Puslapis 11

Kazachų, uzbekų, turkų virtuvė

Parašytas: 12 Geg 2007, 11:01
Hazel
Ašči sorpa
jautienos sultinys (60g)
Actas (15 gr.)
Aviena (165 gr.)
Česnakai (2 gr.)
Druska (1 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Pienas (15 gr.)
Pipirai (1 gr.)
Pomidorai (40 gr.)
Ropės (30 gr.)
Sviestas (15 gr.)
Svogūnai (50 gr.)
Iš kiaušinio ir pieno iškepti omletą. Mėsą supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti su sviestu, kol apskrus. Suberti šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir ropę. Kepti dar apie 10 min. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir prieskonius, įpilti vyno acto, šiek tiek Maggi sultinio ir troškinti. Ištroškintus produktus dėti į mėsos sultinį, paskaninti juostelėmis supjaustytu omletu ir šiek tiek pavirti. Patiekti apibarsčius žalumynais.

Parašytas: 12 Geg 2007, 12:52
Tutsi
cia jau ne man Paveikslėlis

Parašytas: 12 Geg 2007, 13:47
Hazel
kažin kebabas ne kazachų valgis? :roll:

Parašytas: 12 Geg 2007, 14:07
Ramunė
Hazel rašė:kažin kebabas ne kazachų valgis? :roll:
Ne-a turkų nacionalinis, bet ko gero visi Azijoj valgo, kaip ir mes :twisted:

Parašytas: 12 Geg 2007, 14:13
Tutsi
o as jau buvau issigandusi,kad prisisnekejau :roll:

Parašytas: 24 Kov 2008, 20:01
Talija
Uzbekiškai pagaminta mėsa
400g avienos, 60g margarino, 1kg bulvių, 150g morkų, 60g pomidorų tyrės, 1 didokas svogūnas, pipirų, žalumynų.
Nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus ir morką pakepinkite įkaitintuose riebaluose. Tada sudėkite pomidorų pastą, pipirus, druską, užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
Kai mėsa bus apyminkštė, sudėkite didokais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite, kol viskas išvirs.
Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.

Parašytas: 24 Kov 2008, 20:21
erneka
Įdomu :roll:

Parašytas: 24 Kov 2008, 20:26
sinsan
noreciau paragauti tokiu patiekalu :)

Parašytas: 24 Kov 2008, 20:35
Jacinta
as panasu esu valgius, tai net pirstus apsilaizai nuo skanumo! :P