Puslapis 11

Austrų virtuvė

Parašytas: 17 Spa 2009, 21:09
Esis
Spurgytės su konservuotais abrikosais 4 žmonėms.
(Įdarai būna įvairūs: šokolas, slyvos, pikantiški taip pat)

1/4 kg arba tiršto jogurto arba grietinės (iš tikro tai kažkoks produktas per vidurį šių)
60 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
truputis druskos
125 g miltų
8 konservuoti abrikosai

Sviesto, džiūvėsėlių ir cukraus - šiame mišinyje reikės apvolioti išvirtas spurgytes.

Iš jogurto ar grietinės (mes manau galėtume naudoti skystoką varškę - jie neturi), kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, druskos ir miltų padaryti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 1 val. Išėmus padalinti į 8 dalis, padaryti paplotėlius, įdėti persiką į vidurį ir suformuoti spurgytes. Dėti į užvirusį, bet ne verdantį (nes sakė tada praras formą) vandenį ir virti apie 15 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti džiūvėsėlių ir cukraus ir pakaitinti. Vėliau gautoje masėje išvolioti spurgytes ir patiekti.

Į tešlą niekada nededama cukraus!

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 17 Spa 2009, 22:20
erikiux
Atrodo tai labai apetitnai :hubba: . Visai norėčiau tokios prie vakarinės arbatos

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 18 Spa 2009, 00:27
Tutsi
nieko nesupratau is tokio paaiskinimo :roll: kaip jas gaminti :evil:

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 18 Spa 2009, 11:45
Esis
Tikrai labai skanu!
Buvau pavaišinta, užsirašiau taip, kaip paaiškino.
Įsivaizduoju, kaip gamininti, kai pati išbandysiu, o tikrai išbandysiu - parašysiu atsiliepimus.

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 18 Spa 2009, 12:56
Forelle
Man čia viskas labai aiškiai parašyta. Bandysim kada nors, nors man čia virtinukai

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 18 Spa 2009, 14:57
Lilina
Man irgi aišku :)

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 18 Spa 2009, 16:40
Esis
Man taip pat kaip virtinukai, todėl ir manau, kad tiktų varškė.

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 19 Spa 2009, 02:38
Nicole
O koks tas produktas tarp jogurto ir grietinės? :roll: Gal galima sužinoti originalo kalba arba firmos pavadinimu? :?

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 19 Spa 2009, 17:58
Esis
Taip, galima - austriškai topfen - bet sakė čia nepanašu nei į cottage cheese, nei į sour cream. O kai gamino naudojo olandiškas pavadinimas būtų kwark, labai artimas produktas sakė, bet ne tas pat.

Pasižiūrėjau žodyne, kas yra kwark, tai varškė, bet tas produktas yra vienalytės konsistencijos ir nei kiek neprimena mūsų lietuviškos varškės.

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 20 Spa 2009, 08:51
Nicole
Topfen primena puodus,o Quark ir vokiškai varškė,skystesnė ir primena varškės kremą.

Re: Austrų virtuvė

Parašytas: 20 Spa 2009, 10:29
sinsan
pas mus kvark tai to kia labai jau grudeta ir labai slapia varske, is jos nieko neiseitu padaryti, nes miltu oi oi kieik dadet reiketu