Jautiena

Naudinga ir įdomi informacija apie mėsą.
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Jautiena

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 16:28

Aukščiausios rūšies jautiena turi būti šviesiai arba tamsiai raudonos spalvos, malonaus kvapo, o skaidulos - švelnios su baltu ar šviesiu riebaliukų sluoksniu. Mėsa turi būti tampri : pirštu įspausta duobutė turi tuoj pat išnykti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 16:32

`Veršiukų mėsa liesa, o suaugusių galvijų skerdiena turi storesnes riebalų sausgysles, yra tamsesnė, sultingesnė ir savito skonio.Riebalų sluoksneliai suteikia mėsai sultingumo, nesjuose yra nesočiųjų riebalinių rūgščių.

JAUTIENĄ REIKIA BRANDINTI

vėsiose atitinkamo oro drėgnumo patalpose jautiena yra brandinama apie 4 sav..Joje atsiranda pieno rūgšties, kuri veikia baltymus. Baltymai suskyla į paprastesnius junginius, todėl mėsa tampa švelnesnė, trapesnė, o iškepta ar išvirta - kvapesnė.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 16:36

gera informacija :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 16:58

Parduotuvėse ar turguje parduodama jautiena būna jau sukapota ir skirstoma į 3 rūšis :
Pirmos rūšies : liemeninė, nugarinė, viršutinė ir vidinė šlauninė;
Antros rūšies : mentė, šoninė, išorinė šlauninė ir krūtininė;
Trečia rūšis : kaklas, paslėpsnis, užpentinė dalis, šoninė ( vid. ir prastesnio nupenėjimo), nuopjovos ir kaulai.

Geriausia ir skaniausia mėsa yra gyvulių iki 18 mėn. Itin paklausi yra jautienos išjova.Ji yra pakankamai brangi.Kietesnė ir daugiau jungiamojo audinio turinti mėsa yra pigesnė, bet ir iš jos galima paruošti labai gardžių patiekalų. Tačiau ją reikia iš anksto užmarinuoti arba ilgai kepti, virti ar troškinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 16:59

Apačioje - jautienos didkepsniui naudojama mėsa.

Viduryje - krūtininė.

Viršuje - rostbifui naudojama mėsytė.
Prikabinti failai
HPIM0316.jpg
HPIM0316.jpg (48.7 KiB) Peržiūrėta 11398 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 17:41

o kaip yra su tą kempinlige :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 18:00

Lilina rašė:o kaip yra su tą kempinlige :?:
Oi, tu, skaitytojaPaveikslėlis

Karvės, kritusios ne sava mirtimi yra tiriamos nuo 3 metų amžiaus, ir jei yra nustatoma liga ( ko dar LT nėra buvę), tada daromi visos bandos ir aplinkinių bandų tyrimai. Tiksliau sakant, būtų daromi, o skerdyklose taip pat yra daromi mėginiai, kaip ir kiaulienai nuo trichineliozės.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 18:03

Taigi pas mus pagrindė lenkiška mėsa eina. Tai kas ten žino kaip yra. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 18:04

senai besigirdejo apie ta kempinlige Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 18:07

Tai čia gal labiau spaudos ažiotažas buvo padarytas, nei reali gresmė.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 18:10

Kaip jau beveik 16 metų mieganti šalia vet gydytojo, galiu pasakyti, kad taip, bereikalingas triukšmas , kaip ir su paukščių gripu. Visas baisumas yra smegenyse : kaulų ir galvos. Tai kaulų miltus uždraudė naudot gyvulių maistui ir tiekPaveikslėlis O kiek teko skaityti nuo kempinligės yra mirusi tik viena moteris lygtai 1968 :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 18:15

tai gerai,galim kirsti per mesa abiem zandais :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 18:15

Lilina rašė:Taigi pas mus pagrindė lenkiška mėsa eina. Tai kas ten žino kaip yra. :roll:
Ne visa. Dabar prekybos centruose privaloma nurodyti, iš kur mėsa įvežta. :twisted: O geriausia, pirkti firminėse parduotuvėse, ten tai tikrai būna mūsiškė. Be to visada šviežia ir be antkainio :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 18:17

tutsi rašė:tai gerai,galim kirsti per mesa abiem zandais :wink:
Aš jautienos nelabai :roll: Vis ruošiuosi nusipirkti agrofirmoj, bet randu gražios kiaulienos ir Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 18:24

taip,kiauliena skaniau :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 18:50

Man vištieną skani "kaišiadorių paukštyne" firminėse parduotuvėse. Tiesa jau seniai buvau užsukus...reikės atnaujinti savo reidus į šią parduotuvę :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 18:52

Lilina rašė:Man vištieną skani "kaišiadorių paukštyne" firminėse parduotuvėse. Tiesa jau seniai buvau užsukus...reikės atnaujinti savo reidus į šią parduotuvę :P
Labai skani, aš tik ten ir perku :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 19:21

labai skanus guliasas is vistienos skranduku :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 10:07

Jautiena greičiau išsitroškins, jei į puodą įpilsite kelis šaukštus citrinos sulčių. Šios mėsos skonį pagerinsšaltalankių aliejus - šaukštelį sumaišykite su įprastu aliejumi.
Kepsneliai bus minkštesni, jei šiek tiek pamušite, apvoliosite sausomis garstyčiomis ir palaikysite šaldytuve ( priek kepant, garstyčias reikia nuplauti.)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 10:09

Kad orkaitėje veršienos kepami kepsniai neišdžiūtų, prieš tai juos aptepkite aliejumi. veršieną reikia gardinti švelnesniais prieskoniai - baziliku, mairūnu, dašiu, kalendra - išliks tikrasis skonis.

Vartotojo avataras
NaujokE
Naujokas
Pranešimai: 35
Užsiregistravo: 15 Kov 2007, 21:03
Pliusai: 0
Miestas: Kaunas ; UK

Standartinė NaujokE » 30 Rgp 2007, 18:08

gal galit patarti kaip marinuoti jautiena ir siaip ivaire mesa?

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgp 2007, 19:23

NaujokE rašė:gal galit patarti kaip marinuoti jautiena ir siaip ivaire mesa?
Marinuoti šašlikui ar kam ? :roll:

Vartotojo avataras
NaujokE
Naujokas
Pranešimai: 35
Užsiregistravo: 15 Kov 2007, 21:03
Pliusai: 0
Miestas: Kaunas ; UK

Standartinė NaujokE » 30 Rgp 2007, 19:35

merope87 rašė:
NaujokE rašė:gal galit patarti kaip marinuoti jautiena ir siaip ivaire mesa?
Marinuoti šašlikui ar kam ? :roll:
istikro tai butu gerai suzinoti ir saslykam ir siaip mesai kepimui paprastai :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgp 2007, 19:46

Kažkur čia turėtų būti receptų.. Kiaulieną gerai marinuoti majonezas+pomidorų padažas. Arba aluje - mėsa tada labai minkšta būna. Vištieną palaikau sojų padaže, gal ir jautienai tinka.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Rgp 2007, 10:50

yra yra,marinavimo receptuku atskira temele :wink: :!:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 04 Vas 2008, 17:45

Gal kas zino kur galima rasti informacijos apie Steika? :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 04 Vas 2008, 18:00

pyp rašė:Gal kas zino kur galima rasti informacijos apie Steika? :roll:
http://giedrius-v.livejournal.com/85010.html

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 04 Vas 2008, 21:17

aciu, Forelle :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 04 Vas 2008, 21:48

Visada prašom ;)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 03 Bir 2008, 19:36

Gal kas galite patarti, kiek laiko reikėtų ją troškinti? :roll: (Guliašui) Ir ant kokio stiprumo ugnies? :roll:

Skelbti atsakymą