Japonų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Japonų virtuvė

Standartinė Lilina » 02 Geg 2007, 19:26

Na? Hazel. Tu norėjai japonų patiekalų. Prašom jai rašyt ;)
Paskutinį kartą redagavo Lilina 02 Geg 2007, 21:15, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Geg 2007, 20:12

radau patiekalą iš ryžių.
Raudoni ryžiai su pupom(sekihan)

0.5 stiklinės sausų raudonų pupų
3 stiklinės vandens
3stiklinės lipnių ryžių
1 arb š. sezamo sėklų

Išplauti ir išdžiovinti pupas. Virti vandenyje ne uždengus dangčių apie 10 min. Išdžiovinti, bet nupiltą vandenį palikti. Ryžius kelis kartus praplauti, gerai išddžiovinti, įdėti į puodą. Įpilti į jį pusę vandens kuriame virė pupos. Jeigu reikia-dapilti vandens. ir palikti kambario temperatūroje apie 4 val. ten pat įdėti pupas ir likusį vandenį nuo jų.Prieš verdant ryžius juos vel nusausinti ir sumaišyti su pupom. Visą mišinį tolygiai iškloti ant groteliu, garuose skirtam virti inde. Iš viso virti 45 minutės, kas 15 min dapilant skysčio nuo pupu. Viską tvarkingai išmaišyti medinė mentelė, padruskinti, apibarstyti sezamo sėklom.

Ši patiekalą paduoda su kepta žuvim, saldžia vištiena arba grybais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Geg 2007, 20:27

Ryžiai su kaštonais (kiri gohan)

kaštonų sirupe - 200g
ryžiai - 1,5stiklinės
vandens - 1,75 stiklinės
1 arb šaukš desertinio vyno
1-2 virt š. sezamo sėklų su stambia druska

Ištraukti kaštonus iš sirupo, išdžiovinti juos, supjaustyt pusiau, apvirti verdančiam pasūdytam vandeny 30-40 sekundžiu, vėl išdžiovinti. kelis kartus perplauti ryžius, išdžiovinti. Sumaišyti ryžius su vandeniu, porą šaukštų kaštono sirupo ir vynu. Ir virti juos. Į beveik išvirtus ryžius įdėti kaštonus. tai reikia daryt labai greitai. Sumest ir uždaryt dangtį. Virti ant labai didelios ugnies 20-30 sek. Nuimti nuo ugnies ir palikti stovėti 15 min. Prieš pateikiant ant stalo ryžius išmaišyti su mentelė, sudėti į lekštutės ir apibarstyti sezamo sėklomis su druska.
Tokie ryžiai pateikiami su žuvimi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2007, 20:31

Jeigu įmanoma, reikėtų tios visus suši su paveiksliukais čia perkelti.Būtų prie vietosPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 02 Geg 2007, 20:58

Ramunė rašė:Jeigu įmanoma, reikėtų tios visus suši su paveiksliukais čia perkelti.Būtų prie vietosPaveikslėlis

Galima tik temą perkelti arba išskirti keletą pranešimų į naują temą. Į jau esančią temą negalėsime perkelti pranešimų :x
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2007, 21:52

Supratau. 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 11:06

cia tau ne semeckes lukstenti :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Geg 2007, 11:32

Tai perkelk temą apie sušį prie nacionalinių patiekalų :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 11:59

o,koks katukas fainas :roll: Sveikinu atsinaujinus :geles: :luks:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Geg 2007, 17:35

Puiki tema :luks: :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Geg 2007, 17:41

tutsi rašė:o,koks katukas fainas :roll: Sveikinu atsinaujinus :geles: :luks:


Derinuos prie Ramunės. Abi miauksim.:P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Geg 2007, 17:53

Pikantiška vištiena (tori-no tacutaage)
Tik biški keistu ingridientu reikia

700-900g vištienos filė
aliejus
krakmolas
citrina
žalumynai
druska
pipirai

Padažui
4 valg š. sejų(nežinau kas tai yra, gal sojų padažas koks)
2 valg š. degtinės
1 arb š imbierų sulčių

Padažo ingridientus sumaišyti. Mėsą išplauti ir išdžiovinti poperinė servetelė. Pamirkyta ją pusvalandžiui į padažą. Paskui apvolioti krakmole ir kepti aliejuje ant labai didelios ugnies kol gražiai ne apskrus. Pateikti su citrinos grežinelė ir žalumynais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 18:20

na,ne man tokie patiekaliukai....cia hazel atsigaus :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 14:58

o ką, visai neblogi receptai :luks:
o kur man parduotuvėje rasti kaštonų sirupe? :oops:
niekada nesu pirkusi, todėl nežinau :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Geg 2007, 15:42

IKI yra egzotinių prekių skyrius. Ten galima rasti suši kilimėlius iš dumbliu ir soju padažų, gal ten ir kaštonus sirupe galima rasti??? :?:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 19:23

Lilina rašė:IKI yra egzotinių prekių skyrius. Ten galima rasti suši kilimėlius iš dumbliu ir soju padažų, gal ten ir kaštonus sirupe galima rasti??? :?:

kaiptik ruosiuosi i parduotuve :roll: reikes neuzmirsti paziureti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 15:16

nu,paziurejai,yra kastonu :shock:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 16:23

tutsi rašė:nu,paziurejai,yra kastonu :shock:

bent jau nemačiau :roll: tik kokosų pieno skardinę nesipirkau :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 16:34

kaip skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:20

Šios dienos " Brigitoj " yra tema "Kąsnelis japoniškos virtuvės". Parašysiu keletą recepčiukų, nes gan paprasti ir įmanomi pas mus pagaminti.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:23

Keptos vištos blauzdelės

12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.

Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:27

Keptos bulvės

4 bulvių,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio pipirų,
1 kiaušinio,
1/4 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės tarkuotų džiūvėsėlių,
augalinio aliejaus.

Bulves nuplauti, supjaustyti mažais gabaliukais. Suvynioti į polietileno plėvelę ir pakaitinti mikrobangėj, kol suminkštės. Tada nulupti, pabarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose ir kiaušinyje, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti keptuvėje 1 minutę.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:31

Slėgtas sušis su lašiša

3 stiklinių sušio ryžių,
10 griežinėlių rūkytos lašišos,
1 šaukštelio sakės,
1 šaukštelio citrinos sulčių.

Sake ir citrinos sultimis apšlakstyti lašišą ir palaikyti 10 min.
Lakštu polietileno plėvelės iškloti plastikinio indo dugną, kad uždengtų ir sieneles. Sudėti sušio ryžius ir paspausti. Ant ryžių sudėti lašišą, uždengti polietileno plėvėle, ant jos dėti platikinio indelio dydžio kartono lakštą ir paslėgti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:37

Saldžiarūgštė žuvis

450 baltos žuvies,
4 šitaki grybai,
pusė svogūno,
pusė stiklinės vandens,
1 žalioji paprika,
1 morka,
1 imbiero šaknis,
po šaukštą cukraus, ryžių vyno acto, ketčupo,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelio sakės,
kukurūzų krakmolo.

Juostelėmis supjaustyti svogūną, žaliąją papriką, grybus, morką, imbierą. Žuvį supjaustyti mažais gabaliukais, apvolioti krakmole kepti keptuvėje. Paskui apkepinti pjaustytas daržoves ir grybus.
Dubenėlyje sumaišytivandenį, ketčupą, cukrų, ryžių actą,sakę ir truputį krakmolo. Padažą užpilti ant daržovių ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, visą laiką maišant. Žuvį sudėti į lėkštę ir ant viršaus pilti padažą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:42

Kiaulienos suktinukai su šparagais

8 griežinėlių kiaulienos,
16 šviežių šparagų,
po 1 šaukštą sojų padažo ir aliejaus.

Šparagus nuplauti irsupjaustyti į 3 dalis. Kiaulienos gabaliukus perpjauti perpus. Dėti po 3 gabaliukus šparagų ant kiekvieno gabalėlio ir susukti suktinuką, susegti krapštuku.
Keptuvėje apkepti, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol iškeps šparagai. Tada užpilti sojų padažo ir išjungti ugnį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:47

Jautienos troškinys su daržovėmis

450 g jautienos,
2 žaliosios paprikos,
pusė stiklinės pupeliū daigų,
1 morka,
4 šitaki grybai,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų, augalinio aliejaus.

Mėsą, morką, papriką ir grybus supjaustyti juostelėmis.Pupelių daigus nuplauti ir nusausinti. Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir miltais.Įkaitinti aliejų ir greitai apkepti jautieną. Išimti. Tame pat aliejuje iškepti daržoves ir grybus, pupeles, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti atgal mėsą ir supilti sojos padažą. Dar keletą minučių pakepinti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 16:48

Ramunė rašė:Keptos vištos blauzdelės

12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.

Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.
atrodo gera skoni turi tie japonai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:53

Žinai, ir mane sugundė tie jų receptaiPaveikslėlis Vis dėlto reikės jautienos pirkti. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 19:00

Makaronų, pievagrybių ir žalumynų salotos

250 g makaronų,
sezamas,
aliejus,
tarkuoto imbiero šaknis,
sojų padažas,
kepti žemės riešutai,
2 svogūnai,
100 g morkų,
150 g šparaginių pupelių,
Česnakas
100 g pievagrybių,




Makaronus išvirti. Visas daržoves smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti česnakus ir imbierą. Tada sudėti likusias daržoves, grybus ir dar pakepti 2 minutes. Keptuvę nukelti nuo ugnies, supilti sijų padažą, sudėti makaronus ir viską išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir išmaišyti. Tada apibarstyti riešutais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 19:36

Hazel rašė:Makaronų, pievagrybių ir žalumynų salotos

.


:luks:

Skelbti atsakymą