Puslapis 24

Parašytas: 06 Lie 2007, 09:53
Tutsi
tada gerai Paveikslėlis

Parašytas: 15 Lie 2007, 13:37
Ramunė
Salierais ir riešutais įdaryti avokadai

3 avokadai,
saliero šaknelė,
20 mėgstamų riešutų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
acto, druskos.

Avokadus perpjauti per pusę ir išskaptuoti. Iš smulkiai supjaustytų salierų ir skaldytų riešutų paruošti faršą, aplieti jį užpilu, paruoštu iš pomidorų padažo, acto ir druskos. Gauta koše įdaryti avokadus ir 1 valandai palikti šaldytuve.

Parašytas: 16 Lie 2007, 09:45
Tutsi
o avokadus kur deti :oops:

Parašytas: 16 Lie 2007, 10:41
Ramunė
tutsi rašė:o avokadus kur deti :oops:
Paveikslėlis Nesupratau :shock:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:07
Tutsi
ta isskaptuota sumaisyti i farsa :roll:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:08
Ramunė
Ten nebuvo parašyta, aš jį tik darysiu, bet manau, kad taip, į faršą. Bent jau aš dėsiuų :roll: O daug skaptuoti nereikia, nes kaulas didelis :twisted:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:12
Tutsi
nors man avokadas,tai nelebai patinka :merg2:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:14
Ramunė
Aš irgi jo nelabai :evil: , bet gal patiks. Pora padarysiu prabai nuimti :wink:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:18
Tutsi
gal ir patiks,pasakysi,kaip :wink:

Parašytas: 16 Lie 2007, 11:20
Ramunė
Gerai, pasakysiu :lol:

Parašytas: 19 Lie 2007, 17:40
Ramunė
Kur-bujon nuoviras

2 stiklinės vandens,
2 stiklinės sauso balto vyno,
0,5 stiklinės susmulkintų svogūnų,
0,5 stiklinės smulkiai supjaustytų morkų,
petražolės šaknis, 3 saliero šakelės,
1,5 šaukšteliai druskos,
4 juodųjų pipirų žirneliai, gvazdikėlis,
lauro lapelis, 0,25šaukštelio dašio.

Į puodą įpilti vandenį ir vyną, sudėti svogūnus, morkas, petražoles, salierą, druską, pipirus, gvazdikėlį, lauro lapelį ir dašį. Kai skystis užvirs, sumažinti ugnį ir virti 30 minučių. Tuomet nukošti.
Šis nuoviras tinka žuviai virti. Kad žuvis būtų skani, 1 kg žuvies reikia 1l. nuoviro.

Parašytas: 21 Lie 2007, 18:03
Ramunė
Prancūziškai keptos bulvės

1 kg bulvių,
ryšulėlis petražolių,
1-2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis maltos saldžios paprikos ,
2-3 šaukštai aliejaus, druska.

Bulves virti su lupenomis, bet ne ilgiau 10 min. nuo užvirimo (jos turi būti kietokos).Ataušinus nulupti, supjaustyti riekelėmis.Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti bulves, papriką, česnaką sugrūstą su druska, druskos.Kepti maišant medine mentele.Baigiant kepti suberti sukapotas petražoles.Stebėti, kad bulvės nesuirtų.
Šis patiekalas geriau pasiseka tada, kai bulvės nebūna per daug minkštos. Jos galutinai "pribręsta" keptuvėje.

Parašytas: 26 Lie 2007, 22:45
Tutsi
sita pabandysiu,tik be paprikos :oops:

Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:40
Ramunė
Kaštonų sriuba

0,5 kg kaštonų, 1 svogūnas,
1 saliero šaknis, 0,5 stiklinės grietinės,
4-5 stiklinės virinto vandens,
petražolių, druskos, pipirų.

Pasūdytame vandenyje išvirti kaštonus prieš tai įpjovus jų lukštą aštriu peiliu. Tuomet juos išlukštenti, o branduolius sutrinti šakute ir sumaišyti su pjaustytais svogūnais bei smulkiai tarkuota saliero šaknimi. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir vėl užvirti.Sriubą pabarstyti susmulkintomis petražolėmis, o prieš nuimant nuo ugnies įpilti grietinės. Valgyti karštą.

Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:41
Ramunė
Žuvis paryžietiškai


Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukai po 75-100 g),
2,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai susmulkintų svogūnų,
250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių),
2 šaukštai kvietinių miltų, stiklinė grietinės,
3 šaukštai susmulkintų petražolių.

Žuvies filė įtrinti druska ir pipirais. Įdėti į formeles. Keptuvėje išlydyti sviestą ir 5 minutes jame kepinti svogūnus bei grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies įberti miltus, likusią druską ir pipirus bei silpna srovele supilti grietinę. Maišyti kol sutirštės. Masę išpilstyti į formeles ir 30 minučių kepti karštoje orkaitėje (190°C).Prieš patiekiant peiliu atskirti žuvį nuo formeles sienelių, atsargiai perdėti į lėkštę ir apibarstyti petražolėmis.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 07:35
Tutsi
kaip galima lyginti pleksne ir lasisa :shock: :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 08:52
Ramunė
Tu čia recepto autoriaus klausk, aš tik prasibandžiau kopint, nes tie nauji pribambasai kompo mane iš proto varo :( :evil: :oops: Vis dar bandausi :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:47
Tutsi
tai as supratau :wink: ,bet kazkas yra nepalyginamo.....dvi skirtingos visiskai zuvys :evil:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:53
Ramunė
Man jos abi patinka, tik plekšnės mėsytės žyyyyymiai mažiau. Bet žuvis ar visas gerbiu :P

Parašytas: 02 Rgs 2007, 10:47
Tutsi
kaip noreciau dabar silkes :hubba:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:24
Ramunė
O aš sulaksčiau pardėn, jau turiu. bet nėr kada gamint, taip su cibuliuku ir grietinyte pagraušiu. :oops:

Parašytas: 06 Rgs 2007, 13:41
Tutsi
vistiek labai skanu :roll:

Parašytas: 06 Rgs 2007, 14:19
Ramunė
Silkė - maistas iš didžiosios raidės :lol:

Parašytas: 06 Rgs 2007, 16:12
Tutsi
o as ka tik pagaminau pagarda silkei is voveraiciu :hubba:

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:13
Talija
Nusipirkau tokias dvi knygeles, italiski ir prancuziski patiekalai jose, parasysiu pora receptu. burgundiskoji jautiena su grybais. 700g jautienos, 100g tauku, 50g sonines, 2 saukstai aliejaus, 60 g svogunu, 100g pievagrybiu, saukstas miltu, 3 stiklines raudonojo vyno, 3 stiklines vandens, 0.5 saukstelio druskos, 2 ziupsneliai pipiru, zalumynu, pomidoru padazo, saukstelis smulkintu petrazoliu, skiltele cesnako.
supjaustyta nedideliais gabaliukais mesa apkepti taukuose, tuomet ideti svogunu galvas (mazas. jei dideles - perpjautu i 4 dalis). kai jos suminkstes, iberti miltus. kai sie pagals, ideti sutrinta cesnaka ir viska uzpilti vynu(galima skiesti su vandeniu), supilti pomidoru padaza, druska, pipirus, zalumynus ir sudeti apkepintus mesos griezinelius. puoda uzdengti ir troskinti 2.5 val. tuomet prideti smulkiai pjaustytus pievagrybius, nusemti riebalus ir troskinti dar 15 min. pries patiekiant pabarstyti krapais.

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:14
Talija
nepykit uz klaidas, bet pas mus kompa vel atakuoja virusai, negaliu isijungti lietvisko srifto ir word'o. (receptus visada pirma world'e uzsirasau) :roll:

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:21
Tutsi
bus pameginta,tik pievagrybius pakeisiu normaliais grybais :evil: :wink:

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:25
Talija
tutsi rašė:bus pameginta,tik pievagrybius pakeisiu normaliais grybais :evil: :wink:
Pamėgink, ir parašyk kaip skonis. ;) aš taip pat apie šitą patiekaliuką jau svajoju.

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:32
Talija
„kiaušiniai siurprizas“. 12 stambių abrikosų, 200g piene išvirtų ryžių, 125 ml grietinės, 100g cukraus, 100ml vandens. Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Pridėti keletą abrikosų kauliukų ir virinti juos 10-12 min. abrikosus perjauti per puse, išimti kauliukus ir įmesti minkštimą 5-6min į verdantį vandenį. Leisti nutekėti skysčiui, atšaldyti. Sudėti į apvalią lėkštę išvirtus ryžius, iš viršaus juos aplieti grietine, o ant jos sudėti abrikosų puseles: jos turi atrodyti kaip kiaušinių tryniai. Patiekalą valgyti šaltą.
Man jau vaizdiniai kyla prieš akis, kad čia turėtų labai gražiai atrodyti. :)

Parašytas: 12 Rgs 2007, 17:38
Talija
„parmantje“ sriuba. 1kg bulvių, 50g sviesto, 100g svogūnų, 1 l pieno, 1 l vandens, petražolių, druskos, pipirų. Bulves su lupenomis išvirti, nulupti, sutrinti. Svieste apkepinti supjaustytu svogūnus su petražolėmis, tuomet uždengus 15 min juos patroškinti. Sudėti bulves, įpilti karšto vandens ir pieno. Ją pasūdyti ir paskaninti pipirais. Pavirti dar 10 min. sriuba turėtų būti grietinėlės tirštumo.