Puslapis 44

Parašytas: 03 Spa 2008, 19:32
svenis
merope87 rašė:"TORTILLOS"

2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos

Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?

Parašytas: 07 Spa 2008, 20:40
Marce
as vis megstu burito nors tuos blynus tai perku.

o ta kose kas tuo metu yra saldytuve ar tai pupeles su vistiena ar ryziai su kazkokiu farsu aisku pomidorai,svogunai,cesnakai dar galima ir cukinijos ir morkyciu ir grybu viska supjaustai ,patroskini iki pasidarys kose ir i ta blyna :) :) :)

Parašytas: 08 Spa 2008, 11:41
merope87
svenis rašė:
merope87 rašė:"TORTILLOS"

2 stiklinės kukurūzų miltų
60g sviesto
0,5 stiklinės vandens
druskos

Užminkyti tešlą ir 30min palaikyti šiltai. Išploti mažos lėkštutės dydžio paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2 min kiekvieną pusę. Valgyti su pomidorų padažu.
As bandziau si recepta.Bet kad tesla labai byri gaunasi.Gal kazka pamirsai parasyti?
Jau neprisimenu nuo kur nurašinėjau :roll: Pati nebandžiau, nurašynėti lyg ir atydžiai stengiuosi..

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 02 Lap 2008, 04:57
la major
Ramune, o nera jokiu detaliu del idaro paruosimo?
Actekiškos tortiljos

4 Stiklinės miltų,
2 šaukšteliai druskos,
100-120 g margarino,
1-1,5 stiklinės šilto vandens.

Įdarui:
200 g virtos arba keptos maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g pjaustyto svogūno,
1 arba 2 pjaustytų kietai virtų kiaušinių,
3 šaukštai aštraus pomidorų padažo su pupelėmis,
100 g varškės su pomidorų padažu,
daug pipirų.

Kukurūzų miltus sumaišyti su druska, margarinu, vandeniu. Gerai išminkyti tešlą, suformuoti vištos kiaušinio dydžio rutuliukus. Iš rutuliukų padaryti 15 cm skersmens papločius. Keptuvėje be riebalų, ant vidutinės ugnies kepti tortiljas, vieną pusę 2 minutes, o kitą - 3 minutes.Actekiškas tortiljas patiekti prie sriubų arba kaip atskirus patiekalus - su salotomis arba įdaru (karštas suvynioti į vamzdelius ir pakepti aliejuje).

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 08 Sau 2009, 17:36
pyp
manyciauviska pasmulkinti ir suvinioti, tik idomu kas ta varske su pomidoru padazu?

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 08 Sau 2009, 18:24
la major
jau dariau tokį :) Labai skanu :!: dėjau tiesiog varškę ir pomidorų padažą :lol:

Re:

Parašytas: 14 Sau 2009, 01:21
la major
Ligita rašė:Keli meksikietiški patiekalai: http://web.mac.com/mmarunas/iWeb/Arunas ... 78A91.html
Pagal čia nurodytą receptą pagaminau tortilijas. :wink: Tiktai gausiai prieskoniavau dar, dėju tomatų padažo - žodžiu, paimprovizavau tiek, kad valgant jau tikrai jokio padažo nebeprireikė. Patiko ;)

Beje, anksčiau gaminau tortilijas pagal Tutsi - vyniojau įdarą tiesiog į pašildytus papločius. O darant pagal šitą siūlymą man pasirodė skaniau: įdaras vyniojamas į šaltas tortilijas, ir po to jos apkepamos keptuvėje. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepa labai greitai, apkeptos gerai išlaiko vamzdelių formą, galima imti tiesiog į rankas ir valgyt (mes tą darėm, galiuką prilaikydami servetėle, kad įdaras nekristų pro kitą pusę). Žiauriai skanu. 038

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 14 Sau 2009, 10:16
Tutsi
bet, tai cia ji gaunasi traski tokia ane :?:

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 14 Sau 2009, 15:28
la major
Na, kaip supratau, kiek pakepini - tiek ir to traškumo. Aš kepinau gerai įkaitintoje keptuvėje labai trumpai - po kelias sekundes palaikydavau (kol kiek apskrusdavo), ir atsargiai sukiojau rankomis (kepiau po vieną), tai gavosi tiesiog plona traški plutelė, bet visumoj tortilijos išliko minkštos.
Didelio skirtumo nėra, bet kad apkepintas valgyt patogiau - tai faktas :)

Re: Meksikietiška virtuvė

Parašytas: 14 Sau 2009, 18:34
Tutsi
supratau :wink: