Puslapis 37

Parašytas: 28 Vas 2007, 11:28
silsta
Didelių įmantrybių gal ir nėra. Pirmiausia prisivalgom šviežiai keptų. Jei man atveža prigaudytų daugiau, jas iškepu, dar pamarinuoju. Išsiverdu tokį švelnų parūgštintą marinatą su l.lapeliais, pipiriukais, morkom. Atvėsinu, ir užpilu ant iškeptų stintų. Nu skanu, kai truputuką pasimarinuoja... Ypatingai skanios kitą dieną :hubba:

Parašytas: 28 Vas 2007, 12:35
AIRENE
Mano seses vyras-zvejys maniakas.Vakar nakti Kursiu mariose prizvejojo,tai reiks kept.Sviezuteles.Na aciu,pabandysiu ir pamarinuot.O koki uztaisyt ta marinata,ar negali konkreciai parasyt?

Parašytas: 28 Vas 2007, 13:51
Tutsi
ir as noriu stintu... :cry: :cry: :cry:

Parašytas: 28 Vas 2007, 13:58
AIRENE
Ieskok ,,vailoku" ir-i Kursiu marias ant ledo :D :D Ten ,sake,juoda ,kiek zmoniu.
Yra ,aisku ,kitas kelias-i turgu :D

Parašytas: 28 Vas 2007, 14:03
Tutsi
negaliu :oops:

Parašytas: 28 Vas 2007, 14:38
janrri
Pažiūrėkit AIRENE iš dantų stintas krapštosi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 28 Vas 2007, 14:57
AIRENE
Ech ,jus,nesupratot :D :D :D As cia pilva isvertus (visus gelbejimosi ratus),guliu ir minkau kompa :D Laukiu,kol kas gris namo,iskepstas stintas ir as dar storesiu storesiu...
Na,negi as nepagrazejau?Bite maja ilsisi :laugh:

Parašytas: 28 Vas 2007, 16:19
Ramunė
jooo :!: fainulka tu 038 Ir išsilaikyk gi taip gražiai :laugh:

Parašytas: 28 Vas 2007, 17:09
Lilina
pilvas grazhus ;)

Užsimaniau ir aš stintu :(

Parašytas: 28 Vas 2007, 20:42
Ramunė
Kuršių marios tolokai :? Vadinasi - turgun :roll:

Parašytas: 28 Vas 2007, 21:02
AIRENE
Sakoma ,kad kasmet reikia uzsiauginti bent kazkiek svorio,kitaip susiraukslesi! :D :D Na,priaugi keleta kg-ir rauksles issilygina! :laugh: Ju nematyt,vadinasi nera :!:

Parašytas: 28 Vas 2007, 21:05
Ramunė
Svorį auginti ilgai reikai. Aš žinau greitesnį jaunėjimo būdą : vakare 3 litrai alus, ir ryte - nei vienos raukšlytės veide :lol:

Parašytas: 28 Vas 2007, 21:05
AIRENE
Tarp kitko,Ramune,tu pakisai minti man pasigrazint(zinai) :D :D Voliojuos as lovoj ir sau galvoju-o kodel neparodyt,kokia as grazi :!:

Parašytas: 28 Vas 2007, 21:07
Ramunė
AIRENE rašė:Tarp kitko,Ramune,tu pakisai minti man pasigrazint(zinai) :D :D Voliojuos as lovoj ir sau galvoju-o kodel neparodyt,kokia as grazi :!:
By tik mačijo :wink: Dabar ne aš viena žinosiu, kokia tu fainulka :wink:

Parašytas: 28 Vas 2007, 21:16
AIRENE
Tas patarimas man su alum netinka.Jei vakare 3litrai-is karto susidek lagamina i ligonine :D geriausiu atveju-nakti apsikabinus klozeta myluociau :D
Juk uztenka man tu baranku,rauksliu irgi nera :evil:

Parašytas: 28 Vas 2007, 22:53
Lilina
Tęsiant temą apie raukšles: o kur tas stintas Kaune nusipirkt galima? Nu taip jų noriu :hubba:

Parašytas: 01 Kov 2007, 09:23
silsta
Mačiau IKI parduotuvėje (buvusiam Saulėteky). Kilogramas apie 10 Lt.

