Kepimo ypatumai sergant
Parašytas: 08 Vas 2010, 22:43
Jua seniai žinojau, kad kai sergi ir skauda galvą, geriau reikia gulėt. Bet šiandien nusprendžiau šeimyną (o gal daugiau save) palepinti. Vieną kartą jau nepavykę, nes sudeginau, antrą kartą kepami ruginiai sausainiai. Tešlą paruošiau be jokių problemų, kad išvengt ilgo laikymo šaldytuve, paruošti sausainiai buvo sudėti į šaldiklį. Užmiršau, bet kai atsiminiau greit pašoviau į orkaitę. Aišku, jau be reikalo. Kilo atvira liepsna, pradėjo kilt dūmai. Taigi, likom be sausainių ir smirdinčia virtuve. Bet rankų nenuleidžiu, jau kas kas, o mielinės bandelės tikrai išeis ir tešlą duonkepė minkys, turėsiu daug laiko. Tik pieno radau nedaug, bet nusprendžiau, jog užteks bandelių ir iš pusės normos, rytoj isikepsim daugiau. Šiaip visada prasidėjus maišymui užmetu akį kaip atrodo tešla, šiandien pažiūrėjau tik po pirmo kildinimo, tešla atrodė keista ir kieta. Greit permečiau galvoje kame bėda ir dingtelėjo, kad kiaušinio taip ir neįdėjau. Įmušiau kiaušinį, suminkiau, tipo bus gerai. Išminkyta tešla tikrai atrodė neblogai. Liko uždėt įdarą, susukt ir į orkaitę. Pamiršus kad darau iš pusės normos, įdarą uždrėbiau kaip visada. Susukti sekėsi sunkiai, pjaustant įdaras tiesiog tiško per kraštus. Dar pamiršus atšildyt uogas, sudėjau šaldytas, kol kilo bandelės, jos tirpo, skyrėsi skystis. Vistiek nusprendžiau, kad dar kažkas gali pavykti. Iškepė beformės, bet vistiek skaniai kvepiančios bandelės. Dar šiltą griebiau, atkandau, iškart nusikeikiau ir tuo pat metu paspringau - bandelės buvo visai nesaldžios. Pasirodo dalindama cukrų pusiau, kai reikėjo įdėti, tą pusę dar padalinau pusiau. Vyras paragavęs pareiškė: - Visai kaip valgyklinės o ten tikrai becukres daro, tik ant viršaus užbarsto dėl vaizdo.
Taigi, skaudančia galva geriau į virtuvę neit, net ir įprastas patiekalas gali virsti katastrofa.
Prašom pasivaišinti paskutiniuoju šedevru
Taigi, skaudančia galva geriau į virtuvę neit, net ir įprastas patiekalas gali virsti katastrofa.
Prašom pasivaišinti paskutiniuoju šedevru