Puslapis 1 iš 2
Emigrantų maistas Londone ir kitur
Parašytas: 28 Spa 2006, 23:55
Andron
Ką tik svečiavosi draugas, grįžęs iš Londono.
Tai sakė, kad visas jų įprastas maistas iš paprastesnių parduotuvių niekuo nesiskyria nuo maisto McDonalde.
O mums įprastas maistas yra delikatesas ir parduodamas išeivių įkurtose parduotuvėse toookiom
kainom
Re: Emigrantų maistas Londone ir kitur
Parašytas: 29 Spa 2006, 00:20
ade
Andron rašė:Ką tik svečiavosi draugas, grįžęs iš Londono.
Tai sakė, kad visas jų įprastas maistas iš paprastesnių parduotuvių niekuo nesiskyria nuo maisto McDonalde.
O mums įprastas maistas yra delikatesas ir parduodamas išeivių įkurtose parduotuvėse toookiom
kainom
Aha :o
Turiu giminaiti JAV tai jis yra nesveikai storas, bet sako, kad tai labai priklauso nuo maisto
Svečiuodamasis pas mus tai sakė, kad net bulvės pasmus kitokios, kažkokios sotesnės ir kietesnės
Parašytas: 29 Spa 2006, 13:09
Lilina
Pas manė irgi yra pažystamu gyvenančiu Anglijoje. Tai sakė kad pas mus tas maistas prieinamas visiems skanesnis, bet sako kad anglai pasineše ant bulvyčiu fri, coca-volos ir macdonaldinio maisto. Jeigu į lekštę yra įdėtas kepsnys, bulvės fri ir daržovės, tai daržovės lieka nesuvalgytos. Tai pažystama sakė kad stengiasi pirkti geresnį maistą. Bet pas mus skaniau
Dar Vokietijoje teko lankytis pas pusbrolį. Nu man jų maistas žiauriai patiko
Visos dešros-tikra mėsa, bė jokios sojos, salotai, pusgaminiai...viskas labai skanu. Nepatiko tik vokiški rūkyti lašiniai...vat ten tai iš kažkokios modyfikuotos kiaulės padarytos
ir bulvės žiauriai geltonos ir net ne temsta ore kai sutarkuoji
Parašytas: 30 Spa 2006, 14:23
daida
Na aš nežinau dėl viso maisto Vokietijoje, bet draugės sesuo, gyvenanti ten, vežasi bulves iš Lietuvos
Sako, kad iš ten esančių bulvių neįmanoma iškepti bulvinių blynų, kugelio ar padaryti vėdarų, cepelinų
Parašytas: 31 Spa 2006, 13:06
Lilina
daida rašė:Na aš nežinau dėl viso maisto Vokietijoje, bet draugės sesuo, gyvenanti ten, vežasi bulves iš Lietuvos
Sako, kad iš ten esančių bulvių neįmanoma iškepti bulvinių blynų, kugelio ar padaryti vėdarų, cepelinų
Jo, bulvės man ten keistokos pasirodė.
Parašytas: 31 Spa 2006, 17:34
kaubojey
As gyvenu Airijoje, ir galiu pasakyti kad cia maistas yra tikras S
! Nei i kavine nuejes pavalgysi skaniai (dar net macdonalde skaniau), nei parduotuvej skanaus maisto neprisipirksi. As pati gaminu namie, bet kazkaip keistai man vistiek, ne lietuviski produktai, ne tokie, netikri atrodo..
O storuliu tikrai daug cia! O ju valgymo ypatumai baisus!
Kuo riebiau, kuo daugiau ir nesveikiau - tuo skaniau! (pagal juos)
Parašytas: 31 Spa 2006, 20:07
Lilina
Aš manau kad ir pas mus taip bus netolimoje ateityje
Ūkininkai kad palengvint sau darbą ir padidint uždarbį tikrai ješkos būdų kaip lengviau užauginti derlių
(( Atsivež tų sėklų iš visokiu Airiju ir Amerikų ir po-truputi tas maistas ir pas mus praskins kelia
vaje...
Parašytas: 31 Spa 2006, 21:42
arual.lila
sveiki.gyvenu apie 4 men anglijoj.vienu zodziu,nebezinau ka bevalgyti...labai megstu salotas,darzoves ir pagrinde tai valgau,bet patikekit kylogramai auga ir tiek.cia tos darzoves netikros ar ka...Lietuvelej bunu kaip manenkene nu bet cia kad ir ka bevalgyciau...
kaip jum?
Re: vaje...
Parašytas: 01 Lap 2006, 23:51
daida
arual.lila rašė:sveiki.gyvenu apie 4 men anglijoj.vienu zodziu,nebezinau ka bevalgyti...labai megstu salotas,darzoves ir pagrinde tai valgau,bet patikekit kylogramai auga ir tiek.cia tos darzoves netikros ar ka...Lietuvelej bunu kaip manenkene nu bet cia kad ir ka bevalgyciau...
kaip jum?
gal tos daržovės energetiškai perkrautos
Greičiausiai svoris auga dėl daržovių auginimo ypatumu
Parašytas: 01 Lap 2006, 23:53
daida
Lilina rašė:Aš manau kad ir pas mus taip bus netolimoje ateityje
Ūkininkai kad palengvint sau darbą ir padidint uždarbį tikrai ješkos būdų kaip lengviau užauginti derlių
(( Atsivež tų sėklų iš visokiu Airiju ir Amerikų ir po-truputi tas maistas ir pas mus praskins kelia
Labai norėtusi, kad taip nebūtų
, nes teks daržoves patiems auginti
Parašytas: 02 Lap 2006, 10:56
Ramunė
daida rašė:Lilina rašė:Aš manau kad ir pas mus taip bus netolimoje ateityje
Ūkininkai kad palengvint sau darbą ir padidint uždarbį tikrai ješkos būdų kaip lengviau užauginti derlių
(( Atsivež tų sėklų iš visokiu Airiju ir Amerikų ir po-truputi tas maistas ir pas mus praskins kelia
Labai norėtusi, kad taip nebūtų
, nes teks daržoves patiems auginti
Visi sako, kad daržovių pačiam auginti neapsimoka
, bet, kai nueini į daržą ir nusiskini ar išsirauni
savo augintą, tai ir skanesnė, ir žinai ką valgai
. Bet ne visi turi tam sąlygas
Parašytas: 02 Lap 2006, 12:44
Lilina
Šiaip dar maistas labai priklauso nuo žemės. Pas mus visi sako kad skanus maistas, bet ir žemės Lietuvoje derlingas. Nors ir dauga ką atveža, bet vistiek vietinis maistas skanus. Maskva stovi ant nederlingu žemių, tai ten užauginats maistas
Skanus maistas Ukrainoje, nes irgi žemės derlingos. Tai turbūt tos atvežtos sėklos irgi skaniai užaugs čia
Parašytas: 02 Lap 2006, 17:41
kaubojey
Ramunė rašė:daida rašė:Lilina rašė:Aš manau kad ir pas mus taip bus netolimoje ateityje
Ūkininkai kad palengvint sau darbą ir padidint uždarbį tikrai ješkos būdų kaip lengviau užauginti derlių
(( Atsivež tų sėklų iš visokiu Airiju ir Amerikų ir po-truputi tas maistas ir pas mus praskins kelia
Labai norėtusi, kad taip nebūtų
, nes teks daržoves patiems auginti
Visi sako, kad daržovių pačiam auginti neapsimoka
, bet, kai nueini į daržą ir nusiskini ar išsirauni
savo augintą, tai ir skanesnė, ir žinai ką valgai
. Bet ne visi turi tam sąlygas
Man savo darzoves irgi labai patinka. Mano tevai gyvena kaime, tai visada turi savo, tai kas sviezia ir paciu uzauginta. Ir visada zinai, kad ko uzsinoresi, ta rasi nuejes i darza.
Mano draugas gincijas su manim tik del vieno dalyko -bulviu auginti neapsimoka. Gal ir jis teisus.. Nes tiek vargo, darbo, o jei metai nederlingi.. Tai gaila..
Parašytas: 02 Lap 2006, 18:43
Lilina
Kai buvau Rusijoje, tai man ten baisiai nepatiko duona
Kažkokia prėska kepta plyta. Apsoliučiai be skonio, dietikams itariu gerai tokia duona. Bet užtat tarp mano giminiu Rusijoje yra labai paplitusios duonkepės. Sumeti ten visus ingridientus ir ji pati tešla išmaišo, išlaiko kiek reikia, o paskui kepa, kaip skalbimo mašina žodžiu
Parašytas: 02 Lap 2006, 18:44
Lilina
Ramunė rašė:
Visi sako, kad daržovių pačiam auginti neapsimoka
, bet, kai nueini į daržą ir nusiskini ar išsirauni
savo augintą, tai ir skanesnė, ir žinai ką valgai
. Bet ne visi turi tam sąlygas
Ne tik sąlygas, bet ir noro.
Parašytas: 02 Lap 2006, 20:31
Ramunė
Lilina rašė:Ramunė rašė:
Visi sako, kad daržovių pačiam auginti neapsimoka
, bet, kai nueini į daržą ir nusiskini ar išsirauni
savo augintą, tai ir skanesnė, ir žinai ką valgai
. Bet ne visi turi tam sąlygas
Ne tik sąlygas, bet ir noro.
Man labai nepatinka ravėti, ypač pirmą kartą
, bet kai pradedu daržovytes rauti ir skinti
. Viskas atsiperka.
Parašytas: 02 Lap 2006, 22:21
Andron
Lilina rašė:Kai buvau Rusijoje, tai man ten baisiai nepatiko duona
Kažkokia prėska kepta plyta. Apsoliučiai be skonio, dietikams itariu gerai tokia duona. Bet užtat tarp mano giminiu Rusijoje yra labai paplitusios duonkepės. Sumeti ten visus ingridientus ir ji pati tešla išmaišo, išlaiko kiek reikia, o paskui kepa, kaip skalbimo mašina žodžiu
Jeigu ten duonos skonis nepasikeitė nuo sovietų laikų - tada tikrai neskani.
O duonkepės ir pas mus neblogai užsirekomendavo. Žmonos dėdienė turi tokią, tai labai gyria
Parašytas: 02 Lap 2006, 23:45
daida
kaubojey rašė:Mano draugas gincijas su manim tik del vieno dalyko -bulviu auginti neapsimoka. Gal ir jis teisus.. Nes tiek vargo, darbo, o jei metai nederlingi.. Tai gaila..
Na nežinau, šiais laikais bulvių auginime tiek pat darbo kiek ir kitas daržoves auginant.
Mano tėvai su sodinamąją pasodiną, su kasamąją nukasa, tai lieka tik apkaupti, išravėti ir bulves susirinkti
Parašytas: 03 Lap 2006, 07:51
Ramunė
daida rašė:kaubojey rašė:Mano draugas gincijas su manim tik del vieno dalyko -bulviu auginti neapsimoka. Gal ir jis teisus.. Nes tiek vargo, darbo, o jei metai nederlingi.. Tai gaila..
Na nežinau, šiais laikais bulvių auginime tiek pat darbo kiek ir kitas daržoves auginant.
Mano tėvai su sodinamąją pasodiną, su kasamąją nukasa, tai lieka tik apkaupti, išravėti ir bulves susirinkti
Mes nukasę bulves nupurškiame nuo visokių ten kvarabų, tai praktiškai ravėti nereikia
O paskui visus metus bulvių taupyti ar tempti iš parduotuvės nereikia
Parašytas: 03 Lap 2006, 15:57
daida
Ramunė rašė:daida rašė:kaubojey rašė:Mano draugas gincijas su manim tik del vieno dalyko -bulviu auginti neapsimoka. Gal ir jis teisus.. Nes tiek vargo, darbo, o jei metai nederlingi.. Tai gaila..
Na nežinau, šiais laikais bulvių auginime tiek pat darbo kiek ir kitas daržoves auginant.
Mano tėvai su sodinamąją pasodiną, su kasamąją nukasa, tai lieka tik apkaupti, išravėti ir bulves susirinkti
Mes nukasę bulves nupurškiame nuo visokių ten kvarabų, tai praktiškai ravėti nereikia
O paskui visus metus bulvių taupyti ar tempti iš parduotuvės nereikia
Tai vis dėlto apsimaoka bulves auginti
Parašytas: 03 Lap 2006, 16:20
Lilina
daida rašė:
Mano tėvai su sodinamąją pasodiną, su kasamąją nukasa, tai lieka tik apkaupti, išravėti ir bulves susirinkti
Bet reikia turėt "kasamąją ir sodinamąją" Jau tikrai turbūt labiau apsimoka bulvės pirkti.
Parašytas: 03 Lap 2006, 16:43
daida
Lilina rašė:Bet reikia turėt "kasamąją ir sodinamąją" Jau tikrai turbūt labiau apsimoka bulvės pirkti.
Tai, kad jie patys neturi
kaimyną samdo
Parašytas: 13 Lap 2006, 04:06
severyte
Na, as taip pat esu ne Lietuvoj, taciau maista gaminu namie ir praktiskai toki pati koki gamindavau Lietuvoj budama. Ingredientu cia yra beveik visu, isskyrus varske ir kefyra. Tik nezinau ar kokybe ar kas cia ne kaip, nes labai man greit atsibosta viskas. Delto ir susiradau sita puslapi paivairinimui. O is anglisku bulviu ir cepelinu issiverdu ir kugelio issikepu. Visokiu cia tu bulviu yra. Cepelinu sgeriausiai virti is raudonu. Dabar ir i lietuviu parduotuve reciau nuvaziuojam, nebent pasiilgstu silkes, raugintu kopustu
Jei gamini namie, tai isgyventi galima. Tik nervina, jeigu nori nueiti kur nors pavalgyti, o ka uzsisakyti... nezinai. Delto mes darom namie valgyt
Bet vistiek, pasiilgstu tikro
lietuvisko maisto...
Parašytas: 13 Lap 2006, 14:49
kaubojey
Lilina rašė:daida rašė:
Mano tėvai su sodinamąją pasodiną, su kasamąją nukasa, tai lieka tik apkaupti, išravėti ir bulves susirinkti
Bet reikia turėt "kasamąją ir sodinamąją" Jau tikrai turbūt labiau apsimoka bulvės pirkti.
Na sodinamaja tai turi, o kasamieji yra mama, tetis, sese ir as. Na as buvau, tai liko tik trys kasamieji
. Tai jau kol nukasi bulveles, ir pavargsti
.O dar kur perrinkt jas reikia..
Na bet aisku, uz tai visus metus turi ju pakankamai
Parašytas: 13 Lap 2006, 15:29
daida
severyte rašė:Cepelinu sgeriausiai virti is raudonu. Bet vistiek, pasiilgstu tikro lietuvisko maisto...
O tai, ką cepelinai būna raudonos spalvos
Parašytas: 12 Gru 2006, 17:29
Andron
Pusseserė atostogoms sugrįžo iš Londono. Visai sukūdėjusi...
Pietums suvalgo sumuštinuką su dėšrytės griežinėliu - sako, kad jai užtenka, o bedradarbiai kažkaip labai keistai žiūri į ją
Parašytas: 12 Gru 2006, 17:55
Lilina
Gal skrandį susigadino tenykščiu maistu?
Parašytas: 12 Gru 2006, 18:25
Ramunė
Lilina rašė:Gal skrandį susigadino tenykščiu maistu?
O gal atprato nuo normalaus maisto? Juk ten vien pusfabrikačiai
Parašytas: 13 Gru 2006, 00:32
Andron
Lilina rašė:Gal skrandį susigadino tenykščiu maistu?
Jinai ir Tėvynėj pastoviai dietinosi
Mat, duona su dėšrytę perka vietinų lietuvių parduotuvėje - skrandis būna apsaugotas nuo tenykščio maisto.
Kitą vertus, noras parsivežti daugiau pinigėlių namo skatina imtis tokių drąstiškų žingsnių
Parašytas: 13 Gru 2006, 20:58
Ramunė
Nekoks bandymas sutaupyti savos sveikatos sąskaita.