Puslapis 2 iš 5
Parašytas: 05 Gru 2006, 08:59
Ramunė
Andron rašė:Svainiai savaitgalį žaidė kažkokį keistą žaidimą, tai valgė žalią kiaušinį su uogiene
O veidų išraišką teko matyti
Įdomu būtų
Parašytas: 05 Gru 2006, 15:09
daida
Ramunė rašė:Andron rašė:Svainiai savaitgalį žaidė kažkokį keistą žaidimą, tai valgė žalią kiaušinį su uogiene
O veidų išraišką teko matyti
Įdomu būtų
Žaidimas vadinosi Drąsa ar tiesa
Jei žmogus pasako drąsa tai duodama užduotis ką nors padaryti, jei tiesa, tai kažko klausiama į kurį reikia atsakyti tiesą
Anokia ten veido išraiška, brolis mėgsta žalius kiaušinius, tik su uogiene niekada nevalgė. Pirma įsidėjo uogienės , o po to kiaušinį ir vienu mauku viską prarijo
Parašytas: 05 Gru 2006, 15:40
bamboocha
vat ir ne vat ir ne
jis i kiausini isidejo sauksta slyvu uogienes ir gere...kazkaip baltymas gan greit išsiėrė, o stai su tryniu privargo
uztat buvo linksma...
o stai daida valge arbatzoles....gaila nemaciau
Parašytas: 09 Gru 2006, 12:30
zita
manau kad saldumynai irgi turi turėti savo ribas o ypač kai aš jų ne megėja
Parašytas: 27 Sau 2007, 12:30
Ramunė
silsta rašė:
Bulviniai blynai mums skaniausia su obuoliene...Skanumėlis, pabandykit
Nagi pabandžiau, pasirodo, skanu
Parašytas: 27 Sau 2007, 22:09
Lilina
Neturiu tiek drąsos
Parašytas: 06 Vas 2007, 11:38
Tutsi
jus kaip blondines,visai ne i tema...prasidejo nuo cepelinu,o baigesi kiausiniu su uogiene
O man cepelinus smagu gaminti...ne tiap liap ir viskas
Parašytas: 06 Vas 2007, 15:30
Lilina
O man cepelinus gamint neapsimoka. Juos daro mano tevai, vyro tevai, kavinėse užvalgom...sakyčiau kaip ir nėra reikalo juos gaminti
Tiesa pasakius kaip jie daromi žinau tik teoriškai
Parašytas: 06 Vas 2007, 17:07
janrri
O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
Parašytas: 06 Vas 2007, 17:49
Ramunė
janrri rašė:O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
Aš irgi mėgstu cepelinus gaminti.
Kai radau čia keptus ir išbandžiau - dar dažniau gaminu. Labai būtų įdomu sužinoti, kaip ten be tų bulvių virtų apsieiti? Nes jos ir užima didesnę laiko dalį.
Parašytas: 06 Vas 2007, 17:52
Tutsi
o jei nededi virtu bulviu,jie nebuna labai kieti
As tai visada dedu
Parašytas: 06 Vas 2007, 18:02
Ramunė
tutsi rašė:o jei nededi virtu bulviu,jie nebuna labai kieti
Tai ir man toks klausimas iškilo, juk virtas bulves ir naudojam, kad masė būtų minkštesnė.
Bet gal yra kitų būdų jai suminkštinti
Tam čia ir diskutuojam, kad pasisemt naujos patirties ir pasidalint savąja
Parašytas: 06 Vas 2007, 23:19
janrri
Tame ir visa problema, kad su tom virtom bulvėm vėjais leidžiam laiką
.
Viskas labai gerai gaunasi ir be jų. Visų pirma reikia prisiskusti daugiau bulvių nes nedėsit virtų, o antra sutarkuotas bulves reikia daug mažiau nusunkti nei paprastai. Cepelinų kietumas priklauso nuo nusunkimo. Tešla turi būti tokio minkštumo, kad galėtumėt formuoti cepeliną, ir jokiu būdu
negalima dėti papildomai jokio krakmolo, jo pilnai užtenka nuo bulvių. Nebijokit cepelinai virdami tikrai nepasileis, ir sugaišit mažiau laiko.
Parašytas: 07 Vas 2007, 08:37
Ramunė
Dėkui už patarimą
Savaitgalį reikės išbandyti, jei tinginys į svečius neužsusks
Parašytas: 07 Vas 2007, 09:46
janrri
Pas mane tas tinginys irgi dažnai užsuka. Atrodo tą padarysi, tą o gaunasi šnipštas.
Parašytas: 09 Vas 2007, 19:44
love_killer
Cepelinų negaminu, man tai atrodo didelis vargas
Ir apskritai jų nemėgstu, greičiausiai dėl darželio įtakos
Ten darydavo neskanius ir su labai mažai mėsos. Bet šiaip aš manau, kad tai yra visiškai nevertingas ir nesuderintas maistas, vietoj jų aš geriau balandelius pasigaminu
Parašytas: 13 Vas 2007, 11:56
Tutsi
nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu
Idomu kaip gausis
Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
Parašytas: 13 Vas 2007, 11:58
Lilina
love_killer rašė:...Bet šiaip aš manau, kad tai yra visiškai nevertingas ir nesuderintas maistas, vietoj jų aš geriau balandelius pasigaminu
Čia yra sunkioji artilerija mūsų skrandžiui, mankšta kaip sakant. Todėl tai ir nėra kasdienis maistas
Parašytas: 14 Vas 2007, 11:26
janrri
tutsi rašė:nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu
Idomu kaip gausis
Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
Labai įdomu kaip pavyko
Parašytas: 14 Vas 2007, 12:40
Tutsi
Pavyko super
,cepelinai buvo idialus ir isvaizda ir skoniu.Gyveni zmogus,mokiniesi,ir durnas numirsti
Dabar gaminsiu taip visada.Aciu uz patarima.
Parašytas: 14 Vas 2007, 15:35
janrri
tutsi rašė:Pavyko super
,cepelinai buvo idialus ir isvaizda ir skoniu.Gyveni zmogus,mokiniesi,ir durnas numirsti
Dabar gaminsiu taip visada.Aciu uz patarima.
Nėra už ką. Malonu kad galima pasidalinti patirtimi su kitais. Džiaugiuos kad pavyko.
Parašytas: 18 Vas 2007, 19:07
bamboocha
uch....aš tai išvys nemoku jų gamint
tai gerai,kad mama gamina
o ir šiaip...cepelinai nėra labai skanu
va štai koldūnai........
Parašytas: 19 Vas 2007, 09:49
Tutsi
koldunai irgi gerai,bet vat cepelinus gaminti reiketu ismokti.Kokia seimininke jei nemoki gaminti cepelinu
Parašytas: 19 Vas 2007, 11:58
Ramunė
Tikrai nesudėtinga. O keoti iš vis greitai ir skanu
Parašytas: 04 Lap 2007, 00:02
vasara
Ir manau,kad daugelis tų "eksperimentų"tikrai LIUX,tik aš nelabai mėgstu taip eksperimentuot su savo skrandžiu
Parašytas: 04 Lap 2007, 00:19
Tutsi
ne visi skrandziai atlaiko eksperimentus
Parašytas: 04 Lap 2007, 11:17
Lilina
Jeigu ne atlaiko skrandis, atlaikys šiukšliadežė arba šuo
. tik vat produktų gaila būna ....
Parašytas: 27 Lap 2007, 17:48
vasara
Bandau grąžinti prie temos
Pas mus cepelinai tikrai nėra nieko ypatinga ir labai laukiama
todėl ,kad gaminu juos gana dažnai pamainydama tai tarkuotų bulvių,tai virtų.
Parašytas: 27 Lap 2007, 19:19
Tutsi
o kaip gamini virtu bulviu
Parašytas: 28 Lap 2007, 19:06
vasara
Nuluptas bulves sumalu mėsmale ,įmušu pora kiaušinių,įberiu krakmoko.Normos nežinau ,bet maždaug penkioms vidutinėms bulvėms reikia dviejų šaukštų krakmolo.Viską gerai išminkau,turi beveik nelipti prie rankų.Įdarui dažniausiai malu "šlapkę"ir svogūną arba virtą mėsytę.Suformuoju cepelinus , apvolioju krakmole ir į puodą(Labai skanu jei į vandenį,kuriame virsi cepelinus įmesi "kubelį" arba vegetos)Aš tai verdu po kelis maždaug tiek kiek iš karto suvalgysim nes pastovėję vandenį man kažkokie ištižę pasidaro.O išverda jie per 10 min.Skanaus.