Puslapis 4 iš 5
Parašytas: 06 Rgs 2007, 19:48
vitele
Parašytas: 06 Rgs 2007, 19:49
Tutsi
Parašytas: 06 Rgs 2007, 20:41
Talija
Parašytas: 06 Rgs 2007, 20:49
vitele
Parašytas: 06 Rgs 2007, 20:55
Talija
Parašytas: 06 Rgs 2007, 20:56
vitele
Parašytas: 06 Rgs 2007, 20:58
Talija
Parašytas: 06 Rgs 2007, 21:25
vitele
Na jau , na jau , aš tai išvis apyaaklė ,pastoviai ką nors pravėpsau
Parašytas: 06 Rgs 2007, 21:39
Tutsi
jus cia labai geros nuomones apie save
Parašytas: 07 Rgs 2007, 08:23
Guci
nesikuklinat
Parašytas: 07 Rgs 2007, 08:37
vitele
Nei trupučio
Parašytas: 07 Rgs 2007, 09:26
Tutsi
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:21
Ramunė
Pasidedu receptuką
Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas
900 g. rikotos (ricotta) sūrio,
2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,6 kiaušiniai,
1/4 arbat. š. malto cinamono,
2 arbat. š. šviežiai nutarkuotos apelsino žievelės,
2 arbat. š. vanilės ekstrakto,1/8 arbat. š. druskos.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.
2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis supilkite cukrų bei miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilę, cinamoną, apelsino žievelę ir druską. Supilkite gautą masę į kepimo formą.
3. Kepkite orkaitės centre maždaug 1 val. 30 min., kol gaminys įgaus šviesiai auksinę spalvą. Įsitikinkite ar pyragas iškepęs įsmeigdami peilį į pyrago vidurį. Jei ištraukus peilį jo ašmenys švarūs ir sausi, vadinasi iškepė. Padėkite pyragą ant šilto paviršiaus, kad nusigulėtų ir lėtai atvėstų.
Pastabos:
Prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Kalbant apie ingredientus, cinamonas ir apelsino žievelės dažnai keičiamos amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai apelsino žievelės keičiamos citrinos žievelėmis arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas subtilus skonis. Kiaušinių kiekį galima sumažinti.
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:22
Tutsi
geroje vieteleje pasidedi.....mes pasaugosim
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:23
Ramunė
Gerai, ir surast paskui padėsit, tikiuosi
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:25
Tutsi
tikrai padesim
ir rasti,ir suvalgyti
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:27
Guci
svarbiausia turbut norejai pasakyt SUVALGYTI
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:29
Ramunė
Panytęės, o gal kuri bandėt, aaaaaaaaa
Ar verta gamint,
Man rods, kad verta, o jum
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:31
Tutsi
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:32
Guci
Verta tai verta, bet ar ne brangokai gausis? 900gr rikotos surio nemazai
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:39
Ramunė
Aš darysiu per pusę mažesnį, nes baisoka: o jei nesigaus skanus
Parašytas: 18 Rgs 2007, 15:50
Guci
issibandysi ir zinosi
bet kazkodel nuojauta kuzda, kad turetu buti skanu
Parašytas: 18 Rgs 2007, 16:18
Tutsi
o aplamai,kiek kainuoja rikota
Gal kas matet
Parašytas: 18 Rgs 2007, 16:50
Guci
manau ne pigi
Parašytas: 18 Rgs 2007, 18:38
Tutsi
brangiau uz pinigus tikrai nebus brangesne
Parašytas: 26 Rgs 2007, 15:47
Ramunė
Itališka kiauliena
450 g kiaulienos be kaulų,2 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas, 2 skiltelės česnako,
1 saliero lapkotis, 1 morka, 115 g šviežių grybų,
1,5 stiklinės konservuotų arba žalių pomidorų,
83 ml sauso raudonojo vyno,
2 šaukštai džiovintų rozmarinų,
0,25 šaukštelio peletrūnų,druskos, pipirų .
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pabarstyti pipirais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi vis apverčiant pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet perdėti į lėkštę.Į keptuvę sudėti pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir rupiai sutarkuotą morką. Maišant kepinti 5 minutes.Po to sudėti kepintą mėsą ir pomidorus.Išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 minučių.Grybus nuplauti, nusausinti ir perpjauti išilgai kotelių. Sudėti į troškinamą mėsą. Palengva išmaišyti ir pagal skonį pasūdyti.
Tinka su brokoliais ar troškintais aguročiais.
Parašytas: 19 Sau 2008, 20:06
Talija
ITALIŠKAS PYRAGAS
500g miltų, 40g mielių
0,5 stiklinės šilto pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
6 kiaušiniai, 250g sviesto
žiupsnelis druskos
200g vaisių cukrinukų
80g smulkintų migdolų
150g cukraus
200g razinų, sviesto patepimui
Miltus sudėti į dubenį, viduryje padaryti įdubimą. Į dubenį sutrupinti mieles, įdėti 1 šaukštelį cukraus, supilti pieną ir su trupučiu miltų išmaišyti. Palaikyti apie 15 min. šiltoje vietoje.
Likusi cukrų bei prieskonius supilti ant tešlos. Įmušti kiaušinius, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir išminkyti tešlą. Palikti pastovėti 30 min.
Sviestu ištepame kepimo formos dugną ir kraštus. Kepti prieštai įkaitintoje orkaitėje 150C temperatūroje apie valandą.
Parašytas: 19 Sau 2008, 21:09
duziki
Parašytas: 22 Vas 2008, 17:56
Ramunė
Tikri itališki makaronai – tagliatelle su vištiena ir grietinėlės padažu
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=16049304
Parašytas: 23 Vas 2008, 11:29
Siesta
Pavadinimas labai gražiai skamba.
Ramune, gal galėtum įdėt receptą, nes man neatidaro to psl., nesuprantu kodėl, gal kompas susteikavo ...