite, tikrai verta
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Lyg mažesnės skaidulos, užtat minkštesni. Aš juos naudoju sultis spaudžiant, man patinka dėl švelnesnio skonio
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Troškinti rauginti kopūstai su silke ir bulvėmis
5 silkės
10 bulvių
1 l raugintų kopūstų
1 svogūnas
6 džiovinti grybai
0,5 stiklinės aliejaus
Į puodą įpilkite truputį vandens, aliejų, sudėkite kopūstus, išvirtus ir susmulkintus grybus, susmulkintą svogūną. Troškinkite 1,5 valandos. Bulves su lupenom išvirkite atskirai. Silkes supjaustykite gabalėliais. Į gilesnį indą sudėkite pusę nuluptų ir griežinėliais pjaustytų bulvių, ant jų sudėkite kopūstus, paskui silkę ir ant viršaus likusias bulves. Šutinkite orkaitėje apie 30 minučių.
5 silkės
10 bulvių
1 l raugintų kopūstų
1 svogūnas
6 džiovinti grybai
0,5 stiklinės aliejaus
Į puodą įpilkite truputį vandens, aliejų, sudėkite kopūstus, išvirtus ir susmulkintus grybus, susmulkintą svogūną. Troškinkite 1,5 valandos. Bulves su lupenom išvirkite atskirai. Silkes supjaustykite gabalėliais. Į gilesnį indą sudėkite pusę nuluptų ir griežinėliais pjaustytų bulvių, ant jų sudėkite kopūstus, paskui silkę ir ant viršaus likusias bulves. Šutinkite orkaitėje apie 30 minučių.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0094.JPG (68.71 KiB) Peržiūrėta 5925 karus(ų)
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Saunuole Pyp. Sita artimiausiu metuisbandysiu pietums...
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
jau kaip skaniai skaitosi tie recepteliai
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
troskintus kopustus labai megstu ir su viskuo bet dar su silke nebandziau,tikrai dabar bandysiu ir sitaip,nu saunuole pyp
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ADVENTO GĖLĖ
Tešla:
500 g miltų;
250 g. šilto vandenio;
4 v.š. cukraus;
truputis druskos;
3 v.š. aliejaus
1 pak. sausų mielių;
1 kiaušinio trynys.
Įdaras:
100 gr. maltų aguonų;
3 v.š. cukraus;
1 kiaušinio baltymas.
Užminkome mielinę tešlą ir pakildiname, pas mane šitą darbą dirba duonkepė . Aguonas sumalame, sumaišme su cukrumi ir išplaktu kiaušinio baltymu.Tešlą plonai iškočiojame, paskleidžiame įdarą ir susukame vyniuotinį. Jį sukarpome mažais gabaliukas iš kurių suformuojame gėlę. Pakildiname ir kepame 170 l temperatūroje apie 30 min.
Tešla:
500 g miltų;
250 g. šilto vandenio;
4 v.š. cukraus;
truputis druskos;
3 v.š. aliejaus
1 pak. sausų mielių;
1 kiaušinio trynys.
Įdaras:
100 gr. maltų aguonų;
3 v.š. cukraus;
1 kiaušinio baltymas.
Užminkome mielinę tešlą ir pakildiname, pas mane šitą darbą dirba duonkepė . Aguonas sumalame, sumaišme su cukrumi ir išplaktu kiaušinio baltymu.Tešlą plonai iškočiojame, paskleidžiame įdarą ir susukame vyniuotinį. Jį sukarpome mažais gabaliukas iš kurių suformuojame gėlę. Pakildiname ir kepame 170 l temperatūroje apie 30 min.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Saunuoles merginos
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Oi kiek jau receptų ryt ir aš savąjį skanėstą gaminsiu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
man kaip visada, janrri kepiniai labai arti dusios
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
dūšia tu dūšia, ačiū už gerus žodžius , bet žinok dar liko šitos "narkošinės" gėlėsTutsi rašė:man kaip visada, janrri kepiniai labai arti dusios
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
NEATSISAKYCIAU mazo gabalelio
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
RUGINIAI SAUSAINIAI SU SILKĖS PAŠTETU
Ruginiai sausainiai
Reikės:
1,5-2 stiklinės ruginių miltų
100 g sviesto
3 šaukštai pieno
druskos
kmynų
Sviestą išlydyti, atvėsinti Supilti pieną, suberti druską, kmynus, miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti norimos formos sausainius ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min
Silkės paštetas
Reikės:
silkės
0,5 stiklinės raugintų kopūstų
2 bulvių
svogūno
pipirų
aliejaus
graikinių riešutų ir spanguolių papuošimui
Bulvės išverdamos su lupenomis, ataušinamos, nulupamos. Svogūnas supjaustomas ir pakepinamas aliejuje. Silkė, kopūstai, bulvės ir svogūnai sumalami (aš smulkinau kombaine) Pagal skonį įberiama pipirų
Ruginiai sausainiai
Reikės:
1,5-2 stiklinės ruginių miltų
100 g sviesto
3 šaukštai pieno
druskos
kmynų
Sviestą išlydyti, atvėsinti Supilti pieną, suberti druską, kmynus, miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti norimos formos sausainius ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min
Silkės paštetas
Reikės:
silkės
0,5 stiklinės raugintų kopūstų
2 bulvių
svogūno
pipirų
aliejaus
graikinių riešutų ir spanguolių papuošimui
Bulvės išverdamos su lupenomis, ataušinamos, nulupamos. Svogūnas supjaustomas ir pakepinamas aliejuje. Silkė, kopūstai, bulvės ir svogūnai sumalami (aš smulkinau kombaine) Pagal skonį įberiama pipirų
- Prikabinti failai
-
- Picture 057.jpg (38.68 KiB) Peržiūrėta 5897 karus(ų)