Puslapis 1 iš 4
Negaminu mamos patiekalų
Parašytas: 06 Lap 2006, 16:23
ade
Mano ir mano mamos maisto gaminimo supratimas labai skyriasi. Man nereikia riebaus maisto, galiu suvalgyti kelis sumuštinius ir valgyti daug vaisiu, kartais sriubos. O ji visuomet kiša man visokius kotletus (riebius ir dar su padažu
), sriubas kur riebalų sluoksnis vos ne 1 cm...
Manau, kad gaminsiu kitokius patiekalus nei mano mama, kai gyvensu atskirai.
Ar jūsų valgiaraštis panašus į mamų valgiarašti ar skiriasi? Gal su tuo beprasmiška kovoti, nes aš taip pat gaminsiu maistą kaip mama?
Re: Negaminu mamos patiekalų
Parašytas: 06 Lap 2006, 16:35
Andron
ade rašė:Mano ir mano mamos maisto gaminimo supratimas labai skyriasi. Man nereikia riebaus maisto, galiu suvalgyti kelis sumuštinius ir valgyti daug vaisiu, kartais sriubos. O ji visuomet kiša man visokius kotletus (riebius ir dar su padažu
), sriubas kur riebalų sluoksnis vos ne 1 cm...
Manau, kad gaminsiu kitokius patiekalus nei mano mama, kai gyvensu atskirai.
Ar jūsų valgiaraštis panašus į mamų valgiarašti ar skiriasi? Gal su tuo beprasmiška kovoti, nes aš taip pat gaminsiu maistą kaip mama?
Matyt, čia pasireiškia jaunatviškas maištavimas
Praėjus tam tikram laikui (t.y. subrendus), aš pradėjau labiau vertinti mamos cepelinus, vedarus, balandėlius.
Re: Negaminu mamos patiekalų
Parašytas: 06 Lap 2006, 16:52
ade
Andron rašė:Matyt, čia pasireiškia jaunatviškas maištavimas
Praėjus tam tikram laikui (t.y. subrendus), aš pradėjau labiau vertinti mamos cepelinus, vedarus, balandėlius.
Cepelinus ir vėdarus valgau bet tik be spirgu, o balabdėlių visai nemėgstu
Parašytas: 06 Lap 2006, 17:33
Lilina
Žinok skiriasi. Mano mama daro irgi skaniai valgyt, man jos patiekalai labai patinka. Bet aš darau kitaip, aš irgi darau lengvesnį maistą, dėl to nepatenkintas mano vyras, jam riebesnio ir daug mėsos reikėtų
Bet skaniai darau
Taip kad jo nepasitenkinimas būna gan trumpas ir pavalgius praeina
))
Mano mama visada pakepa spirgius su svogūnais į sriubą, kad būtų skaniau, man taip nepatinka. O štai ji apie mano maistą skeptiškos nuomonės, vis atvažiuoja, žiuri kaip aš darau ir vis priduria kad ji kitaip darytų.
Parašytas: 07 Lap 2006, 00:49
daida
Mano gaminamas maistas taip pat ne toks koks mamos
Mano maistas liesesnis, o mamos riebus. Ji neįsivaizduoja sriubos jei joje nevirė mėsa
Grybų sriuba gali būti tik su spirgučiais
Jei kartais aš verdu pas ją grybų sriubą, tai tėvai atskirai spirgu pasidaro ir sau į lėkštę prisideda
Parašytas: 07 Lap 2006, 10:17
silsta
Kadangi aš jau labai senai nebeturiu mamos, tai sriubas ir visokius mėsiškus patiekalus darau pati. Riebiai mes nemėgstam, sriubos daugiausia būna daržovinės, įdedant buljono arba sviesto gabaliuką. Taukų seniai jokių nevartojam, vartojam tik aliejų, padažui dedu sviesto gabaliuką, mišrainės daugiausia su alyvuogių aliejum, kotletus kepu orkaitėj, balandėlius orkaitėj, taip kad taukų tikrai nelabai kur ir reikia
Parašytas: 07 Lap 2006, 14:57
Lilina
Parašytas: 07 Lap 2006, 15:21
Andron
Mano a.a. senelė, kol pati galėjo ruošti valgyti, pastoviai kąnors spirgino ir grybus valgė "ant nakties", net ir po insulto.
Parašytas: 08 Lap 2006, 15:20
ade
O mano seneliai aplamai mėgsta virtus lašinius valgyti
Parašytas: 08 Lap 2006, 16:07
Andron
ade rašė:O mano seneliai aplamai mėgsta virtus lašinius valgyti
Sūdyti virti lašiniai, po to suslėgti, ir su krienais - visai neblogai
Parašytas: 08 Lap 2006, 16:08
daida
Andron rašė:ade rašė:O mano seneliai aplamai mėgsta virtus lašinius valgyti
Sūdyti virti lašiniai, po to suslėgti, ir su krienais - visai neblogai
neskanu
Geriau jau koks cepelinas ar kotletas, ar šonkauliukas
Parašytas: 08 Lap 2006, 17:45
Ramunė
daida rašė:Andron rašė:ade rašė:O mano seneliai aplamai mėgsta virtus lašinius valgyti
Sūdyti virti lašiniai, po to suslėgti, ir su krienais - visai neblogai
neskanu
Geriau jau koks cepelinas ar kotletas, ar šonkauliukas
Kodėl, jei lašinukai pasipuošę raumenukai - liuks
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:07
daida
Ramunė rašė:daida rašė:Andron rašė:
Sūdyti virti lašiniai, po to suslėgti, ir su krienais - visai neblogai
neskanu
Geriau jau koks cepelinas ar kotletas, ar šonkauliukas
Kodėl, jei lašinukai pasipuošę raumenukai - liuks
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:23
Ramunė
Aišku, tu prieš lietuvišką cholesterolį...
bet, jei pasitaikys proga, paragauk nors mažytį kąsniuką ir parašyk.OK
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:25
daida
Ramunė rašė:Aišku, tu prieš lietuvišką cholesterolį...
bet, jei pasitaikys proga, paragauk nors mažytį kąsniuką ir parašyk.OK
Būtinai parašysiu
Parašytas: 08 Lap 2006, 22:11
Lilina
o man labai skanu, kiauliena su lašinukais, virta pasūdytame vandenyje ir su krienais, ir kuo aštresni, tuo geresni
Parašytas: 09 Lap 2006, 15:17
Ramunė
Lilina rašė:o man labai skanu, kiauliena su lašinukais, virta pasūdytame vandenyje ir su krienais, ir kuo aštresni, tuo geresni
Aš mėgstu ir česnakiuką. Tik bendrauti paskui truputį sunkoka
Parašytas: 09 Lap 2006, 15:20
daida
Mano mama verda lašinukus prieš tai pasūdžius, papipirinus ir palikius įtrintus česnaku. Visi valgo, o man kažkaip nesinori
Parašytas: 10 Lap 2006, 14:37
bamboocha
mano ir mamos gamyba, taip pat skirias...ji kai verda sriuba..na man tai ten labiau troskinys...o kai as verdu tai sako: "ka cia per vandeni verdi? ka ner bulviu?" o dar ir riebi buna jos...fe
Parašytas: 10 Lap 2006, 15:49
daida
Paskutiniu metu ir mano sriubos tampa panašios į troškinius
Parašytas: 10 Lap 2006, 15:56
Andron
daida rašė:Paskutiniu metu ir mano sriubos tampa panašios į troškinius
Nes tu irgi kažkieno mama
Parašytas: 10 Lap 2006, 20:53
zita
mano mama verda sriubas ne riebiai,bet va anyta tai kartais ir persistengia su riebumu, tai pas ją mažai kada ir užsukam pietauti aš aplamai skaitau kad lašiniai reikalingi kaime per pietus griebiant šieną
Parašytas: 10 Lap 2006, 21:55
Ramunė
zita rašė:mano mama verda sriubas ne riebiai,bet va anyta tai kartais ir persistengia su riebumu, tai pas ją mažai kada ir užsukam pietauti aš aplamai skaitau kad lašiniai reikalingi kaime per pietus griebiant šieną
Šiaip tai ir kaime niekas šieno rankomis nebegrėbia. Ir lašinių ta proga nevalgo.
Bet karštą vasaros dieną su žaliomis salotomis šoninės rūkytos gabaliukas, ar lašinukai su česnaku ar pomidoru - laaaaabai fain
Parašytas: 09 Vas 2007, 19:56
love_killer
Man pasisekė - mano ir mamos supratimas apie maistą yra panašus ir virtuvėje mums nereikia kovoti
Dažniausiai mama ir padeda merginoms pagrindus virtuvėje
Parašytas: 18 Vas 2007, 19:30
bamboocha
daida rašė:Mano mama verda lašinukus prieš tai pasūdžius, papipirinus ir palikius įtrintus česnaku. Visi valgo, o man kažkaip nesinori
cha cha cha
ir nuo ka tu ju nebevalgai?
Parašytas: 19 Vas 2007, 09:54
Tutsi
jeigu soninyte skaniai paprieskoniuota,o paskui dar parukyta ir isvirta...tai pasakiskai skanu
Parašytas: 19 Vas 2007, 11:59
Ramunė
tutsi rašė:jeigu soninyte skaniai paprieskoniuota,o paskui dar parukyta ir isvirta...tai pasakiskai skanu
|O dar jei česnakiuko mar agurkėlis
Parašytas: 12 Spa 2007, 11:50
pyp
pas mane atvirksciai...mama skambineja ir klausineja kaip ka daryt
Parašytas: 12 Spa 2007, 11:58
Tina
mano anyta labai riebiai daro valgyt
makaronus išverda ir pusę pakelio sviesto ten suvaro. tas pats su bulvių koše. o kai kepa ka nors, tai tas patiekalas riebaluose plaukioja
Parašytas: 12 Spa 2007, 12:10
Tutsi
pagyvene zmones,turi ta problema