Puslapis 3 iš 5
Parašytas: 29 Lie 2007, 12:40
Isia
Ramunė rašė:Iš kampo, visiškai netoli Raseinių rajono
Žodžiu, tarp Josvainių ir Ariogalos
aisku
gaila, ner dugiau zmoniu cia, kurie noretu pakalbeti apie vynus
Parašytas: 29 Lie 2007, 20:22
Tutsi
vynas toks gerimas,ne visiems isiulysi
Parašytas: 31 Lie 2007, 18:08
Isia
tutsi rašė:vynas toks gerimas,ne visiems isiulysi
tai jau taip.
Parašytas: 31 Lie 2007, 18:33
Tutsi
Parašytas: 31 Lie 2007, 23:04
Isia
siuo metu esu ties tuo "uzsikabliavus". Domiuos.. tik dar per mazai isijauciau, tai yra dar nepripratau prie sio puslapio
. Tik neseniai ji esu atradus
Parašytas: 01 Rgp 2007, 09:29
Tutsi
nieko,tai dar priprasi
Jis kaip narkotikas
Parašytas: 03 Rgp 2007, 14:41
Ramunė
Charakteris pagal… vyną
Mėgstate Chardonnay vynuogių vyną, o gal Cabernet? Apsispręskite, nes pagal pamėgto vyno vynuogių rūšį galima nusakyti charakterį, – tvirtina Naujosios Zelandijos vyno pardavėjai.
Pavyzdžiui, jei renkatės Chardonnay, esate patikimas, kuklus ir neperkalbamas savo įsitikinimuose. “Šio vyno gerbėjai yra ištikimi laiko patikrintam variantui”, – tikina Lesley Reid, kompanijos “Winefairy” atstovas.
Tie, kuriems patinka Sauvignon Blanc, itin lengvai bendrauja, tačiau nemėgsta problemų (nors ir netingi jų spręsti), be to, labai ilgai mąsto prieš ką nors nuspręsdami. Šiuos žmones valdo amžinos jaunystės siekis.
Dažniausiai gurkšnojantys Cabernet – be galo sudėtingos asmenybės, žinančios tikrąją daiktų vertę. Šių žmonių tvirta nuomonė gali klaidinti aplinkinius, kadangi jie linkę apsigalvoti, jei pateikiami įtikinantys argumentai.
Ištikimi švelniems ir lengviems Merlot vynams gyvenime plaukia pasroviui, kadangi neturi gerų organizacinių sugebėjimų. Dažnai jų pasirinkimą lemia kitų žmonių nuomonė. Vis dėlto šie žmonės žavi mokėjimu bendrauti.
Klasikinę vokiškų vynų veislę Riesling mėgsta intelektualai, mokantys gerai pasilinksminti artimų bičiulių kompanijoje. Jie ypač mėgsta naudotis savo įžvalgumu ir nuovokumu.
Parašytas: 22 Spa 2007, 19:07
Ramunė
Raudonasis vynas saugo nuo diabeto
Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad mažos dozės raudonojo vyno gali apsaugoti nuo II tipo diabeto. Vyne esantis komponentas resveratrolis sustiprino laboratorinių pelių organizmo reakciją į insuliną.Resveratrolis – tai medžiaga, randama raudonųjų vynuogių žievelėje bei raudonajame vyne. Jau anksčiau nustatyta, kad nedidelės resveratrolio dozės aktyvuoja enzymą SIRT1, sietiną su ilgaamžiškumu, ir insulino sekreciją.
Tiesa, Šanchajaus mokslininkų nustatytą vyno naudą didinant organizmo jautrumą insulinui dar reikėtų patikslinti išsamesniais tyrimais, juolab kad bet koks alkoholis turi ne tik sveikatą tausojantį, bet ir ją žalojantį šalutinį poveikį. O norint pajusti šį gydomajį resveratrolio poveikį suaugusiam žmogui tektų išgerti po 3 litrus vyno kasdien.
Parašytas: 22 Spa 2007, 20:10
duziki
ramunyt pasistengei
Parašytas: 23 Spa 2007, 16:37
Ramunė
Parašytas: 23 Spa 2007, 16:44
Tutsi
kas cia per sypsenele
Parašytas: 23 Spa 2007, 19:05
duziki
gal linksma zmogui ir tiek? taigi smagu kad pagire
Parašytas: 04 Gru 2007, 15:06
Jacinta
Reikes :
1 l sauso balto vyno;
prieskoniu misinio is :
juoduju ir kvapiuju pipiru zirneliu, muskato riesuto, kardamono, lauru lapelio, gabalelio cinamono lazdeles, kalendru seklu, griezinelio imbiero, gvazdikeliu, pankoliu, vaniles anksties, zvaigzdetuju anyziu.
Baltaji vyna supilti i puoda.
Prieskonius sudeti i gabaleli audinio, uzristi ir panardinti i vyna.
Vyna pakaitinti, bet neuzvirinti. Galima patiekti karsta arba salta su ledo gabaliukais.
Parašytas: 04 Gru 2007, 16:35
Tutsi
o man vyno gali visai nebuti
Parašytas: 04 Gru 2007, 16:39
Jacinta
as irgi nemegstu (geriu tik alu, sampana ir martini), bet receptuka radau ir parasiau
Parašytas: 04 Gru 2007, 16:45
Tutsi
tai gerai,nes yra vynu megeju
Parašytas: 04 Gru 2007, 16:51
Jacinta
del to ir dejau, gal kam pravers...
Parašytas: 23 Sau 2008, 15:20
Isia
taigi vat
Vynas
per Kucias nusipirkau taip irgirto "FRONTERA" pusiau sauso vyno ir paprasto, popiriniam ypakavime "Sangria" vyno
ir kaip jus manot?
Skanesnis buvo tas, kuris pygiausias- Sangria. Per kucias prie stalo labai tiko,ir skaniai ragavosi.
Va, o Frontera, turbut..cia kaip kam pagal skoni
Parašytas: 23 Sau 2008, 15:24
Tutsi
labas isia,kur prapuolusi buvai
Parašytas: 23 Sau 2008, 15:29
Isia
esu studente, mano keliai nezinomi
sesija, o dar darbelis ir visas kitas gyvenimelis, uch...
uch, bet as uzsuku,tikrai uzsuku, tik nepasireiskiu
esu inykus i intensyvias receptu paieskas
Parašytas: 23 Sau 2008, 16:20
Tutsi
o kokio recepto butent ieskai
gal mes padesim paieskoti
Parašytas: 23 Sau 2008, 17:20
Isia
oi,Tutsi, dekuj, cia visko tiek pilna..
Jau kaip ir randu, tik laiko reik,siek tiek paskaitineti
Parašytas: 23 Sau 2008, 18:13
Tutsi
na taip,pas mus greitai iseiti uzejus neiseina
Parašytas: 31 Sau 2008, 18:09
Ramunė
Cinamoninis vynas šaltai dienai
1 butelį raudono arba balto vyno (užteks keturioms taurėms) supilkite į puodą. Įmeskite keletą gvazdikėlių, 3-4 citrinos ar apelsino riekeles, 3-4 lazdeles cinamono. Įberkite šaukštelį vanilininio cukraus. Pasaldinkite keliais dideliais šaukštais natūralaus medaus. Įpilkite šlakelį konjako. Pradėjus vynui garuoti, nukelkite puodą nuo ugnies ir dar šiek tiek uždengus palaikykite, kad prisigertų prieskonių kvapo. Į kiekvieną taurę ar stiklinį puodelį įdėkite po cinamono lazdelę ir papuoškite apelsinų ar citrinų riekelėmis.
Parašytas: 31 Sau 2008, 18:10
Ramunė
Keistas karštas vynas
1 butelį raudono vyno (užteks 4 taurėms) supilkite į puodą. Įdėkite nemažai (šis gėrimas turi būti saldus) rudojo cukraus arba medaus ir sumeskite po saujelę džiovintų slyvų, skaldytų riešutų, razinų, lazdelę cinamono, keletą gvazdikėlių, citrinos ar apelsino žievelių. Įpilkite šlakelį konjako, stiklinę natūralių citrinos ar apelsino sulčių. Įtarkuokite muskato riešuto. Šio gėrimo skonis truputėlį keistas, net nesuprasi, kad pagamintas iš karšto vyno. Tačiau puikiai tinka po sunkios darbo dienos.
Parašytas: 31 Sau 2008, 22:32
Lilina
Tą "keistą" išbandysiu kaip nors
Ramunė griebėsi darbo iš peties, po ilgo nebuvimo
Parašytas: 01 Vas 2008, 02:12
duziki
IR GIRDO KOLEKTYVA BE SAVAITGALIO
Parašytas: 01 Vas 2008, 17:17
Lilina
Nu kam tu taip, Duziki
Ne girdo, o ruošia kolektyvą savatgaliui
Parašytas: 24 Vas 2008, 09:46
Ramunė
Rožiniai vynai tarp daugybės kitų įvairių vynų yra bene patys paslaptingiausi. Šie vynai, kaip ir raudonieji, gaminami iš raudonųjų vynuogių, tačiau šiuo atveju vynuogių su odelėmis sultys fermentuojamos labai trumpai, o odelės kaip tik ir yra dažomoji medžiaga. Be to, odelės yra taninų šaltinis, todėl rožiniai vynai neišsiskiria taninų gausa, jie lengvesni ir juos galima gerti atšaldytus kaip ir baltuosius vynus.
Rožinius vynus galima laikyti savotišku kompromisu ir, beje, visai neblogu. Tai patvirtintų kiekvienas, kuris kada nors pietaudamas išdrįso paragauti rožinio vyno. Gana teisinga yra ir nuomonė, kad rožinis vynas – tai baltasis vynas, tik pagamintas iš raudonųjų vynuogių. Lietuvoje rožiniai vynai vis dar nėra tokie populiarūs, kaip kituose kraštuose. Taigi jau kelintus metus importuotojai ir mes - vyno kultūros skleidėjai, stengiamės sužadinti mūsų vynų mėgėjų susidomėjimą šiais įdomiais vynais.
Parašytas: 24 Vas 2008, 09:47
Ramunė
Mėgstami nuo seno
Rausvasis vynas puikiai tinka prie lengvesnių užkandžių, pavyzdžiui, salotų su kepintomis lašišomis ir azijietišku padažu. Tokiu atveju ypač patartina rinktis paprastą rausvąjį Provanso vyną.
XIX a. rausvieji vynai buvo vieni populiaresnių, o Prancūzijoje, galima sakyti, net populiariausi. Tai žymieji Bordo rausvieji vynai, kuriuos išgarsino britai. Po to, kai filokseros pakenkė prancūziškiems vynams, jų stilius labai pasikeitė, vynus pradėta skirstyti į raudonuosius, baltuosius ir rožinius. Be to, raudonieji ir baltieji vynai užėmė pirmąsias pozicijas. Ir nors dabar rožinius vynus gamina ne tik visuose Prancūzijos regionuose, bet ir visame pasaulyje, jų kukli padėtis visiškai nesulyginama su buvusia šlove.
Vis dėlto pastaruoju metu, kai produkcija viršija realizaciją, daugelyje vyną gaminančių kraštų rausvuosius vynus vis dažniau teigiamai vertina ir mėgėjai, ir ekspertai, ir vyndariai.