Ispanu virtuvé

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Ispanu virtuvé

Standartinė zuikaite » 06 Geg 2007, 17:11

Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Re: Ispanu virtuvé

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 19:24

zuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)
laukia laukiam Paveikslėlis
gal cia paellos receptas tiktu?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Ispanu virtuvé

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 15:14

Hazel rašė:
zuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)
laukia laukiam Paveikslėlis
gal cia paellos receptas tiktu?
kas cia do daiktas :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 15:39

Troškinys, kuriame yra visko : daržovių, mėsos, jūros gėrybių...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 15:40

dabar zinosiu :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 16:19

tutsi rašė:dabar zinosiu :roll:
buvau prie egzotiškų patiekalų įdėjusi receptą. tada tau sukėlė va tokią reakciją :arrow: 078 Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 16:35

as apie ta pavadinima,turbut del to ir neisidemejau,kad man 078

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Geg 2007, 19:22

Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2007, 11:04

zuikaite rašė:Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis :roll:
plovas man labai patinka,tik ne su juros gerybemis :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 20:09

Mano užrašuose tai

Ispaniškas užkandis

Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.

Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:27

turetu buti skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2007, 21:43

tutsi rašė:turetu buti skanu :wink:
Ir yra. :lol: Bandžiau ir ne kartą :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:59

o jei paprikos nedeti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2007, 22:09

tutsi rašė:o jei paprikos nedeti :roll:
Tada dedu saliero kotus. Irgi geras skonis, bet jau kitoks :twisted:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Geg 2007, 23:35

Laukiam Zuikaitės receptėlių ;) :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 10:23

Lilina rašė:Laukiam Zuikaitės receptėlių ;) :P
ne tas jai dabar galvoje :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 13:42

Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 14:05

Ramunė rašė:Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti :twisted:
ji pasitaisys Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 14:06

TikėkimėsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 14:09

taigi ir butas ir darbas,tikrai pasitaisys,kai apsimetis darbus :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 26 Geg 2007, 19:41

Bandau taisitis, bet tikrai man to laiko truksta :roll:

Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)

4 porcijos

mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.

Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.

Skanaus!!!!

Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 19:47

Skaniai skaitosi. Dėk į konkursą, jis puikiai tinka :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Geg 2007, 10:49

sakiau,kad pasitaisys,ilgai nereikejo laukti :twisted: Kaip visada as buvau teisi 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bir 2007, 11:43

Ispaniška paelija su veršiena

400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.

Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:31

Kiaulienos gabaliukai ant pagaliukųŠis paprastai paruošiamas užkandis puikiai tiks prie alaus.

450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.

Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.

Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 08:57

gera ideja :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 10:54

Man irgi patiko tai, kad galima iš anksto pasiruošti.Paveikslėlis Nes, kai svečiai ateina, o reikia beveik visą laiką praleisti virtuvėjePaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Bir 2007, 13:29

Aš turiu slaptą svajonę, kad gal kai rengsiu namie nemenką balių, galėsiu pasisamdyti vienam vakarui šeimininkę, kad viską pateiktų, viską atneštų ir išneštų.... Bet kai ateina nedidelis būrys svečiu vistiek tenka virtuvei patūnoti biški :roll:

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 14:04

tas biski, tai gaunasi nuolat... tai tas dar kepa, tai ta atnest, tai ano truksta... ir sukiesi visa vakara Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:39

Aha, tu teisi :merg2: .
Bet svečiai išeina, o indų krūva tai lieka - vėl tūnai virtuvėjPaveikslėlis
Todėl man geriau pačiai eit į svečius :wink:

Skelbti atsakymą