Puslapis 2 iš 3
Parašytas: 22 Lap 2006, 11:43
Lilina
Nu kokiu gražiu minčiu jus turit iš tokiu paprastų ingridientu
Parašytas: 22 Lap 2006, 18:25
daida
Aš kartais iš bulvių košės ant kepimo skardos, su konditeriniu švirkštu, padarau gėlyčių ir apkepu orkaitėje - ta pati košė truputi kitaip
Ir skanu ir gražu
Parašytas: 11 Gru 2006, 22:29
zita
aš tai kai verdu bulves įmetu truputėlį svogūno visai kitas skonis ir gardžiai kvepia
Parašytas: 12 Gru 2006, 11:55
silsta
Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui
Parašytas: 12 Gru 2006, 12:49
Ramunė
silsta rašė:Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui
Aš tokius verdu fritiūrinėj. Man tai ir vieni greitai valgosi
Parašytas: 12 Gru 2006, 12:53
silsta
Maniškis dar kefyro arba rūgpienio pasiima ir kad jau prisės prie lėkštės.....
Parašytas: 12 Gru 2006, 15:27
Ramunė
silsta rašė:Maniškis dar kefyro arba rūgpienio pasiima ir kad jau prisės prie lėkštės.....
Šaunuolis, žino, kas skanu
Parašytas: 12 Gru 2006, 17:04
silsta
Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim...
Parašytas: 12 Gru 2006, 18:27
Ramunė
silsta rašė:Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim...
Moku
Tik kepu orkaitėj, taip lengviau. O, kadangi mano vyras linijų nežiūri, tai aš paskui panašiai darau, kaip jūs su keptais cepelinais
Parašytas: 13 Gru 2006, 01:22
daida
Aš taip pat kepu orkaitėje
Parašytas: 13 Gru 2006, 16:47
Eli
Parašytas: 09 Vas 2007, 20:04
love_killer
Negalėčiau gyventi be grikių košės
Jos nevalgau kiekvieną dieną, nes nusibostų, bet labai ją mėgstu
Labai patinka valgyti grikių košę su sviestu (tikru!) Tad ir be sviesto aš kaip be rankų
Parašytas: 08 Kov 2007, 15:37
silsta
Vai, moterytės, radau tokį bulvių košės receptą. Manau, kad turėtų būti skanu.
PASAKIŠKA BULVIŲ KOŠĖ: Bulves išvirti pasūdytam vandeny, sutarkuoti apie 100 gr. sūrio(kuris lydosi), 3 kiausinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti. Išvirtas bulves praaušinti, sugrūsti į ją 50 gr. sviesto. Dabar koše turi ataušti.
Tuomet dedam druskos, įmaišome trynius ir 2/3 tarkuoto sūrio. Po to - atsargiai įmaišom išplaktus baltymus.Viską sudėti kepimo skardon, ant viršaus-likusį sūrį. Ant viršaus dar papjaustyti mažais gabaliukais sviesto. Kepti orkaiteje, kol gražiai pagels.
Turėtų būti ir skanu, ir neblogai atrodyti
Parašytas: 08 Kov 2007, 16:38
zuikaite
Parašytas: 08 Kov 2007, 17:52
Tutsi
o kaip su cholesteroliu
juk tryniai labai daug turi
Parašytas: 08 Kov 2007, 17:55
Ramunė
tutsi rašė:o kaip su cholesteroliu
juk tryniai labai daug turi
Jei skanu, velniop tas cholesterolis
O gal jis tryniuose geras
Parašytas: 08 Kov 2007, 18:06
Tutsi
tada lapnokim...o kiausiniai man irgi patinka
Parašytas: 08 Kov 2007, 18:24
Ramunė
Jei apie kiaušinius
Ne į temą galima
Visada valgau naminius. Bet paskutiniu metu močiutės, pas kurią perku, vištos užtrūko ( kaip ji sako)
Taigi parduotuvei duodu uždirbt.
Man labai keista trynio spalva : kažkokia morkinė, balzgana,
bet ne geltona. Ar čia taip turi būti, ar aš ne tokius nusiperku
Parašytas: 08 Kov 2007, 19:32
Tutsi
trynio spalva daznai priklauso nuo vistoms duodamu pasaru
Parašytas: 08 Kov 2007, 19:35
Ramunė
tutsi rašė:trynio spalva daznai priklauso nuo vistoms duodamu pasaru
Tą aš žinau
Bet ką joms ten duoda, kad trynys ne trynio spalvos
Parašytas: 08 Kov 2007, 19:39
Tutsi
maciau ir as tokiu tryniu,bet pavarciau dezute,tai pasirodo kiausiai pakliuvo latviski
Bet turbut ir lietuviai kazkuom jas apseria
Parašytas: 08 Kov 2007, 19:46
Ramunė
Aš visą savo sąmoningą gyvenimą dalyvauju akcijoj "Pirk prekę lietuvišką
"
Kadangi esu labai jau "cekava", tai paragaut nusiperku kai kada, bet laaabaaai mažą gabaliuką ar keletą kažko
Parašytas: 21 Rgp 2007, 18:25
Tutsi
ko tos moteriskes is cekavumo neisragauja
Parašytas: 24 Rgs 2008, 20:44
Živilė
Aš tai nustebau, kai pradėjau naudoti naminius kiaušinius. Dariau kažką su varške ir ta varškė geltona pasidarė nuo kiaušinio, taip keista buvo, nes pripratusi prie baltų kiaušinių (pirktinių), kurie nenudažo geltonai. Bet dabar tik naminius naudojau, kažkodėl atrodo, kad sveikiau, o kad skaniau nepastebėjau tokio skirtumo. Ir dideli nežmoniškai
Užteks offtopint, apie reikalą. Aš labai mėgstu vakarais išgerti pieno. Su bet kuo: su duonos riekute, su Ciabatta...
O šiaip tokių kasdienių produktų daugiau neturiu, nes nemėgstu vienodumo, patinka įvairus maistas
Parašytas: 24 Rgs 2008, 21:17
Sigute*
Kasdienė duona, ir be daržovių būtų liūdna.
Parašytas: 24 Rgs 2008, 21:30
Forelle
Aš nė dienos neišgyvenu be sviesto. Man visi kepiniai turi būti su juo, sumuštiniai tik su storu sviesto sluoksniu, kiaušinienes ar šiaip ką mėgstu irgi ant sviesto kepti. Turbūt nieks tiek nesunaudoja jo kiek aš
Parašytas: 24 Rgs 2008, 21:54
ieva114
o del kiausiniu viena kart nusipirkom 10 kaimisku kausiniu ir visuose buvo po 2 trynoius
Parašytas: 25 Rgs 2008, 07:56
silsta
Mėsytės man reikia būtinai, ypatingai vištienos, kalakutienos. Na ir daržovės, vaisiai
BŪTINAI
Parašytas: 25 Rgs 2008, 12:11
Lilina
O aš vaisius kžkaip nelabai mėgstu
bet be daržovių apseit negaliu. Tiesa dar be grietinės negaliu gyventi. jeigu namie neturiu grietinės, man viskas neskanu. Skaninu ją ką tik galių (sriubas, salotas, košės, net bulvės virtas ir tas su grietinė valgau)
O iš kur jus paraunat naminių kiaušinių? Aš ekologišku buvau nusipirkus. Trynys ne labai geltonas, kaip ir prekyboscentriniai, bet skonis tai skyrėsi...skanesnis buvo...na bet aišku ir brangesnis.
Parašytas: 25 Rgs 2008, 12:50
Tutsi
seip turguose kiausiniu pas babutes naminiu buna