Puslapis 12

Gira

Parašytas: 08 Bir 2007, 19:38
Ligita
Mano tėvas daro tokią girą: 5l vandens, 1kg džiovintos juodos duonos, 0.5 kg cukraus, maža saujelė razinų ir pakelis(berods50gmielių).
Supjausto ir orkaitėje paskrudina duoną, užpila verdančiu vandeniu, ataušina ir prideda mielių, ištrintų su cukrumi. Tada palaiko, nukošia ir supilsto į butelius, įberia razinų, o butelius dar kelias paras palaiko. :wink: Vasarą labai gerai atgaivina ir nereikia pirkti visokių limonadų su dažikliais. :evil:

Parašytas: 08 Bir 2007, 19:45
Tutsi
senai norejau kazko tokio,bet niekas pas mus giros negamina :luks:

Parašytas: 08 Bir 2007, 19:55
Ramunė
Darydavo ir mano kažkada :roll:
O man labai patinka beržų sula šalta, su obuoliukais džiovintaisPaveikslėlis

Parašytas: 08 Bir 2007, 19:56
Tutsi
o man tai tik sviezia patinka sula :oops:

Parašytas: 09 Bir 2007, 09:22
Hazel
Kaip seniai geriau TIKROS duonos giros.. :roll:

Parašytas: 09 Bir 2007, 09:51
Tutsi
aha,faina butu...tokios saltos,su putele :hubba:

Parašytas: 09 Bir 2007, 11:06
Ramunė
Mes buvom Grūto parke, ten yra tos bačkutės giros. Priminė studijų laikus. O gira, aišku, ne naminė, bet labai skaniPaveikslėlis

Parašytas: 09 Bir 2007, 13:10
Tutsi
teko ir man jos ten ragauti,bet gerai sakai NETAS :evil:

Parašytas: 28 Bir 2007, 17:59
Ramunė
Duonos gira

5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.

Parašytas: 13 Lie 2007, 16:11
Ligita
Ramunė rašė:Duonos gira

5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
Mano tėvas turi lygiai tokį pat receptą. :wink:

Parašytas: 13 Lie 2007, 16:30
Ramunė
Vadinasi, gera senoji gira :wink:

Parašytas: 13 Lie 2007, 16:41
Tutsi
va pagal sita receptuka ir gaminau,tik as nevirinau :merg2: Matysim kas gausis :wink:

Parašytas: 16 Gru 2007, 18:15
Jacinta
Spanguolių gira

100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.

Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupilama į puodą ir užvirinama. Ataušusi perkošiama, supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas, sandariai uždaroma ir laikoma šaltoje vietoje. Po 4—5 dienų gira geriama.

Parašytas: 16 Gru 2007, 20:08
Lilina
Aš seniai jau dariau medaus girą
Reikia apie 0,5 - 1L medaus (kadangi mes medų kopinėjam, tai būna, jeigu į kibirą patenka dregmės, tai medus prarūgsta, tai toks idealiai tinka girai)
5l - karšto vandens
šaukštelis sausų mielių
sauja razinų.

Medu ištirpinti karštame vandenyje, palaukti kol šiek tiek atvės ir taps priimtinas mielių gyvybei palaikyti, tada ipilti mielės ir razinas, viską išmaišyti ir po 2 dienų galima gerti :)

Šitą gira man patinka tuom kad jos nereikia nukošti.

Parašytas: 16 Gru 2007, 20:24
Tutsi
tai parodyk kada gamybos procesa :wink:

Parašytas: 16 Gru 2007, 20:49
Lilina
gerai, tik "surūgusio" medaus gausiu.

Parašytas: 16 Gru 2007, 20:53
Tutsi
o is nesurugusio nesigauna :shock:

Parašytas: 16 Gru 2007, 21:00
Lilina
Gaunasi, bet nesurugusio gaila.

Parašytas: 16 Gru 2007, 21:02
Tutsi
kai as medu naudoju tik gaminiams,tai man negaila :P

Parašytas: 31 Sau 2008, 22:02
Ramunė
Kmynų gira

500 g sužiedėjusios ruginės duonos
200 g cukraus
15 g mielių
25 g kmynų
5 l vandens

Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iškošti. Supilti mieles, cukrų kmynus ir 2-3 dienas palaikyti šiltoje patalpoje. Po to laikyti vėsioje vietoje.

Gira

Parašytas: 10 Bal 2008, 10:58
alfgird
Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros :idea:

Re: Gira

Parašytas: 10 Bal 2008, 11:47
sinsan
alfgird rašė:Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros :idea:
ne aukstesnej nei 37, taip radau parasyta

Parašytas: 10 Bal 2008, 12:04
Lilina
Gali dar žemesnė, nes labai greitai žuva aukštesnei. kokia biški šilčiau už kambario temperatūros bus gerai.

Parašytas: 10 Bal 2008, 12:05
Tutsi
ar gira kas ruosiasi daryti :?:

Parašytas: 10 Bal 2008, 14:16
justuke
mano mama pries Velykas dare tai ziauriai skani isejo :!: tik kad nedasuto man nufotkint :lol: tik si syki mama i desimt litru dejo visa pakeli mieliu, tai jau pirma Velyku diena man atrodo biski su laipsniais buvo :lol: bet skanu ziauriai, net mama sake, kad derinuka su visu pakeliu reiks prisimint. :lol:

Parašytas: 10 Bal 2008, 15:08
Kristinuska
geras :lol:
o mes dabar tai tik berziuko sula geriam, turim salia kiemo toki dideli jau, tai jis mums beveik 200 litru dave.

Parašytas: 10 Bal 2008, 17:05
Lilina
Sugundėt mane. Varysiu šiandien medaus gira padarysiu :roll:
Cik sau :P

Parašytas: 10 Bal 2008, 17:06
Tutsi
ir mums parodyk :merg2:

Parašytas: 10 Bal 2008, 17:08
Lilina
Paveikslėlis
Nofotkint, tai nufotkinsiu, bet kada sukelsiu - neaišku, nes laidą pas tevus palikau nuo fotiko, per kuri nuotraukas reikia perkelti.

Parašytas: 10 Bal 2008, 17:13
sinsan
man ir reiks ci akada pasigaminti giros :)
o tu lilina dek tiesiogiai fotiko kortele i kompa. :wink: