Puslapis 2 iš 2
Parašytas: 14 Gru 2006, 15:06
daida
Andron rašė:Lilina rašė:Gal skrandį susigadino tenykščiu maistu?
Jinai ir Tėvynėj pastoviai dietinosi
Mat, duona su dėšrytę perka vietinų lietuvių parduotuvėje - skrandis būna apsaugotas nuo tenykščio maisto.
Kitą vertus, noras parsivežti daugiau pinigėlių namo skatina imtis tokių drąstiškų žingsnių
Na jiems ten dar pagyvenus ėmė labai patikti kiniška virtuvė
Parašytas: 14 Gru 2006, 15:14
Lilina
Mano draugai atostogavo Kinijoje, Šanhajuje...tai bijojo valgyt tenykštį maistą. Sako nueini į restoraną, atneša patiekalą ir nežinau iš ko pagaminta: šuns, ar kokiu skruzdeliu...tai bulkom mito
Parašytas: 14 Gru 2006, 18:03
Ramunė
Lilina rašė:Mano draugai atostogavo Kinijoje, Šanhajuje...tai bijojo valgyt tenykštį maistą. Sako nueini į restoraną, atneša patiekalą ir nežinau iš ko pagaminta: šuns, ar kokiu skruzdeliu...tai bulkom mito
Vargšai žmonės
O dabar dar bulkas valgo
Parašytas: 14 Gru 2006, 18:06
Lilina
Ramunė rašė:
Vargšai žmonės
O dabar dar bulkas valgo
Ne, ne. Griže į Lietuvą, kaip patys išsireiškė "iš karto susileido į veną po cepiaką "
Parašytas: 07 Kov 2007, 02:11
zuikaite
Oi, net nemaciau, kad tokia tema yra
Reikia,juk ir man pasireiksti... imigrantei.
Tai va, gyvenu, kaip jau zinote Ispanijoje, Barselonoje. Nera cia pas nei baronku, nei greitines
Baronkas, tai jau man cia prisizdejo labdaradaryti, tai viskas ok
Cia labai daug valgo visokias juru gerybes, kaip krevetes, moliuskus ivairius, zuvis, kalmarus. Skanus jie... kol nepersivalgai. Juk lietuviskas skrandis neprates prie tokiu gerybiu, tai dabar net ziureti negaliu i tuos moliuskus
.Dar krevetes... jei jos saldytos - skanu, bet jei pakeptos, ar patroskintos, tai
Parašytas: 07 Kov 2007, 02:20
zuikaite
Dar sugalvojau, ka cia papasakoti... tai va. Pirmus metus nezinojau nei ka ir valgyti toje ispanijoje. Vis sumustiniai ir sumustiniai. Ir dar tokie dideli. Puse ¨prancuzisko¨ batono su kokiu omletu, ar su suriu, ar su desra, kumpiu, pastetu ar tunu. Siaubas kazkoks. teko galvoti, kaip tuos sumustiniu paivairinti. Tai karta isikepiau orkaiteje toki sumustini su daug svogunu. Dar kiausiniu dejau ir dar velniai zino ko. Bet buvo
Tada supratau, kad dar ne viskas prarasta
Paskui kazkaip vis atrsdavau ka valgyti restoranuose ir kavinese. Atradau, kad cia daro labai skanius troskiniu mesos, net ir tu juros gerybiu. Tik va, megejai mesa, pvz, kaip vitioenos file, valgyti viena. Ideda i lekste 3 gabaliukus mesos ir pameto pora keptu bulvyciu. O kur salotos, koks pomidoras ar agurkelis. Nema
Dar prie to nepripratau. Nors taip daug sveikiau valgyti. Is pradziu mesyte, paskui darzoves. Arba atvirksciai.
Kas cia dar... Saldumynai
Ispanai, mano skoniu, bulkuciu specialistai. Man jos tokios skanios, nors jau baigiu atsivalgyti ir tuoj negalesiu i jas ziureti. Bet vat su tortais, tai gana prastai,arba as neuztikau geru tortu cia. Nusivyliau as jais. Nors, zinoma, mano teta kepa tortus, labai skanis, tai ir lt mazai kas prilygdavao jos tortu skanumui, gaivumui ir groziui
Oho, kaip isijauciau. Baigiu, nes tuoj netilpsiu
Parašytas: 07 Kov 2007, 13:20
Ramunė
Na, palengvėle galima visur "susitarti" su maistu
Parašytas: 07 Kov 2007, 22:29
Lilina
mano pusbrolis vokietijoje gyvena, ten mėsos gaminiai žiauriai skanus, man patiko, bet jis sake pirmus metus ten gyvenant nežinojo ka valgyt, nes produktu pavadinimus ant etikečiu negalėjo išsiversti.
Parašytas: 08 Kov 2007, 16:28
zuikaite
Lilina rašė:mano pusbrolis vokietijoje gyvena, ten mėsos gaminiai žiauriai skanus, man patiko, bet jis sake pirmus metus ten gyvenant nežinojo ka valgyt, nes produktu pavadinimus ant etikečiu negalėjo išsiversti.
