Vynai

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius:Jacinta

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 29 Lie 2007, 12:40

Ramunė rašė:Iš kampo, visiškai netoli Raseinių rajono :lol: Žodžiu, tarp Josvainių ir Ariogalos :twisted:
aisku :wink:
gaila, ner dugiau zmoniu cia, kurie noretu pakalbeti apie vynus :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Lie 2007, 20:22

vynas toks gerimas,ne visiems isiulysi :roll:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 31 Lie 2007, 18:08

tutsi rašė:vynas toks gerimas,ne visiems isiulysi :roll:
tai jau taip. :|

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Lie 2007, 18:33

o kodel tu bendrauji tik apie vyna :shock: ,negi niekas daugiau neidomu :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 31 Lie 2007, 23:04

siuo metu esu ties tuo "uzsikabliavus". Domiuos.. tik dar per mazai isijauciau, tai yra dar nepripratau prie sio puslapio :). Tik neseniai ji esu atradus ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:29

nieko,tai dar priprasi :wink: Jis kaip narkotikas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgp 2007, 14:41

Charakteris pagal… vyną

Mėgstate Chardonnay vynuogių vyną, o gal Cabernet? Apsispręskite, nes pagal pamėgto vyno vynuogių rūšį galima nusakyti charakterį, – tvirtina Naujosios Zelandijos vyno pardavėjai.
Pavyzdžiui, jei renkatės Chardonnay, esate patikimas, kuklus ir neperkalbamas savo įsitikinimuose. “Šio vyno gerbėjai yra ištikimi laiko patikrintam variantui”, – tikina Lesley Reid, kompanijos “Winefairy” atstovas.
Tie, kuriems patinka Sauvignon Blanc, itin lengvai bendrauja, tačiau nemėgsta problemų (nors ir netingi jų spręsti), be to, labai ilgai mąsto prieš ką nors nuspręsdami. Šiuos žmones valdo amžinos jaunystės siekis.
Dažniausiai gurkšnojantys Cabernet – be galo sudėtingos asmenybės, žinančios tikrąją daiktų vertę. Šių žmonių tvirta nuomonė gali klaidinti aplinkinius, kadangi jie linkę apsigalvoti, jei pateikiami įtikinantys argumentai.
Ištikimi švelniems ir lengviems Merlot vynams gyvenime plaukia pasroviui, kadangi neturi gerų organizacinių sugebėjimų. Dažnai jų pasirinkimą lemia kitų žmonių nuomonė. Vis dėlto šie žmonės žavi mokėjimu bendrauti.
Klasikinę vokiškų vynų veislę Riesling mėgsta intelektualai, mokantys gerai pasilinksminti artimų bičiulių kompanijoje. Jie ypač mėgsta naudotis savo įžvalgumu ir nuovokumu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Spa 2007, 19:07

Raudonasis vynas saugo nuo diabeto

Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad mažos dozės raudonojo vyno gali apsaugoti nuo II tipo diabeto. Vyne esantis komponentas resveratrolis sustiprino laboratorinių pelių organizmo reakciją į insuliną.Resveratrolis – tai medžiaga, randama raudonųjų vynuogių žievelėje bei raudonajame vyne. Jau anksčiau nustatyta, kad nedidelės resveratrolio dozės aktyvuoja enzymą SIRT1, sietiną su ilgaamžiškumu, ir insulino sekreciją.
Tiesa, Šanchajaus mokslininkų nustatytą vyno naudą didinant organizmo jautrumą insulinui dar reikėtų patikslinti išsamesniais tyrimais, juolab kad bet koks alkoholis turi ne tik sveikatą tausojantį, bet ir ją žalojantį šalutinį poveikį. O norint pajusti šį gydomajį resveratrolio poveikį suaugusiam žmogui tektų išgerti po 3 litrus vyno kasdien.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 22 Spa 2007, 20:10

ramunyt pasistengei :luks: :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Spa 2007, 16:37

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Spa 2007, 16:44

kas cia per sypsenele :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 23 Spa 2007, 19:05

:roll: gal linksma zmogui ir tiek? taigi smagu kad pagire :)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Gru 2007, 15:06

Reikes :
1 l sauso balto vyno;
prieskoniu misinio is :
juoduju ir kvapiuju pipiru zirneliu, muskato riesuto, kardamono, lauru lapelio, gabalelio cinamono lazdeles, kalendru seklu, griezinelio imbiero, gvazdikeliu, pankoliu, vaniles anksties, zvaigzdetuju anyziu.

Baltaji vyna supilti i puoda.
Prieskonius sudeti i gabaleli audinio, uzristi ir panardinti i vyna.
Vyna pakaitinti, bet neuzvirinti. Galima patiekti karsta arba salta su ledo gabaliukais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 16:35

o man vyno gali visai nebuti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Gru 2007, 16:39

as irgi nemegstu (geriu tik alu, sampana ir martini), bet receptuka radau ir parasiau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 16:45

tai gerai,nes yra vynu megeju :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Gru 2007, 16:51

del to ir dejau, gal kam pravers... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 23 Sau 2008, 15:20

taigi vat :)
Vynas :)
per Kucias nusipirkau taip irgirto "FRONTERA" pusiau sauso vyno ir paprasto, popiriniam ypakavime "Sangria" vyno :)
ir kaip jus manot?
Skanesnis buvo tas, kuris pygiausias- Sangria. Per kucias prie stalo labai tiko,ir skaniai ragavosi.
Va, o Frontera, turbut..cia kaip kam pagal skoni :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Sau 2008, 15:24

labas isia,kur prapuolusi buvai :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 23 Sau 2008, 15:29

esu studente, mano keliai nezinomi :lol: :lol:
sesija, o dar darbelis ir visas kitas gyvenimelis, uch... :)
uch, bet as uzsuku,tikrai uzsuku, tik nepasireiskiu ;)

esu inykus i intensyvias receptu paieskas ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Sau 2008, 16:20

o kokio recepto butent ieskai :merg2: gal mes padesim paieskoti :wink:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2235
Užsiregistravo:29 Geg 2007, 23:22
Pliusai:41
Miestas:svetimas kraštas

