Puslapis 12

Kriusonai ir punsai

Parašytas: 02 Kov 2007, 01:12
zuikaite
Kuo skiriasi kriusonas nuo punso? :oops: Ir gal kas koki recepteli isbandyta mesteltu. Reikes buto ikurtuves greitai svesti. Tai kazkuo norisi paivairinimui. 8)

Parašytas: 02 Kov 2007, 12:56
Tutsi
praktiskai niekuo nesiskiria ,mano ziniomis :merg2:

Parašytas: 02 Kov 2007, 18:11
daida
Punšai yra karšti ir šalti. Tai gėrimai pagaminti iš arbatos ar pieno su šviežiais ar konservuotais vaisiais, uogomis. Punšai gaminami aukštose stiklinėse, kuriuose ir patiekiami. Šalti punšai geriami per šiaudelį.
Kriušonas – tai atšaldytas gėrimas iš vaisių ir uogų morsų bei sulčių mišinio.

Parašytas: 02 Kov 2007, 19:56
Ramunė
Dar galiu papildyti, kad PUNŠO pavadinimas yra kilęs iš indiško žodžio, kuris reiškai "penki". Vadinasi, į punšą turi įeiti penki ingredientai :
vanduo ( arba arbata), prieskoniai, cukrus,vaisiai ir alkoholis. Rytų šalyse naudojamas arakas - degtinė iš anyžių ir vynuogių.

O į KRUŠONĄ alkoholio beveik nepilama. Arba pilamas labai jau silpnas ( sangrija...)[/b]

Parašytas: 03 Kov 2007, 19:38
zuikaite
Vadinasi ikurtuviu proga darysime kriusona :roll: :lol: Ir aciu uz informacija :geles: :luks:

Parašytas: 03 Kov 2007, 22:50
Ramunė
By tik padėjo :lol:

Parašytas: 04 Kov 2007, 16:28
Tutsi
tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078

Parašytas: 04 Kov 2007, 16:56
Ramunė
tutsi rašė:tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078
Tai čia rytiečiai. Skaičiau, kad jie arasą skiedžia vandeniu arba arbata ir taip pasidaro lengvą vyną, kurį naudoja kaip aperityvą arba pasisėdėjimui. Jų skonio receptoriai, matyt, kitokie, nei mūsų :hypno:

Parašytas: 04 Kov 2007, 21:18
Tutsi
bent jau mano receptoriais tai jis grynas salietrynis samagonas :hypno:

Parašytas: 04 Kov 2007, 22:59
Ramunė
Nežinau, neteko pradegustuot :? Bet dabar jau ir nebesinori :roll:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:04
daida
Tai jei alkoholį maišai su vaisių sultimis, tai jo ten ir nesijaučia :roll:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:12
Tutsi
joks vaisius neuzmus arako smarves,as taip manau :shock: :x

Parašytas: 12 Kov 2007, 00:40
zuikaite
Vaisinis punšas (6 porcijos)

Reikalingi produktai:
1 stiklinė apelsinų sulčių, 2 stiklinės vynuogių sulčių, 1 stiklinė citrinų sulčių, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė medaus

Viską sumaišyti. Punšą gerti šaltą.

Parašytas: 12 Kov 2007, 00:43
zuikaite
Šampano punšas

720 ml Jim Beam
720 ml spanguolių sulčių
1 ltr citrininio sodos vandens
240 ml šviežių citrinos sulčių
lašelis biterio
1.5 l "Muskatnoje igristoje"
didelis gabalas ledo
apelsinų ir citrinų griežinėliai

Gerai atšaldyti visus komponentus. Užpilti ant punšo inde esančio didelio ledo gabalo, paskutinį pilant šampaną. Papuošti apels., citr. griež.

Parašytas: 12 Kov 2007, 01:06
zuikaite
Itališkas punšas

Jums reikės:
1 l baltojo stalo vyno
80-100g cukraus
3 š. citrinų sulčių
Apelsinų sulčių
2 stiklinių virinto vandens
½ stiklinės konjako


Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus konjaką užvirinti iki 80° С.
2. Tada supilkite konjaką.

Rekomenduojama gerti karštą.

Parašytas: 12 Kov 2007, 01:09
zuikaite
Punšas su melionu

Apie 10 stikliniu

Sudedamosios dalys:

2 litrai šaltos žaliosios arbatos
1 laimo vaisius
100 ml cukranendrių cukraus
2 melionai
700 ml putojančio baltojo vyno
Ledo


Išspauskite laimo vaisius. Nulupkite melioną, išimkite iš jo sėklas ir jį supjaustykite. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.

