Puslapis 1 iš 1
Estų virtuvė
Parašytas: 12 Geg 2007, 10:53
Hazel
Neįmantrūs estų patiekalai turėtų sužavėti mėgstančius sveiką gyvenimo būdą, ypač tuos, kurie laikosi dietos ar norėtų be kančių atsikratyti antsvorio.
Kalbant apie kulinarinės kultūros įtakas, žinoma Estijoje dominuoja Skandinaviška virtuvė ir jos kultūra. Tai reiškia, kad beveik viskas yra iš žuvies ir kiaulienos.
Įdomu pastebėti, kad net šiandien dar įvairiuose rankraščiuose ir archyvuose estai aktyviai ieško ir atranda kelių šimtmečių senumo patiekalų receptų, o restoranai tarpusavyje net varžosi, kuris sugebės atkurti įdomesnius senuosius Talino virtuvės valgius.
Parašytas: 12 Geg 2007, 12:54
Tutsi
gal todel jie visi tokie flegmos
Parašytas: 12 Geg 2007, 13:44
Hazel
tutsi rašė:gal todel jie visi tokie flegmos
antipatija estams?
Parašytas: 12 Geg 2007, 14:12
Tutsi
nea,tik kazkodel visur estai letapedziai
Parašytas: 12 Geg 2007, 16:13
Hazel
tutsi rašė:nea,tik kazkodel visur estai letapedziai
man nėra tekę susidurti akis į akį su jais
Parašytas: 12 Geg 2007, 16:37
Tutsi
nieko nepraradai,sneka velniai zino kaip ir flegmos
Parašytas: 15 Bir 2007, 16:43
Ligita
Turiu knygą, joje yra šis receptas, gal prieš 5 ar 6 metus dariau -
Estiškas apkepas: 700g kiaulienos be kaulo, 700g raugintų kopūstų, 100g miežinių kruopų, 2 svogūnai, šaukštelis cukraus, pipirų, druskos. Kruopas pavirinti vandenyje su druska (bet išvirti ne iki galo
) Smulkiai supjaustyti svogūnus ir sumaišyti su kopūstais, suberti cukrų. Mėsą supjaustyti kubeliais. Į skardą dėti sluoksniais : pakaitomis kupūstai, mėsa, paskaninti druska ir pipirais, kruops. Kepti orkaitėje.
Parašytas: 18 Bir 2007, 14:47
Tutsi
turetu buti neblogai
Parašytas: 18 Bir 2007, 21:52
Ligita
tutsi rašė:turetu buti neblogai
Neblogai, bet antrą kartą nebedariau. Skanu, tačiau nepasakyčiau, kad būtų mus labai sužavėjęs.
Parašytas: 19 Bir 2007, 09:16
Tutsi
o kas koja kisa,ta prasme kas ne labai tinka
Parašytas: 20 Bir 2007, 19:01
Ligita
tutsi rašė:o kas koja kisa,ta prasme kas ne labai tinka
Net nežinau, kažkaip nebuvo super gero skonio.
Nesiderina kopūstai, mėsa ir kruopos. Tačiau nesakau, kad visiškai neskanu, valgyti galima.
Parašytas: 20 Bir 2007, 19:45
Tutsi
turbut be kruopu butu buve skaniau
Parašytas: 01 Lie 2007, 15:09
Ligita
tutsi rašė:turbut be kruopu butu buve skaniau
Gal be kopūstų labiau..
Parašytas: 02 Lie 2007, 16:36
Tutsi
Ligita rašė:tutsi rašė:turbut be kruopu butu buve skaniau
Gal be kopūstų labiau..
bet tai kopustai su mesa dera
Parašytas: 02 Lie 2007, 16:40
Ramunė
Tai kruopos irgi dera.
Gal čia skonio dalykas daugiau, nei produktų
Parašytas: 02 Lie 2007, 16:48
Tutsi
Ramunė rašė:Tai kruopos irgi dera.
Gal čia skonio dalykas daugiau, nei produktų
man irgi taip atrodo
ECH,sitam liune pagyvene,visoki slamsta ismoksim valgyti
Parašytas: 29 Rgp 2008, 20:21
Ramunė
Vištiena estiškai
8 vištienos šlaunelių,
4 bulvių,
2 morkų,
2 nedidelių burokėlių,
200 g grietinėlės,
1 šaukšto sviesto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
Šlauneles pasūdyti, užberti juodaisiais pipirais ir kepti keptuvėje apie 15 minučių ant vidutinio stiprumo ugnies. Bulves, morkas ir burokėlius nuskusti, supjaustyti smulkiais griežinėliais ir kepti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 minučių.
Keptuvėje pakaitinti sviestą, supilti į jį grietinėlę, pagardinus druska ir juodaisiais pipirais, pakaitinti padažą porą minučių.
Vištienos šlauneles ir daržoves sudėti į lėkštę, mėsą galima apipilti padažu.