Puslapis 14

Prancūzų virtuvė

Parašytas: 08 Geg 2007, 17:14
Ramunė
Prancūzų virtuvė - labai racionali ir nebrangi. Daugelį patiekalų galima pritaikyti ir mūsų stalui.

PRANCŪZIŠKA SRIUBA

2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
2 - 4 šaukštai balto vyno,
2 stiklinės vištienos sultinio,
1 šaukštas kapotų krapų ir laiškinio česnako,
grūstų j. pipirų.

Svogūną supjaustome kubeliais ir troškiname svieste, kol suminkštės. Supilame vyną ir sultinį ir verdame apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Prieš patiekiant apibarstome žalumynais.
Valgome su skrebučiais, pagardintais sūriu.

Parašytas: 08 Geg 2007, 17:20
Ramunė
Provanso skrebučiai su sūriu

125 g majonezo,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
50 g tarkuoto Žermentalio sūrio,
2 skiltelės česnako,
truputis uoginės paprikos,
500 g prancūziško batono.

Garstyčias, majonezą, pomidorų tyrę, sūrį sumaišome, įspaudžiame česnaką, išplakame iki kremo konsistencijos, pagardiname maltomis uoginėmis paprikomis. Batoną pjaustome plonomis riekelėmis ir aptepame kremu. Kepame, kol gražiai pagels.

Tinka prie alaus, vyno ar sultinio.

Parašytas: 08 Geg 2007, 17:27
Ramunė
Prancūziškas sumuštinis

3 virti kaiušiniai,
1 prancūziškas batonas,
50 g majonezo,
salotų lapų,
1 morka, 1 svogūnas, 1 ryšelis ridikėlių,
150 g šaldytų žirnelių,
100 g salierų lapkočių,
250 g rūkytos dešros,
150 gvirtos dešros,
100 g Žementalio sūrio.

Užpilas :

2 šaukštai acto, 1 šaukštelis druskos, pusė šaukštelio j. pipirų ir saldžiųjų pipirų,
po 3 šaukštus aliejaus ir grietinės.

Batoną perpjauti išilgai pusiau.Morką, svogūną, dešrą, sūrį supjaustyti šiaudeliais, salierų lapkočius, svogūną ir ridikėlius - griežinėliais. Padaryti užpilą ir viską sumaišyti.
Kaiušonius supjaustyti į 8 dalis.
Batono puseles iškloto salotų lapais, užkrėsti įdaro, apdėti kiaušinių gabaliukais.
Puošiame žirneliais ir žalumynais.

Parašytas: 08 Geg 2007, 18:07
Tutsi
:hubba: :hubba:

Parašytas: 09 Geg 2007, 17:30
Ramunė
Prancūzai mėgsta mėsą, suvartoja jos labai daug,. Daugiausia tai veršiena ir jautiena. Ji dažniaussiai būna kepama ant grotelių arba keptuvėje. Patiekalai nėra sudėtingi ar ilgai ruošiami.

Prancūziška veršiena su riešutų sviestu

750 g veršienos išpjovos,
50 g lazdyno riešutų,
50 g minkšto sviesto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų,
2 šaukštai ištirpinto sviesto.

Aštriu peiliu nupjaustyti plėves ir supjaustyti mėsą gabaliukais ( kaip karbonadui).
Riešutus susmulkinti kavamale ar smulkintuvu, ištrinti su sveistu, druska ir pipirais. Tolygiai aptepti mėsą.
Sunkioje keptuvėje įkaitinti sviestą, kai suputos, dėti mėsą ir apkepti iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą 10 min. palaikyti karštai. Likusį sviestą užvirinti su šlakeliu vandens, pasūdyti ir užpilti ant mėsos.

Tinka : skrebutis, apkeptos bulvės.

Parašytas: 09 Geg 2007, 17:37
Ramunė
Prancūziškas antrekotas

1 kg jautienos antrekoto su kaulu,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
4 šaukštai raudono vyno,
1 šaukštelis česnakų druskos,
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių.

Mėsą aptepti aliejumi ir uždengus palaikyti keletą valandų. Keletą kartų apversti.
Vyną sumaišyti asu druska, čiobreliais ir uždengus palikti kelioms valandoms.Paruoštu marinatu užpilti mėsą ir marinuoti parą šaltai vis pavartant. Paskui dar 6 val kambario temperatūroje.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, dėti nusausintą mėsą ir 45 min, apkepti iš visų pusių. Galima kepti ir ant grotelių. Tada mėsą reikia laistyti marinatu ir dažnai vartyti.

Tinka :
apskrudinta balta duona,pomidorai, salotos, agurkas.

Parašytas: 09 Geg 2007, 19:00
Tutsi
kuri dalis yra antrekotas :merg2:

Parašytas: 09 Geg 2007, 19:50
Ramunė
tutsi rašė:kuri dalis yra antrekotas :merg2:
Tai jautienos arba veršienos dalis tarp šonkaulių ir nugarkaulio. Paveikslėlis

Parašytas: 09 Geg 2007, 21:04
Tutsi
dabar zinosiu :roll:

Parašytas: 12 Geg 2007, 19:45
zuikaite
Ir as turiu sias kortelen, ne visa kolekcija, gal tik puse. Labai fainos. mano mama, tai visa kolekcija surinko. man tai neuzteko kantrybes ir pinigu, nes labai brangiai gaunasi

Parašytas: 12 Geg 2007, 20:54
Ramunė
Ir aš visų neturiu. Baigėsi kantrybė ir mulkinimas : tas pačias po kelis kartus pristato, grąžini, o mokėt reikalauja. Turiu gal 200, man pakanka... Buvau užkišusi, visai neseniai radau, tai dabar po truputį dėlioju. :roll:

Parašytas: 13 Geg 2007, 11:08
Tutsi
ir as ju kazkiek turiu,bet neverta buvo tu pinigu,kiek uz jas prase :evil:

Parašytas: 13 Geg 2007, 12:11
Ramunė
tutsi rašė:ir as ju kazkiek turiu,bet neverta buvo tu pinigu,kiek uz jas prase :evil:
Tikra tiesa :P

Parašytas: 13 Geg 2007, 12:27
Tutsi
daugiau nepasiduodu tokioms provokacijoms :evil:

Parašytas: 16 Geg 2007, 09:04
Tutsi
Prancūziška svogūnų sriuba

500g svogūnų
50g sviesto
3 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
1 litro jautienos sultinio
druskos, pipirų
batono
tarkuoto Gruyere (ar panašaus) sūrio

Karts nuo karto pamaišant kepkite supjaustytus svogūnus svieste ant vidutinės-žemos ugnies, kol svogūnai gražiai apskrus, maždaug 30-45 minučių. Kai svogūnai iškeps, sumeskite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepkite dar 1-2 minutes.
Supilkite sultinį ir virkite 20 minučių, kol svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Orkaitėje pakepinkite batono riekeles, kol apskrus. Įpilkite sriubos į karščiui atsparų dubenį ar lėkštę. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, užbarstykite tarkuoto sūrio ir pakiškite po gerai įkaitusiu griliumi, kad sūris ištirptų. Skanaus!

Parašytas: 27 Geg 2007, 13:49
Ramunė
Salotos su kiuskiusu

Kiuskusas,
krevetės,
kons. aštuonkojai,
bre arba mocarella,
avokadas, vyšniniai pomidorai,
citrina, špinatai,
aliejus, kapariai, druska, pipirai, cukrus, raudonėlis, šviežias bazilikas..

Kiuskusą užpilti verdančiu vandeniu, įpilti aliejaus ir uždengus palikti, kol atauš.

Avokadą nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrina.
Į atvėsusi kiuskiusą beriame kubeliais pjaustytą sūrį, krevetes, nusunktus ir pasmulkintus aštuonkojus, smulkintą baziliką.
Padažas ; aliejus, cukrus, druska, citrina, raudonėlis, j. pipirai, vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę.

Salotas dedame į lėkštę, užpilame padažu. Puošiame špinatų lapais, kaparėliais, avokadu. Galima uždėti nepjaustytų krevečių ir aštuonkojų.

Salotas galima dėti ir į martinio taurę arba avokado luobą.

Parašytas: 27 Geg 2007, 20:29
Tutsi
visa kelia nuo Kedainiu,vaikas zyze,kad pagaminciau kazka su kiuskusu.Gal reikes meginti Paveikslėlis

Parašytas: 31 Geg 2007, 20:19
Ramunė
Salotos

75 g virtų morkų ir tiek pat virtų salierų,
50 g konservuotų žirnelių,
50 g. raugintų agurkų,
50 g svogūnų,
50 g obuolių,
majonezo, druskos, pipirų.

Parašytas: 01 Bir 2007, 08:33
Tutsi
kazin,koks virto saliero skonis :?

Parašytas: 04 Bir 2007, 22:43
Ramunė
tutsi rašė:kazin,koks virto saliero skonis :?
Gal aš jį blogai viriau, brt jame buvo likę daug eterinių aliejų, man epatiko. P stiebai - skanu. :lol:

Parašytas: 05 Bir 2007, 10:00
Tutsi
matai,dar reikia zinoti kaip virti Paveikslėlis

Parašytas: 05 Lie 2007, 17:01
Ramunė
Kajeno varlių kojelės

16 varlių kojelių
1 puodelis riebalų
0,5 puodelio miltų
3 puodeliai pieno
1 šaukštelis maltos paprikos
0,5 šaukštelio svogūnų miltelių
0,5 šaukštelio česnako sulčių
0,5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
baltųjų pipirų
baziliko
rozamarino
druskos

Nulupkite, nuvalykite ir gerai nuplaukite varlių kojeles. Užpilkite pieno ir česnako mišiniu plastikiniame inde, padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais, svogūnų milteliais, kajeno, juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Į miltus sudėkite baltuosius pipirus, baziliką ir rozmariną.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Apvoliokite varlių kojeles miltų mišinyje ir kepkite iki jos taps auksinės-rudos spalvos.

Parašytas: 05 Lie 2007, 21:38
Tutsi
kur dabar tu varliu eiti gaudyti Paveikslėlis

Parašytas: 05 Lie 2007, 21:55
Ramunė
Kai lyja, sode gali rast. O šiaip tai pasižiūrėk, kur gandrai vaikštinėja - ten ir varlių bus :lol:

Parašytas: 05 Lie 2007, 22:10
Tutsi
tai negi dabar is gandru pradesim atimineti :laugh:

Parašytas: 05 Lie 2007, 22:13
Ramunė
Na, ne visas varlesPaveikslėlis, reikia ir paukščiukams maitintis :wink: Per pusę, gražiai dalintis reikaPaveikslėlis

Parašytas: 05 Lie 2007, 22:21
Tutsi
Ramunė rašė:Na, ne visas varlesPaveikslėlis, reikia ir paukščiukams maitintis :wink: Per pusę, gražiai dalintis reikaPaveikslėlis
o jeigu jie netures noro dalintis :shock:

Parašytas: 05 Lie 2007, 22:31
Ramunė
Galima variantas :roll: Tada reikia jiems gražiai paaiškintiPaveikslėlis, kad taip negražu; godumas nei žmonių, nei paukščiukų nepuošiaPaveikslėlis

Parašytas: 06 Lie 2007, 09:33
Tutsi
:laugh: :laugh: :laugh: manau supras :merg2:

Parašytas: 06 Lie 2007, 09:41
Ramunė
Na, jei jau vaikus randa kaip išdalint, tai ir dėl varlių mužnės susitartPaveikslėlis Protingi jie :lol: