Puslapis 2 iš 4
Parašytas: 12 Spa 2007, 12:59
Forelle
Dabar dažnai darau, tai ką mama darydavo vaikystėje. Jos maistas būdavo su daug daržovių, troškintas, švelnus. Niekada negamindavo sunkiai virškinamų patiekalų.
Parašytas: 12 Spa 2007, 13:02
Forelle
Tina rašė:mano anyta labai riebiai daro valgyt
makaronus išverda ir pusę pakelio sviesto ten suvaro. tas pats su bulvių koše. o kai kepa ka nors, tai tas patiekalas riebaluose plaukioja
Bet jūs niekada nevalgę mano anytos šaltibarščių ir bulvių košės prie jų
Aš jau geriau lakana būsavau, nes tik pakabinus šaukštą šaltibarščių, taip pradėdavo tąsyti, kad jetau jetau... Atrodo užsiąsčiau bulvėm, bet daro bulvių košę su spirgais, kur tų spirgų daugiau nei bulvių ir viskas persigėrę riebalais.
Parašytas: 12 Spa 2007, 13:36
Guci
Mane net dabar sutase
Parašytas: 12 Spa 2007, 13:50
Tutsi
baikit taskytis cia
Parašytas: 12 Spa 2007, 14:17
Guci
Kad labai baisiai nuskambejo ta bulviu kose su spirgais prie saltibarsciu
Parašytas: 12 Spa 2007, 15:01
Forelle
Man kartais atrodo, kad ji specialiai ją daro, nors žino kad spirgų nemėgstu. Tipo atšert nori
Ir šaltibarščių nemėgstu, bet dar suvalgydavau porą kartų į metus, bet po jos šaltibarščių tai jokių nevalgau
Nes kai naudoja šaltibarščių kefyrą, jis gi riebus, nieko neskiedžia ir dar įmeta kaimiškos grietinės, tai jie gaunasi ne gaivūs, o tokie sunkūs, net sunku apsakyti. Ir niekad nemačiau, kad burokėliai būtų ne tarkuoti, o kubeliais pjaustyti
Parašytas: 12 Spa 2007, 16:53
Tutsi
o as tai labai megstu saltybarscius ir man vienodai,ar burokelis tarkuotas,ar pjaustytas
O saltybarsciu kefyra sugalvojo protingi zmones ir daug kam jis patinka ir tinka,nesupyk,bet jei tau nepatinka,tai reiskia kad jis niekam tikes
Tada jo nebutu parduotuvese,o dabar kai sezonas,tai jo sunkiai ir gausi,nes greitai ji isperka
Cia tik mano nuomone
Parašytas: 12 Spa 2007, 17:08
Forelle
Šaltibarščių kefyras tikrai geras dalykas, bet jis jau ir taip riebus, o kai dar prideda riebios kaimiškos grietinės, tai gaunasi ne sriuba, o skysta riebi košė. Va tas man labiausiai ir nepatinka.
Ir burokėliai supjaustyti 1-2 cm storio kubeliais nelabai.
Parašytas: 12 Spa 2007, 17:23
Tutsi
na buk atlaidi,nes tu tik marti,o pas uosviene galima ir nevalgyti
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:14
Forelle
Galima nieko nesakyti vieną kartą, antrą, bet kai net vyras pasako, kad aš nevalgau tos košės su spirgais ir paprasčiausiai man bulvių netrintų paliktų, tai kada beatvažiuočiau, ji jos paruošia ir pareiškia, kad jeigu nepatinka spirgai, galiu išsirinkti
Ir tą košę ruošia tik ypatingom progom, kai martelė atvažiuoja
Taip nesivargina.
Žinok kai kada lieku ir nevalgius
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:18
Tutsi
va cia,man pasiseke labiau su uosviene...pasakiau,kad as nemegstu surio su kmynais,o megstu su razinomis,tai verda suri su razinomis specialiai man,nes ju seimoje niekas tokio nevalgo
O man dzin,bet pasakiau turbut po 10 metu kai susituokem
Dabar jau ji zino,ka as megstu ir ko pakesti negaliu
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:29
Forelle
Tada tau labai pasisekė
Arba maniškė nori mane atpenėti, nes gėda tokią ploną martelę turėti, kaimo bobutės apšneka, kad nesveika ir pan.
O nėščia tai stengiuosi važiuoti tik vienai dienai, kad nenumirtau iš bado
Paskutinį kartą nuvažiavom vakare, tai vakarienei gavau pakeptų grybų su bulvių košė. Ir taip grybų nemėgstu, sunkiau virškina, tai atsisakiau juos valgyti po 22 val.
Su pusryčiais irgi nepasisekė, kadangi jie jų nevalgo
o aš tik atsikėlus noriu, tai tipo anksčiau pietus padarė: išvirė parūkytų dešrelių ir savaime aišku, bulvių košės su spirgais padarė. Apsimečiau, kad bloga ir vėl nevalgiau, ėjau obuolių graužt.
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:40
Tutsi
isproteciau su tokia tvarka
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:43
Forelle
Retai važiuoju, tai kentėt galima
Tik šiandien jau išleidau vyrelį vieną, nes grįš tik sekmadienį, pabijojau, kad tiek neištversiu. Nors ir pats pasakė, kad gal geriau man namie likti
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:54
Tutsi
o tai ko jis mamai neisaiskina padeties
Parašytas: 12 Spa 2007, 18:58
Forelle
Jis sakė ir apie košę su spirgais, ir apie kitus riebalus, bet ji nesiklauso. Juk ne pirmi metai. Aš ir pati jai sakiau. Ji visada daro pagal save, ne kartą yra prikiaulinus, kai paprašai, ji sako, taip taip, bus kaip jūs norit ir paskui - staigmena ji daro viską pagal save
Net per vestuves norėjau ją užmušt, kai pasirodė su didžiausiu rūtu vainikėliu, nors visą vasarą aiškinom, kad tokių bajerių nebūtų ir pažadėjo, jog nebus, čia mūsų vestuvės, ką norim, tą darom
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:03
Tutsi
telieka uzjausti tave del uosvienes
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:07
Forelle
Ačiū. Aš nuo jos kiek galima labiau atsiribojus, gal kiek ir šalta esu jos atžvilgiu, bet kitaip man neišeina. Svarbu, kad didelis atstumas skiria.
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:27
duziki
uzjauciu labai nes mano uosviene net doros kiausinienes nemuka iskepti o apie rimtesni maisto daryma as net nekalbu. daro bet jau skonis tai
o vyras pyksta jei pasakau tipo jei nepatinka pamokink ja
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:36
Tutsi
tai ko lauki-mokink
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:38
duziki
tai kad ja mokinau dar kai lietuvoj buvau tai ji klausos ziuri kai avinas i naujus vartus ir vistiek pagal sawe daro
Parašytas: 12 Spa 2007, 19:52
Tutsi
zodziu beviltiska
Parašytas: 12 Spa 2007, 20:08
Forelle
Man atrodo jeigu per tiek metų neišmoko, tai ir neišmoks. Ir jeigu mokinsi, tai dar ir įsižeist gali. Čia kaip maniškis pasakė savo mamai, kad mano obuolių pyragas skanesnis ir gal ji recepto norėtų, tai užsiputojo, kad jos neįvertinom. Daugiau baisu ką ir sakyti.
Parašytas: 12 Spa 2007, 21:41
duziki
tai va kad sunku su tom uosvenem
Parašytas: 13 Spa 2007, 10:36
Lilina
A mano anyta valgyt negamina aplamai. Nebent per didelės šventės. Gal ir gerai, nes jau mano mama mane apkrauna patiekalais, o iš jos pusės ramu. Nes kavinukę turi. Ir tas kavinės maistas atsibodės iki ausu.
Parašytas: 13 Spa 2007, 10:44
Ramunė
Na, o maš pasigirsiu savąja : kadangi mėsos nemėgėja, visuomet pagamina ką nors iš daržovių ar žuvies, jei tik žino, kad atvažiuosiu. Čia panaįiai,kaip Tutsi anyta : jai personaliai sūrį daro, taip man valgį irgi atskirai ruošia. Dar jai nuskilo, ka kita marti viską iš eilės ketra, jokių dietų, jokių keistumų
Parašytas: 13 Spa 2007, 17:05
Tutsi
tai cia mums pasiseke
Parašytas: 08 Sau 2008, 11:16
Bazile
Nesu isranki maistui, valgyciau su malonumu tuos saltibarscius ir ta kose su spirgais. Man visai atrodo skanu
Mano uosviene darydavo cepelinus su kepenimis, kotletus su kepenimis, nebuvau tokiu valgiusi niekur niekada ir po jos mirties daugiau tokiu valgyti ir neteko. Nepasakyciau kad skanu buvo, bet valgydavau kaip kazka naujo ir pikantisko
Parašytas: 08 Sau 2008, 11:32
simka
o mano mama nuostabiai moka viską troškinti ir sriubas virti .Atrodo, ir aš moku -bet vistiek kitaip gaunasi .Ar tai būtų rauginti kopūstai su grybais, ar vištos kulšelės.Na, tiesiog talentas "iš nieko" švelniai ir skaniai gamint.O štai su blynais ir maltinukais pas ją problemos nuo mano vaikystės laikų
Simka
Parašytas: 08 Sau 2008, 11:48
Forelle
Kaip sakoma: tie patys produktais, bet skirtingi virėjai ir jau skonis kitoks. Pas mane lygiai tas pats, ką mama gamina, atrodo lygiai tą patį darau, vistiek kitoks skonis būna.