Graikų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Graikų virtuvė

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 19:52

Dolma - balandėliai

Vynuogių lapai,
miltai,
kiaušinis,
citrina,
j. pipirai, druska, alyvuogių aliejus.

Įdaras :

faršas, prieskoniai, ryžiai, kiaušinis. Įdarą paruošiame kaip ir balandėliams, tik ryžių dedame daugiau.

Vynuogių lapus užpilame šaltu vandeniu su druska ir palaikome 15 min.
Tada susukame balandėlius ir kepame keptuvėje. Įpusėjus kepti įpilame pusę stiklinės mėgstamo sultinio.

Padažas :

Kiaušinį išplakame, įberiame druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių, įdedame 2 šaukštus miltų, įpilame vandens, gerai išplakame ir supilame ant balandėlių. Užviriname ir patroškiname 3 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 19:55

AGURKŲ SALOTOS

Agurkai,
citrina,
petražolės,
salotos lapai,
j. alyvuogės,
alyvų aliejus,
tirštas graikiškas jogurtas,
česnakas.

Agurką su odele sutarkuojame, nuspaudžiame sultis. Sudedame jogurtą, įberiame druskos, pipirų, 2 skilteles česnako, įpilame aliejaus. Puošiame citrina.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 20:00

SALOTOS

Agurkas, paprika,
pomidorai,
petražolės,
krapai, salota, citrina, j. ir ž. alyvuogės, "Fetos" sūris, svogūnas ( raudonas ar baltas ),
aliejus, druska, raudonėlis.
Agurkas - skiltelėmis,
svogūnas - pusžiedžiais,
pomidoras - pusžiedžiais,
paprika - šiaudeliais.

Į lėkštę :salotos lapai, sluoksniuojame daržoves. Ant jų Fetos sūris, alyvuogės.

Užpilas : aliejus, pusės citrinos sultys, raudonėlis, druska, cukrus.

Puošiame petražolėmis ir krapais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 20:20

kazin,ar musu vynuogiu lapai irgi tinka :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 20:22

tutsi rašė:kazin,ar musu vynuogiu lapai irgi tinka :shock:
Tinka, aš dariau.Paveikslėlis Labai skanuPaveikslėlis Tik padažas neįprastas, bet labai tiko.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 20:26

o ka primena vynuogiu lapai savo skoniu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 20:43

Žinok, bijau pameluot, gal savojos kopūstą, gal kaliaropę. PaveikslėlisBet jau pamirkyti. O šiaip tai - žolė Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 21:08

viskas aisku,kad niekas neaisku :laugh: :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 21:17

Va, vyras grįžo, išrišo klausimą :lol: Sakė, kad primena kiškio kopūstus. Tik didesnius. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Geg 2007, 09:10

na va,dabar supratau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 17:13

Salamisa - graikiškai kepta žuvis

Sterko filė,
bulvės, agurkas,
j. alyvuogės, paprika,
raudonas svogūnas, citrina,
petražolės, česnakas,
pomidoras, j. pipirai,
aliejus, prieskoniai žuviai,
baltas sausas vynas.

Žuvį įtrinam prieskoniais, j. pipirais, pašlakstom citrinos sultimis. Kepame grilyje arba ant grotelių.

Paprika - kvadratėliais,
Pomidoras - nuluptas, skiltelėmis,
agurkas - lazdelėmis,
česnakas - griežinėliais,
svogūnas - skiltelėmis.

Į keptuvę pilame aliejaus. Dedame svogūną, česnaką, po kiek laiko - papriką.Apkepiname. Sudedame pomidorą ir agurką,pilame balto sauso vyno, prieskonių druskos, citrinos sulčių, petražolių, alyvuogių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Geg 2007, 17:31

grazus pavadinimas :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 20:27

Ir patiekalas skanus, netgi labai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Geg 2007, 20:31

ragavai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 20:36

Dariau. Pas mane mikrobangėj grilis yra ir produktų nereikia kažkokių ten nepaprastų, tai ir pabandžiau Paveikslėlis O jei lauke ant grotelių, tai dar skaniau turėtų būt , dūmelis savo padarytų Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 08:23

o pas tave i mikrobangine kokios dumines saskes negalima ideti :shock: butu su dumeliu :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 14:58

tutsi rašė:o pas tave i mikrobangine kokios dumines saskes negalima ideti :shock: butu su dumeliu :laugh:
Nugi reiks pabandyt Paveikslėlis Tik kaimynus perspėsiu, kad 119 neskambintųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 15:49

tik dujokaukemis pasirupinkit pries eksperimenta Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 16:28

O gal geriau nauju gyvenamu plotu arba jau bent virtuve Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 18:21

arba eksperimentuok,kai nuspresi atsinaujinti :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 11:03

Sūriu kimšti pomidorai
Druska ( pagal skonį)
Kiaušiniai (4 vnt.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Pomidorai (8 vnt.)
Sūris (100 gr.)
Svogūnai (2 vnt.)
Pomidorus nuplauti, nupjauti viršų, išskobti vidų ir apversti, kad ištekėtų sultys. Svogūnųs apkepinti ant vidutinės ugnies. Pomidorus sudėti į keptuvą. Kiaušinius, sūrį, svogūnų laiškus gerai suplakti, paskaninti druska,paprikomis (trintomis). Įdaryti pomidorus ir pridengti nupjauta viršūne. Keptuvą pašauti į orkaitę ir iškepti. Į stalą tiekti keptuve.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 12:51

cia turetu buti skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 13:36

tutsi rašė:cia turetu buti skanu Paveikslėlis
ir paprasta, ir skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:10

na,praeis baliukai,tada gaminsiu :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 16:12

tutsi rašė:na,praeis baliukai,tada gaminsiu :wink:
juk gali daryti ir baliuko stalui Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 16:32

jei dar tokius dalykus pradeciau baliukams daryti,tai nebeliktu laiko kada miegoti :evil: Ir taip viska pati namuose gaminu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 16:35

po baliuko ir išsimiegosi :lol: :lol: :lol: :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 16:38

tada man ir baliuko nebereikes :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 16:49

Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Geg 2007, 15:06

Makedonietiškos salotos

2 agurkai,
2 pomidorai,
300 g marinuotos paprikos,
150 g brinzos,
2 šaukštai aliejaus,
druskos, j.pipirų.

Agurkus ir pomidorus supjaustyti gabalėliais, papriką - šiaudeliais.Sudėti sluoksniais daržoves ir sūrį, ir užpilti užpilu Paveikslėlis

Skelbti atsakymą