Puslapis 6 iš 7
Parašytas: 17 Kov 2008, 14:02
Tutsi
ir as noreciau kalmaru
Parašytas: 17 Kov 2008, 14:07
angeliuke
Aš irgi norėčiau...
Parašytas: 17 Kov 2008, 14:09
Jacinta
Uzkreciau!
Parašytas: 17 Kov 2008, 14:10
angeliuke
Aga
Parašytas: 17 Kov 2008, 14:10
Jacinta
Parašytas: 19 Kov 2008, 14:08
lanna
man tai patikdavo oliverio laida ziuret,gaila daba nebematom lietuvisku kanalu.as jo knyga angliska maciau bet sena,jis nuotraukose labai jau jaunas ten.
Parašytas: 19 Kov 2008, 14:56
Lilina
Na kad jis ir dabar ne senas
Parašytas: 19 Kov 2008, 16:33
lanna
ne nesenas,bet ten pacaniukas toks
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:27
ieva114
Mocarelos salotos su prieskoninėmis žolelėmis ir čili pipirais
Reikia:
pakelio mocarelos;
2-3 nemažų čili pipiriukų
raudonojo vyno acto;
citrinos,
alyvų aliejaus
baziliko, petražolės, krapų, gelsvės (galima dėti nebūtinai visas žoles, o kokias turime, bet bent jau man bazilikas būtinas :ax: )
česnako 2-4 skiltelės
pipirų, druskos
baltos itališkos duonos (Ciabbata)
Pipiriukus keliose vietose praduriame peiliu (būtinai), ir kepiname ant atviros ugnies (tinka ir elektrinė kaitlentė), kol apskrunda odelė. Nebijokite jei ir padegs.
Tuomet pipirus dedame į gilesnį indą ir uždengiame maistine plėvele. Palikome kokias 5 min, kad čili odelė atšoktų. Tuo tarpu nesmulkiai supjaustome mocarelą ir žoleles. Dedame mocarelą į didelę lėkštę, šalia pjaustytas žoles, viską apibarstome tarkuota citrinos žievele, pipirais, druska.
Nulupame odelę nuo čiliukų, perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome pailgomis juostelėmis, dedame į nedidelį dubenėlį. Užpilame kokias 3 šaukštais acto ir 6 šaukštais aliejaus, gerai išmaišome. Susidariusį padažą pilame ant mocarelos ir žolelių, o čili pipirus išdeliojame ant sūrio. Dar galima užspausti šiek tiek citrinos.
Duoną pjaustome - šiek tiek pakepiname tosterinėje, orkaitėje ar tiesiog ant keptuvės be riebalų. Riekeles įtriname su česnaku, dedame žolelių, tada sūrio su čili, užpilame padažiuko ir skanaus !!!
Aštrumas labai malonus - nei per daug, nei per mažai. Ragaukit
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:27
ieva114
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs – smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:27
ieva114
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Labai puiki dovanėlė einant į svečius arba svečiams pavaišinti :wub
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:28
ieva114
Lengviausios ir seksualiausios :wub: salotos pasaulyje (taip jos užvadintos Oliverio)
Reikės:
Figų (tiek kiek yra asmenų);
Vytinto kumpio, geriausiai tinka, berods, "Vilniaus mėsos" "Jubiliejinis" :mirksiukas: ;
mocarelos;
šviežio baziliko lapelių;
Užpilui:
druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro
6 šaukštų alyvų aliejaus;
3 šaukštų šviežių citrinos sulčių;
1 šaukšto medaus.
Figų viršų įpjauname kryžiuku, tuomet su keturiais pirštais jas paspaudžiame iš apačios, kad "išsiskleistų". Apvyniojame kiekvieną figą plonomis kumpio juostelėmis, dedame į salotų indą, pridedame pjaustytos mocarelos ir baziliko lapelių. Atskirame inde paruošiame užpilą ir juo apšlakstome salotas. Valgome su balta duona.
Skanaus :super
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:28
ieva114
VAISIAI TEŠLOJE - Jamie Oliver
Vaisiai:
2 abrikosai (supjaustyti gabalėliais)
1 kriaušė (supjaustyta gabalėliais)
1 indelis gervuogių
1 indelis mėlynių
1 indelis aviečių
1 kotelis rabarbaro
5 v.š. cukraus
Truputis balzaminio acto
Viršutinei daliai:
110 gr. sviesto
225 gr. miltų
70 gr. cukraus
druskos
130 mililitrų pasukų
cukraus pudros apibarstymui
Vinilinių ledų (prie šio deserto)
Orkaitę įkaitinti 190C.
Vaisius ir uogas sudėti į dubenį kartu su cukrumi bei actu. Viską pakaitinti ant mažos ugnies, kol vaisiai ir uogos pradės leisti sultis. Viską supilti į karščiui atsparų indą.
Viršutinė dalis: sviestą kapoti kartu su miltais, kol gausis trupiniai. Įdėti cukraus, druskos, gerai išmaišyti. Tada supilti pasukas. Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus ir mesti juos ant karštų vaisių, uogų mišinio. apibarstyti paviršių cukrumi. Kepti apie 30 min., pateikti su vaniliniais ledais. :4u:
Parašytas: 30 Kov 2008, 16:28
ieva114
Oliverio tiramisu
Biskvitui:
4 kiaušiniai
120g cukraus
50g lyd.sviesto
30g kakavos
85g miltų
Cukrų maišyt su kiaušiniais, pilt lydytą sviestą, bert su miltais sumaištyą kakavą. Kept ant popieriaus 10 min.
Įdarui:
300g maskarpone (arba blenderiu trintos varškės su nat.jogurtu-šitas variantas man asmeniškai skanesnis)
50g cukraus
Trynys????? Pati niekada nenaudoju žalio trynio, tai ir čia nedėjau
100ml desertinio vyno (vyno niekad nepyliau)
Viską sumaišyti.
Atvėsusį biskvitą apipilti puodeliu stiprios kavos ir puse puodelio likerio. Biskvitas neturi būti sausas!!!Ištepti sluoksniu balto tirpinto šokolado.Dėti pusę kremo, apiberti išlyginus cinamonu, tepti likusią dalį kremo.Apibarstyti kakava.Padaryti šokolado drožlių ir apiberti viršų.Apibarstyti kokoso drožlėmis.
Parašytas: 30 Kov 2008, 21:02
Lilina
Parašytas: 09 Bir 2008, 17:08
Lilina
Parašytas: 15 Lie 2008, 09:46
ieva114
Ausruze rašė:Viena mergina is kito forumo man ja atsiunte
Duokit savo emailus,as ir jums persiusiu
as irgi noreciau jei dar galima
ieva114@gmail.com
Parašytas: 15 Lie 2008, 13:35
Isia
jetau,savaitgali ziurejau sio virtuozo laida, ka jis ten isdarinejo
Parašytas: 15 Lie 2008, 14:50
pyp
as knygyne jo knyga siandien varciau...NORIU
Parašytas: 15 Lie 2008, 14:58
Tutsi
tai,kad nieko doro joje
Parašytas: 15 Lie 2008, 15:06
Forelle
Aš iš interneto jo receptų prisirankiojau, bet tik tų kuriuos gaminčiau ir mano skoniui, tai visai nemažai gavosi, o knygą pavarčius nieko ypatingo neradau
Parašytas: 15 Lie 2008, 15:17
pyp
ania? vistiek kolkas nepirksiu, tai gal atsoks noras
Parašytas: 15 Lie 2008, 15:21
Forelle
Tai čia jau rinkis pagal savo skonį. Iš tos knygos nedaug ką gaminčiau, o mano vyrui iš vis vos pora tik patiktų, tai neverta ir pirkt. O gal kas padovanos?
Parašytas: 15 Lie 2008, 17:17
Tutsi
kai nereikia pirkti,tai galima namu bibliotekoje tureti,bet man gaila butu pinigu tokiai knygai
Parašytas: 16 Lie 2008, 09:04
Lilina
O tai kuom ten tokie beverčiai receptai? Aš irgi kaip ir Pyp jos baisiai noriu.
Parašytas: 16 Lie 2008, 09:30
Forelle
Nebeverčiai, bet jeigu žinau, kad tokio dalyko negaminsiu ir nevalgysiu, tai kam pinigus leist? Jeigu kas padovanos, tada puiku, jeigu ne - pati nepirksiu
Parašytas: 16 Lie 2008, 10:50
Ramunė
Aš irgi pavarčiau, bet nutariau, kad ne verta pirkti, bent jau man
Parašytas: 16 Lie 2008, 12:41
Tutsi
as turiu,bet tikrai Š.....
Parašytas: 16 Lie 2008, 12:44
Ramunė
Re: Oliverio kulinarija
Parašytas: 11 Vas 2009, 16:31
Lilina
Aš jau dvi knygos Oliverio turiu. Nutariau kad daugiau nebepirksiu, bet knygynė pamačiau naują anglų kalba, kaip jis po Italiją bastėsi...nu kaip užsimaniau
Žiūriu, kad jau esu jo fanė