Gira

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius: Jacinta

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Gira

Standartinė Ligita » 08 Bir 2007, 19:38

Mano tėvas daro tokią girą: 5l vandens, 1kg džiovintos juodos duonos, 0.5 kg cukraus, maža saujelė razinų ir pakelis(berods50gmielių).
Supjausto ir orkaitėje paskrudina duoną, užpila verdančiu vandeniu, ataušina ir prideda mielių, ištrintų su cukrumi. Tada palaiko, nukošia ir supilsto į butelius, įberia razinų, o butelius dar kelias paras palaiko. :wink: Vasarą labai gerai atgaivina ir nereikia pirkti visokių limonadų su dažikliais. :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:45

senai norejau kazko tokio,bet niekas pas mus giros negamina :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 19:55

Darydavo ir mano kažkada :roll:
O man labai patinka beržų sula šalta, su obuoliukais džiovintaisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:56

o man tai tik sviezia patinka sula :oops:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Bir 2007, 09:22

Kaip seniai geriau TIKROS duonos giros.. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 09:51

aha,faina butu...tokios saltos,su putele :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 11:06

Mes buvom Grūto parke, ten yra tos bačkutės giros. Priminė studijų laikus. O gira, aišku, ne naminė, bet labai skaniPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 13:10

teko ir man jos ten ragauti,bet gerai sakai NETAS :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 17:59

Duonos gira

5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 13 Lie 2007, 16:11

Ramunė rašė:Duonos gira

5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
Mano tėvas turi lygiai tokį pat receptą. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 16:30

Vadinasi, gera senoji gira :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 16:41

va pagal sita receptuka ir gaminau,tik as nevirinau :merg2: Matysim kas gausis :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 16 Gru 2007, 18:15

Spanguolių gira

100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.

Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupilama į puodą ir užvirinama. Ataušusi perkošiama, supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas, sandariai uždaroma ir laikoma šaltoje vietoje. Po 4—5 dienų gira geriama.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Gru 2007, 20:08

Aš seniai jau dariau medaus girą
Reikia apie 0,5 - 1L medaus (kadangi mes medų kopinėjam, tai būna, jeigu į kibirą patenka dregmės, tai medus prarūgsta, tai toks idealiai tinka girai)
5l - karšto vandens
šaukštelis sausų mielių
sauja razinų.

Medu ištirpinti karštame vandenyje, palaukti kol šiek tiek atvės ir taps priimtinas mielių gyvybei palaikyti, tada ipilti mielės ir razinas, viską išmaišyti ir po 2 dienų galima gerti :)

Šitą gira man patinka tuom kad jos nereikia nukošti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Gru 2007, 20:24

tai parodyk kada gamybos procesa :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Gru 2007, 20:49

gerai, tik "surūgusio" medaus gausiu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Gru 2007, 20:53

o is nesurugusio nesigauna :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Gru 2007, 21:00

Gaunasi, bet nesurugusio gaila.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Gru 2007, 21:02

kai as medu naudoju tik gaminiams,tai man negaila :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 22:02

Kmynų gira

500 g sužiedėjusios ruginės duonos
200 g cukraus
15 g mielių
25 g kmynų
5 l vandens

Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iškošti. Supilti mieles, cukrų kmynus ir 2-3 dienas palaikyti šiltoje patalpoje. Po to laikyti vėsioje vietoje.

alfgird
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 10 Bal 2008, 10:32

Gira

Standartinė alfgird » 10 Bal 2008, 10:58

Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros :idea:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Gira

Standartinė sinsan » 10 Bal 2008, 11:47

alfgird rašė:Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros :idea:
ne aukstesnej nei 37, taip radau parasyta
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Bal 2008, 12:04

Gali dar žemesnė, nes labai greitai žuva aukštesnei. kokia biški šilčiau už kambario temperatūros bus gerai.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Bal 2008, 12:05

ar gira kas ruosiasi daryti :?:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 10 Bal 2008, 14:16

mano mama pries Velykas dare tai ziauriai skani isejo :!: tik kad nedasuto man nufotkint :lol: tik si syki mama i desimt litru dejo visa pakeli mieliu, tai jau pirma Velyku diena man atrodo biski su laipsniais buvo :lol: bet skanu ziauriai, net mama sake, kad derinuka su visu pakeliu reiks prisimint. :lol:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 10 Bal 2008, 15:08

geras :lol:
o mes dabar tai tik berziuko sula geriam, turim salia kiemo toki dideli jau, tai jis mums beveik 200 litru dave.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Bal 2008, 17:05

Sugundėt mane. Varysiu šiandien medaus gira padarysiu :roll:
Cik sau :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Bal 2008, 17:06

ir mums parodyk :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Bal 2008, 17:08

Paveikslėlis
Nofotkint, tai nufotkinsiu, bet kada sukelsiu - neaišku, nes laidą pas tevus palikau nuo fotiko, per kuri nuotraukas reikia perkelti.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 10 Bal 2008, 17:13

man ir reiks ci akada pasigaminti giros :)
o tu lilina dek tiesiogiai fotiko kortele i kompa. :wink:
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą