Austrų virtuvė
Parašytas: 17 Spa 2009, 21:09
Spurgytės su konservuotais abrikosais 4 žmonėms.
(Įdarai būna įvairūs: šokolas, slyvos, pikantiški taip pat)
1/4 kg arba tiršto jogurto arba grietinės (iš tikro tai kažkoks produktas per vidurį šių)
60 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
truputis druskos
125 g miltų
8 konservuoti abrikosai
Sviesto, džiūvėsėlių ir cukraus - šiame mišinyje reikės apvolioti išvirtas spurgytes.
Iš jogurto ar grietinės (mes manau galėtume naudoti skystoką varškę - jie neturi), kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, druskos ir miltų padaryti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 1 val. Išėmus padalinti į 8 dalis, padaryti paplotėlius, įdėti persiką į vidurį ir suformuoti spurgytes. Dėti į užvirusį, bet ne verdantį (nes sakė tada praras formą) vandenį ir virti apie 15 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti džiūvėsėlių ir cukraus ir pakaitinti. Vėliau gautoje masėje išvolioti spurgytes ir patiekti.
Į tešlą niekada nededama cukraus!
(Įdarai būna įvairūs: šokolas, slyvos, pikantiški taip pat)
1/4 kg arba tiršto jogurto arba grietinės (iš tikro tai kažkoks produktas per vidurį šių)
60 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
truputis druskos
125 g miltų
8 konservuoti abrikosai
Sviesto, džiūvėsėlių ir cukraus - šiame mišinyje reikės apvolioti išvirtas spurgytes.
Iš jogurto ar grietinės (mes manau galėtume naudoti skystoką varškę - jie neturi), kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, druskos ir miltų padaryti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 1 val. Išėmus padalinti į 8 dalis, padaryti paplotėlius, įdėti persiką į vidurį ir suformuoti spurgytes. Dėti į užvirusį, bet ne verdantį (nes sakė tada praras formą) vandenį ir virti apie 15 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti džiūvėsėlių ir cukraus ir pakaitinti. Vėliau gautoje masėje išvolioti spurgytes ir patiekti.
Į tešlą niekada nededama cukraus!