Puslapis 2 iš 4
Parašytas: 22 Geg 2007, 14:50
Tutsi
vistienos ir bulviu troskinys
Jums prireiks :
5 vištos šlaunelės arba 15 sparnelių,
15 bulvių,
3 morkos,
2 svogūnai,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
prieskonių.
Veiksmai :
Vieštieną apkepinkite keptuvėje. Kol višta apkeps, sutarkuokite morkas, riekutėmis supjaustykite bulves, žiedeliais – svogūnus . Imkite puodą troškinimui, į dugną klokite sutarkuotas morkas, svogūnus ir pusę bulvių , ant viršaus dėkite apkepintą vištieną ir likusias bulves. Suberkite prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad pusiau apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Statykite puodą ant mažos ugnies ir troškinkite kol bulvės pasidarys minkštos. Tada ant viršaus dėkite sviestą su grietine ir patroškinkite dar 5 minutes.
Parašytas: 22 Geg 2007, 19:27
Lilina
Darysiu ryt šitą, tik vietoj vištienos, kalakutiena bus
Parašytas: 22 Geg 2007, 19:27
Tutsi
irgi gerai
Parašytas: 23 Geg 2007, 11:22
Lilina
Kartoju receptuką. Jis tinka į šia temą
Vežių sriuba
gyvi vežiai - 20-30 vnt
geras pluoštas švežių krapų
1 didelis svogūnas
stambios druskos - 2-3 žiupsneliai
ryžiai - 200gr
sviesto - 1 val. š.
0,5 val.š. miltų
riebios gretinėlės 50ml
Įleisti vežius į verdantį vandenį, įberti druskos, didelį nuvalytą svogūną, krapus, kelis žirnelius pipirų. Viską užvirinti ir pavirti dar apie 15 min. Išvirti ryžius.
Išvirtus vežius sulaužyt pusiau, ištraukti mėsytę iš uodegos. Nugarytės kartu su klešnėm susmulkinti mikseryje. Gautą masę įdėti į puodą. Įdėti sviesto ir miltų, užkasti, biški pakaitinti, įpilti sultinio kuriame virė vežiai, užkaisti. Visą šitą masę pertrinti per sietelį. Į gautą sultinį įdėti vėžių mėsą, ryžius ir taip pat grietinėlės.
Parašytas: 25 Geg 2007, 20:14
Ramunė
Pupelių sriuba
200 g pupelių,
2 morkos,
2 svogūnai,
4 paprikos,
šaukštas pomidorų pastos,
česnakas, krapų,druskos, acto ( citrina), 50 g aliejaus.
Pupeles išmirkyti ir virti, kol suminkštės. Tada sudėti pjaustytas daržoves, supilti aliejų, sutrintą česnaką, virti. Likus 10 min iki pabaigos, sudėti krapus ir pastą. Prieš valgant, įpilti acto arba citrinų sulčių.
Kaip jūs manot, ar čia bulvių netrūksta
Parašytas: 25 Geg 2007, 21:39
Lilina
Nemanau kad paprika - rusiškas produktas. Ji mano mama vadina "Bolgarskij perec"
O dėl bulvių-manau kad netrūksta. Aš pupelių sriubą darau be bulviu, o su perlinėm kruopom. Man pačios pupelės turi gana "bulvišką" skonį.
Parašytas: 25 Geg 2007, 21:49
Ramunė
Lilina rašė:Nemanau kad paprika - rusiškas produktas. Ji mano mama vadina "Bolgarskij perec"
O dėl bulvių-manau kad netrūksta. Aš pupelių sriubą darau be bulviu, o su perlinėm kruopom. Man pačios pupelės turi gana "bulvišką" skonį.
Man ta paprika irgi įtarimą sukėlė, bet parašyta - rusiškų tautų valgiai
Parašytas: 25 Geg 2007, 22:18
Lilina
ai, tautu...o bolgarai - ne slavai????
Parašytas: 26 Geg 2007, 10:35
Tutsi
o as deciau bulviu ir nedeciau paprikos
Parašytas: 26 Geg 2007, 13:29
Ramunė
Lilina rašė:ai, tautu...o bolgarai - ne slavai????
Slavams priklauso, tai ir supainiojo
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:01
Tutsi
o man jie visi vienodi kai rusiskai kalba
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:04
Ramunė
Skiriasi jų kalbos, netgi rusų ir baltarusių. O apie slovakus, bulgarus ir kitus jau net kalbėt neverta - tik pagrindas likęs, o visa kita -
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:11
Tutsi
as kalbu apie tuos kur tikrai rusiskai kalba
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:14
Ramunė
tutsi rašė:as kalbu apie tuos kur tikrai rusiskai kalba
Taoi jau tie
tiktai tikri rusai
Parašytas: 26 Geg 2007, 15:30
Lilina
Tai matomai su tuo patiekalų rusai bulgarus priskyrė prie RUSIŠKŲ tautų
ne prie slavu kaip ne keista.
Parašytas: 26 Geg 2007, 16:46
Tutsi
labai jus cia sudetinga tema uzvedet
Parašytas: 26 Geg 2007, 16:52
Ramunė
O ką,
bandom protingos pasirodyt
Parašytas: 27 Geg 2007, 12:21
Lilina
Kiekvienoj temoj privalom pasamprotauti ne į temą
Parašytas: 27 Geg 2007, 20:18
Tutsi
Ramunė rašė:O ką,
bandom protingos pasirodyt
tik pasirodyti
Parašytas: 27 Geg 2007, 21:22
Ramunė
tutsi rašė:Ramunė rašė:O ką,
bandom protingos pasirodyt
tik pasirodyti
Ne-a, mes ir esam protingos ir išmintingos
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:08
Tutsi
tai kodel rasai,kad tik bandom
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:29
Ramunė
Is kuklumo
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:30
Lilina
Tutsi šiandien ryškiai ne nuotaikoj
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:35
Tutsi
nesupykit,atrodo ne ta koja busiu is lovos islipus-depresija
Nekreipkit demesio
Parašytas: 28 Geg 2007, 11:39
Ramunė
Parašytas: 28 Geg 2007, 11:53
Tutsi
mane namai blogai veikia
Parašytas: 28 Geg 2007, 12:57
Ramunė
Pabandyk ką nors perstatyt ar pakeist nors trupučiuką: nors knygas ar kokius niekučius lentynoje, man kartais padeda
Parašytas: 28 Geg 2007, 13:11
Tutsi
pameginsiu
Parašytas: 31 Geg 2007, 20:13
Ramunė
Paukštienos salotos maskvietiškai
300 g virtos paukštienos,
100 g virto kumpio,
100 g krabų mėsos,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 agurkas,
majonezo, druskos, žalumos.
Parašytas: 01 Bir 2007, 08:35
Tutsi
kokios mandros salotos