Parašytas: 12 Kov 2007, 11:00
Ramunė
zuikaite rašė:Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:17
zuikaite
Ramunė rašė:
zuikaite rašė:Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:
Tikrai gera ideja. Tada ir indo specialaus nereikia. :D

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:53
Ramunė
KARALIŠKASIS PUNŠAS

2 puodeliai apelsinų sulčių,
2 puodeliai citrinų sulčių,
2 puodeliai ananasų sulčių,
1 butelis romo,
2 buteliai vaisvandenių,
cukraus - pagal skonį.

Parašytas: 12 Kov 2007, 23:05
zuikaite
Ramunė rašė:KARALIŠKASIS PUNŠAS
Sitas turetu buti labai laaabai jau :hubba: :hubba: :hubba:

Parašytas: 13 Kov 2007, 10:59
Tutsi
:luks:

Parašytas: 21 Bir 2007, 19:03
Ligita
Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.

Parašytas: 22 Bir 2007, 08:30
Tutsi
Ligita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:

Parašytas: 23 Bir 2007, 13:36
Hazel
tutsi rašė:
Ligita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:
:hubba: :hubba:

Parašytas: 28 Bir 2007, 18:01
Ramunė
Juodųjų serbentų gėrimas

500 g juodųjų serbentų,
0,5 stiklinės cukraus,
l litras šaltos arbatos,
l litras gazuoto vandens.

Prinokę serbentai apipilami cukrumi ir palaikoma, kol išsiskiria sultys. Nukoštos sultys sumaišomos su arbata. Gazuotas vanduo supilamas prieš geriant.

Parašytas: 06 Lie 2007, 18:42
Ramunė
Vyšnių kriušonas

4 taurėms reikės:

200g vyšnių,
20g cukraus,
20g romo,
10g degtinės,
100g vyšnių sulčių,
300g raudonojo vyno,
150g saldaus šampano.

Vyšnias užpilkite cukrumi, romu, degtine ir vynu. Pastatykite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Po to išpilstykite į taures ir įpilkite šampano.
Galima įdėti ledo.

Parašytas: 04 Rgp 2007, 07:58
Tutsi
jei gerai supratau,tai kriusono vaikams negalima duoti :merg2:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 09:32
Ramunė
Tai kiti ir gryną baltutę duoda, kad geriau miegotų :twisted:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:15
Tutsi
maniskis ir taip miegu nesiskundzia :evil: dabar dar tebemiega :roll: :!:

Parašytas: 28 Spa 2007, 10:02
Ramunė
Grogas atsirado visiškai atsitiktinai. XVIII a. viena iš Anglijos jūreivių būtinų sutarties sąlygų buvo kasdienė romo – 55 laipsnių stiprumo – porcija. Nei daug, nei mažai. Istorija nutyli, ar tie jūreiviai taip pasigerdavo, kad negalėtų vykdyti savo tiesioginių pareigų, ar to romo tiek nebuvo įmanoma pakrauti į laivus, ar jis labai greitai baigdavosi.Aišku viena, 1740 m. anglų admirolas Edvardas Vernonas nutarė baigti laisvą alkoholinių gėrimų vartojimą laive. Taigi vieną gražią dieną jūreiviai gavo ne įprastą romo davinį, o vandens ir romo gėrimą. Kadangi ne visi laivai plaukia ten, kur šilta, kažkam atėjo mintis tą gėrimą pašildyti. Taip atsirado grogas. Ak, taip, o kodėl grogas? Labai paprasta, tiesiog admirolą pravardžiavo Grogu dėl jo nuolat nešiojamo apdaro – skraistės su gaubtu (grogrem). Štai taip buvo sugalvotas ir pavadintas grogas.
Jamaikos piratai vaizduodavo savo vėliavose skeletą... su kardu ir su grogo bokalu rankoje, tiksliau sakant, kaule, kuris kažkada buvo ranka... Būtinos klasikinio grogo recepto sudedamosios dalys – arbata arba karštas vanduo, konjakas ir romas. Į stiklinę karštos arbatos pilami du valgomieji šaukštai alkoholio (jeigu bus atvirkščiai, tokio mišinio grogu tikrai nepavadinsi) – šaukštas romo ir šaukštas konjako arba tik konjakas, arba romas. Atskirai patiekiamas griežinėlis citrinos su cukraus pudra. Siūloma gerti, šildytis ir šypsotis. Kaip ir kiekviename kulinarijos meno šedevre kūryba – sveikintinas dalykas. Galima pridėti ir medaus, ir balzamo, ir sulčių, tik alkoholio bendros proporcijos nekeičiamo