Puslapis 1 iš 4
Meksikietiška virtuvė
Parašytas: 11 Geg 2007, 13:52
Tutsi
sita virtuve pamirsom
Parašytas: 11 Geg 2007, 13:53
Tutsi
AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA
250 g jautienos,
5 alyvuogės, galima ir be
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
Parašytas: 11 Geg 2007, 15:48
Ramunė
tutsi rašė:AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA
.
Turėtų būti visai skanu. Reiks pabandyt kada
Parašytas: 11 Geg 2007, 18:42
Tutsi
tada pasakysi,ar skanu
Parašytas: 12 Geg 2007, 09:20
Hazel
Galiu pasiūlyti "Chili con carne" iš Texas kaubojų virtuvės.Gal amerikonkos turi tikrą receptą.Čia europietiškas variantas:
50g šonines, 1 svogunas, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+svogunu kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį
Parašytas: 12 Geg 2007, 15:13
Tutsi
tikim,tikim
Parašytas: 12 Geg 2007, 19:20
zuikaite
¨Chili con carne¨ is ispanu kalbos (taip pat ir meksikieciu, nes jie klba ispaniskai
) isvertus butu paprasciausiai = cili su mésa. Ir viskas
Parašytas: 12 Geg 2007, 20:51
Ramunė
Taigi taip Hazel ie parašė
Parašytas: 13 Geg 2007, 11:07
Tutsi
kazkada per tv maciau kaip gamina,atrode labai apetitnai,bet niekada neteko ragauti to cili
Parašytas: 17 Geg 2007, 17:15
Hazel
o man labai patinka visokios astrybes
istikruju dabar pagalvojau, kad as labai idomiai valgau:arba tai, kas astru, arba tik tai, kas saldu
Parašytas: 17 Geg 2007, 17:38
Ramunė
Hazel rašė:o man labai patinka visokios astrybes
istikruju dabar pagalvojau, kad as labai idomiai valgau:arba tai, kas astru, arba tik tai, kas saldu
kraštutinumų mėgėja
Parašytas: 17 Geg 2007, 17:56
Tutsi
cia tau kaip man,noriu arba silkes,arba torto
Parašytas: 20 Geg 2007, 14:56
Ligita
Galiu pasiūlyti "Chili con carne" iš Texas kaubojų virtuvės.Gal amerikonkos turi tikrą receptą.Čia europietiškas variantas:
50g šonines, 1 svogunas, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+svogunu kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį
Ačiū už receptą. Šiandien jį padariau pietums.
Tiesa, dėjau daugiau pomidorų padažo.
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:08
Tutsi
ir kokie atsiliepimai
Parašytas: 20 Geg 2007, 23:43
Lilina
Kažkada žiūrėjau laidą apie kelionės ir rodė Mexiką. Jų virtuvę labai pasibaisėjau
Jie valgo tarakonus, skierius, žiogus ir kirminus
Ir viską pagardintą čili
Parašytas: 21 Geg 2007, 10:22
Tutsi
jau praejo noras pusryciauti,paskaicius toki meniu
Parašytas: 25 Geg 2007, 20:21
Ramunė
Meksikietiškas guliašas
2 vištienos krūtinėlės,
saldžioji paprika,
indelis ananasų,
česnakas,
3 šaukštai pomidorų padažo.
Vištieną ištrinti su prieskoniais ir supjaustyti juostelėmis. Papriką - juostelėmis, ananasus - gabaliukais.
Vištieną kepti gilesnėje keptuvėje, suberti smulkintą česnaką, ananasus, papriką,pomidorų padažą ir ananasų sulčių, Kepti apie 10 min.
Garnyras :virtus ryžius sumaišyti su kubeliais pjaustyta paprika, įberti kukurūzų ir žirnelių. Pasūdyti.
Parašytas: 26 Geg 2007, 10:43
Tutsi
na kodel visur paprika,anksciau jos nebuvo ir nereikejo,o dabar visur...nors nusisauk
Bet seip receptukas geras
Parašytas: 26 Geg 2007, 13:41
Ramunė
O man paprika labai patinka. Aš galiu vieną graužti, bet tik ne žalią ir ne čili, aišku
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:04
Tutsi
kazkada ir man patiko
Parašytas: 26 Geg 2007, 15:35
Ligita
tutsi rašė:ir kokie atsiliepimai
Labai geri
tikrai buvo skanu.
Parašytas: 27 Geg 2007, 16:03
Ramunė
Meksikietiškas omletas
10 kiaušinių,
150 g sviesto,
150 g grybų,
150 g raudonosios paprikos,
200 g pomidorų,
150 g pomidorų padažo.
Pomidorus nulupti, išimti sėklas.
Grybus, papriką ir pomidorus supjaustyti ir apkepinti svieste. Pusę garnyro sumaišyti su plaktais kiaušiniais ir kepti omletus. O likusias daržoves dėti ant pusės omleto ir perlenkti pusiau. pagardinti pomidorų padažu.
Parašytas: 03 Bir 2007, 10:20
Ramunė
BURITTO
Tai labai populiari meksikietiška užkanda, kurios pagrindas - didelė, maždaug 25 - 30 cm skersmens kvietinė tortilja. Pas mus buritto dažnai lyginamas su mėsainiu ar dešrainiu.
Tradicinį buritto ruošiant su malta mėsa reikia nepagailėti aštrių meksikietiškų prieskonių ir aitriosios paprikos.
Jei ruošiant buritto liko tortiljos, ji atstos lietinius.
Parašytas: 03 Bir 2007, 10:25
Ramunė
VEGETARINIS BURITTO
Susmulkinti svogūną, keletą virtų pievagrybių, pomidorą, keletą skiltelių česnako ir pakepinti gilioje keptuvėje. Tada sudėti pusę stiklinės konservuotų raudonųjų araba juodųjų pupelių, 2 šaukštus tarkuotų morkų, smulkintą aitriąją papriką, pusę stiklinės virtų ryžių, kelis smulkintus jepeno pipirus, saują razinų ir 100 g tarkuoto sūrio. Įberti druskos, cinamono,j.pipirų, įdėti 2-3 šaukštus grietinės ir patrosškinti keles minutes.Įdarą sudėti ant tortiljų, suskti į ritinėlius ir kelioms minutėms pašauti į karštą orkaitę.
Parašytas: 04 Bir 2007, 13:50
Lilina
Prie Prisikelimo bažnyčios yra kioskelis kuriame parduodami Meksikietiški Burito. Neragavau ne karto.
Parašytas: 04 Bir 2007, 15:02
Tutsi
as irgi neragavusi,bet jei skonis kaip kebabo,tai gerai,kad ir neragavau
Parašytas: 04 Bir 2007, 15:07
Forelle
tutsi rašė:as irgi neragavusi,bet jei skonis kaip kebabo,tai gerai,kad ir neragavau
Kebabas kebabui nelygus
A6 valgau tik iš vištienos, labai skanūs, bet kitų tai neįkištum.
O vyras sakė, kažkada valgė burito, tik jam pupelės nepatiko juose.
Parašytas: 04 Bir 2007, 15:28
Tutsi
na,kol neparagausi nesuzinosi
Parašytas: 16 Bir 2007, 15:43
Ligita
Parašytas: 16 Bir 2007, 17:24
Forelle
Man patiko
tik galėtų daugiau receptukų būti, bet gal dar pasipildys