Puslapis 1 iš 4
Indų virtuvė
Parašytas: 04 Geg 2007, 16:48
Ramunė
Grybų sriuba
Pievagrybiai, arba spec. indiški grybai,
kario lapas,
cinamono žievelė,
baltieji malti pipirai,
kardamonas,
grietinė, miltai,
sviestas.
Grybus supjaustyti smulkiai, suberti į verdantį vandenį ir virti 5 min.
Į keptuvę dedame daug sviesto, išlydome. Įdedame cinamono žievelę, 4 juodojo kardamono grūdelius, 3 žaliojo kardamono žirnelius,kario lapus. Viską apkepiname, įpilame 5 šaukštus miltų, maišome tol, kol bus košė. Tada į keptuvę pilam grybų nuovirą, beriame baltųjų pipirų, druskos. Išplakame. Įdedame grietinės.
Į lėkštę dedame sviesto, pievagrybių ir užpilame sriuba.
Parašytas: 04 Geg 2007, 17:35
Tutsi
man cia nelabai panasu i sriuba
greiciau antras patiekalas
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:25
Ramunė
Rašo, kad sriuba
Man tai gal į košę labiau panašu
Nebandžiau, nelabai ir bandysiu ko gero
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:30
Tutsi
mane tai pievagrybiai uzmusa
Parašytas: 04 Geg 2007, 20:34
Ramunė
O man tie prieskoniai
Parašytas: 05 Geg 2007, 08:24
Tutsi
o kokie nepatinka,man tai tik karis nelabai prie dusios
Parašytas: 05 Geg 2007, 14:59
Ramunė
Sriuba su
kardamonu, kariu - viau
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:18
Hazel
Ši tema man - gūdus miškas
tikriausiai nedažnai čia pasireikšiu
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:46
Tutsi
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:40
Ramunė
VIŠČIUKAS INDIŠKAI
1,2 kg viščiuko,
2 šaukštai sviesto,
stiklinė šviesaus alaus,
apvali bandelė,
50 g razinų,
imbiero,kario, pipirų, druskos,
vaisių iš kompoto,
ryžių virtų,
petražolių.
Viščiuką padalinti į 4 dalis. įtrinti druskos, pipirų, kario ir imbiero mišiniu. Apkepinti svieste iš visų pusių, perdėtiį troškintuvą ir supilti alų. Troškinti apie 20 min. Tada mėsą išimti iš troškintuvo, sudėti bandelę ( sutrupinti), maišyti, kol padažas gausis vietisas, tada sudėti razinas, viščiuką ir užvirinti.
Parašytas: 06 Geg 2007, 21:27
Ramunė
Sriuba
Po 1 porą, bananą, obuolį,
po 1 šaukštą aliejaus, sviesto,kario
1 šaukštelis miltinio cukraus,
truputis tarkuoto imbiero,
500 ml daržovių sultinio,
saujalė riešutų.
Porą pajaustome žiedeliais. Obuolį ir bananą nulupam, supjaustom smulkiai.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedam porą ir vaisius, paskaniname prieskoniais, cukrumi ir trumpai pakepiname. Supilame sultinį ir troškiname 15 min., po to pertriname.
Patiekiant įberiame riešutų, galima įdėti keletą banano griežinėlių.
Parašytas: 12 Geg 2007, 10:31
Hazel
Paprastas stebuklas
2 puodelių pieno miltelių
1 puodelio ištirpinto sviesto
1 3/4 puodelio cukraus pudros
2 šaukštų vanilijos esencijos
0,5 puodelio razinų (nebūtinai)
Persijokite pieno miltelius, cukraus pudrą, perrinkite razinas, supilkite vanilijos esenciją. Užpilkite ištirpintu sviestu ir minkykite tarp rankų, kol pasidarys limpanti tešla. Suformuokite lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Turėtų išeiti 36 rutuliukai.
Parašytas: 12 Geg 2007, 10:33
Hazel
Vaisinis sandešas
2 pakelių varškės
7-8 šaukštų cukraus
1,5 puodelio kokoso drožlių
1 mango smulkiai supjaustyto kubeliais (be žievės)
1 šaukšto vanilijos esencijos
Varškę padėkite į dubenėlį ir suminkykite su cukrumi. Apšlakstykite vanilijos esencija ir dar kartą gerai suminkykite. Padalinkite tešlą lygiais gabaliukais ir iš jų suvoliokite rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įsprauskite po mango kubelį. Galiausiai išvoliokite rutuliukus po kokoso drožles.
Šitie turėtų būti skanūs
Parašytas: 12 Geg 2007, 13:04
Tutsi
Hazel rašė:Paprastas stebuklas
2 puodelių pieno miltelių
1 puodelio ištirpinto sviesto
1 3/4 puodelio cukraus pudros
2 šaukštų vanilijos esencijos
0,5 puodelio razinų (nebūtinai)
Persijokite pieno miltelius, cukraus pudrą, perrinkite razinas, supilkite vanilijos esenciją. Užpilkite ištirpintu sviestu ir minkykite tarp rankų, kol pasidarys limpanti tešla. Suformuokite lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Turėtų išeiti 36 rutuliukai.
ir kas cia gaunasi
Parašytas: 12 Geg 2007, 13:38
Hazel
Kažkodėl manau, kad irgi turėtų būti skanu
labai norėčiau išmėginti
bet laiko stoka...
Parašytas: 12 Geg 2007, 14:11
Tutsi
cia kazkas turetu buti kaip sald
ainukai
Parašytas: 25 Bir 2007, 11:52
Forelle
Esu buvus pas indus keliose kulinarijos paskaitėlese, jų patiekalais tikrai susižavėjau, ypač saldumynais, bet jeigu dietos laikotės, tai geiau tokių privengt. Trumpai pateiksiu apie jų mitybą ir keletą receptų, kuriuos pati išbandžiau ir man patiko (aišku, pritaikyti jie jau buvo lietuviškam skrandžiui).
Tikroji šios šalies virtuvė gana aštri ir kaloringa. Patiekalai gardinami daugybe prieskonių. Dauguma indų – visiški vegetarai, nevalgo tas kas gyva: mėsos, žuvies ir kiaušinių. Žmogus, susilaikantis tik nuo mėsos ir valgantis kiaušinius ar žuvį, nelaikomas tikru vegetaru, nes jis vis tiek maitinasi mėsa, kad ir slypinčia po kalcio sluoksniu, t..y, kiaušinio lukštu. Nacionalinėje indų virtuvėje vyrauja pienas, daržovės ir grūdai.
Maistas skirstomas į tris rūšis: dorybės, aistros ir neišmanymo. Dorybės maistas yra sveikiausias (pieno produktai, grūdai, vaisiai ir daržovės), jis ilgina gyvenimą, suteikia jėgų, laimės bei pasitenkinimo jausmą.
Pernelyg kartūs, rūgštūs, sūrus, aštrūs, sausi bei karšti valgiai laikomi aistros maistu ir sukelia kančias. O neišmanymo maistas – mėsa, žuvis ir paukštiena.
Indų „Ajur-vedos“ šventraštis – seniausias žinomas biologijos, higienos, medicinos ir dietologijos veikalas. Jame yra patarimų net kaip teisingai maitintis, kurie gali būti pritaikomi ir mums. Keletas iš jų:
Valgykime nustatytu laiku. Sočiausiai pavalgoma vidurdienį, kai saulė pasiekia zenitą, nes būtent šiuo metu virškinimas yra aktyviausias. Prieš vėl sėdant prie stalo, reikia palaukti bent tris valandas.
Valgykime malonioje aplinkoje. Sakoma, kad maloni aplinka ir pakili nuotaika tiek pat svarbi geram virškinimui, kiek ir maisto kokybė.
