Puslapis 34

Parašytas: 30 Rgs 2007, 10:51
Tutsi
daug peckalynes :merg2:

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:40
Ramunė
meksikietiškas troškinys


1 galvutės svogūno;
300–400 g kiaulienos arba veršienos faršo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Dubenėlio virtų raudonųjų pupelių
Indelio saldžių marinuotų kukurūzų
Dviejų paprikų
Didelio pomidoro be žievelės
Druskos,pipirų,meksikietiškų prieskonių
Aitriųjų paprikų

Į keptuvę su aliejumi suberti smulkintą svogūną ir jį pakepinti. Tuomet sudėti faršą ir maišant kepti. Po kelių minučių suberti smulkintas paprikas ir pakepti. Įdėti pomidorą be žievelės, jį po minutę apkepti iš abiejų pusių ir sutrinti į troškinį. Supilti kukurūzus, išmaišyti ir suberti virtas pupeles. Viską pagardinti žiupsneliu druskos, pipirų, dviem žiupsneliais meksikietiškų prieskonių ir trupučių aitriųjų paprikų milteliais. Gerai išmaišyti ir ant mažos ugnies patroškinti apie 10 min. Skanaus!

Parašytas: 18 Gru 2007, 22:48
vitele
Receptukas patalipintas skaniai.lt perkėliau jį i šią temą :D

--------------------------------------------------------------------------------
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=61

1 pakelis kukurūzų traškučių
1 vidutinis svogūnas
2 avokadai
2 vidutinio dydžio pomidorai
1 laimas
1 šaukštas augalinio aliejaus
½ Tabasco padažo arba mažas žiupsnelis raudonųjų pipirų
Druskos

Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Nuo pomidorų nulupkite odelę. Pomidoro viršutinėje dalyje padarykite kryžiaus formos negilias įpjovas. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, kad juos pilnai apsemtų. Palaikykite 5 minutes. Išimkite ir atvėsinkite. Odelę pradėkite lupti ties įpjovomis. Pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais. Avokadą perpjaukite pusiau. Išimkite sėklą ir nulupkite odelę. Avokado puselę ištepkite laimo sultimis, kad minkštimas nepajuoduotų. Avokadus taip pat supjaustykite smulkiais gabalėliais. Viską sudėkite į gilų dubenį. Įdėkite druskos, aliejaus, Tabasco padažo arba raudonųjų pipirų. Masę sugrūskite bulvių grūstuvu. Grūdimo pastangos priklauso nuo to, kokį padažą mėgstate. Man asmeniškai patinka, kai lieka nedideli svogūnų, avokadų ir pomidorų gabaliukai. Padažą 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Valgykite su kukurūzų traškučiais.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Parašytas: 19 Gru 2007, 20:59
vitele
perkėliau Airenės receptą čia :D
--------------------------------------------------------------------------------


Vertimas LILINOS

Vertimas į Lietuvių kalba

Meksikietiškos Tortilijos:

Ingridientai:
10 blynelių

650g a.r. miltų
370g karšto vandens
30g margarino
7g sausų alaus mielių, arba 25 g šviežių mielių (ne sausų)
3g druskos

paruošimas - 20 min
kepimas – 20min

1. Sumaišykite miltus, mielės ir druska. Pasmulkinkitė margariną ir išmaišykitė jį su miltais. Pilant plona srovelė sumaišykitė mišinį su karštu vandeniu. Gali būti kad visas vanduo nebus panaudotas, spręsite patys minkant tešlą.
2. Padėkitė tešla ant minkymo lentos, prieš tai apibarstant ją miltais. Ir minkyt apie 10 min. Tešla turi buti elastiška ir kompaktiška.
3. Gerai ištepkite indą aliejum ar sviestu, įdėkite ten tešla uždenkite plevele ir palikitė pastovėti 10 min.
4. Padėkitė tešlą atgal ant minkymo lentos, padalinkyte tešlą į 10 gabaliukų ir susikitė iš jų skrituliukus. Kiekvieną skrituliuką iškočiokitė iki 5 mm storio
5. Įkaitinkit špižinę keptuvę ir pakepinkit joje tortilijas po 1 min kiekvieną pusę.
6. pateikite ant stalo karštus įviniotus į servetelę



-------------------------------------------------------------------------

Parašytas: 19 Gru 2007, 21:30
Lilina
Ir teisingai ;)

Parašytas: 19 Gru 2007, 23:10
vitele
Ačiū už darbų užtvirtinimą :wink:

Parašytas: 19 Gru 2007, 23:31
Tutsi
surado Airene,isverte Lilina,perkele Vitele,o mes naudosimes ir tvarka :laugh:
Kur tas mano zadetasis samtis,neturiu kuo i gonga sumusti ir uztvirtinti samcio komisijos sprendimo :P

