Puslapis 1 iš 5
Italų virtuvė
Parašytas: 03 Geg 2007, 19:59
Hazel
man labai patinka italų virtuvė, nežinau, kaip jums, bet man
Truputis informacijos:
Italija – grožio ir gero skonio šalis. Šis apibūdinimas išsprūsta kalbant apie klasikinę senųjų miestų – Romos, Venecijos, Florencijos – architektūrą, aptarinėjant drabužių madas, apžiūrinėjant prabangius automobilius ir, žinoma, pasivaišinus gardžiu maistu.
Italų virtuvė populiari visame pasaulyje ir tam galima surasti daugybę svarių priežasčių. Tačiau bene akivaizdžiausios iš jų yra trys: gilios valgio ruošimo tradicijos, tinkamos klimato sąlygos ir sveikas maistas. Daugelis atkreipia dėmesį ne tik į puikų itališkų valgių skonį. Italų racionas tikrai atitinka sveikos mitybos piramidės principus, nes didžiąją dalį sudaro patiekalai iš grūdų ir kruopų, valgoma daug daržovių ir vaisių.
Italų virtuvė neįsivaizduojama be makaronų. Jų Italijoje galima paragauti pačių įvairiausių: nuo tradicinių vermišelių, spagečių iki neįprastų formų suktųjų „rotini“, mažų juostelių „fettuccine“, smulkių garnyrinių „orzo“, spiralinių „fusill“. Įmantrios formos makaronai kartais pavadinami dar įmantresniais vardais. Visai smagu, kai padaže mirksta arba salotose guli suraityti makaronai, kurie italams asocijuojasi su „pirščiukais“, „angelo plaukais“, „liežuvėliais“, „radiatoriais“, „kirminėliais“ ar netgi „jaunikiais“.
Parašytas: 03 Geg 2007, 20:19
Tutsi
na taip,makaronu siais laikais ir pas mus yra-tik gamink
Re: Italų virtuvė
Parašytas: 04 Geg 2007, 11:32
Andron
Hazel rašė:
... Visai smagu, kai padaže mirksta arba salotose guli suraityti makaronai, kurie italams asocijuojasi su „pirščiukais“, „angelo plaukais“, „liežuvėliais“, „radiatoriais“, „kirminėliais“ ar netgi „jaunikiais“.
O čia kokie makaronai asocijuojasi su "jaunikiais"
Parašytas: 04 Geg 2007, 11:43
Tutsi
kas kam rupi
Parašytas: 04 Geg 2007, 14:25
Lilina
Maciau falo forma makaronai parduodami. Ne šitie???
Parašytas: 04 Geg 2007, 15:22
Ramunė
O aš dar nemačiau
Teks ieškot
Parašytas: 04 Geg 2007, 17:01
Ramunė
Gal pamenat, kažkada buvo laida, kurią vedė Gražina Balandytė. Radau jos pyragą, gal patiks...
ITALIŠKAS PYRAGAS
500g varškės,
100 g cukraus,
100 g razinų,
3 kiaušiniai ir 2 baltymai,
sviesto,
aviečių,
cukraus pudros,
60 g miltų,
van. cukraus,
kons. kriaušių ir persikų,
1 citrina.
Varškę pertrinti, sudėti 3 trynius, cukrų, 60 g miltų. Baltymus išplakti iki putų ir sudėti į varškę. Citrinos žievelę įtarkuoti.Sudėti smulkintus vaisius, razinas, van. cukrų. Viską išmaišyti ir kepti 30 min.
Padažas:
Avietes perrinkti, įpilti vaisių sulčių, citrinos sulčių, cukraus, įdėti 2 plaktus baltymus. Viską gerai išmaišyti.
Valgyti karštą su padažu ir ledais.
Parašytas: 04 Geg 2007, 17:52
Tutsi
kas su varske,viskas skanu
Parašytas: 04 Geg 2007, 18:01
Tutsi
Lilina rašė:Maciau falo forma makaronai parduodami. Ne šitie???
dar ir tokiu yra
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:23
Ramunė
Įdomu, mes čia dvi tokios "neišprususios", ar dar yra
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:28
Tutsi
na musu kaime as tokiu nemaciau
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:33
Ramunė
Pas mus irgi vitrinoj nėra
, o lentynų visų nepasiekiu apžiūrėt
Parašytas: 05 Geg 2007, 08:25
Tutsi
cia turbut tik sexsopuose
buna
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:01
Ramunė
tutsi rašė:cia turbut tik sexsopuose
buna
Makaronų
Draugė už mane auktesnė. Tai šiandien staipėmės Kėdainiuose - taigi arba nėr, arba mes vis vien nematėm
Lilina, kur tokių rast, akis paganyt, šakute pabadyt
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:16
Hazel
Kad būtų savo vietoje, dar kartą parašysiu:Lazanija
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:31
Lilina
Nu pažystama buvo atvežusi iš Italijos.
Štai jie.
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:35
Tutsi
kokie čiotki
tai Italai,makaronistai
o kodel jie rimi saldytuve
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:36
Hazel
Bet brangūs, gyvatės
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:37
Lilina
O skonis - kaip tikru makaronu
nei geresinis, nei prastesnis
Parašytas: 05 Geg 2007, 16:26
Ramunė
Ot tai dėkui, bent žinosiu, kaip atrodo ir kur ieškot
O kai verda laaaabai padidėja, a
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:24
Tutsi
nuuuuu,mergynos,jus turbut per daug fantastiniu knygu skaitot
Jums ir kad padidetu,ir kad skonis vyra primintu
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:27
Ramunė
Šiaip tai aš visai fantastikos nemėgstu,bet meilės romaniuką kartais pavartau
O norai tai visada viršija galimybę ir realybę
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:30
Tutsi
svajoti nedraudziama
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:32
Ramunė
tutsi rašė:svajoti nedraudziama
Tai dar ačiū ir už tiek, o tai...
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:36
Tutsi
nu ir ko cia dabar asaras griaudzias lieji
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:45
Ramunė
Svajonių baigiu pritrūkti, išsisemiu, o dar tik pavasaris
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:23
Tutsi
tai as tau galesiu paskolinti biški
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:25
Ramunė
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:27
Tutsi
Parašytas: 06 Geg 2007, 11:04
Lilina
Negalima jums tokiu vaizdeliu dėti. Fantazijos įsiaudrina
Labai sunki artilėriją jūsų vaizduotėi