Čekų virtuvė
Parašytas: 22 Vas 2008, 11:26
Kadangi rauginti kopūstai bei mėsa Čekijoje labai mėgiami, iš jų gaminama labai daug valgių. Sakoma, kad Čekijoje populiariausias patiekalas yra kiauliena su virtinukais ir raugintais kopūstais, dar vadinama knedo, zelo, vepro. Labai populiarus patiekalas yra raugintais kopūstais kimšta kiaulės ausis. Taip pat mėgstamas patiekalas iš mėsos su grietinėlės padažu ir virtinukais. Veni populiariausių yra svickova na smetane (jautienos gabalėliai grietinėlės padaže su virtinukais ir spanguolių garnyru) ir gulas-guliašas, patiekiamas su virtinukais ir svogūno gabalėliais.
Čekai, kaip lietuviai, mėgsta bulvinius, miltinius virtinukus, kurie būna ydaryti žuvimi, grybais ar daržovėmis. Taip pat labai mėgstami saldūs virtinukai su abrikosų, slyvų, vyšnių, mėlynių įdarais arba užpilti tiesiog kokiu nors uogų padažu, sviestu, cukrumi ar pabarstyti cinamonu. Labai populiarūs yra houskove knedliky-virtinukai, paruošti iš bulvių. Čekų virtinukai, kaip ir mūsiškiai, verdami vandenyje arba garuose ir patiekiami kaip garnyras prie sriubos, antrųjų patiekalų arba kaip atskiras valgis.
Čekų virtuvėje naudijama daug bulvių. Vienas populiariausių patiekalų iš bulvių yra plokštainis branborak.
Čekai, kaip lietuviai, mėgsta bulvinius, miltinius virtinukus, kurie būna ydaryti žuvimi, grybais ar daržovėmis. Taip pat labai mėgstami saldūs virtinukai su abrikosų, slyvų, vyšnių, mėlynių įdarais arba užpilti tiesiog kokiu nors uogų padažu, sviestu, cukrumi ar pabarstyti cinamonu. Labai populiarūs yra houskove knedliky-virtinukai, paruošti iš bulvių. Čekų virtinukai, kaip ir mūsiškiai, verdami vandenyje arba garuose ir patiekiami kaip garnyras prie sriubos, antrųjų patiekalų arba kaip atskiras valgis.
Čekų virtuvėje naudijama daug bulvių. Vienas populiariausių patiekalų iš bulvių yra plokštainis branborak.