Virtuvinė patirtis

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Virtuvinė patirtis

Standartinė Lilina » 14 Rgs 2006, 12:59

Jeigu verdant sriuba persudete ja, galite dadeti bulviu, jos gerai sugeria druska.

Kepant koki nors mesos ar zuvies pyraga, arba pica, sutepant forma aliejum tepkit ne ranka ,o su cesnako skiltele arba per puse perpjauta svogunu galvute. Tada labai malonus kvapas pasklis nuo ruosiamo gaminio. :D

Taip pat galima pasielgti ir tarkim suplakant omleta, su sesnako skiltele uzmauta ant shakutes. Labai malonus prieskonis atsiranda.

Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi? :?:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Virtuvinė patirtis

Standartinė Andron » 14 Rgs 2006, 14:27

Lilina rašė: Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi? :?:
Kad surastum savo pradėtus gaminti pietus studentų bendrabūtyje, reikia juos saugoti :lol:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 17 Rgs 2006, 23:44

Jei norite paruošti skanią kavą, reikėtų naudoti filtruotą geriamąjį arba mineralinį vandenį :idea:
Paruošta kava po 20 min. praranda aromatines savybes, todėl nereikia jos ruošti iš anksto ir po to šildyti, nes kava bus karti ir praras aromatą :idea:

silsta

patarimai

Standartinė silsta » 22 Rgs 2006, 14:54

Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: patarimai

Standartinė daida » 22 Rgs 2006, 15:02

silsta rašė:Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.
Mano tėvai taip pat džiovina grybus ant grotelių, tik ne orkaitėje o pirtyje :roll:

silsta

patarimai

Standartinė silsta » 22 Rgs 2006, 15:06

Neisivaizduoju, kaip dziovinti pirtyje...

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 22 Rgs 2006, 15:09

Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna :luks:
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius :hypno:

silsta

patarimai

Standartinė silsta » 22 Rgs 2006, 15:15

Del dziovinimo pirty aisku. Reiks pabandyti paragaut vietoj traskuciu.. :valg:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 22 Rgs 2006, 15:18

Beje sesuo sakė, kad tie baravykai kuriu apatinė puse ne balta, o tamsesnė (nežinau kokios spalvos :oops: ) yra skanesni :merg: Bet man tai nelabai :?

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 22 Rgs 2006, 15:26

daida rašė:Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna :luks:
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius :hypno:

Grybų traškučiai :?: tik pagalvojus 078

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Rgs 2006, 15:39

Aga , labai skanu grybu traškučiai :P Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra. :)))

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 24 Rgs 2006, 21:21

Lilina rašė:Aga , labai skanu grybu traškučiai :P Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra. :)))
Paskui pats iš tos pirties išlipi visas kaip grybas :lol:
Sudžiūvęs, kvepiantis grybais ir be kirmelių :roll:

Vartotojo avataras
Akmena
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 03 Rgs 2006, 13:57

Ačiū

Standartinė Akmena » 25 Rgs 2006, 23:30

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie patarė kaip grybus džiovinti. Pasiklausinėjusi ir aš elektrinėje orkaitėje džiovinau (iš pradžių labai aukšta temperatūra, mat, man sakė, tada sultys neišbėga. O paskui - maža -50*C.) Tik nepalikau to degtuko - įjungiau programą su ventiliatoriumi. Išdžiūvo puikiai. Baravykai šiemet kaip gintaras - jokių kirmėlių, jokio gedimo, nesvarbu, ar grybas didelis, ūgtelėjęs, ar jaunutis. Didelius džiovinu ir jau seilė varva, kai pagalvoju apie Kūčių stalą...

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 25 Rgs 2006, 23:35

Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 03 Spa 2006, 14:04

Andron rašė:Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.
Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties :)

Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Spa 2006, 18:04

daida rašė:
Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties :)

Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?
Oi del mesos geras patarimas...o as galvoju ko ta mesa paskui tokia sausoka buna, nes prisudau nuo pat pradziu. :?

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 08 Spa 2006, 22:54

daida rašė:Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?
Mes ir šašlykus marinuojame be druskos, ir tik prieš pat kepimą pasūdome ir nniekad nesusimastydavau kodėl mama sūdo mėsą beveik iškepusią :oops:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Spa 2006, 15:31

Jautiena bus minkštesnė ir švelnesnio skonio jei prieš gaminant ką nors prieš tai porą valandų mėsa bus įtrinta garstyčiomis :idea:
Po to prieš ruošimą reikią gerai nuplauti ir gaminti ką tik širdis geidžia :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Spa 2006, 12:04

Tešla blynams bus puresnė ir skanesnė, jei vietoj paprasto vandens įpilsite mineralinio ir , atskyrusios baltymus nuo trynių, baltymus išplaksit. 038

Dar blynų tešlą reikėtų palaikyti apie 15 - 20 minučių, kad normaliai miltai " susiklijuotų" :cook2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lap 2006, 21:00

:help: Labai mėgstu kibinus. :hubba: Tik daryti ne :evil: . Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus :?:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 07 Lap 2006, 00:52

Ramunė rašė::help: Labai mėgstu kibinus. :hubba: Tik daryti ne :evil: . Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus :?:
Kame tas tėšlos gaminimas ilgai darosi nesuprantu :shock: Na norint sutaupyti laiko gali tešlą pasidaryti iš vakaro :idea:
Tikriausiai labai ypatingai kapotą tešlą darai, kad ilgai gaminasi tešla :?

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 07 Lap 2006, 10:22

Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Lap 2006, 15:44

silsta rašė:Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:
Ačiū už idėją :geles: Net į galvą nebuvo atėjus tokia mintis. :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lap 2006, 11:55

Kibinų gamyba

500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]

Įdarui:
naminis faršas - 500 gr
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis] - butinai, buvau padarius be jo, tai kibinai be skonio buvo
vandens stiklinė sultiniui

Gaminimas:
Sudedame margariną,
sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome. Įdedame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į
kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant,
pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais[jei mėgstate].
Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus". Kepame
200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.

P.S. Nors tikrieji kibinai turi būti ruošiami truputi kitaip, t.y. naudojamas ne faršas o aviena ir ji nėra malama o sukapojama

O kur čia kapojama tešla - nesupratau
:shock:
Paskutinį kartą redagavo Lilina 08 Lap 2006, 11:59, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lap 2006, 11:58

silsta rašė:Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:
Ten jau nebe kibinai gaunasi, o pyragėliai su mėsa, bet irgi skanu :P

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 08 Lap 2006, 15:31

O man skaniau, kai kapota tešla ir kapota mėsa :hubba:
Pagal šį recepta daugiau į pyragėlius panašu.
Beje ar jums pavyksta taip gražiai susukti, kaip būna parduotuvėje :?:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Lap 2006, 16:01

Aš kai virtinukus su varške darau, tai darau senoviškai, be jokių ten formelių, o užsukant kraštuką kaip kibino. Tai ir kibinus lygiai taip pat užsuku 041

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lap 2006, 19:57

Ir aš moku 041 Labai gražiai atrodo. :P

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 08 Lap 2006, 20:18

O man vis nepavyksta gražiai susuti :cry:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lap 2006, 20:26

Kai idesiu nuotraukas su kibinu gamyba kitoje temoje, butinai parodysiu kaip sususkti, labai paprasta

Skelbti atsakymą