As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?merope87 rašė:"TORTILLOS"
2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos
Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
Meksikietiška virtuvė
Jau neprisimenu nuo kur nurašinėjau Pati nebandžiau, nurašynėti lyg ir atydžiai stengiuosi..svenis rašė:As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?merope87 rašė:"TORTILLOS"
2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos
Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Meksikietiška virtuvė
Ramune, o nera jokiu detaliu del idaro paruosimo?
Actekiškos tortiljos
4 Stiklinės miltų,
2 šaukšteliai druskos,
100-120 g margarino,
1-1,5 stiklinės šilto vandens.
Įdarui:
200 g virtos arba keptos maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g pjaustyto svogūno,
1 arba 2 pjaustytų kietai virtų kiaušinių,
3 šaukštai aštraus pomidorų padažo su pupelėmis,
100 g varškės su pomidorų padažu,
daug pipirų.
Kukurūzų miltus sumaišyti su druska, margarinu, vandeniu. Gerai išminkyti tešlą, suformuoti vištos kiaušinio dydžio rutuliukus. Iš rutuliukų padaryti 15 cm skersmens papločius. Keptuvėje be riebalų, ant vidutinės ugnies kepti tortiljas, vieną pusę 2 minutes, o kitą - 3 minutes.Actekiškas tortiljas patiekti prie sriubų arba kaip atskirus patiekalus - su salotomis arba įdaru (karštas suvynioti į vamzdelius ir pakepti aliejuje).
Re: Meksikietiška virtuvė
manyciauviska pasmulkinti ir suvinioti, tik idomu kas ta varske su pomidoru padazu?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Meksikietiška virtuvė
jau dariau tokį Labai skanu dėjau tiesiog varškę ir pomidorų padažą
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re:
Pagal čia nurodytą receptą pagaminau tortilijas. Tiktai gausiai prieskoniavau dar, dėju tomatų padažo - žodžiu, paimprovizavau tiek, kad valgant jau tikrai jokio padažo nebeprireikė. PatikoLigita rašė:Keli meksikietiški patiekalai: http://web.mac.com/mmarunas/iWeb/Arunas ... 78A91.html
Beje, anksčiau gaminau tortilijas pagal Tutsi - vyniojau įdarą tiesiog į pašildytus papločius. O darant pagal šitą siūlymą man pasirodė skaniau: įdaras vyniojamas į šaltas tortilijas, ir po to jos apkepamos keptuvėje. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepa labai greitai, apkeptos gerai išlaiko vamzdelių formą, galima imti tiesiog į rankas ir valgyt (mes tą darėm, galiuką prilaikydami servetėle, kad įdaras nekristų pro kitą pusę). Žiauriai skanu.
- Prikabinti failai
-
- tortilija2.jpg (27.53KiB)Peržiūrėta 8320 karus(ų)
-
- tortilija.jpg (33.19KiB)Peržiūrėta 8320 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Meksikietiška virtuvė
Na, kaip supratau, kiek pakepini - tiek ir to traškumo. Aš kepinau gerai įkaitintoje keptuvėje labai trumpai - po kelias sekundes palaikydavau (kol kiek apskrusdavo), ir atsargiai sukiojau rankomis (kepiau po vieną), tai gavosi tiesiog plona traški plutelė, bet visumoj tortilijos išliko minkštos.
Didelio skirtumo nėra, bet kad apkepintas valgyt patogiau - tai faktas
Didelio skirtumo nėra, bet kad apkepintas valgyt patogiau - tai faktas