Puslapis 1 iš 4
Rusų virtuvė
Parašytas: 19 Geg 2007, 17:14
Ramunė
Rusų virtuvė tikrai įdomi ir turtinga. Žuvies patiekalai, sriubos, tirštos ir sočios, grybų valgiai, blynai ir košės. O kur dar pyragai ir pyragėliai, bandelės, be kurių neapsieidavo nei vienas pasisėdėjimas prie arbatos... Juk ir mes daug turim skolintų patiekalų, kurie jau tapo kaip ir mūsų tautiniai.
Parašytas: 19 Geg 2007, 17:20
Ramunė
Solianka
Grybai ( švieži, bet tiks ir marinuoti),
kumpis,šonkauliai, dešrelės(( viskas rūkyta),
marinuoti agurkai,
pomidorų pasta, svogūnas.
Šonkauliukus išverdame.Išimame.
Pakepiname svogūnus, pjaustytus šiaudeliais, grybus, įdedame pomidorų pastos. Supilame į sultinį.
Kumpį ir dešrą pjaustome kubeliais . Verdame kartu. pabaigoje įberiame druskos, pipirų. Prieš valgant įdedame grietinės.
Kadangi mano vyras jokios sriubos nevalgo be bulvių, aš dar dedu kubeliais pjaustytas 2 bulves.
Parašytas: 19 Geg 2007, 17:27
Ramunė
Rastiegaji
Mielinė tešla,
žuvies filė, be odelės,
svogūnas, prieskoniai.
Žuvį apvirti labai mažame vandens kiekyje. Sumalti.
Svogūną pakepinti ir sumaišyti su žuvimi. Įdėti prieskonių.
Tešlą iškočioti. Dėti įdarą ir formuoti laivelio formos bandeles, viršuje paliekant neuždengtą skylutę. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje apie 30 - 45 min.
Virtoje žuvies galima naudoti mėsą, kopūstus, grikius.
Parašytas: 19 Geg 2007, 17:40
Ramunė
Virtinukai su grybais
Tešla:
3 stiklinės grikinių arba ruginių miltų,
2 kiaušiniai,
druskos ir vandens.
Įdaras:
0, 5 kg šviežių virtų ar marinuotų grybų susmulkinti, pakepinti su 2 svogūnais. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su stikline bulvių košės.
Iškočiojame tešlą, supjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir formuojame trikampius virtinukus. Verdame pasūdytame vandenyje. Valgome su grietinės ar spirgučių padažu. Tinka ir varškės-grietinės dažinys.
Labai skanu šildyti:
į troškinimo įndą sudėti virtinukus, užpilti spirgučių padažo, trupučiuką tarkuoto sūrio ir 10 min orkaitėn
Parašytas: 19 Geg 2007, 20:17
Ramunė
Kepta jautiena ar veršiena
Jautienos ar veršienos filė,
2 - 3 kiaušinių,
grietinės, sviesto,
majonezo, kauno kumpelio ( arba kitokio),
bulvių, porų, svogūno,
druskos, j. pipirų, mėsos prieskonių, baziliko,
konservuotų pupelių, šviežių žirnelių.
Kumpelį supjaustome griežinėliais, porą - griežinėliais, dedame keptuvėn, įmušame kiaušinius ir iškepame ( trynių neišleisti
).
Mėsą išklojame plonai, barstome prieskoniais, dedame ant jos kiaušinienę ir susukame vyniotinį. Sutvirtiname krapštukais ar virvele, dedame į skardą, užpilame truputį aliejaus, kepame apie 45 - 1 val. Kartu dedame nedideles bulves.
Garnyras :
Keptuvėje pakepiname svogūniukus, žaliuosius žirnelius, pupeles. Įpilame citrinos sulčių, įberiame j. pipirų, druskos, įdedame grietinės. Pupeles galima pakeisti šparaginėmis. ( Man netgi skaniau).
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:26
Tutsi
man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:41
Ramunė
tutsi rašė:man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
Bet skani tešla, jei , aišku, grikius mėgsti. Bet galima iš kvietinių miltų daryti, nieko neatsitiks
Parašytas: 20 Geg 2007, 22:00
Tutsi
grikius labai megstu
Parašytas: 20 Geg 2007, 22:11
Ramunė
tutsi rašė:grikius labai megstu
Vadinasi, patiks. O spalva... Mano kaimyn4\ė sako, kad kai kuriuos valgius reikia valgyti prieblandoje, kad nesimatytų spalvos ( pvz. mėlynųjų kopūstų sriubą)
Parašytas: 20 Geg 2007, 23:29
Lilina
Okroshka
Virtas bulvės, virtas morkas, virtą dešrą arba virtos mėsos gabaliuką ir šviežius žalumynus papjaustyt, dosniai pasūdyt ir užpilti duonos gira.
Tiesa pasakius aš šito patiekalo pakęst negaliu. Bet kai važiuodavom pas giminės į Uralą, jie ištysai vasara darydavo tokį patiekalą...Užtat jie nežino kas yra šaltibarščiai.
Parašytas: 20 Geg 2007, 23:31
Lilina
tutsi rašė:man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom.
Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.
Parašytas: 21 Geg 2007, 10:26
Tutsi
na makaronu pas mane nors vezimu vezk,tame tarpe ir grykiniu,bet dar niekas nenori patiekalu is ju
O del saves negaminsiu,jau kiausiniene viena valgau
Parašytas: 21 Geg 2007, 10:43
Ramunė
Lilina rašė:tutsi rašė:man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom.
Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.
Man irgi jie napatiko, tie makaronai
Parašytas: 21 Geg 2007, 10:54
Tutsi
makaroninis berniukas sake,kad grykiniai makaronai tinka prie mesos patiekalu kaip garnyras.Vienus valgyti nelabai koks skonis
Parašytas: 21 Geg 2007, 11:32
Lilina
Na ir paprastus makaronus ne labai skanu vienus valgyt
Parašytas: 21 Geg 2007, 15:04
Ramunė
Lilina rašė:Na ir paprastus makaronus ne labai skanu vienus valgyt
Jei padažiukas su daržovėm ar grybais - visai nieko
Parašytas: 21 Geg 2007, 16:34
Tutsi
o man ir su sviestu ir grietine labai skanu
Parašytas: 21 Geg 2007, 17:57
Ramunė
tutsi rašė:o man ir su sviestu ir grietine labai skanu
Pabandyk su jogurtu
Parašytas: 21 Geg 2007, 18:01
Tutsi
tai bus saldu
Parašytas: 21 Geg 2007, 18:11
Ramunė
tutsi rašė:tai bus saldu
Natūraliu jogurtu, pamiršau pridėti
Man jis labiau opatinka už grietinę
Parašytas: 22 Geg 2007, 09:42
Tutsi
supratau
Parašytas: 22 Geg 2007, 10:25
Lilina
Ramunė rašė:tutsi rašė:tai bus saldu
Natūraliu jogurtu, pamiršau pridėti
Man jis labiau opatinka už grietinę
Aš irgi pastaruoju metu pasinešiau ant natūralaus jogurto
Parašytas: 22 Geg 2007, 10:27
Tutsi
man tai seip nuo jogurtu jau bloga
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:33
Lilina
Kad ten grietinės skonis. Aš Gefilus perku. Kadangi vyra nuo majonezo ir kiaušinių beria, tai vietoj majonezo mišrainės tepu natūraliu jogurtu.
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:43
Tutsi
kai metus laiko diena dienon po litra jogurto isgerdavau,tai nelabai jauciu skirtuma tarp ju
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:45
Lilina
Tokiais kiekiais vartojant bet kokiam nuostabiam patiekalui galima pradėt jaust šleikštulį
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:46
Tutsi
tai as ne savo noru,daktarai liepe
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:48
Lilina
Man vaistinėje siūlė jogurtinės tabletės. Tipo tiek kiek jose yra jogurto-nepjegsi suvalgyt pati...gal vertėtų pasidomėti kas do daiktas?
Parašytas: 22 Geg 2007, 12:51
Tutsi
jau isbandyta,jos atstato mikroflora,o man reikalingas kalcis
Parašytas: 22 Geg 2007, 13:08
Ligita
Rusiška žuvienė
reikės 2 l vandens; 4 kubelių žuvies sultinio; 600gramų lašišos; 3 mažų pomidorų; 2 morkų; 3 bulvių; pomidorų padažo( 4 arba daugiau); 2 skiltelių česnako, alyvuogių(priklauso nuo skonio-10 užteks, bet galima daugiau arba mažiau); petražolių; lauro lapelių.
Daržoves supjaustome gabalėliais ir pakaitiname puode su 2 šaukštais sviesto(arba aliejaus) ant silpnos ugnies. Kai apkepa, beriame sultinio kubelius ir pilame vandenį. Dedame pomidorų padažą, česnako skilteles(susmulkintas), lauro lapelius. Verdame(apie 5-7min). Lašišą padaliname dideliais kubeliais ir sudedame į sultinį. Dar paverdame. Tada įdedame petražolių ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges.
Ištikrųjų nebloga žuvienė, rekomenduoju.