Parašytas: 20 Gru 2007, 11:25
vitele
Imk Kalėdinį varpelį patilindžiuok , Paveikslėlis dar spėsi , su tuo samčiu prisišvaistyti :D :D :D

Parašytas: 20 Gru 2007, 19:30
Tutsi
tu man geriau rask grazu samti,as keisiu savo puodelius i samti :P

Parašytas: 20 Gru 2007, 19:40
vitele
Ech, skambaliuko neipirsau , reiks eit samcio ieskot :D :D :D

Parašytas: 20 Gru 2007, 20:04
Tutsi
labai malonekit :merg2: O tai kokia samcio komisija be samcio :(

Parašytas: 20 Gru 2007, 20:06
vitele
Gausi sventem dovanu :D

Parašytas: 20 Gru 2007, 20:22
Tutsi
valioooooo 041 Lauksiu su nekantrumu :P :bis:

Parašytas: 02 Sau 2008, 20:32
vitele
Meksikietiškas užkandis su avokadu



4 porcijoms:



Sudėtis:

1 indelis Meksikietiško mišinio Bonduelle 425 ml.
1 indelis Raudonųjų Kidney pupelių Bonduelle 425 m.
Avokadai 2 vnt.
Citrina 1 vnt.
Majonezas 4 šaukštai
Pomidorų padažas 1 šaukštas
Tarkuoto fermentinio sūrio 100 g.
Česnako skiltelė
Tobasco padažas
Kaleandra



Paruošimas:



Avokadą nulupti, išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant lėkštės. Iš majonezo, keĿupo, sūrio, Ŀesnako ir tabasko paruošti padažą. Meksikietišką Bonduelle mišinį sumaišyti su Raudonosiomis Kidney pupelėmis ir sudėti į padažą pagal skonį. Gautą mišinį dėti ant avokado griežinėlių ir paskaninti šviežia kalendra.

Parašytas: 02 Sau 2008, 22:30
Tutsi
avokadai manes nezavi :?

Parašytas: 02 Sau 2008, 22:54
Jacinta
manes irgi... :roll:

Parašytas: 03 Sau 2008, 13:54
vitele
Čia tie ir man ne prie dūšios , o receptas prie bendros kolekcijos , gal kam tiks ir patiks ... :D

Parašytas: 03 Sau 2008, 14:32
Tutsi
kazkam tikrai tiks :P :wink:

Parašytas: 18 Sau 2008, 11:01
Tutsi
Meksikietiškas kiaulienos kepsnys

Jums reikės:

1 kg liesos kiaulienos,
1 šaukštelio kakavos miltelių,
1 šaukšto miltų,
0.5 šaukštelio trintų kmynų,
raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
2 šaukštų skysto medaus,
3 šaukštų grietinėlės,
citrinos ir petražolių papuošti.




Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Į dubenėlį įpilkite 250 ml vandens, plakdami suberkite miltus, kakavą, kmynus, pipirus, raudonėlius, druską ir medų. Plakite, kol masė pasidarys vientisa, tada supilkite ant mėsos. Vėl kiškite mėsą į orkaitę ir kepkite dar apie 30 minučių, kad padažo gerokai sumažėtų, o mėsa būtų visiškai iškepusi ir minkšta. Kepsniukus ištraukite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite į stalą. Į keptuve likusį padažą įmaišykite grietinėlę, truputį pavirinkite ant labai mažos ugnies ir supilkite ant mėsos. Papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolės šakelėmis. Prie kepsniukų tinka ryžiai ar balta duona, skanu ir su bulvėm.

Parašytas: 18 Sau 2008, 12:44
duziki
:luks:

Parašytas: 30 Sau 2008, 20:59
Ramunė
Sopa de takitos (sriuba su blyneliais)

1 stiklinė pomidorų sulčių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2l. mėsos sultinio,
12 mažų tortiljų,
2 kiaušiniai, raudonėlis,
mairūno, druskos, pipirų.

Įdarui:
500 g virtos vištienos,
200 g daržovių (kopūsto, pomidorų, agurkų),
100 g sviesto,
100 g tarkuoto sūrio.

Keptuvėje pašildyti augalinį aliejų. Į aliejų įpilti pomidorų sultis ir troškinti 5 minutes. Vėliau įpilti sultinio su prieskoniais ir užvirti. Ant tortiljų išdėlioti smulkiai pjaustytą mėsą, daržoves, tarkuotą sūrį, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Tortiljas suvynioti. Į dubenis įdėti po 3 tortiljas ir jas užpilti paruoštu sultiniu. Apibarstyti virtu, smulkiai supjaustytu kiaušiniu.

Parašytas: 30 Sau 2008, 20:59
Ramunė
Sopa de sebolija (svogūnų sriuba)

2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto,
0,5l. vištienos arba mėsos sultinio,
1,5 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės grietinėlės,
3 riekelės baltos duonos,
1 kiaušinio trynys,
3 šaukštai sūrio, raudonėlis,
mairūnas, raudonieji pipirai,
druska.

Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su kietai virto kiaušinio tryniu. Gauta mase aptepti duoną. Riekeles išdėlioti dubenyje ir aplieti sultiniu. Dubenį uždengti ir leisti sriubai prisitraukti.

Parašytas: 30 Sau 2008, 21:00
Ramunė
Actekiškos tortiljos

4 Stiklinės miltų,
2 šaukšteliai druskos,
100-120 g margarino,
1-1,5 stiklinės šilto vandens.

Įdarui:
200 g virtos arba keptos maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g pjaustyto svogūno,
1 arba 2 pjaustytų kietai virtų kiaušinių,
3 šaukštai aštraus pomidorų padažo su pupelėmis,
100 g varškės su pomidorų padažu,
daug pipirų.

Kukurūzų miltus sumaišyti su druska, margarinu, vandeniu. Gerai išminkyti tešlą, suformuoti vištos kiaušinio dydžio rutuliukus. Iš rutuliukų padaryti 15 cm skersmens papločius. Keptuvėje be riebalų, ant vidutinės ugnies kepti tortiljas, vieną pusę 2 minutes, o kitą - 3 minutes.Actekiškas tortiljas patiekti prie sriubų arba kaip atskirus patiekalus - su salotomis arba įdaru (karštas suvynioti į vamzdelius ir pakepti aliejuje).

Parašytas: 11 Kov 2008, 20:57
Ramunė
Žuvis meksikietiškai

Tai tipinis Meksikos patiekalas
1,3-1,5 kg ešerio ar kitos neriebios baltos žuvies supjaustytos į 6 gabalus
0,5 puodelio kukurūzų aliejaus
1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais
2 skiltelės česnako, susmulkintos
350 g pomidorų, supjaustytų skiltelėmis
2 konservuoti jelapeno pipirai
petražolių
Marinatui:
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelis malto achiote (annatto) (galima pakeisti aitriąja paprika arba lygiomis ciberžolės ir paprikos dalimis)
0,5 šaukštelio malto cinamono
0,5 puodelio švelnaus baltojo acto, druskos
Vienu sluoksniu sudėkite žuvies gabalus negiliame inde. Pagaminkite marinatą. Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje. Sudėkite džiovintą raudonėlį, kuminus, achiote (annatto) ir cinamoną bei gautą pastą sumaišykite su actu. Pagal skonį įdėkite druskos ir marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses. Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai. Parinkite ugniai atsparų indą, kuriame žuvis tilptų vienu sluoksniu ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų uždengtas dugnas. Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą. Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir čili pipirus bei supilkite likusį aliejų. Uždenkite indą ir kepkite virš mažos ugnies 15-20 minučių arba kol žuvis nebebus permatoma. Patiekite iš karto, papuošę petražolių lapeliais.

Parašytas: 25 Kov 2008, 19:18
Ramunė
Ryžiai "Verde Azzor"

2 šaukštai alyvų aliejaus
1 puodelis baltų ryžių
0,25 puodelio svogūnų, supjaustytų
2 Poblano čili pipirai, pakepti, nulupti, be sėklų ir supjaustyti ,
6 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
1 skiltelė česnako, susmulkinta
0,25 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio kuminų
1,75 puodelio daržovių sultinio
Inde "vok" virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite ryžius ir kepkite maišydami 2 minutes arba kol ryžiai patamsės.Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami 1 minutę.Sudėkite svogūnų laiškus, česnaką, druską & kuminus; maišydami kepkite 20 sekundžių.Supilkite sultinį ir užvirkite virš didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengtą 15 minučių arba kol ryžiai bus beveik minkšti.Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir perdėkite ryžius į 1,5 l kepimo indą. Kepkite orkaitėje neuždengtus 15 minučių arba kol ryžiai bus minkšti. Patiekite karštą.

