Puslapis 5 iš 8
Parašytas: 01 Spa 2007, 18:32
Guci
silsta rašė:Tu mažiau juokis, o dažniau tą vargšą didelį sūrį pavartyk, kad neimtų pelyti. Vat tada pasijuoksim
Pelyt tai jis nesiruosia
ale dziut irgi ne
Parašytas: 01 Spa 2007, 18:57
Tutsi
tai tokioje stadijoje teks ji ir sušlamšti
Parašytas: 01 Spa 2007, 22:47
Guci
Tikriausiai
Parašytas: 02 Spa 2007, 11:33
silsta
Guci, tu nenusimink, jei su šaukštu nereikia kabinti, tai tikrai sudžius, o jei ima striokas, tai tu pradėk po truputį jį mažinti..
Parašytas: 02 Spa 2007, 11:36
Guci
Man dabar kilo "super mintis"
O ka, jeigu as ji padalinciau gabaliukais, sudeciau atskirai ir taip dziovinciau?
gautusi kas nors?
Su saukstu jo tikrai nereikia kabint, gerokai kietesnis yra
Parašytas: 02 Spa 2007, 11:58
Tutsi
as irgi taip pagalvojau,kad supjaustik tu ji gabaliukais ir jis tada tikrai greiciau isdzius
Parašytas: 02 Spa 2007, 12:31
Guci
Silsta, tu suriu ase, patark ka daryt
Parašytas: 02 Spa 2007, 13:00
Tutsi
jei as siemet nevyriau,tai nereiskia,kad nieko nenutuokiu
Parašytas: 02 Spa 2007, 13:04
Guci
nepyyyyyyyyyk
zinau gi, kad nutuoki
Parašytas: 02 Spa 2007, 13:29
silsta
Nežinau ką tau patart, gal tikrai supjaustyk gabalais, juk vistiek turi kaip nors davesti iki galo. Ir būtinai turi būti suvynioti į medžiagą, kad gautų oro. Dažnai pavartyk, ir .... kantrybės
O iš kokių obuolių virei
Geriausi gaunasi tik iš antaninių. Man du virimai gavosi sūriai tiesiog parodiniai, paviršius blizga, net vyras pagyrė. Iš kitokių nebandžiau virti
Parašytas: 02 Spa 2007, 13:40
Guci
As ne is antaniniu viriau
Nu nieko, sukaposiu ta suri smulkiau, apsisarvuosiu kantrybe ir lauksiu
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:15
silsta
Guci, kaip laikosi tavo didysis sūris
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:18
Tutsi
jau turbut is didelio,daug mazu pasidare
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:23
silsta
Žinai, nuo didelio ne taip patogu atsikąsti, ar ne...
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:25
Guci
Nepatikesit
Pasigailejau as jo
Paziurejau, kad jau gerokai padziuves ir kietesnis nei buvo. Ir pavirsius taip graziai blizga... Ir palikau vel visa sildytis
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:35
Tutsi
pasiseke suriui,pagyvens ilgiau
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:36
Guci
Matyt nujaute kas jo lauke
pasistenge padziut iki kol grisiu
Parašytas: 08 Spa 2007, 10:38
Tutsi
Parašytas: 24 Spa 2007, 11:21
Guci
Megstancioms kava...
Obuolių sūris su kava
6 kg rudeninių obuolių,
1 kg cukraus,
5 šaukštai maltos kavos
Supjaustytus skiltelėmis obuolius užberti cukrumi, sumaišyti ir laikyti uždengus kambario temperatūroje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti į emaliuotą puodą ir virti, kol liks maždaug pusė masės. Tuomet supilti didesnę dalį obuolių skiltelių, cinamoną ir virti pamaišant ant labai stiprios ugnies, o vėliau, obuoliams sukritus, virti maišant, kol perbraukus mentele - masė greitai nesusilieja. Suberti likusias obuolių skilteles ir dar virti 2-3 min. Karstą masę sukrėsti į sūrmaišius, išklotus kepimo popieriumi ar plėvele. Gerai paslėgti. Baigiant virti, suberti kavą ir pavirti dar 3-4 min.
Parašytas: 24 Spa 2007, 11:28
Tutsi
o man sitas suris nepatiko,kazkaip ta malta kava nemaloniai girgzda tarp dantu
Parašytas: 24 Spa 2007, 13:12
duziki
o negalima su tirpia kava?
Parašytas: 24 Spa 2007, 13:39
Guci
nezinau, as tai nebandziau
Parašytas: 24 Spa 2007, 13:40
duziki
tada gal tarp dantu netrasketu kaip tutsi sako
Parašytas: 24 Spa 2007, 16:12
Tutsi
pernai mano mama toki dare,tai man nelabai....
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:25
silsta
Guci, ar pati bandei tą sūrį su kava gaminti
Visokių sūrių dariau: su riešutais (labai skanu, ypatingai su lazdynų), su cinamonu, su nesuvirtom obuolių skiltelem (marmurinis), bet neįsivaizduoju kaip tą malta kava maišysis tame sūryje
Kas mėgsta kavos tirščius, tai taip, bus jai skanu. O man tai ne, nepatinka tirščiai, gal ir nebandysiu daryti. O jau ir antaninių obuolių negausiu iš niekur...
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:37
Tutsi
silsta,o tu nematei,kad guci parase,kad ji nebande
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:41
silsta
Ačiū, Tutsi, paakinai mane žlibę, matyt ne viską perskaičiau, gėda...
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:51
Guci
Tikrai nebandziau sito daryt
radau recepta, tai ir idejau - galvoju gal prisireiks kam
Mano anas suris irgi skaitosi marmurinis ir dar su cinamonu
Jau ana savaitgali norejau prapjaut, bet mama atkalbejo. Sako:"Tegul jis dar padziuna..." Pagaili vis jo
Siaip jau kietokas toks, tik nezinau kokio kietumo turi but
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:54
silsta
Jeigu gerai pjaunasi (pabandyk, kartą paragavęs - negali sustoti
), tai ir naudok. Mes jau nemažai jų sunaudojom, norisi paragaut skirtingų...
Parašytas: 25 Spa 2007, 08:54
Tutsi
silsta rašė:Ačiū, Tutsi, paakinai mane žlibę, matyt ne viską perskaičiau, gėda...
nieko tokio,pasitaiko