Puslapis 14

Japonų virtuvė

Parašytas: 02 Geg 2007, 19:26
Lilina
Na? Hazel. Tu norėjai japonų patiekalų. Prašom jai rašyt ;)

Parašytas: 02 Geg 2007, 20:12
Lilina
radau patiekalą iš ryžių.
Raudoni ryžiai su pupom(sekihan)

0.5 stiklinės sausų raudonų pupų
3 stiklinės vandens
3stiklinės lipnių ryžių
1 arb š. sezamo sėklų

Išplauti ir išdžiovinti pupas. Virti vandenyje ne uždengus dangčių apie 10 min. Išdžiovinti, bet nupiltą vandenį palikti. Ryžius kelis kartus praplauti, gerai išddžiovinti, įdėti į puodą. Įpilti į jį pusę vandens kuriame virė pupos. Jeigu reikia-dapilti vandens. ir palikti kambario temperatūroje apie 4 val. ten pat įdėti pupas ir likusį vandenį nuo jų.Prieš verdant ryžius juos vel nusausinti ir sumaišyti su pupom. Visą mišinį tolygiai iškloti ant groteliu, garuose skirtam virti inde. Iš viso virti 45 minutės, kas 15 min dapilant skysčio nuo pupu. Viską tvarkingai išmaišyti medinė mentelė, padruskinti, apibarstyti sezamo sėklom.

Ši patiekalą paduoda su kepta žuvim, saldžia vištiena arba grybais.

Parašytas: 02 Geg 2007, 20:27
Lilina
Ryžiai su kaštonais (kiri gohan)

kaštonų sirupe - 200g
ryžiai - 1,5stiklinės
vandens - 1,75 stiklinės
1 arb šaukš desertinio vyno
1-2 virt š. sezamo sėklų su stambia druska

Ištraukti kaštonus iš sirupo, išdžiovinti juos, supjaustyt pusiau, apvirti verdančiam pasūdytam vandeny 30-40 sekundžiu, vėl išdžiovinti. kelis kartus perplauti ryžius, išdžiovinti. Sumaišyti ryžius su vandeniu, porą šaukštų kaštono sirupo ir vynu. Ir virti juos. Į beveik išvirtus ryžius įdėti kaštonus. tai reikia daryt labai greitai. Sumest ir uždaryt dangtį. Virti ant labai didelios ugnies 20-30 sek. Nuimti nuo ugnies ir palikti stovėti 15 min. Prieš pateikiant ant stalo ryžius išmaišyti su mentelė, sudėti į lekštutės ir apibarstyti sezamo sėklomis su druska.
Tokie ryžiai pateikiami su žuvimi.

Parašytas: 02 Geg 2007, 20:31
Ramunė
Jeigu įmanoma, reikėtų tios visus suši su paveiksliukais čia perkelti.Būtų prie vietosPaveikslėlis

Parašytas: 02 Geg 2007, 20:58
Andron
Ramunė rašė:Jeigu įmanoma, reikėtų tios visus suši su paveiksliukais čia perkelti.Būtų prie vietosPaveikslėlis
Galima tik temą perkelti arba išskirti keletą pranešimų į naują temą. Į jau esančią temą negalėsime perkelti pranešimų :x

Parašytas: 02 Geg 2007, 21:52
Ramunė
Supratau. 8)

Parašytas: 03 Geg 2007, 11:06
Tutsi
cia tau ne semeckes lukstenti :wink:

Parašytas: 03 Geg 2007, 11:32
Lilina
Tai perkelk temą apie sušį prie nacionalinių patiekalų :P

Parašytas: 03 Geg 2007, 11:59
Tutsi
o,koks katukas fainas :roll: Sveikinu atsinaujinus :geles: :luks:

Parašytas: 03 Geg 2007, 17:35
Hazel
Puiki tema :luks: :geles:

Parašytas: 03 Geg 2007, 17:41
Lilina
tutsi rašė:o,koks katukas fainas :roll: Sveikinu atsinaujinus :geles: :luks:
Derinuos prie Ramunės. Abi miauksim.:P

Parašytas: 03 Geg 2007, 17:53
Lilina
Pikantiška vištiena (tori-no tacutaage)
Tik biški keistu ingridientu reikia

700-900g vištienos filė
aliejus
krakmolas
citrina
žalumynai
druska
pipirai

Padažui
4 valg š. sejų(nežinau kas tai yra, gal sojų padažas koks)
2 valg š. degtinės
1 arb š imbierų sulčių

Padažo ingridientus sumaišyti. Mėsą išplauti ir išdžiovinti poperinė servetelė. Pamirkyta ją pusvalandžiui į padažą. Paskui apvolioti krakmole ir kepti aliejuje ant labai didelios ugnies kol gražiai ne apskrus. Pateikti su citrinos grežinelė ir žalumynais.