Teisingai derinkime produktus. Produktai derinami taip, kad maistas būtų skanus, gerai virškinamas ir lengvai pasisavinamas. Ryžiai ir kitokie grūdai labai tinka prie daržovių. Pieno produktai – sūris, jogurtas ir pasukos – tinka valgyti su grūdais, daržovėmis. Tačiau šviežias pienas ir daržovės kartu nedera. Vengti valgyti daržoves su žaliais vaisiais. Vaisius geriausia valgyti atskirai arba su karštu pienu. Taip pat rūgščių vaisių nemaišyti su šarminiais, o pieno su rauginto pieno produktais.
Valgykime saikingai. Kiek esame energingi ir stiprūs, lemia ne maisto kiekis, o tai, kiek maisto mūsų organizmas gali suvirškinti ir pasisavinti. Kad skrandis dirbtų, reikia, kad jame būtų laisvos vietos, todėl nereikia jo prikimšti pilnutėlio. Persivalgius protas būna sujaudintas arba apatiškas, o kūnas – apsunkęs ir nuvargęs.
Parašytas: 25 Bir 2007, 11:53
Forelle
Pasirodo šis gėrimas labai tinka prie ryžių su daržovėmis, ypač patiko prie vegetariško plovo. Vandens kiekis priklauso nuo patiekalo, su kuriuo valgysim, sunkumo. Kuo sunkesnis patiekalas – tuo daugiau vandens.
Namkin lassi
Sūrus jogurto gėrimas
1 a.š. pakepintų ir sumaltų kmynų (tinka ir nemalti);
4 puod. jogurto ar pasukų (naudojau kefyrą);
2 puod. vandens;
3 š. citrinos sulčių;
2 a.š. druskos.
Viską sumaišyti.
Parašytas: 25 Bir 2007, 11:59
Forelle
Adrak čai
Imbiero arbata
1,2 l vandens;
3 š. smulkiai sutarkuoto imbiero;
5 š. medaus;
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
4 š. citrinų sulčių.
Ant stiprios ugnies neuždegtam inde 10 min virti vandenį su imbieru. Sudėkite medų ir maišykite kol ištirps, nukoškite. Paskui suberkite pipirus ir supilkite citrinos sultis. Patiekti karštą
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:04
Forelle
Gruzdinti kvietinių miltų paplotėliai
Puri
175 ml šilto vandens;
ghi arba aliejus kepimui fritiūre; (kepiau keptuvėje);
250 g rupių kvietinių miltų;
100 g baltų miltų;
0,5 šaukštelio druskos;
1 šaukštas sviesto arba ghi.
Persijokite abiejų rūšių miltus į dubenį ir pirštų galais įtrinkite į juos šaukštą sviesto (arba ghi). Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kol miltai sulips ir bus galima juos minkyti. Pasitepkite rankas trupučiu ghi ir minkykite tešlą 5-8 min., kol pasidarys vienalytė ir tvirta.
Prikaistuvyje ant stiprios ugnies įkaitinkite ghi arba aliejų. Per tą laiką paviršių, ant kurio kočiosite, apšlakstykite keliais lašeliais ghi, suvoliokite iš tešlos 16 rutuliukų ir visus plonai ir lygiai iškočiokite.
Dėkite purį į ghi. Iš pradžių puris trumpam panirs, o paskui čirkšdamas iškils į paviršių. Tuoj pat jį panardinkite, švelniai, greitai baksnodami kiaurasamčiu, kad puris išsipūstų tarsi balionas. Kelias sekundes apkepkite kitą pusę.
Tuomet išimkite purį iš ghi ir pastatykite jį šonu į sietelį, kad nudžiūtų. Šitaip iškepkite visus purius
Patiekite purius prie bet kokio patiekalo arba vienus, uždėję ant viršaus obuolių padažo, medaus, džemo arba šviežio sūrio.
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:07
Forelle
Paprastai naudojami pomidorai ir sūris, bet jeigu norit sočiau, įdėkite žirnelių. Man labai patinka ir darausi, kai nėra laiko ką nors karšto pasigaminti, o svarbiausia - sotu.
Tamatar panir malai
Pomidorų salotos
0,5 st. aliejaus (naudoju alyvuogių);
2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. cinamono;
1 kg varškės sūrio;
1 kg pomidorų;
0,5 kg šaldytų žirnelių;
Įkaitinti sausame puode aliejų, įberti pipirų, cinamono. Sudėti supjaustytus pomidorus ir pakaitinti ant didelės ugnies, kol išsiskirs sultys. Suberti kubeliais pjaustytą varškės sūrį. Truputį pakaitinti ir sudėti virtus šaldytus žirnelius.
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:10
Forelle
Vėliau, dar įdėsiu, tik labai jau tingiu surinkinėti tekstą
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:36
Ramunė
Forelle rašė:Gruzdinti kvietinių miltų paplotėliai
Puri
Skaniai atrodo
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:38
Ramunė
Forelle rašė:Paprastai naudojami pomidorai ir sūris, bet jeigu norit sočiau, įdėkite žirnelių. Man labai patinka ir darausi, kai nėra laiko ką nors karšto pasigaminti, o svarbiausia - sotu.
Tamatar panir malai
Pomidorų salotos
Skaitosi skaniai, paprastai. Bet, nežiūrint namo viso geranoriškumo naujovėms, nepraryčiau : vaizdas primena maistą, kartą jau pabuvusį skrandyje.
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:42
Forelle
Ramunė rašė:Forelle rašė:Paprastai naudojami pomidorai ir sūris, bet jeigu norit sočiau, įdėkite žirnelių. Man labai patinka ir darausi, kai nėra laiko ką nors karšto pasigaminti, o svarbiausia - sotu.
Tamatar panir malai
Pomidorų salotos
Skaitosi skaniai, paprastai. Bet, nežiūrint namo viso geranoriškumo naujovėms, nepraryčiau : vaizdas primena maistą, kartą jau pabuvusį skrandyje.
Aš irgi taip maniau, bet kai paragavau - tai patiko. Jeigu naudojamas panyras, jis netrupa, tada vaizdas gerenis būna, o iš pomidorų išsiskira sultys todėl viskas ir apsivelia taip.
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:50
Ramunė
Man tas varškės sūris labai jau baisiai atrodo
Tikiu, kad skanu, gal ir prisiruošiu pabandyti, nes jau ir žirnių turiu, pomidorai pradeda atsirasti, o sūris - visada šaldytuve.
O cinamonas - būtinas
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:52
Forelle
Ramunė rašė:Man tas varškės sūris labai jau baisiai atrodo
Tikiu, kad skanu, gal ir prisiruošiu pabandyti, nes jau ir žirnių turiu, pomidorai pradeda atsirasti, o sūris - visada šaldytuve.
O cinamonas - būtinas
Cinamonas būtinas
bet galitw nedėti jeigu nenorit, nors jo visai nesijaučia. O nuotraukoj - paprastas parduotuvinis varškės sūris, kuris labai trupėjo, užtat taip ir atrodo. Nors šiaip indų troškiniai nevisada apetitnai atrodo, nors jua kiek mačiau. Bet riekdavo prisiverst paragauti, tada patikdavo.
Parašytas: 25 Bir 2007, 12:55
Ramunė
Parduotuvinis būna dažniausiai iš rūgusio pieno, bet, ko gero, tiks ir saldus sūris
Kažko susidomėjau per daug aš šiuo troškinuku
Parašytas: 25 Bir 2007, 13:31
Forelle
Ramunė rašė:Parduotuvinis būna dažniausiai iš rūgusio pieno, bet, ko gero, tiks ir saldus sūris
Kažko susidomėjau per daug aš šiuo troškinuku
saldus sūris kaip tik tinkamiausiais, nes indai sūrį daro tik iš šviežio pieno, o ne rauginto. Pamatysi, kad ir vaizdas bus geresnis.
Parašytas: 25 Bir 2007, 14:42
Ramunė
Tada bandysiu kurią dieną ir parodysiu rezultatą, jei pavyks