Puslapis 2 iš 5
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 17 Bal 2010, 22:02
Forelle
Laiko ar yra, visi laukia paskutinės savaitės
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 18 Bal 2010, 19:12
Živilė
Aš visai pamiršau apie šį konkursą... Reikės kažko griebtis, nors dabar po švenčių didžiųjų ir dar prieš vasarą visi susirūpinę formomis, nėra kam kept
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 10:58
JolantaDaruliene
Sveikos panos, na tai nieks neideda nieko, tai dabar gal pajudes
Tai mano receptukas toks:
Marcipaniniai sausainukai
Jums reikes:
Teslai:
150g miltu
60g maltu migdolu
100g cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
1 kiausinio trinys
120g sviesto
Idarui:
75g dziovintu abrikosu
200g marcipano
2-3 saukstai apelsino sulciu
1 kiausinio baltymas
75g migdolu ploksteliu
Darbo eiga:
Miltus, maltus migdolus, 60g cukraus pudros, vanilini cukru, kiausinio tryni, gabaleliais supjaustyta sviesta sudeti i dubeni ir uzminkyti vientisa tesla. Is jos padaryti rutuli, suvynioti i folija ir padeti valandai i saldytuva. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelemis. Sumaisyti su marcipanu, apelsino sultymis ir isminkyti vientisa mase. Is mases padaryti rutuliukus. Is teslos iskocioti 5 mm storio laksta. Is jo ispjauti mazdaug 4 cm skersmens skritulius. I kiekviena ideti po marcipanini rutuliuka (tik ne per daug), apspausti tesla. Taip suformuoti visus.
Kiausinio baltyma lengvai isplakti. I ji po viena imerkti sausainukus, paskui pavolioti migdolu plokstelese. Deti i kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti 13-15 minuciu 190 laipsniu orkaiteje. Atvesinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 11:18
Tutsi
na saunuole Jolanta
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 11:49
pyp
nu pa ga liau
saunuole
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 13:01
JolantaDaruliene
aciu aciu
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 13:25
daida
Pirmieji sausainiai
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 13:55
Forelle
Hmmm... kaip skaniai atrodo
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 14:53
sinsan
super jolanta, nuostabus sausainiukai
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 18:33
Živilė
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 19:49
Nicole
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:03
Lilina
Pirma krekždė
Skaniai atrodo.
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:08
Nicole
Idaryti orinukai(apie 65 vnt.)
Reikes:
Teslai-
100 g.sviesto
150 g.miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos
Idarui-
300 g.tamsios kuvertiuros(kond.sokol.)
600 g.plaktos grietineles
Eiga:
250 ml.vandens,druskos ir sviesta uzvirti,supilt iskart visus miltus ir mediniu saukstu maisyt,kol gausis vientisa mase ir puodo dugnas pabals.Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui imaisyti kiausinius.
Ant kepimo popieriaus svirkstu isspausti graikinio riesuto dydzio teslos gumuliukus.Deti i ikaitinta 200 laipsniu orkaite ir kepti 20-25 min.Atvesinti.
Kuvertiura vandens vonelej istirpinti ir kiek atvesinti.Grietinele standziai isplakti.Palaipsniui imaisyti puse kuvertiuros mases toliau plakant.
Idara su astriu svirksto antgaliu iterpti i sausainuku vidu,sudeti juos bokstu ir aplieti likusiu sokoladu.Pries tiekiant-atsaldyti.Skanaus!
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:12
Lilina
Geriausiai tai nikas nuotraukoj atrodo
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:25
Nicole
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:27
Tutsi
o man sausainiai super ir padeklas, nematau kur jis nevykes
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:29
Lilina
Aišku superiniai tavo eklerai, bet užrašas mane labiau veža
solidus
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 20:45
Nicole
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 22:43
Forelle
Nickas užgožia viską
bet kai pasakei, tai ir padėklą apžiūrėjau ir orinukų visai neatsisakyčiau dabar
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 23:13
Nicole
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 23:20
Forelle
Visai kitas reikalas
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 23:32
Nicole
Aciu!
Paguodei!
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 27 Bal 2010, 23:54
JolantaDaruliene
Nikole labai faini orinukai, saunuole
ir padeklas taip pat. O uzrasas tai super, mes tokius turim ant sunaus dviracio ir vezimo
Gerai kad nealkana, dabar kaiptik arbatele gurksnoju.
O del marcipano, tai ir as jo anksciau nemegau, bet po gimdymo viskas pasikeite
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 28 Bal 2010, 00:33
Nicole
Nescia budama ir po gimdymo,geriau tomatu sultis ir slamsciau sv.laiskus
Anksciau niekada!
Prie marcipano jau nepriprasiu,bet vat MB galiu malonuma tavo receptuku suteikt,juolab,kad jo gimke poryt!
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 28 Bal 2010, 08:23
Dora
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 28 Bal 2010, 09:58
sinsan
saunuole nicole, oriniukai maniskio irgi labai mekstami, o jei dar su ydary - tai geriau nei neuzsiminti
nes lieptu kepti
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 13 Geg 2010, 23:21
daida
Susiruošiau šiandien išsikepti varškės sausainių, bet prisiminiau kad vyksta konkursas, tai padariau su apelsinais
Varškės sausainiai su apelsinais
Tešlai:
250 g varškės,
100 g cukraus,
200 g sviesto,
250 g miltų,
truputi sodos.
Įdarui:
1 apelsinas,
1 šaukštas cukraus pudros,
1 šaukštas krakmolo.
Iš visų tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Apelsiną nulupti, supjaustyti dideliais kūbeliais, juos sumaišyti su cukraus pudra ir krakmolu.
Tada iškočioti tešlą, supjaustyti stačiakampiais, ir ant kiekvieno gabalėlio dėti apelsino gabalėlį ar kelis. kaikuriuos viršuje įpjoviau (galvojau, kad bus gražiau
), bet neįpjauti buvo sultingesni. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiais pagels (apie 20 min.)
Labai paprasti ir labai skanūs
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 14 Geg 2010, 08:08
Dora
pagaliau daida prajudinai ledus
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 14 Geg 2010, 12:54
JolantaDaruliene
Saunuole, laaabai megstu varske. Gal dabar atsiras receptuku, nes po musu su Nikole receptuku deje nepajudejo
Re: KONKURSAS: Aš kepu, tu kepi ir vaišinasi visi
Parašytas: 14 Geg 2010, 14:12
Forelle
Atsiras atsiras, kitą savaitę pažadu jog bus
Pagaliau laisva nuo mokslų
galėsiu užsiimt kepimais