Standartinė Isia » 23 Sau 2008, 17:20

oi,Tutsi, dekuj, cia visko tiek pilna..
Jau kaip ir randu, tik laiko reik,siek tiek paskaitineti ;) :luks: :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Sau 2008, 18:13

na taip,pas mus greitai iseiti uzejus neiseina :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 18:09

Cinamoninis vynas šaltai dienai

1 butelį raudono arba balto vyno (užteks keturioms taurėms) supilkite į puodą. Įmeskite keletą gvazdikėlių, 3-4 citrinos ar apelsino riekeles, 3-4 lazdeles cinamono. Įberkite šaukštelį vanilininio cukraus. Pasaldinkite keliais dideliais šaukštais natūralaus medaus. Įpilkite šlakelį konjako. Pradėjus vynui garuoti, nukelkite puodą nuo ugnies ir dar šiek tiek uždengus palaikykite, kad prisigertų prieskonių kvapo. Į kiekvieną taurę ar stiklinį puodelį įdėkite po cinamono lazdelę ir papuoškite apelsinų ar citrinų riekelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 18:10

Keistas karštas vynas

1 butelį raudono vyno (užteks 4 taurėms) supilkite į puodą. Įdėkite nemažai (šis gėrimas turi būti saldus) rudojo cukraus arba medaus ir sumeskite po saujelę džiovintų slyvų, skaldytų riešutų, razinų, lazdelę cinamono, keletą gvazdikėlių, citrinos ar apelsino žievelių. Įpilkite šlakelį konjako, stiklinę natūralių citrinos ar apelsino sulčių. Įtarkuokite muskato riešuto. Šio gėrimo skonis truputėlį keistas, net nesuprasi, kad pagamintas iš karšto vyno. Tačiau puikiai tinka po sunkios darbo dienos.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2008, 22:32

Tą "keistą" išbandysiu kaip nors :luks:
Ramunė griebėsi darbo iš peties, po ilgo nebuvimo ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 01 Vas 2008, 02:12

IR GIRDO KOLEKTYVA BE SAVAITGALIO :twisted: :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Vas 2008, 17:17

Nu kam tu taip, Duziki ;)
Ne girdo, o ruošia kolektyvą savatgaliui :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 09:46

Rožiniai vynai tarp daugybės kitų įvairių vynų yra bene patys paslaptingiausi. Šie vynai, kaip ir raudonieji, gaminami iš raudonųjų vynuogių, tačiau šiuo atveju vynuogių su odelėmis sultys fermentuojamos labai trumpai, o odelės kaip tik ir yra dažomoji medžiaga. Be to, odelės yra taninų šaltinis, todėl rožiniai vynai neišsiskiria taninų gausa, jie lengvesni ir juos galima gerti atšaldytus kaip ir baltuosius vynus.
Rožinius vynus galima laikyti savotišku kompromisu ir, beje, visai neblogu. Tai patvirtintų kiekvienas, kuris kada nors pietaudamas išdrįso paragauti rožinio vyno. Gana teisinga yra ir nuomonė, kad rožinis vynas – tai baltasis vynas, tik pagamintas iš raudonųjų vynuogių. Lietuvoje rožiniai vynai vis dar nėra tokie populiarūs, kaip kituose kraštuose. Taigi jau kelintus metus importuotojai ir mes - vyno kultūros skleidėjai, stengiamės sužadinti mūsų vynų mėgėjų susidomėjimą šiais įdomiais vynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 09:47


Mėgstami nuo seno


Rausvasis vynas puikiai tinka prie lengvesnių užkandžių, pavyzdžiui, salotų su kepintomis lašišomis ir azijietišku padažu. Tokiu atveju ypač patartina rinktis paprastą rausvąjį Provanso vyną.
XIX a. rausvieji vynai buvo vieni populiaresnių, o Prancūzijoje, galima sakyti, net populiariausi. Tai žymieji Bordo rausvieji vynai, kuriuos išgarsino britai. Po to, kai filokseros pakenkė prancūziškiems vynams, jų stilius labai pasikeitė, vynus pradėta skirstyti į raudonuosius, baltuosius ir rožinius. Be to, raudonieji ir baltieji vynai užėmė pirmąsias pozicijas. Ir nors dabar rožinius vynus gamina ne tik visuose Prancūzijos regionuose, bet ir visame pasaulyje, jų kukli padėtis visiškai nesulyginama su buvusia šlove.
Vis dėlto pastaruoju metu, kai produkcija viršija realizaciją, daugelyje vyną gaminančių kraštų rausvuosius vynus vis dažniau teigiamai vertina ir mėgėjai, ir ekspertai, ir vyndariai.

Skelbti atsakymą