Meksikietiška virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai:vitele, zivicib

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:166
Užsiregistravo:30 Lap 2007, 18:37
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė svenis » 03 Spa 2008, 19:32

merope87 rašė:"TORTILLOS"

2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos

Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?

Vartotojo avataras
Marce
Naujokas
Pranešimai:10
Užsiregistravo:21 Rgs 2008, 00:37
Pliusai:0
Miestas:kur jura iki keliu

Standartinė Marce » 07 Spa 2008, 20:40

as vis megstu burito nors tuos blynus tai perku.

o ta kose kas tuo metu yra saldytuve ar tai pupeles su vistiena ar ryziai su kazkokiu farsu aisku pomidorai,svogunai,cesnakai dar galima ir cukinijos ir morkyciu ir grybu viska supjaustai ,patroskini iki pasidarys kose ir i ta blyna :) :) :)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 08 Spa 2008, 11:41

svenis rašė:
merope87 rašė:"TORTILLOS"

2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos

Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?
Jau neprisimenu nuo kur nurašinėjau :roll: Pati nebandžiau, nurašynėti lyg ir atydžiai stengiuosi..

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1905
Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
Pliusai:43
Miestas:Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė la major » 02 Lap 2008, 04:57

Ramune, o nera jokiu detaliu del idaro paruosimo?
Actekiškos tortiljos

4 Stiklinės miltų,
2 šaukšteliai druskos,
100-120 g margarino,
1-1,5 stiklinės šilto vandens.

Įdarui:
200 g virtos arba keptos maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g pjaustyto svogūno,
1 arba 2 pjaustytų kietai virtų kiaušinių,
3 šaukštai aštraus pomidorų padažo su pupelėmis,
100 g varškės su pomidorų padažu,
daug pipirų.

Kukurūzų miltus sumaišyti su druska, margarinu, vandeniu. Gerai išminkyti tešlą, suformuoti vištos kiaušinio dydžio rutuliukus. Iš rutuliukų padaryti 15 cm skersmens papločius. Keptuvėje be riebalų, ant vidutinės ugnies kepti tortiljas, vieną pusę 2 minutes, o kitą - 3 minutes.Actekiškas tortiljas patiekti prie sriubų arba kaip atskirus patiekalus - su salotomis arba įdaru (karštas suvynioti į vamzdelius ir pakepti aliejuje).

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4445
Užsiregistravo:14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai:25
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė pyp » 08 Sau 2009, 17:36

manyciauviska pasmulkinti ir suvinioti, tik idomu kas ta varske su pomidoru padazu?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1905
Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
Pliusai:43
Miestas:Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė la major » 08 Sau 2009, 18:24

jau dariau tokį :) Labai skanu :!: dėjau tiesiog varškę ir pomidorų padažą :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1905
Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
Pliusai:43
Miestas:Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re:

Standartinė la major » 14 Sau 2009, 01:21

Ligita rašė:Keli meksikietiški patiekalai: http://web.mac.com/mmarunas/iWeb/Arunas ... 78A91.html
Pagal čia nurodytą receptą pagaminau tortilijas. :wink: Tiktai gausiai prieskoniavau dar, dėju tomatų padažo - žodžiu, paimprovizavau tiek, kad valgant jau tikrai jokio padažo nebeprireikė. Patiko ;)

Beje, anksčiau gaminau tortilijas pagal Tutsi - vyniojau įdarą tiesiog į pašildytus papločius. O darant pagal šitą siūlymą man pasirodė skaniau: įdaras vyniojamas į šaltas tortilijas, ir po to jos apkepamos keptuvėje. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepa labai greitai, apkeptos gerai išlaiko vamzdelių formą, galima imti tiesiog į rankas ir valgyt (mes tą darėm, galiuką prilaikydami servetėle, kad įdaras nekristų pro kitą pusę). Žiauriai skanu. 038
Prikabinti failai
tortilija2.jpg
tortilija2.jpg (27.53KiB)Peržiūrėta 8320 karus(ų)
tortilija.jpg
tortilija.jpg (33.19KiB)Peržiūrėta 8320 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė Tutsi » 14 Sau 2009, 10:16

bet, tai cia ji gaunasi traski tokia ane :?:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1905
Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
Pliusai:43
Miestas:Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė la major » 14 Sau 2009, 15:28

Na, kaip supratau, kiek pakepini - tiek ir to traškumo. Aš kepinau gerai įkaitintoje keptuvėje labai trumpai - po kelias sekundes palaikydavau (kol kiek apskrusdavo), ir atsargiai sukiojau rankomis (kepiau po vieną), tai gavosi tiesiog plona traški plutelė, bet visumoj tortilijos išliko minkštos.
Didelio skirtumo nėra, bet kad apkepintas valgyt patogiau - tai faktas :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Re: Meksikietiška virtuvė

Standartinė Tutsi » 14 Sau 2009, 18:34

supratau :wink:

Skelbti atsakymą