Parašytas: 29 Kov 2008, 18:45
Ramunė
Aviena meksikietiškai

700 g minkštos avienos,
1 avokado,1 pomidoro,
1 svogūno,2 česnako skiltelių,
3 čili pipiro ankščių,1 gūžės salotų,
1 pundelio kalendros lapelių,
2 šaukštų aliejaus,
100 ml baltojo sauso vyno,
100 ml ananasų sulčių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti. Čili pipiro ankštis nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Kalendros lapelius sukapoti.Padažui sumaišyti po vieną šaukštą vyno, ananasų sulčių ir citrinų sulčių, įberti 2 šaukštus kapotų kalendros lapų, trečdalį čili pipirų, ir pusę kiekio česnakų. Marinatui atskirai sumaišyti likusias sultis ir vyną su svogūnais, česnakais, žalumynais, čili pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Marinuoti mėsą vieną valandą.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuvėje įkaitinti augalinį aliejų. Joje apkepinti mėsą, kol susiformuos traški plutelė. Po to perkelti ją į kepimo indą, užpilti marinatu ir pašauti į orkaitę 45-60 minučių. Kartkartėmis mėsą palaistyti susidariusiomis sultimis.Avokadą supjaustyti kubeliais. Pomidorus smulkiai supjaustyti. Daržoves sumaišyti su paruoštu padažu. Indą iškloti salotų lapais, ant viršaus sudėti mėsą ir užpilti padažu su daržovėmis.

Parašytas: 26 Bal 2008, 14:56
Ramunė
Meksikietiška bulvienė

500 g bulvių
3 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas miltų
3 stiklinės vištienos sultinio
2 stiklinės pieno
0,5 stiklinės virtų žalių žirnelių
2 kiaušiniai
2 kubeliai lydyto kreminio sūrelio
1 avokado vaisius
druskos
šafrano
0,25 šaukštelio kajeno pipirų
Nuskustas, nuplautas, kubeliais supjaustytas bulves įmesti į puodą ir užpilti karštu sultiniu.
Įberti šafrano, druskos ir kajeno pipirų.
Virti 20-30 min. ant mažos ugnies.
Pakepinti aliejuje smulkiai sukapotus svogūnus, truputį pakepinti maišant, po to suberti į sriubą kartu su perkoštais žirneliais.
Sriubą pašildyti ant mažos ugnies.
Dubenėlyje ištrinti kiaušinius su lydytu sūreliu ir karštu pienu, supilti į sriubą, kartu pašildyti (nevirti).
Lėkštėje išdėlioti nuluptą ir smulkiais kubeliais supjaustytą avokadą, įpilti sriubos ir patiekti.

Parašytas: 16 Geg 2008, 13:26
Ramunė
meksikietiškas karštas šokoladas

6 puodelių pieno
0,5 puodelio cukraus
85 g susmulkinto karčiojo šokolado
1 šaukštelis malto cinamono
2 suplaktų kiaušinių
2 šaukštelių vanilės
plaktos grietinėlės
1. Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virkite virš vidutinės-mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilkite likusį pieną. Virkite maišydami iki pienas bus karštas, beveik verdantis. Neužvirkite.
2. Po truputį supilkite 1 puodelį karšto pieno mišinio į kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite mikseriu iki putų.
3. Supilkite karštą šokoladą į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.

Parašytas: 20 Geg 2008, 18:27
Ramunė
Meksikietiška Guacamole

6 avokados (nuluptos ir be kauliukų)
1,5 svogūno, supjaustyto kubeliais
0,5 puodelio kalendros, supjaustytos
2 laimų sultys
1 maža cukinija, smulkiai sutarkuota (piure)
6 šaukštai alyvų aliejaus
8 čili serranos, smulkiai supjaustyti
druskos
0,5 puodelio kalendros lapų, smulkiai supjaustytų
Totopos (traškūs pakepinti tortilla gabaliukai)
2 dideli pomidorai, supjaustyti skiltelėmis
Sudėkite avokadus į stiklinį indą, sutraiškykite juos šakute.Sudėkite svogūnus, kalendrą, laimo sultis, cukiniją, aliejų, čili pipirus (6 pipirus) ir druską. Gerai išmaišykite produktus, kad gautųsi piure.Kad guacamole nepatamsėtų, sudėkite į ją avokados kauliukus.Patiekdami, šaukštu sudėkite guacamole į plokščią dubenį ir papuoškite vieną jos pusę 2 supjaustytais čili pipirais, o centrą kalendros lapeliais. Kitoje pusėje sudėkite totopos.

Parašytas: 26 Lie 2008, 10:20
Ramunė
Aštri meksikietiška sriuba

250 g jautienos, 5 alyvuogės be kauliukų,
1/2 svogūno, 3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio
, druskos, maltų pipirų, raudonėlių, laurų lapų,
maltos aitriosios paprikos, aliejaus kepti.
Mėsą išvirkite vandenyje, pagardintame druska, pipirais, laurų lapais. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, supilkite pomidorų tyrę, gardinkite aitriąja paprika, dar pakaitinkite. Dėkite maltą mėsą ir dar pakepinkite 3-4 minutes. Tada visą masę krėskite į sultinį, kuriame virė mėsa, tik prieš tai dar į jį įpilkite stiklinę virinto vandens. Berkite raudonėlių, sumeskite žiedeliais supjaustytas alyvuoges. Pakaitinkite. Tiekite užbėrusios tarkuoto sūrio.