Parašytas: 22 Kov 2007, 20:42
Ramunė
Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.

Parašytas: 23 Kov 2007, 15:00
Lilina
Geras :shock:

Parašytas: 23 Kov 2007, 15:07
daida
Ramunė rašė:Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.
O jei reikia ir skanios mėsos ir sultinio :|

Parašytas: 23 Kov 2007, 15:13
Ramunė
daida rašė:
Ramunė rašė:Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.
O jei reikia ir skanios mėsos ir sultinio :|
Tada, manyčiau, reikai viduriuko : dėti mėsą į karštą vandenėlį :P

Parašytas: 06 Bal 2007, 22:49
zuikaite
Nezinau, gal pasikartosiu...

Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą

- Kavos ruošimo indas turi būti švarus. Kruopščiai išplaukite visus indų ploviklio likučius.
- Pasirinkite tinkamo smulkumo kavą savam kavos ruošimo būdui. Ruošdami kavą filtravimo aparatu, naudokite vidutiniško stambumo kavą, ruošdami kavą puodelyje – smulkiai maltą kavą; espresso kavai naudokite ypač smulkiai maltą kavą; o french press kavai – stambiai maltą kavą.
- Kavą plikykite šviežiu vandeniu. Vanduo sudaro 98% kavos puodelio, todėl jo kokybė turi įtakos skoniui.
- 150 ml puodeliui naudokite apie 6 g kavos. Tačiau tai priklauso nuo Jūsų skonio.
- Nenaudokite verdančio vandens. Plikymo temperatūra turi būti 92-96º C. Tik prie tokios temperatūros išsiskiria pirminiai ir antriniai junginiai, suteikiantys kavai gerą skonį. Be to, esant šiai temperatūrai kavos paviršiuje susidaro plonas kavos aliejų sluoksnis, suteikdamas jai skanią ir gražią išvaizdą. Kai kavai plikyti naudojamas vėsesnis vanduo, kava neprisitrauks, bus ruda ir neskani. Kai temperatūra yra aukštesnė nei rekomenduojama, išsilaisvina tretiniai junginiai ir kava gali būti labai karti.
- Tam, kad nesusilpnėtų kavos skonis ir kvapas, ją reikėtų suvartoti per dvi savaites nuo pakelio atidarymo.
Atidarę, jį vėl sandariai uždarykite, įdėkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.
- Norėdami mėgautis puikiu kavos skoniu ir aromatu, ją patiekite nedelsdami.
- Kad kava neatšaltų, supilkite ją į termosą. Nešildykite iš naujo kavos, nes tai pakenks jos skoniui.

Parašytas: 07 Bal 2007, 08:11
Ramunė
[quote="zuikaite"]Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą



Labiausiai patiko PIRMASIS :lol:

Parašytas: 07 Bal 2007, 13:45
Tutsi
kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:

Parašytas: 08 Bal 2007, 21:36
Lilina
tutsi rašė:kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:
Neišsilaiko? Aš apie menesį geriu pakeli :oops:

Parašytas: 08 Bal 2007, 21:46
Ramunė
Lilina rašė:
tutsi rašė:kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:
Neišsilaiko? Aš apie menesį geriu pakeli :oops:
Nesu kafemanė, bet su visais vyro ir mano , ir dar bendrais svečiais - 0,5 kg savaitei. :lol:

Parašytas: 09 Bal 2007, 13:44
Tutsi
pas mane irgi :wink:

Parašytas: 09 Bal 2007, 14:34
zita
man irgi

Parašytas: 09 Bal 2007, 15:15
Tutsi
tau irgi savaitei :wink: ?

Parašytas: 09 Bal 2007, 16:42
AIRENE
Taigi ,sventem dariau pyraga su zele,su plaktos grietineles su zelatina sluoksniu .Jau ne karta naudojau dansuker(Na ,gal ne taip rasos) braskiu skonio cukraus miltelius plakdama grietinele.Ir dabar galiu ir kitiems patarti,tikrai verta.Yra dar sokolado skonio.Bet nebandziau. :roll: