Puslapis 1 iš 5
Receptai su sojos mėsa
Parašytas: 27 Lap 2006, 22:28
Ramunė
SOJOS FARŠU ĮDARYTA PAPRIKA
Sojos faršas, paprika, virti ryžiai,
sūris, kiaušinis, svogūnas,
poras, Vorčesterio padažas, druska, pipirai,
sojos padažas, sultinys ( iš kubelių), rūkyta šoninė,
salotos, petražolės.
Į verdantį sultinį įpilti po 2 šaukštus vorčesterio ir sojos padažo, suberti sojos faršą ir virti 15-20 min. Nukošti ir sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, įberti tarkuoto sūrio ir virtų ryžių. Viską gerai išmaišyti.
Į keptuvę - šaukštas sviesto, smulkiai supjaustyta šoninė. Apkepinti, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną. Dar pakepinti ir supilti į faršą. Įberti susmulkintų petražolių, pipirų , druskos, mėgstamų prieskonių. Išmaišyti.
Papriką išvalyti ir prikimšti įdaro. Galima kepti orkaitėje, galima troškinti puode, kaip balandėlius.
Jei norim liesiau, nereikia dėti šoninės. Tada reikėtų įtarkuoti česnakėlio 3-4 skilteles ir įpilti šaukštą krakmolo.
Valgom su žaliom daržovėm, bulvėm. Arba kaip kas nori...
Parašytas: 27 Lap 2006, 22:37
Ramunė
VIŠTIENOS SKONIO SOJOS KEPSNELIAI
Sojos kepsnelius išvirti sultinyje ir jame ataušinti. Po to gerai nuvarvinti.
Apvolioti kiaušinyje,po to džiūvėsių, sūrio ir petražolių mišinyje. Kepti keptuvėje.
SALOTOS
Avokada, pomidoras, raudonoji paprika,
svogūnas, citrina, actas,
aliejus, j.pipirai, cukrus,
druska, tabasco padažas.
Avokadą išimti, bet odelę pasilikti, nes į ją dėsime salotas.
Visas daržoves ir avokadą supjaustome kubeliais. Iš citrinos, acto ir t.t. padarom užpilą ir juo pagardinam daržoves. Viską sudedam avokados odelėn.
Padažas
Majonezas, skiltelė česnako, labai mažai pomidorų padažo arba tabasco.
Beje, salotos ir padažas tinka ir prie kitų patiekalų, ne tik prie sojos...
[/b]
Parašytas: 27 Lap 2006, 22:49
Ramunė
SOJOS DRIBSNIŲ KEPSNYS
140 g sojos dribsnių, 100 gramų manų kruopų,
130gramų morkų, sojų prieskonių,
vištienos prieskonių, druskos, svogūnas,
aliejaus, kviečių sėlenų arba džiūvėsių.
Sojų dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti 1 - 1,5 valandos. Tada suberti manų kruopas, stambiai tarkuotas ir apkepintas su svogūnėliu morkas. Suberti prieskonius, druską, sojos padažo. Formuoti stačiakampio formos kepsnį, apvolioti sėlenose arba džiūvėsėliuose ir kepti orkaitėje apie 40 minučių. Valgom su žaliom salotom.
Jei noriu greitai, darau kepsnelius ir kepu keptuvėje. Irgi skanu
Parašytas: 28 Lap 2006, 01:56
daida
Labai jau skaniai skaitosi.
Šiaip niekada nieko nesu gaminusi iš sojos ir nesu jos patiekalu ragavusi, bet spėju dabar teks pabandyti
Parašytas: 28 Lap 2006, 19:20
Ramunė
Sojos lakštiniai su ananasais ir žirneliais
Sojos lakštinius išvirti sultinyje.
Česnako 2-3 skilteles, svogūną ( didelį ), imbiero gabalėlį supjaustyti labai smulkiai. Sudedame į keptuvę ir apkepiname. Tada sudedame soją ir ananasus. Patroškiname apie 5-8 minutes, tada įpilame ananasų sultis, sumaišytas su krakmolu, balzamo acto truputėlį ir žirnelius ( apvirtus).
Valgome su ryžiais. Labai skanu ir be žirnelių. Dar galima įdėti pomidorų padažo. Vėl bus kitoks skonis.
Parašytas: 28 Lap 2006, 19:25
Ramunė
Sojos faršo blynai
Sojos faršą išvirti, ataušinti. Į jį dedame smulkiai tarkuotą morką, konservuotą savo sultyse tuną , kiaušinį, miltų, kad tešla būtų tirštoka , druskos, juodųjų pipirų. Kepame blynus.
Padažas : pomidorų padažas sumaišytas per pusę su majonezu. Kas mėgsta, gali įsispausti česnakiuko, nepamaišys.
Parašytas: 28 Lap 2006, 19:26
Ramunė
Dar vieną labai skanų
suktinukų su krabų lazdelėm receptą parašysiu ryt. Ar dar daugiau reikia, ar pakaks.
O tai aš jų turiu daaaaaaaaaaaaug , pradedant salotom, baigiant apkepais.
Tik sriubų neturiu
Parašytas: 29 Lap 2006, 19:24
Ramunė
SOJOS SUKTINUKAI SU KRABŲ LAZDELĖM
Sojos kepsnius išvirti sultinyje, ataušinti. Padalinti kiekvieną išilgai per pusę ( kad būtų plonesni). Ant gauto lakšto uždėti krabų lazdelę ir tarkuoto sūrio. Susukti ir persmeigti dantų krapštuku.
Paruošti padažą pagal skonį ( kaip balandėliams, grybų, bet kokį ), sudėti suktinukus ir patroškinti kokias 10 minučių.
Valgom su bulvėm, ryžiais, makaronais.
( Man su duona nepatiko.)
Parašytas: 29 Lap 2006, 20:41
Lilina
Vaje kiek idėju pasninkui
Paskutinis receptas tai ypač sudomino
Parašytas: 30 Lap 2006, 00:12
daida
Ramunė rašė:Dar vieną labai skanų
suktinukų su krabų lazdelėm receptą parašysiu ryt. Ar dar daugiau reikia, ar pakaks.
O tai aš jų turiu daaaaaaaaaaaaug , pradedant salotom, baigiant apkepais.
Tik sriubų neturiu
Jei negaila pašome dalintis
Parašytas: 30 Lap 2006, 15:13
Ramunė
Sojos faršo salotos
Reikės :
Geltonos ar raudonos paprikos, citrinos, majonezo, 2 virtų kiaušinių, kinietiško kopūsto, 2 - 3 pomidorų, poro, konservuotų žirnelių, fermentinio sūrio.
Sojos faršą išverdame sultinyje, nukošiame, ataušiname.
Kinietiško kopūsto kietąją dalį, papriką, sūrį, pomidoro filė pjaustome šiaudeliais, poro baltąją dalį - pusžiedžiais, kiaušinius kubeliais. Viską sumaišome su sojos faršu, įberiame žirnelių. Gardiname majonezu ir citrinos sultimis. Galima įpilti keletą lašų grybų padažo.
Parašytas: 30 Lap 2006, 15:20
Ramunė
Sojos kepsniai, užkepti daržovėmis
Reikės :
Sojos paplotėlių, pievagrybių, paprikos, cukinijos, mocarelos, pomidotų padažo ( tinka su bazilikais, tunu ar mėsa ),petražolių, baziliko.
Soją išverdame. Cukiniją supjaustome griežinėliais ir apkepiname.
Į skardą sluoksniuojame : paplotėlis - cukinija- griežinėliais pjaustyti pievagrybiai - petražolės - bazilikas - druskytė - mocarela. Ir taip visus paplotėlius aprengiame. Kepame orkaitėje apie 15 - 20 min.
Padažas : majonezą sumaišome su pomidorų padažu. Bet tinka ir majonezas su česnakėliu.
Parašytas: 30 Lap 2006, 16:12
daida
Ramunė rašė:Padažas : majonezą sumaišome su pomidorų padažu. Bet tinka ir majonezas su česnakėliu.
Galima sumaišyti pomidorų padažą su majonezu ir su česnakais, dar skaniau
Parašytas: 30 Lap 2006, 16:21
Ramunė
Jooo
kas jau kas, o pomidorų padažas, majonezas ir česnakiukas prie sojos visada dera
Nebent kas nemėgsta
Parašytas: 30 Lap 2006, 18:55
Ramunė
Užkepti sojos lakštiniai
Reikės:
Sojos lakštinių, pievagrybių, kiaušinių, virtų bulvių, virtų šparaginių pupelių, sojos grietinėlės, bet tinka ir paprasta, majonezo, sojos padažo, petražolių, prieskonių, kokius mėgstame.
Lakštinius išvirti; pievagrybių griežinėlius apkepti; bulves supjaustyti griežinėliais; sūrį sutarkuoti.
Padaryti užpilą :
majonezą, kiaušinį, grietinėlę, sojos padažą, kapotas petražoles išplakame. Įberiame prieskonių.
Į skardą dedame sluoksniais :
bulvės , lakštiniai, šparaginės pupelės, pievagrybiai, sūris, užpilas. Vėl viską iš naujo. Iki 3 sluoksnių.
Kepame 20 - 25 minutes.
Parašytas: 30 Lap 2006, 19:55
Ramunė
Sojos kubelių salotos
Reikės :
Raudonos paprikos, svogūnų laikškų, konservuotų ananasų, kons. kukurūzų, kons. pupelių, sūrio, grybų padažo, j. alyvuogių.
Papriką, sūrį, pjaustome kubeliais; Sudedame į dubenį. Ten pat suberiame ananasų gabaliukus, pupeles, kukurūzus, pjaustytus svogūnų laiškus, virtus sojos kubelius.
Padažas :
Majonezas, grybų padažas, česnakinė druska, j. pipirai, ananasų sultys.
Viską pilame ant salotų, išmaišome ir papuošiame juodomis alyvuogėmis.
Kukurūzus pakeitus žirneliais, jau būna kitas skonis, beje, labai neblogas
Parašytas: 01 Gru 2006, 09:40
silsta
Ramunė rašė:SOJOS SUKTINUKAI SU KRABŲ LAZDELĖM
Sojos kepsnius išvirti sultinyje, ataušinti. Padalinti kiekvieną išilgai per pusę ( kad būtų plonesni). Ant gauto lakšto uždėti krabų lazdelę ir tarkuoto sūrio. Susukti ir persmeigti dantų krapštuku.
Paruošti padažą pagal skonį ( kaip balandėliams, grybų, bet kokį ), sudėti suktinukus ir patroškinti kokias 10 minučių.
Valgom su bulvėm, ryžiais, makaronais.
( Man su duona nepatiko.)
Aš irgi panašiai dariau, tik vietoj krabų lazdelių dėjau visokias troškintas daržoves. Aš tuos kepsniukus įpjoviau, padariau tarsi kokias kišenes, ir ten prigrūdau daržovių Išeina tokie pasipūtę, dideli, bet labai jau dietiški ir skanūs. Apvolioju džiuvėsiuose, dedu į skardą, aptepu sūrio ferm. ir majonezo mišiniu, ir kepu, kol viršus gražiai pagelsta. Valgom su ryžiais. Skanaus
Parašytas: 01 Gru 2006, 10:20
Ramunė
Bandysiu. Skonis tai tikrai bus kitas
Manau, kad soją galėčiau valgyti kasdien, tik ta mano antroji puselė, kaip aš sakau, skonio receptorių normalių neturi
Neskanu, mat...
Parašytas: 01 Gru 2006, 10:56
silsta
Ramunė rašė:Bandysiu. Skonis tai tikrai bus kitas
Manau, kad soją galėčiau valgyti kasdien, tik ta mano antroji puselė, kaip aš sakau, skonio receptorių normalių neturi
Neskanu, mat...
Maniškis kaip tik labiau prie tokių dietiškų, mat mūsų skrandukai jau padėvėti... Aš akis išpūtusi taip ir žiūriu, kuri ką nors įdomesnio pasiūlys dietiško.
