Puslapis 3 iš 3
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 16 Bal 2012, 00:37
Mistiqueee
Na, o siandien skanavom idarytus vynuogiu lapus. Eigos jau nebesugaudziau fotoaparatu, bet nors galutinis rezultatas yra
.
Kiekvienas metais, kai vynuoges apsilapuoja, pasirupinam ju rezervu saldyklyje, tiesiog suskinami delno dydzio dar jauni, graziai zali lapai ir uzsaldomi. Tada bet kuriuo metu laiku galime pasidaryt si patiekala. Lapus pries ruosiant truputi apvirti.
Idarui naudojamas jautienos farsas, svogunai, prieskoniai, cesnako galvute, nevirti ryziai (farso turi buti zymiai daugiau nei ryziu, taip 1 kg farso, 1 stikline nevirtu ryziu). Viskas gerai ismaisoma. Praleidau krapus ir petrazoles:smulkiai supjaustytas.... Pasitaisiau
Imti po nedaug idaro ir vynioti i vynuogiu lapus (ilgai ir nuobodziai, bet igudus sekasi gan greitai)
. Nepadaugint idaro, forma turi gautis mazdaug kaip pirsto
Stabeliuoti i puoda, uzpilti uzvirintu sultiniu ir virti kol lapai suminkstes ir isvirs idaras (dazniausiai idaras isverda greiciau, nei lapai, tad tenka dar pavirti del lapu). Ir patiekiam
skanaus
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 16 Bal 2012, 07:22
Tutsi
oi kaip faaaina
Aisku, as saviskiams sito neisiulyciau, bet pas kazka tikrai paragauciau
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 16 Bal 2012, 22:33
Nicole
As valgiau pas kaimyne,ja irgi graikes pamokino,man patiko,bet ji kazkokio saldziarugscio padazo uzpyle
o kaip pas jus su padazu ar be,Laimut?
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 16 Bal 2012, 23:53
Mistiqueee
mes jokiu padazu jiems nededam, tieiog va sitaip be nieko, bet man labai skanu, kai jautienos farsas tu vynuogiu lapu rugsteles ir skonio itraukia
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 17 Bal 2012, 01:24
Nicole
Tai gal ji to nuoviro man uzpyle,jei nuo lapu rugsteles skonis?
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 17 Bal 2012, 02:58
Mistiqueee
visai gali buti, kad nuoviras, nors jo pas mus beveik nelieka, bet tas, kas lieka gan rugstoko skonio
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 19 Bal 2012, 15:37
Arūna
Graikijoj valgiau rūgštoki buvo, o Gruzijoj jie kažkaip kitaip ruošia, visai kitokio skonio buvo , bet labai skanu
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 19 Bal 2012, 17:14
Mistiqueee
kiekviena salis, manau, kazka savo ideda, tad ir skonis keicias, ar tai prieskoniai ar tai farsa pamaiso
Pas mus kai jautiena pagrindas tai ir farsas jautienos, ir tos rugsteles tik trupuciukas, kad nepasakyciau jog rugstoki, tiesiog turi truputi rugsteles ir lapu prieskoni
Zodziu suteikia toki gan pikantiska skoni
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 19 Bal 2012, 17:26
sandruca
o tu lietuvisku vynuogiu lapai irgi tiktu?
blyn, kaip cia skaniai atrodo
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 19 Bal 2012, 21:26
Mistiqueee
agam, tinka, kai mes is po pirmu kartu Egipte grizom namo, taip pat prasisukom pro vynuoges, tik jau labai buvo kieti (nes tai rudenejant buvo), o reikia dar pavasariniu, na tokiu, kai lapai jau dideli, bed dar sviesiai, sieziai zali, todel pasistengiau receptuka idet pavasari, kad butu proga isbandyt. Tik mes dar klaida LT padarem, kad didelius darem, o cia skaniau, kad butent smulkuciai (pirstuko dydzio, ploniukai), didelius lapus tiesiog plesiam pusiau ir darom 2
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Bal 2012, 09:47
Arūna
Mano Basbousa
tik nemažai citrinų sulčių dėjau į sirupą, tai toks saldžiarūgštis gavosi.Ir vis tiek skaniausias šviežias, tik neseniai iš orkaitės ištrauktas
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Bal 2012, 10:46
Tutsi
labai gardziai ziurisi
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 24 Bal 2012, 15:33
Mistiqueee
skaniai atrodo, vakar kaip tik pirkta valgem, tai dieve koks saldus, ten tikriausiai tik cukru islyde ir supyle
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 02 Rgs 2012, 22:20
Mistiqueee
Nezinau ar Europoj kur yra isigyti Okros vaisiu, bet Egipte tai labai megstamas augalas ir cia ji vadina Bamya.
O kadangi jau teko ir paciai juos ruosti, tai ir cia pasidalinsiu
, taigi:
Bamya
Reikes:
Okros vaisiu (bamya), cia naudojam juos nedidukus, ilgiausias buna vos 3 cm ilgio;
jautienos
keletos pomidoru;
pomidoru padazo;
svoguno (galima idet ir truputi cesnako);
druskos;
prieskoniu.
Svogunus sutarkuoti ir apkepinti puode ant nedielio kiekio aliejaus ar sviesto. Sudeti jautiena supjaustyta porcijom. Truputi ja kartu apkepti su svogunais, paprieskoniuoti, pasudyti. Supilti trintus pomidorus su trupuciu vandens ir virti kol mesyte isvirs (jei reikia dapilant vandens).
Isvirus mesytei, sudeti bamya vaisius, gera sauksta pomidoru pazado ir virti, kol isvirs.
Valgoma su ryziais arba tiesiog su duonyte
Cia kaip jos atrodo sviezios ir jau paruostos virimui
O sia nuotraukyte radau interneto platybese, beieskodama, kaipgi pats augalas Okra atrodo
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 02 Rgs 2012, 23:57
Tutsi
gal ir neteks niekada sito paragauti, bet saunuole, kad pasidalinai receptuku
Aciu
Kaip paskatinima uz dalijimasi nacionaliniu virtuviu receptais,
skiriu 10 +
Primink ryt, kad nufotkinciau prieskonius... gavau dovanu ir nezinau kam jie...
Gal jus zinosite...
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 03 Rgs 2012, 06:55
Ramunė
Tai štai kokia "gėlė" Kroatijoje prie namo augo
Galų gale, po trijų metų sužinojau
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 03 Rgs 2012, 20:02
Mistiqueee
Tutsi - aciukas
Ramune -
na gi svarbiausiai - suzinojai, sekanti syki ir nuraskyti galesi, issivirsi, pavalgysi
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 04 Rgs 2012, 07:40
Ramunė
Būtinai parsivešiu kitą vasarąpuokštę susiskynusi
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 04 Rgs 2012, 20:33
Mistiqueee
Nezinau ar kas zinot gudrybe, kaip namuose suteikt patiekaliukui dumukio vpa ir skoni. Na pamaciau per telika cia Egipte, isbandziau ir man visai patiko (nei lauziuko nereik
).
O gudrybe tokia: tereikia pasidaryt is folijos induka, i ji ideti gabaliuka sviesto, ta induka istatyt i inda, kuriame patiekaliukas. Ikaitinti iki raudonumo maza gabaliuka angliuko, mest i sviesta ir iskart uzdengt, kad dumelis nepabegtu
. Ir viskas.
Isbandziau ir tikrai patiko: ir mesyte ir saldzioji bulve pritrauke to dumiuko ir kvapas ir skonis
(Reiktu koki syki pabandyt ir su saslykiukais kokiais
)
Re: Egiptiečių virtuvė
Parašytas: 05 Rgs 2012, 09:28
Ramunė
As taip garpuodyje darau. Labai liuks gaunasi