Puslapis 2 iš 5
Parašytas: 12 Spa 2006, 00:35
ade
Aha, ši grybienė duonos dubenėliuose ir man labai skani
O duona neapsakomo skonio
Parašytas: 12 Spa 2006, 14:55
daida
Mes su sese, kai valgom šią sriubą, jei dar lieka to indo (duonos) tai pasiimam su savim
Parašytas: 12 Spa 2006, 16:06
Lilina
Nu jau taip išreklamavot ta grybų sriubą kad teks nueiti ir užsisakyti
Parašytas: 12 Spa 2006, 23:00
ade
Tai nereklama
Beto kas nemėgsta tirštų sriubų ji gali nepatikti, bet man tai vien apie ja pagalvojus
Parašytas: 17 Spa 2006, 15:44
daida
Beje Klaipėdoje Čili grybienė skanesnė nei Vilniuje
ir Klaipėdoje mažiau duonos, tai gi telpa daugiau sriubos
Parašytas: 17 Spa 2006, 17:53
Lilina
O Latvijoje Čili picerijoje, ar Picca Jazz neatsimenu kokia ten yra, bet padažu neduoda prie picos
Tai sako kad visi lietuviai ten padažų reikalauja
Parašytas: 17 Spa 2006, 21:52
Andron
Lilina rašė:O Latvijoje Čili picerijoje, ar Picca Jazz neatsimenu kokia ten yra, bet padažu neduoda prie picos
Tai sako kad visi lietuviai ten padažų reikalauja
Tie latviai - tai cirkininkai
Buvome kažkaip Siguldoje, užejome į piceriją. Pabandžiau šnėkėti rusiškai, tai jauna mergina pradėjo galva kraipyti, kad nesupranta.
O kai pradėjau angliškai - atbėgo šiek tiek senesnė moteriškė ir aptarnavo rūsiškai
Šiaip, įdomu ten. Pusė maisto produktų lietuviški, toks įspūdis, kad nevažiavai niekur.
Parašytas: 19 Spa 2006, 09:53
ade
O kokius Latvijoje šaltibarščius valgiau
Įsivaizduojate į šaltibarščius buvo sudėta juostelėmis supjaustytos daktariškos dešros
Parašytas: 19 Spa 2006, 12:18
Lilina
ade rašė:O kokius Latvijoje šaltibarščius valgiau
Įsivaizduojate į šaltibarščius buvo sudėta juostelėmis supjaustytos daktariškos dešros
Ir skanu ???
Ai, pamaciau vemiancia figurelė
Viskas aišku dėl skonio
Parašytas: 19 Spa 2006, 14:41
daida
Na gal tie šaltibarščiai ir nieko
Kiekvienam skonio ar pripratimo reikalas
Parašytas: 19 Spa 2006, 15:15
ade
Na man tie šaltibarščiai žiauriai nepatiko, ir daktariškos dešros aš nemėgstu
Parašytas: 25 Spa 2006, 11:11
Lilina
Latviai turbut irgi aptarinėja lietuvius kad pica valgo su padažais !!! Šaltibrščiai - be dešros !!! Ir rusiškai supranta
Parašytas: 25 Spa 2006, 11:21
Andron
Yra toks mano mėgstamas lenkiškas patiekalas - pupelės brėtoniškai (pupelių troškinys su rūkyta šonine).
Net ir pačioj Lenkijoj teko sutikti ekonominį patiekalo variantą - su rūkyta dešra
Toookia šlykštybė
Parašytas: 25 Spa 2006, 13:45
daida
Parašytas: 25 Spa 2006, 16:07
Svečias
Lilina rašė:Nu jau taip išreklamavot ta grybų sriubą kad teks nueiti ir užsisakyti
Apklausą pažiūrėjus, visos labai mėgsta grybukus. Labiausiai už viską... O aš šaldytus šilbaravykius išėmus iš kameros atšildžiau. Pirmiausia išviriau grybus, po to išsiviriau bulvių. Tada pakepiau smulkiai pjaustytų rūkytų lašinukų spirgučių, svogūno, sudėjau grybus, baigiant kepti porą šaukštų grietinės. Ir tada su bulvikėm karštom....mmmmmmm
Parašytas: 25 Spa 2006, 18:49
Andron
Kažkaip RIMI prekybos centruose galima buvo nusipirkti šaldytus fliakus, pupeles bretoniškai, bigosą.
Teko ragauti. Visai neblogai
Rekomenduoju
Parašytas: 25 Spa 2006, 23:27
daida
Andron rašė:Kažkaip RIMI prekybos centruose galima buvo nusipirkti šaldytus fliakus, pupeles bretoniškai, bigosą.
Teko ragauti. Visai neblogai
Rekomenduoju
Bet namie pagaminti šie patiekalai kur kas skanesni
Parašytas: 26 Spa 2006, 10:54
Lilina
Atsiprašau už neišprusimą, bet kas tie fliakai ir bigosai?
Parašytas: 26 Spa 2006, 11:18
Andron
Lilina rašė:Atsiprašau už neišprusimą, bet kas tie fliakai ir bigosai?
FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)
Ingridientai:
160g avies skrandžio
100g avienos kaulų sultiniui
1 morka
petražolių
1 svogūnas
50g lašinių
5g miltų
10g sūrio
5g džiūvėsėlių
mairūno, imbiero, pipirų
muskato riešuto, druskos
Aprašymas: Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir greitai valoma vidinė, grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas. Išverdamas sultinys iš avienos kaulų. Skrandis dedamas į sultinį ir verdamas 40-50 min. Morkos, svogūnai ir petražolės smulkiai supjaustomos ir išverdami nedideliame kiekyje vandens. Išvires skrandis iššmamas ir supjaustomas juostelėmis 3-4 cm ilgio ir išmaišoma su daržovėmis bei daržovių sultiniu. Lašinius smulkiai supjaustyti ir pakepinti, į juos sudėti miltus ir kepinant gerai išmaišyti. Šį padažą supilame į sriubą ir sudedame visus prieskonius, išmaišome. Viskas supilama į karščiui atsparų indą ir pabarstoma tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Dedama į karštą orkaitę ir 10-15 min. patroškinama
Parašytas: 26 Spa 2006, 11:21
Andron
Lilina rašė:Atsiprašau už neišprusimą, bet kas tie fliakai ir bigosai?
Bigoso recepto taip greitai nesuradau
Matyt, kitaip vadinasi.
Tai raugintų kopūstų ir mėsos troškinys
Parašytas: 26 Spa 2006, 13:54
ade
O tas avies skrandis skanu
Įdomu kur jų yra pirkti, o gal galima kokio kito gyvūno skrandį dėti?
Parašytas: 26 Spa 2006, 23:09
daida
ade rašė:O tas avies skrandis skanu
Įdomu kur jų yra pirkti, o gal galima kokio kito gyvūno skrandį dėti?
Skonio reikalas
Parašytas: 29 Spa 2006, 00:27
ade
daida rašė:Skonio reikalas
kokio skonio jei niekad nesi ragavęs?
Parašytas: 30 Spa 2006, 17:45
Fea
O man tai siame gyvenimo etape kazkaip skaniausia mesa
kazkaip pastebejau, kad keiciasi norai mano...matyt ko organizmas labiau nori, to ir reikalauja
Parašytas: 31 Spa 2006, 11:59
Lilina
Fea rašė:O man tai siame gyvenimo etape kazkaip skaniausia mesa
kazkaip pastebejau, kad keiciasi norai mano...matyt ko organizmas labiau nori, to ir reikalauja
Gal laukiatės ?
Parašytas: 31 Spa 2006, 17:41
kaubojey
Cia balsavau kad megstu viska
, ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli
! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
Parašytas: 01 Lap 2006, 12:12
Ramunė
kaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska
, ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli
! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju
. O paskui rankas reikia kurį laiką slėpti
Parašytas: 01 Lap 2006, 16:19
Lilina
Ramunė rašė:kaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska
, ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli
! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju
. O paskui rankas reikia kurį laiką slėpti
Šakės kokios aukos
Jus su mikseriu elementariu pabandykit susmulkint bulvės. Gal bus ir ve visai vientysa košė, bet bulvynems blynams tiks idealiai
Parašytas: 01 Lap 2006, 16:27
Ramunė
Lilina rašė:Ramunė rašė:kaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska
, ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli
! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju
. O paskui rankas reikia kurį laiką slėpti
Šakės kokios aukos
Jus su mikseriu elementariu pabandykit susmulkint bulvės. Gal bus ir ve visai vientysa košė, bet bulvynems blynams tiks idealiai
[/quote}
Kam sarkazmas
Turiu tarkavimo mašiniukę, bet buvo tarpas, kai viena sugedo, o kitos dar nebuvau įsigijusi. Va iš kur ta karti patirtis.
Parašytas: 01 Lap 2006, 16:32
Lilina
Ramunė rašė:
Kam sarkazmas
Turiu tarkavimo mašiniukę, bet buvo tarpas, kai viena sugedo, o kitos dar nebuvau įsigijusi. Va iš kur ta karti patirtis.
nenorejau užgaut
pas mane irgi buvo tarpas kai neturejau nieko elektrinio tarkuojancio, tai su burokine tarka tarkuodavau bulves