Egiptiečių virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 02 Lie 2011, 01:12

Kad jau pati Gyvenu Egipte, parasysiu egiptietisku receptu, su kuriais jau pati susipazinus :)
O zinancius daugiau, kvieciu pasidalinti :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Nicole » 02 Lie 2011, 01:17

Valio!!!!!!!!!!!!!!!! 038 038 038 038 038 Mielai lauksiu,manau,kad daugeliui bus idomu 031
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Mistiqueee » 02 Lie 2011, 01:32

saldamakas "zalabia":

teslai reikės:

20gr. mieliu;
stikline miltu;
puse stiklines krakmolo (naudojam kukuruzu krakmola. Ir as jo dedu tiek pat kiek miltu);
ziupsnelis druskos;
vanduo

sirupui:

stikline cukraus;
puse stiklines vandens;
1 citrinos sultys (pas mus jos mazikes)

Kepimui aliejus

mieles ismaisyti mazame kiekyje silto vandens su sauksteliu cukraus ir palaukti kol ims veikti. Tada i dubeneli deti mieles, silta vandeni, miltus, krakmola ir druska ismaisyti ir palikti pusvalandziui pakilti (vandens pilti tiek, kad tesla butu gan skystoka)

Tuo tarpu pasiruosti sirupa: sudeti cukru, vandeni, citrinos sultis (dar dedu truputi vaniles) virti kol cukrus gerai istirps ir truputi ims tirsteti. Nuimti nuo ugnies.

I ikaitinta alieju deti maziukus gabaliukus teslos (kabinu mazdaug puse arbatinio saukstelio ir su pirstu nubraukiu greit nuo sauksciuka, kad aliejuje susidarytu teslos rutuliukas).
Akepusius rutuliukus isimt is aliejaus ir deti tiesiai i dar silta sirupa, geriausia kad sirupas apsemtu, jei ne, tada pamaisyt, kad apsivoliotu. Isimti ir tiekti
Skanaus :D

Paveikslėlis

Rutuliukai gaunasi gan traskus del teslos skystumo ir krakmolo
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Nicole » 02 Lie 2011, 01:45

Cia gal citrinos sultys kiek gaiviau daro,nes esu berods turkisko saldumyno ragavus(primena lietuviskus slizikus apipiltus sirupu),tai maniau,kad visa susiklijuosiu nuo saldumo :laugh: bet cia gal kiek kitaip ir dar po tavo lietuvisko pakoregavumo gardesis gaunasi 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Mistiqueee » 02 Lie 2011, 01:51

saldumo maziau, nes tesla visai be cukraus, o ir is aliejaus kai isimu, ju nelaikau sirupe, o apvoliojus iskart istraukiu, kad nepersigertu to saldumo, tai gaunasi visai gerai, o citrinuke tokio gero skonio priduoda, ragavau ir be citrinos, tai jau visai nebe tas
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Nicole » 02 Lie 2011, 02:01

Butent tai ir itariau-be citrinos ir smegenys susiklijuotu :lol: ir kaip jie juos gali valgyt :shock: cia as apie turkus :mrgreen: o ju saldenybej jokios citrinos nejauciau :roll:
Pabandysiu ir zinosiu koks skirtumas tarp ju yra 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Egiptieciu virtuve

Standartinė Tutsi » 02 Lie 2011, 07:52

idomus receptukas, lauksim daugiau 038

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 03 Lie 2011, 18:12

nera nei vieno egiptiecio nemegstancio ju paties nacionaliskiausio patiekalo, taigi

El Kosheri

reikes:

keliu rusiu makaronu;
vermeseliu;
ryziu;
pilkuju lesiu;
didziuju zirniu;
juoduju pipiru, aitriosios paprikos, imbiero (dziovinto, malto), druskos
Svogunu, cesnaku
pomidoru
aliejaus

eiga:
makaronus ir lesius isvirti atskiruose puoduose (lesius ir zirnius pries tai keletui valandu apmerkt vandeny).
ryziu paruosimas: i puoda (geriausiai teflonini) ipilti truputi aliejaus ir jame gerai apkepti vermeselius (nevirtus), kol paruduos, pastoviai maisant, kad neapdegtu. Tuomet i vermeselius supilti ryzius (nevirtus, nuplautus) ir dar pakepinti, kol ryziai ims baltuoti. Tada supilti vandeni (1 stikline ryziu - 1.5 stiklines vandens, jei truks vandens eigoje dapilti). Iberti druskos pagal skoni, gerai ismaisyti, uzdengti. Uzvirus smarkiai prisukti ugni ir virti nemaisant, kol isvirs ryziai (isvirus jau galima pamaisyti).
Padazas: pomidorus sumalti blenderiu su trupuciu vandens, perpilti per sieta, kad neliktu odos liekanu ir seklu. I puoda ipilti trupucio aliejaus ir jame iki rudumo apkepinti cesnakus. Supilti pomidorus, uzvirti. Sudeti prieskonius (juoduosius pipirus, aitriaja paprika, imbiera, druska) ir virti, kol padzas ims tirsteti, galima ideti pora saukstu pomidoro padazo.
apibarstymui: svoguna sutarkuoti stambia tarka ir kepti ant aliejaus, ko gerai paruduos. Supilti ant popierines serveteles, kad sugertu riebalus ir liktu birus svoguniukai.

Paveikslėlis

Viska pasiruosus deti i lekstes: ryzius, ant ju lesius, tada makaronus, didziuosius zirnius, viska apipilti padazu ir apibarstyti svoguniukais:

Paveikslėlis

Skanaus :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 03 Lie 2011, 18:18

Pakankamai intriguojantis patiekalas. :roll:

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 12 Lie 2011, 18:50

Siandienai vyras uzsiprase sparaginiu pupeliu, tai dalinuosi ir su jumis :)
Sparagines pupeles pomidoru padaze

Si patiekala galima gaminti tiek su vistiena, tiek su jautiena
Reikes:
1.
pomidoru;
sparaginiu pupeliu (saldytu arba svieziu);
vistienos sultinio;
prieskoniu;
svogunu;
riebalu (naudojau sviesta);
Ryziai

svoguna sutarkuoti brokine tarka ir puode pakepti ant nedidelio kiekio sviesto (arba aliejaus). Kai svogunai ims ruduoti supilti ant ju blenderiu sumaltus pomidorus. Uzvirus sumazinti ugni ir virti, pastoviai vis po truputi iilant vistienos sultinio. Ideti megstamu prieskoniu pagal skoni. Suvirus gerai pomidorams su sultiniu (tampa tirstesnes konsistecijos) suberti supjaustytas sparagines pupeles.
Ryzius nuplautus pakepinti ant trupucio sviesto (aliejaus), ipilti vandens, druskos pagal skoni uzvirti ir prisukus ugni, nemaisant, virti kol isvirs.

Paveikslėlis

2.
sudetis ta pati, tik vietoj vistienos naudojama jautiena. Tokiu atveju, puode pakepinus svogunus i juos sudeti gabaliukais pjaustyta jautiena. Truputi apkepus supilti maltus pomidorus ir virti kol gerai isvirs jautiena, vis ipilant po truputi vandens. Toliau viskas tas pats kaip 1-ame variante.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 12 Lie 2011, 18:54

Na, o kad jau liko vistienos sultinuko, tai isviriau ir lengvos sriubytes egiptietiskai :D
(mano vyras kitokios sriubos nepripazista)


Vermeselius apkepinti ant nedidelio kiekio sviestuko, kol graziai visi paruduos (pastoviai maisant, nes labai greitai ima degti), tada supilti vistienos sultinuka su prieskoniais ir virti kol isvirs vermeseliai :)
viskas
Lengvai ir greitai :D

Paveikslėlis

Skanaus :D 049
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2011, 19:03

paprasta ir, jaučiu, skanu :luks: O jau saulėgrąžos- 060

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 12 Lie 2011, 19:13

aga, skanu
o sauliemuskos mano megstamiausios 049 049 049
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2011, 19:16

skaniai tu cia pateikei 038

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Neri » 12 Lie 2011, 22:03

Esu valgiusi tokia sriuba, tikrai labai skani ir dar esu valgiusi kepintus(ne virtus) makaronus su padazu. Taip pat labai skanu.
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė juuurate » 12 Lie 2011, 23:00

na man net seilė nutyso nuo tokių receptukų :hubba: :hubba: :hubba: :valg: :valg: :valg:
Ot pakapočiau dabar kažko panašaus :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 16 Lie 2011, 21:59

Siandiena pas mus zuvyte - laabai skaniai..... Nors nelabai isvaizdziai...
Bet vis tiek dalinuos receptuku (ko gero tinkamiausia butu kepama ant anglies, nors pas mus ir ant dujines visai neprastai iskepa :D )


"Zuvis degesiuose"

Taigi reikes:
Zuvyte (tinkamiausia gelavandenes);
cesnakas;
aliejus (alyvuogiu)
druska;
pipirai;
citrina;
apvoliojimui rupus miltai;
svogunai;
ryziai

Zuvte isvalyti. Sumaisyti druska, smulkintus cesnakus, pipirus, alieju, ispausti citrinos sulciu. Siuo misiniu istepti zuvi is vidaus ir isores ir palikti porai valandu, kad pasimarinuotu.

Paveikslėlis

Pries kepant apvlioti rupiuose miltuose (i vidu galima pripjaustyti pomidoru su svogunais, morkyte). Kepti ant ikaitintos skardos,kol gerai apdegs :D

Paveikslėlis

Ryzius prie zuvies egiptieciai gamina kitaip: i puoda ant nedidelio kiekio aliejaus apkepina (tiksliau beveik apdegina, nes buna jau beveik juodi) tarkuota svoguna. Veliau i svogunus suberiami ryziai ir dar truputi pakepinami kartu, tada pilama vandens virimui ir druskos pagal skoni. Nuo degintu svogunu ryziai pasidaro rudi ir igauna labai gera skoni - kaip tik prie zuvytes

Paveikslėlis

Kas ragavo - nenusivyle (Lietuvoj gelavandenes zuvies aplamai nemegau, o cia patapo vos ne skaniausiu patiekalu :) )

Skanaus 049
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2011, 23:26

nu cia geras :shock:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Nicole » 17 Lie 2011, 12:44

Ta pajuodele lekstej baisuokliskai atrodo,bet del to zuvies tikrai neatsisakyciau :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 17 Lie 2011, 13:36

todel ir sakau, kad degesiuose :D :D , mano pirma reakcija buvo tokia pat :D .. Bet paragavus nuomone pasikeite - skanu (tie degesiukai graziai nusiima, lieka skani sultinga mesyte). Kai apsilanko drauge is LT visuomet tokios zuvytes uzsipraso :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 22 Lie 2011, 19:35

siandienos patiekalas

MAHSI (idaryti baklazanai):

reikes:
baklazanu (egiptieciai idarymui vartoja baltuosius, nedidelius baklazanus);
ryziu;
prieskoniu;
druskos;
pomidoru;
svoguno;
petrazoliu;
krapu;

Paveikslėlis

baklazanams nupjauti virsuneles ir isskobti vidu. Pomidorus sumalti blenderiu. Puode pasiruosti pomidoru
padaza: pakepinti tarkuota svoguna iki kol ims ruduoti, supilti maltus ir perkostus pomidorus. Uzvirinti.
Tada sumazinti ugni ir dar pavirti apie 15 min.
I inda suberti ryzius (nevirtus), supilti pomidoru padaza, prieskoniu, druskos pagalskoni, smulkintus krapus
su petrazolem. Paruosta idara sideti i baklazanus (deti ciut daugiau nei puse baklazano, nes virdami ryziai
isbrinksta ir uzpildo likusia ertme). "Stabeliuoti" i puoda.

Paveikslėlis


Taip pat galima idaryt ir paprikas :).
uzpilti sudytu uzvirusiu vandeniu ir virti kol isvirs ant silpnos ugnies :)

Paveikslėlis
Skanaus ;) 049
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2011, 21:23

skamba skaniai, isvaizda nera labai superine :roll: bet pas mane tokiu patiekalu nevalgo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2011, 21:27

Man labai tiktų :hubba: bet va vyriškis - pasiustų mėsos beieškodamas baklažane :mrgreen:

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 23 Lie 2011, 15:46

na, darzoves ne visad isvaizdziai atrodo, kai paverda :roll: :D, bet skonis del to nenukencia ..... Cia aplamai darzoves gaminamos istisus metus, ko nepasakyciau apie mesiskus patiekalus, pvz, tokie kotleciukai, jau mano vyrui per sunkus maistas, jau nelabai nelabai......... Is pradziu man labai truko lietuvisko mesisko maisto :D :d, o daba jau nebe, matyt organizmas jau prisitaike prie cionykstes aplinkos _ mazai mesos, mazai riebalu ir daaaauuug darzoviu ir vaisiu 049
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2011, 15:50

Įtariu, galėčiau labai ramiai ten gyvent ir vargo nematyčiau :roll: Bent dėl maisto :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Tutsi » 23 Lie 2011, 17:11

na taip.... bet mesaedziai mirtu pirma diena :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2011, 17:25

Arba kupranugarius visus išgaudytų :mrgreen:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Nicole » 23 Lie 2011, 18:16

Man ir vaizdas ir patiekalas ir lekste su servetka patinka :P Seniai baklazana(kaip ir cukinija zaliaja) naudojau,MB nepripazysta tokio maisto :evil:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mistiqueee
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pliusai: 38
Miestas: Kairas

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Mistiqueee » 23 Lie 2011, 20:12

O siandien pas mus...... Vel darzoves :D :D :D
Si karta jaunu, maziuku agurociuku apkepas besamel padaze:

Kosa besamel

Reikes:
Megstamo farso;
prieskoniu;
svoguno;
jaunu agurociu;
kiausinis.
Besamel padazui:
miltai;
sviestas;
pienas;
lydytas suris

Farsa iskepti su prieskoniais ir svogunais.
Besamel padazas: ant nedidelio kiekio sviesto pakepinti miltus, supilti piena ir sudeti lydytus surelius. Druskos pagal skoni. Virti kol sutirstes.
Agurociukus supjaustyti. Puse ju sudeti i riebalais istepta skarda. Uzpilti puse padazo besamel. Sudeti farsa (tolygiai paskleidziant ant agurociuku). Sudeti likusius agurocius ir uzpilti likusiu padazu. Aptepti plaktu kiausiniu ir deti i ikaitinta orkaite (180 laipsniu)

Paveikslėlis

Skanaus :) 049

Paveikslėlis

Sorry uz nuotrauku kokybe, telefono kamera nenesa virtuves apsvietime :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Egiptiečių virtuvė

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2011, 21:22

Oi, kaip skanu :hubba: :hubba: Bus šitas išbandytas. :P

Skelbti atsakymą