Parašytas: 10 Gru 2006, 18:05
Ramunė
PYRAGAS SU SOJA
Reikės
Sojos lakštinių,
sūrio fermentinio,
brokolių,
svogūnų, sviesto,
sluoksniuotos Mantingos tešlos,
pieno,
miltų Vigoros.
Tešlą iškočiojame dedame į formą subadome ir įdedame į orkaitę 10 minučių.
Svogūnus pjaustome kubeliais,apkepiname svieste, įberiame miltų, pienų, vigoros.
Truputį praaušiname, įmušame kiaušinį, įberiame tarkuoto sūrio, pilame ant tešlos ( jau apkeptos ).Apvirtus sojos lakštinius dedame ant viršaus, apvirtus brokolius dedame į tarpus lakštinių, dar užberiame sūrio ir kepame 5 - 8minutes.
Nors SILSTA kažkur dingo, manau, kad jai labai tiks.
Parašytas: 11 Gru 2006, 08:10
Lilina
Kas tą vigorą?
Parašytas: 11 Gru 2006, 09:29
silsta
Nedingau niekur, tik visa bėda, kad namuose neturiu kompo, o darbe pritaikiusi progą vis pasidomiu receptukais. Ačiū už receptą, bandysiu gaminti, tik nelabai žinau, kas tie Vigoros miltai
Ir išėjo nesusipratimas su tuo receptuku, aš netyčia savo tą pranešimą įdėjau į receptą PYRAGAS SU SOJA, paskui iškirpau jį, ir vėl pasiunčiau. Išėjo, kad tas receptas mano... Atsiprašau
Parašytas: 11 Gru 2006, 10:22
Andron
silsta rašė:Nedingau niekur, tik visa bėda, kad namuose neturiu kompo, o darbe pritaikiusi progą vis pasidomiu receptukais. Ačiū už receptą, bandysiu gaminti, tik nelabai žinau, kas tie Vigoros miltai
Ir išėjo nesusipratimas su tuo receptuku, aš netyčia savo tą pranešimą įdėjau į receptą PYRAGAS SU SOJA, paskui iškirpau jį, ir vėl pasiunčiau. Išėjo, kad tas receptas mano... Atsiprašau
Nieko baisaus. Ištryniau tą paklydusį pranešimą
Parašytas: 12 Gru 2006, 12:41
Ramunė
Lilina rašė:Kas tą vigorą?
Tai prieskoniai, panašūs į universalius. Anksčiau buvo tik Vigora, tai vis iš įpročio
Parašytas: 12 Gru 2006, 13:35
Lilina
Tai gal Vegeta?
Parašytas: 12 Gru 2006, 13:58
Andron
Lilina rašė:Tai gal Vegeta?
Pagal mane, tai visi tie mišiniai labai panašūs
Parašytas: 12 Gru 2006, 15:12
Ramunė
Lilina rašė:Tai gal Vegeta?
yra ir vienas ir kitas mišinys. Gal dabar vigoros ir rečiau būna... Bet skonis jų panašus visų...
Parašytas: 21 Bal 2007, 08:48
Hazel
Ramunė rašė:PYRAGAS SU SOJA
Nors SILSTA kažkur dingo, manau, kad jai labai tiks.
puikiausiai tiks ir man
Parašytas: 21 Bal 2007, 13:01
Ramunė
Be abejo, jei tik mėgsti soją. O tavęs dar nepažinojau, kai rašiau
Bet iš savo patirties žinau, kad kai kurie jos "nemėgata" net neparagavę.
Parašytas: 24 Bal 2007, 13:45
Hazel
Ramunė rašė:Be abejo, jei tik mėgsti soją. O tavęs dar nepažinojau, kai rašiau
Bet iš savo patirties žinau, kad kai kurie jos "nemėgata" net neparagavę.
atsimenu kaip aš savo tėvą apgavau
iš sojos kubelių padariau troškinį, o jis net nesuprato, kad visai ne mėsytę valgo