Parašytas: 03 Geg 2007, 18:20
Tutsi
na,ne man tokie patiekaliukai....cia hazel atsigaus :wink:

Parašytas: 06 Geg 2007, 14:58
Hazel
o ką, visai neblogi receptai :luks:
o kur man parduotuvėje rasti kaštonų sirupe? :oops:
niekada nesu pirkusi, todėl nežinau :oops:

Parašytas: 06 Geg 2007, 15:42
Lilina
IKI yra egzotinių prekių skyrius. Ten galima rasti suši kilimėlius iš dumbliu ir soju padažų, gal ten ir kaštonus sirupe galima rasti??? :?:

Parašytas: 06 Geg 2007, 19:23
Hazel
Lilina rašė:IKI yra egzotinių prekių skyrius. Ten galima rasti suši kilimėlius iš dumbliu ir soju padažų, gal ten ir kaštonus sirupe galima rasti??? :?:
kaiptik ruosiuosi i parduotuve :roll: reikes neuzmirsti paziureti :roll:

Parašytas: 12 Geg 2007, 15:16
Tutsi
nu,paziurejai,yra kastonu :shock:

Parašytas: 12 Geg 2007, 16:23
Hazel
tutsi rašė:nu,paziurejai,yra kastonu :shock:
bent jau nemačiau :roll: tik kokosų pieno skardinę nesipirkau :lol: :lol:

Parašytas: 12 Geg 2007, 16:34
Tutsi
kaip skanu :hubba:

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:20
Ramunė
Šios dienos " Brigitoj " yra tema "Kąsnelis japoniškos virtuvės". Parašysiu keletą recepčiukų, nes gan paprasti ir įmanomi pas mus pagaminti.Paveikslėlis

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:23
Ramunė
Keptos vištos blauzdelės

12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.

Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:27
Ramunė
Keptos bulvės

4 bulvių,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio pipirų,
1 kiaušinio,
1/4 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės tarkuotų džiūvėsėlių,
augalinio aliejaus.

Bulves nuplauti, supjaustyti mažais gabaliukais. Suvynioti į polietileno plėvelę ir pakaitinti mikrobangėj, kol suminkštės. Tada nulupti, pabarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose ir kiaušinyje, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti keptuvėje 1 minutę.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:31
Ramunė
Slėgtas sušis su lašiša

3 stiklinių sušio ryžių,
10 griežinėlių rūkytos lašišos,
1 šaukštelio sakės,
1 šaukštelio citrinos sulčių.

Sake ir citrinos sultimis apšlakstyti lašišą ir palaikyti 10 min.
Lakštu polietileno plėvelės iškloti plastikinio indo dugną, kad uždengtų ir sieneles. Sudėti sušio ryžius ir paspausti. Ant ryžių sudėti lašišą, uždengti polietileno plėvėle, ant jos dėti platikinio indelio dydžio kartono lakštą ir paslėgti.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:37
Ramunė
Saldžiarūgštė žuvis

450 baltos žuvies,
4 šitaki grybai,
pusė svogūno,
pusė stiklinės vandens,
1 žalioji paprika,
1 morka,
1 imbiero šaknis,
po šaukštą cukraus, ryžių vyno acto, ketčupo,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelio sakės,
kukurūzų krakmolo.

Juostelėmis supjaustyti svogūną, žaliąją papriką, grybus, morką, imbierą. Žuvį supjaustyti mažais gabaliukais, apvolioti krakmole kepti keptuvėje. Paskui apkepinti pjaustytas daržoves ir grybus.
Dubenėlyje sumaišytivandenį, ketčupą, cukrų, ryžių actą,sakę ir truputį krakmolo. Padažą užpilti ant daržovių ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, visą laiką maišant. Žuvį sudėti į lėkštę ir ant viršaus pilti padažą.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:42
Ramunė
Kiaulienos suktinukai su šparagais

8 griežinėlių kiaulienos,
16 šviežių šparagų,
po 1 šaukštą sojų padažo ir aliejaus.

Šparagus nuplauti irsupjaustyti į 3 dalis. Kiaulienos gabaliukus perpjauti perpus. Dėti po 3 gabaliukus šparagų ant kiekvieno gabalėlio ir susukti suktinuką, susegti krapštuku.
Keptuvėje apkepti, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol iškeps šparagai. Tada užpilti sojų padažo ir išjungti ugnį.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:47
Ramunė
Jautienos troškinys su daržovėmis

450 g jautienos,
2 žaliosios paprikos,
pusė stiklinės pupeliū daigų,
1 morka,
4 šitaki grybai,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų, augalinio aliejaus.

Mėsą, morką, papriką ir grybus supjaustyti juostelėmis.Pupelių daigus nuplauti ir nusausinti. Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir miltais.Įkaitinti aliejų ir greitai apkepti jautieną. Išimti. Tame pat aliejuje iškepti daržoves ir grybus, pupeles, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti atgal mėsą ir supilti sojos padažą. Dar keletą minučių pakepinti.

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:48
Tutsi
Ramunė rašė:Keptos vištos blauzdelės

12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.

Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.
atrodo gera skoni turi tie japonai :wink:

Parašytas: 26 Geg 2007, 16:53
Ramunė
Žinai, ir mane sugundė tie jų receptaiPaveikslėlis Vis dėlto reikės jautienos pirkti. Paveikslėlis

Parašytas: 11 Bir 2007, 19:00
Hazel
Makaronų, pievagrybių ir žalumynų salotos

250 g makaronų,
sezamas,
aliejus,
tarkuoto imbiero šaknis,
sojų padažas,
kepti žemės riešutai,
2 svogūnai,
100 g morkų,
150 g šparaginių pupelių,
Česnakas
100 g pievagrybių,




Makaronus išvirti. Visas daržoves smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti česnakus ir imbierą. Tada sudėti likusias daržoves, grybus ir dar pakepti 2 minutes. Keptuvę nukelti nuo ugnies, supilti sijų padažą, sudėti makaronus ir viską išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir išmaišyti. Tada apibarstyti riešutais.

Parašytas: 11 Bir 2007, 19:36
Ramunė
Hazel rašė:Makaronų, pievagrybių ir žalumynų salotos

.
:luks: