Puslapis 2 iš 3
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 23 Lie 2011, 22:21
Nicole
O man tas besamel padazas nesigauna,tai naudoju pirktini
O agurku nei keptu,nei virtu nemegstu
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Lie 2011, 01:15
Mistiqueee
tai kad cia agurku nera, nei keptu nei virtu, cia agurociai jaunuciai, maziukai - agurociukai
Nors seip as ju ne megeja, bet siame apkepe jie skanus
(dariau tuo pat budu ir su ziediniais kopustais, tai is vis laaabai skanu)
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Lie 2011, 01:18
Nicole
Ziednius kopustus ir as darau,bet su pirktiniu,nes tas besamelis man susoka
Agurotis ar agurkas-man mazas skirtumas-vistiek cia negausiu
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Lie 2011, 01:23
Mistiqueee
besamelis gaunas labai lengvai, jei pirma miltus pakepini ant aliejaus ar sviesto o tik po to pilamas pienas, tana miltai nesukimba i gumuliukus o graziai pasiskirsto, o jei dar lydyta sureli imaisyt tai isvis - niami
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 25 Lie 2011, 15:19
Mistiqueee
Viena diena mana uosvienike nutare paruost guliasa... Na, lyg ir aisku kas tai per padaras
Bet laukiau kaukiau to guliaso, ale taip ir nesulaukiau
. Pasirodo egiptieciai guliasu vadina phyllo tesla
(ritinelis plonai kociotu teslos lakstu)
taip pat vadina ir sloksniuotos teslos kepini su farsu
Taigi
Goulash
reikes:
laksitnes teslos;
farso;
prieskoniu;
svoguno;
skiltele cesnako;
paprikos;
druskos pagal skoni;
sviesto;
kiausiniu;
pieno
Farsa iskepti su svogunais, cesnaku, paprikomis ir prieskoniais, pasudyti.
Puse kiekio tesos lakstu sudeti i riebalais istepta skarda, kiekviena sluoksni pertepant tirpintu sviestu.
Tada sudeti farsa ir likusius lakstus teslos.
Supjaustyti porcijomis ir deti i ikaitinta orkaite. Palaikius 15 min isimti ir uzpilti kiausiniu ir pieno plakiniu (2 kiausiniai + stikline pieno) ir vel i orkaite. Kepti kol graziai paruduos:
Gaunasi tiesiog labai skanus traskus uzkandis, tiek karstas, tiek atauses:
Taigi nenustebkite viesedami Egipte, jei uzsisakysit kur guliaso, o gausit tiesiog lakstines teslos uzkandi
Skanaus
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 25 Lie 2011, 16:45
Nicole
Itariu,kad cia laaabai skanu bet kaip jie ta tesla taip iskocioja,kad plonesne uz popieriu?Specialiu aparatu?
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 25 Lie 2011, 17:01
Mistiqueee
maciau per egiptieciu laida, kaip kocioja ta tesla
. Su tokiu iiilgu pagaliu (pas manes namuos irgi yra toksai, bet as tai nemoku sitaip su juo) ir tesla apvynioja apie ji ir kocioja, vel suvynioja, vel kocioja, zodziu nemoku paaiskint, bet dirba profesionalai. O mes perkam jau gatava ta tesla ruloniukuose
lieka tik isvyniot ir suruost.
Dar maciau per telika kaip is tos teslos deserta ruose - isivaizdoju koks skanus rezultatas gaunas, gal kada ir as isigudrinsiu toki padaryt
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 25 Lie 2011, 18:44
Tutsi
pas mus kazkur yra toks skanestas is sitos teslos su riesutais ir dziovintais vaisiais
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 02:07
Mistiqueee
senokai bebuvau cia uzsukus, tai virtuve ir aprudyti spejo
Si karta ruosiau raudonuju lesiu sriuba. Lengva ir greit paruosiama, taigi:
Tirsta raudonuju lesiu sriuba
Reikes:
Raudonuju lesiu;
morkos;
pomidoru;
svoguno;
pora skilteliu cesnako;
makaronai vermeseliai;
druskos, prieskoniu pagal skoni;
krapai, petrazoles
Tiesiai puode ant nedidelio kiekio riebalu (sviesto ar aliejaus) apkepti kubeliais pjaustyta svoguna.
Kai svogunai ims ruduoti uzpilti verdancio vandens ir sudeti, visus likusius produktus (raudonuosius lesius, supjaustytus pomidorus be odeles ir morka, cesnaka), ideti prieskoniu pagal skoni, uzdengti ir palikti virti, kol isvirs visi produktai.
Isvirus viska suversti i blenderi ir sumalti i viena mase. Supilti atgal i puoda ir virti ant silpnos ugnies, pastoviai pamaisant, kad nepridegtu:
Tuo tarpu keptuveje ant nedidelio kiekio riebalu apskrudinti vermeselius:
ir sudejus i sriuba dar virti, kol isvirs vermeseliai
:
Stai ir viskas
Visa tai trunka gera pusvalandi - greita ir skanu, Patiekiant apibarstyti smulkintais zalumynais:
Beje, egiptiesia si patiekala dazniausiai ruosia ziema, mat sako, kad nuo jos susyla organizmas, kiek tame tiesos nezinau, kazko tokio poveikio nepastebejau, bet ar juos perkalbesi
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 08:59
Tutsi
noreciau sriubytes, bet labiau tos duonytes
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 11:24
Arūna
Oooo, gal ir man tos lesiu sriubos reiks issivirt
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 11:51
Danute
Idomi cia ta sriubyte! O balti lesiai netinka? (nes ju maciau pas save spintoj...)
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 15:40
Mistiqueee
gal ir tinka, skonis visu tu lesiu panasus, nors is pilkuju lesiu daromai cia kitaip, o baltuju net nemaciau
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 16:47
Nicole
Va lesiai mano MB skanumelis
O tu ju visai nemirkai?
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 17:17
Mistiqueee
siu raudonu lesiu tai nemirkau, nes jie tokie skaldyti, be luobeles ir labai greitai isverda. O stai jei reikalas su pilkaisiais, tada jau reikia juos mirkyt nors porai valandu
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 17:27
Nicole
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 17:41
Danute
Mistiqueee rašė:gal ir tinka, skonis visu tu lesiu panasus, nors is pilkuju lesiu daromai cia kitaip, o baltuju net nemaciau
tai gal ten pilki pas mane ir yra.... ka as zinau...
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 09 Vas 2012, 20:40
Mistiqueee
pilkieji (rudieji) lesiai yra neskaldyti, su luobele, kad butu aiskiau idedu ir vienu ir kitu foto:
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 11 Vas 2012, 19:38
Arūna
Nors ir ne is raudonu, bet kokia skani sriuba . MMmmmm Suvalgiau du dubenelius
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 21 Kov 2012, 23:10
Mistiqueee
Stai ir as
, si karta nesu makaronu apkepo receptuka, kiek ieskojau cia tokio neradau, tai, sakau, idesiu gi labai egiptieciai ji megsta
taigi makaronu apkepas:
Makarona Besamel:
reikes:
makaronu (egiptieciai kitokiu tam nenaudoja kaip tik makaronus vamzdeliais (padaryciau is kitu - sakytu nieks is ju apkepo nedaro
)
megiamo farso;
prieskoniu;
svoguno;
paprikos;
pomidoru (be ju cia nei zingsnio
);
besamel padazo (si karta naudojau pirktini);
ir kiausinio aptepimui
makaronus isvirti (tiksliau palikti pokiecius dar),
pasiruosti farsa: gerai apkepti su svogunais, paprika ir prieskoniais, pasudyti pagal skoni. Sudeti nuluptus smulkiai pjaustytus pomidorus ir dar patroskinti:
besamel padaza pasiruosti pagal instrukcija:
Tada didesniam inde makaronus sumaisyti su puse kiekio besamelio padazo (taip apkepas buna visas graziai besamelio padaze, bet nebuna begantis
):
I skarda isteptais riebalais deti sluoksni (trecdali) makaronu:
tuomet puse kiekio farso:
vel makaronai, farsas ir ant virsaus makaronai.
Ant virsaus uzpilti, graziai paskirstant likusi puse besamel padazo ir aptepus kiausinio plakiniu pasaut i orkaite
Kepti kol graziai paruduos pavirsius:
Ir Skanaus!!!!
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 21 Kov 2012, 23:40
Mistiqueee
Kadangi siandien bandziau viena pagrindiniu saldamaku egiptieciu ir jis man pavyko, dalinuosi ir su jumis:
Basbousa:
reikes:
manu kruopu 1 st;
naturalaus jogurto 1 st;
vaniles;
cukraus (megstantiems saldziau);
druskos;
sviesto 50gr;
kokoso drozliu;
kepimo milteliu
sirupui:
cukrus 1 st;
vandens 1.5 st
vaniles;
citrinos sulciu
I inda suberiam manu kruopas, sauksteli kepimo milteliu, vanile, trupuciuka druskos, kokoso drozles (kokoso drozles dar permaliau kavamale, kad butu nepastebimos kepinyje), ir dar idejau pora sauktu miltu... Cukraus nedejau nes man per saldu, uzteka saldumo is sirupo
Viska gerai permaisyti.
Sudeti jogurta ir lydyta sviesta:
ir viska gerai ismaisyti iki vientisos mases:
sudeti i sviestu istepta skarda plonu sluoksniu (ne storiau nei 1.5 cm)
deti i ikaitinta orkaite ir kepti kol graziai paruduos.
Kol kepa pasiruosiam sirupa:
i inda sudedam stikline cukraus, vanile, uzpilam vandeniu ir dedam ant ugnies. Supilti citrinos sultis (puse isspaustos citrinos). Uzvirus dar pavirti 10 min ir palikti atvesti
iskepus basbusai dar karsta supjaustyti ir apipilti atvesusiu sirupu:
egiptieciai dievina si saldamaka, tikiuosi patiks ir jums
Originaliai versijai dar truktu riesutu puseliu ant kievienos daleles (lazdynu ar migdoliu ar kitokiu megiamu), kuriu po ranka neturejau
Skanaus !
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 22 Kov 2012, 00:57
Nicole
Idomu
ir visko turiu po ranka
Tad turiu keleta klausimu:
1.Kaip tau paciai skonis,kaip ne egiptietei?
2.Neturiu tokio daikto,kaip kavamales,o su pipirine nemalsiu
Kaip viskas atrodytu,jei kokoso drozles taip imaisyciau?
3.Kokio karstumo orkaitej kepei ir mazdaug parasyk orientacini laika,nes as pasovus i orkaite sugebu ilgam is virtuves prapult ir pamirst
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 22 Kov 2012, 02:42
Mistiqueee
1. skonis, kaip ne egiptietei man tikrai patinka, kai ne per saldu.. Bet idomus, pradzioj itariau, kad cia manai dedami, bet kokosu prieskonis apgavo
. Pirkti jau paruosti labai labai saldus, tai tik maziuka gabaliuka suskanaudavau, o dabar kai pasiruosiau namuose - neatsitraukiam nuo skardos, vis praeidami smalyziaujam
2. Del drozliu tai zinoma galima ir nemaltas deti, cia as kai maciau paruosta sausa pusgamini, jame drozliu nesimate, bet buvo kokoso kvapas, tai as sumaliau
(mano ismislas)
3. kepiau 200 laipsniu orkaitej (15-20 min), kai apacia jau mates jog parudavo - pajungiau kepti tik virsu, kol taip pat graziai parudavo.
dar svarbu nedaryti storo, nes tada jau vietomis gaunas sausas tai jau skonis sauso, man nepatiko. Basbousa turi buti gan slapia, kabinama sauksciuku, tai ta kieki sirupo kur minejau ir supyliau, kadangi paciame cukraus nebuvo tai pasiskirste saldumas sauniai - mums nepersaldu. Skaniausias - atsales
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 22 Kov 2012, 09:40
juuurate
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 22 Kov 2012, 11:05
Danute
Na tas saldamakas ir mane vilioja.....
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 22 Kov 2012, 20:22
Mistiqueee
saldamakas siandien dar skanesnis, ryte prie kavytes niami
geriausia tai buvo, jog nezinojau kad cia manu kruopu yra, kazkaip niekaip nebuvau uzmacius. Prekybos centuorse tik 100-a rusiu ryziu, lesiai ir makaronai, nu dar pupeliu ivairiu, tuom ir baigias kruopu skyriaus asortimentas
. O cia viena diena parnese man to saldamako sausa ruosini pakelyje, isberiu, ziu, nu gi manu kruopos, cukrus. Jau kitadien savaji sakau kaip nori taip bet tu man suziurek tu kruopu (cia jau uzduotis is sunkesniu, nes jis ale nezino net egiptietiskai ju pavadinimo, bet nieko - parnese
Oi tai bus daba man manu kosytes - pasiilgau jau
, ne tik blynai rytais
o saldamakas gamintas nuo 0 pavyko, vyras ivertino - puikiai. Ruosinio jau daugiau nepirks sake
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 28 Kov 2012, 16:43
Arūna
Oi, reikes pasidaryt
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 28 Kov 2012, 17:01
Sandriuke0422
Dziaugiuosi pamaciusi ia tema ir uzejusi, nes anksciau jos kazkaip nepastebejau. As kaip darzoviu megeja tikrai manau kazka pritaikysiu savo virtuveje ir ismeginsiu. Mistique, suintrigavai mane u egiptietiskais patiekalais
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 15 Bal 2012, 22:29
Mistiqueee
pas mus viena diena buvo baklazanu diena, bet kadangi ziuriu, jog gaminimas ju panasus visur, tai jau nesismulkinsiu, bet egyptieciai taip pat labai megsta si produkta:
Taip pat jie pjaustomi, laikomi valandikei su druska, nuplaunami, nuspaudziami ir kepami aliejuje
:
Iskeptus dali ju (mazesnius) sudeti i paruosta pomidoru padaza (pomidorai, druska, kepti smulkinti cesnakai, pipiriukai, daug kepintu cesnaku....):
o kita dali i acta (actas, arba citrinos sultys, daaau pipiru ur daaaug trintu cesnaku) imest, apverst, ir isimt:
Ir rezultatas:
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 16 Bal 2012, 00:28
Mistiqueee
na ir dar is baklazanu uztepele
Baba Ganou:
tam reikia baklazanu;
acto, arba citrinos sulciu,
druskos
pipiru,
cesnako,
sezamo seklu padazo "Tahina"
baklazanus iskepti (kepu tiesiai ant dujines, ant atviros ugnies, kad igautu degesiuku kvapa ir skoni):
skanaus
tada odele nulupti ir minkstima sutrinti sakute:
pasudyti, papipiriuoti, ipilti acto, ir imaisyti tahinos padazo, visa tai trinti sakute kol pasidarys mazdaug vientisa mase: