Puslapis 1 iš 2
Užkandėlės
Parašytas: 02 Bal 2007, 17:09
Saraya
Užkandėlė prie kokteilių
200gramų tark. fermentinio sūrio,
2šaukštai grietinėlės,
2šaukštai kapotų salierų,
petražolių, mažas šaukštelis maltų garstyčių.
Gerai sumaišyti tark. sūrį, smulkiai sukapotus salierus, garstyčias ir greitinėlę. Iš šios masės rankomis formuoti apvalius kamuoliukus ir juos apvilioti kapotose petražolėse. Kelias valandas palaikyti šaldytuve(geriau įdėti į sandarų indą, kadangi gali prisigerti šaldytuvo kvapo) Sudėti į lėštę ir į kiekvieną įbesti papuoštą pagaliuką(dantų krapštuką)
Parašytas: 02 Bal 2007, 17:17
Saraya
Agurkų užkandėlė
ilgas agurkas,
50gramų rūkytos nugarinės,
1 kiaušinis;
200g varškės;
2šaukštai kapotų krapų;
1 šaukštas garstyčių padažo.
Agurką reikia perpjauti išilgai, išskobti vidų, pabarstyti drauka ir nusausinti.Nugarinę ir kiaušinį(virtą) sujaustyti mažučiais kubeliais ir sumaišyti su garstyčiomis, varške ir krapais. Šį mišinį sukimšti į agurko puseles, puseles sujungti ir suspausti. Suvynioti į foliją ir palaikyti šaldytuve. Kai jau atšals, supjaustyti griežinėliais, papuošti krapais ir įsmeigti krapštuką, kad būtų patogu paimti.
Parašytas: 13 Bir 2007, 14:24
Hazel
Šalta grybų užkandėlė
400 g virtų grybų
svogūno
konservuoto agurko
3 kietai virtų kiaušinių
šaukšto garstyčių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių konservuotų agurkų marinato
šaukšto smulkintų petražolių
šaukšto smulkintų krapų
pipirų
druskos
Grybus atšaldykite, kiaušinius, agurką ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite (dalį supjaustytų kiaušinių palikite patiekalui apibarstyti). Suberkite prieskonius, supilkite marinatą, aliejų ir viską išmaišykite. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais kiaušiniais ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!
Parašytas: 13 Spa 2007, 22:03
Talija
Užkandėlė iš kaitafi tešlos. Išlukštename pasūdytas tigrines krevetes. Apvyniojame kaitafi tešla. Paruošiame tam tikrą užkandėlių skaičių. Sudedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol apskrunda. Nusausiname. Patiekiame užkandžių lėkštėje.
Parašytas: 20 Lap 2007, 10:06
silsta
Vakar mane aplankė netikėti svečiai. Buvau kepusi lietinius blynus su mėsa, bet pavaišinimui jau neužteko, liko gal vienas. Tada sugalvojau vėl pakepti lietinius blynus, labai plonus. Ir juos panaudojau kaip lavašą... Padariau tokį įdarą: fermentinis sūris, daug krapų, majonezas. Tą blyną aptepiau tuo įdaru, susukau į "triūbelę", supjausčiau mažais gabaliukais, į kiekvieną įsmeigiau po dantų krapštuką ir... prašau vaišintis
Kitam blynui padariau įdarą mandresnį su lašiša, nes turėjau pati pasisūdžiusi. Puiku, jei ta "triūbelė" galėtų šaldytuve pastovėti bent valandžiukę, tada pjaustytusi geriau..
Parašytas: 18 Gru 2007, 15:39
Jacinta
Cia
SILSTOS ,ne mano, tiesiog kitaip perkelt neina.
Va, radau tokias salotas, kurios (taip rašo) nepamainomos naudojant tekilą.
SALOTOS (tinka prie tekilos): lėkštės dugną patepti lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu (storokai), supjaustytas avokadas, toliau supjaustytas raudonas svogūnas (jį reikia perlieti verdančiu vandeniu ir truputį palaikyti), toliau – krabų lazdelės smulkiai pjaustytos, pjaustytas pomidoras. Viską pabarstyti svogūnų laiškais. Majonezą tepti pagal savo nuožiūrą tarp sluoksnių. Kabinti čipsais....
Parašytas: 18 Gru 2007, 18:19
Jacinta
Kaip buvo prasyta, taip padaryta!
Parašytas: 18 Gru 2007, 21:11
vitele
Na ačiū Jacinta , aš čia užsiprašiau , kad tą temelę atsidarytų , nes prie greitai paruošiamo maisto užkandikės tos buvo atsiradusios , o čia yra dar užkandėlių įvairių , tai pamaniau , kad bus daug patogiau , tuo zakusoniukus surasti čia , prie alkoholio
Parašytas: 18 Gru 2007, 21:14
Jacinta
tai cia ir patogiau, ar ne taip?
Parašytas: 18 Gru 2007, 21:15
Jacinta
gal ne taip isisreiskiau?
Parašytas: 18 Gru 2007, 21:25
vitele
TAip taip, viskas gerai , juk ne manes vienos reikia klausti ar cia patogiau , bet as kaip tikra lietuve pamislijau , kad kur gerimai ten ir zakuske
Parašytas: 18 Gru 2007, 21:37
Jacinta
gerai misliji!
Parašytas: 18 Gru 2007, 22:40
Mille
Ir aš taip manau, kad prie gėrimų reikia užkandėlių
Man skani štai tokia:
Džiovintų slyvų užkandėlė:
Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti, įspausti česnako ir dėti majonezo, kad gautųsi košelė. Šia mase įdaryti džiovintas slyvas.
Parašytas: 18 Gru 2007, 23:13
Jacinta
pirma syk girdziu, bet idomu
Parašytas: 19 Gru 2007, 07:36
ingrida9
ka pirma kart girdi:ar kad prie gerimu reik uzkandeles
Parašytas: 19 Gru 2007, 10:59
Jacinta
ingrida9 rašė:ka pirma kart girdi:ar kad prie gerimu reik uzkandeles
ne, kad dziovintas slyvas idaryt!
Parašytas: 19 Gru 2007, 11:08
Tutsi
na,apie slyvas jau buvo kazkur...vadinasi praleidai
Parašytas: 19 Sau 2008, 20:20
Talija
SŪRIO VYNIOTINIS
200-300 g fermentinio sūrio
- įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis
2 kietai virti kiaušiniai
1 svogūno galvutė
majonezo
- arba (2):
100 g rūkyto kumpio
alyvuogių
1 virta morka
žalumynų
majonezo
Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min.. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.
Parašytas: 21 Sau 2008, 09:39
Guci
Va cia tai man receptukas
Parašytas: 21 Sau 2008, 10:53
Tutsi
tau suris,o man procesas
Parašytas: 21 Sau 2008, 11:23
Guci
Tai tu atlik procesa, o as suvalgysiu suri
Parašytas: 21 Sau 2008, 13:00
Tutsi
butum arciau,tikrai sutartume
Parašytas: 21 Sau 2008, 13:01
Guci
Aha, siuo atveju atstumas didokas
Parašytas: 29 Sau 2008, 18:41
Mille
Užkandėlės iš sluoksniuotos bemielės tešlos:
Su alyvuogėmis:
Su kumpiu:
Parašytas: 29 Sau 2008, 18:43
Mille
Skrudintos duonos sumuštinukai:
Su pikantiška mišraine (kiaušinis, sūris, česnakas, majonezas, pipirai):
Su Mūsų tepamu varškės sūreliu su žalumynais ir rūkyta lašiša:
Parašytas: 29 Sau 2008, 18:53
Lilina
Parašytas: 29 Sau 2008, 20:49
Guci
Nu Mille pavarei
Parašytas: 29 Sau 2008, 20:52
Lilina
Sėdžiu dabar prisikirtus sumuštiakų su raudona žuvim, kaip pas tave Mille nuotraukoj....skanu
ir gera skrandyje
Parašytas: 29 Sau 2008, 21:15
Talija
Labai estetiškai atrodo.
Parašytas: 29 Sau 2008, 22:01
Mille
Ačiū, merginos
Ant greičio viską gaminau, kol mažoji leido
Bet viskas buvo skanu, svečiai irgi gyrė.