Va va, ir man taip buvo. Neperskaitai, nezinai kas tai toki ir neperki. O paskui pasirodo, kad tai visai valgomi dalykai ir net panasus kokie namuose yra
Parašytas: 20 Bal 2007, 09:49
Margarita
Na as irgi prisijungsiu prie jusu burio...
Ka galeciau pasakyti apie Kipra, tai kiprieciai be galo megsta gerai pavalgyti..Valgo tol, kol vos vos begali atsistoti nuo stalo. Tai rezultatas zinomas, sioj saly daug storuliu..... (Dziaugiuosi, kad maniskis turi saika, kaip ir jo seimynele
, bet ne kaimynai ir draugai
)
Vietiniuose restoranuose (kiprieciai juos vadina tavernomis) tai patikekit, kai atnes uzsisakyta patiekala, tai man trims kartams pavalgyti
Be to,pacios populiariausios tavernos tai kaimo,
ten maistelis is naturaliu kaimisku produktu
, o dar visokiausios juros gerybes, be galo megstu astuonkojus pagrilintus
Parašytas: 20 Bal 2007, 10:16
Margarita
Kiprieciai labai skeptiskai ziuri i kitos salies patiekalus,tai liecia ir ,,pusfabrikacius,, . Turi savo tradiciniu patiekalu, kuriais visos sventes sutinkamos. Gal ir nuobodoka, bet taip jau yra...
Siaip ju maistu tikrai nesiskundziu, esu mesos megeja, kaip ir jie.. Tik kiprieciams reiketu pakoreguoti savo saika ir daugiau judeti...
Parašytas: 20 Bal 2007, 10:17
Tutsi
Margarita rašė:Kiprieciai labai skeptiskai ziuri i kitos salies patiekalus,tai liecia ir ,,pusfabrikacius,, . Turi savo tradiciniu patiekalu, kuriais visos sventes sutinkamos. Gal ir nuobodoka, bet taip jau yra...
Siaip ju maistu tikrai nesiskundziu, esu mesos megeja, kaip ir jie.. Tik kiprieciams reiketu pakoreguoti savo saika ir daugiau judeti...
tai pasidalink kokiu nesudetingu receptuku,aisku be astunkoju
Parašytas: 20 Bal 2007, 12:22
Margarita
siaip norejau si savaitgali ka nors padaryti ir pademonstruoti su visa eiga, visikai nesudetinga patiekala... Tad paziuresim kaip pasiseks...
viskam reikia laiko, ne tokia as jau ir greita kaip jus
Parašytas: 20 Bal 2007, 13:29
Andron
tutsi rašė:
tai pasidalink kokiu nesudetingu receptuku,aisku be astunkoju
O tai ko bijai to aštunkojo
Kroatijoje ragavome aliejuje paskrudintus mažiukus aštunkojukus. Tai
Parašytas: 20 Bal 2007, 13:30
Ramunė
Pameni multiką apie coliukę.
Varlė sakė " Su mumis pagyvens, pažaliuos"
Taip ir tau bus : su mumis susidėsi, visur ir visada suspėsi
Parašytas: 20 Bal 2007, 14:51
Margarita
Parašytas: 20 Bal 2007, 17:10
Tutsi
Andron rašė:tutsi rašė:
tai pasidalink kokiu nesudetingu receptuku,aisku be astunkoju
O tai ko bijai to aštunkojo
Kroatijoje ragavome aliejuje paskrudintus mažiukus aštunkojukus. Tai
o as viena karta ragavau,turbut nevykusiai paruosto,tai man jis buvo neskanus
Parašytas: 20 Bal 2007, 17:31
Margarita
kai pirma karta pati pabandziau pasigaminti astuonkoji, tai buvo
Nezinojau, kad is pradziu reik bent valandai ji pamirkyti piene... Ir tik tada ji ruosti kepimui,ar virimui ar griliui....
Man gavosi kieta kramtomoji guma
Parašytas: 20 Bal 2007, 17:34
Margarita
Parašytas: 20 Bal 2007, 17:41
Tutsi
Sveikinu su pirmu pliusu
Parašytas: 20 Bal 2007, 17:55
Ramunė
Ir nuo manęs gėlytė
Parašytas: 04 Bir 2007, 09:33
merope87
Nėra taip blogai su tuo maistu Anglijoje
Nuo valgymo įpročių viskas priklauso - sustorėsi ar ne. Pasigedau tik varškės ir kefyto..na ir šokoladinių varškės sūrelių. Pilnai tikiu, kad daržovės ir vaisiai pripumpuoti visokių nitratų, bet ir Lietuvoj parduotuvėje pirkti jau mažai kuom skiriasi savo kokybę. Kad ir tie patys ūkininkai - nori didesnio derliaus ar apsisaugot nuo kenkėjų - šliūkšteli kokių pesticidų ir laimingi valgo 'natūralius' produktus. Prisipirko mama kažkada morkyčių Lietuvoj pas ūkininką kažkokį..didumo ir storio kaip agurkai
Suabejočiau, kad čia rūšis tokia.
Parašytas: 04 Bir 2007, 10:46
Tutsi
jei zeme tinkama morkoms,tai zinai kokios jos gali uzaugti ir be nitratu