Puslapis 1 iš 2
Vynai ir patiekalai
Parašytas: 10 Rgs 2006, 23:26
Svečias
Gal žinote, kaip tinkamai pasirinkti vyną prie tam tikro patiekalo?
Parašytas: 10 Rgs 2006, 23:35
ade
Taip ir man būtų įdomu sužinoti, su kuo geriausiai gerti raudoną vyną?
Parašytas: 10 Rgs 2006, 23:39
daida
Kiek žinau prie tamsios miesos, tai yra jautienos, laukinių žvėrių ir paukščių, avienos bei raudonos žuvies pateikiami raudonieji vynai
Prie veršienos, baltos žuvies bei vištienos geriau tinka baltieji vynai
Tačiau dabar šių taisyklių ne visada laikomąsi
Parašytas: 11 Rgs 2006, 15:04
ade
mane šiaip domino sūrių asortimentas
Kokie sūriai tinka prie vynų?
Parašytas: 11 Rgs 2006, 15:22
daida
Prie sūrių su pelėsiais tinka saldus vynas, ypač portveinas. Valgant švelnius sūrius reikėtų vengti raudonųjų vynų
Valgant aštrius sūrius reikėtų rinktis sodrius stiprius vynus
Labai aštrūs sūriai gali užgošti bet kokį vyną
Parašytas: 12 Rgs 2006, 13:25
ade
Ačiū, būtent pelėsinis sūris ir domino
Parašytas: 25 Rgs 2006, 13:59
ade
Tiesa sakant valgau brie pelėsinį sūrį saldžiu raudonuojų vynu ir man buvo labai skanu
Parašytas: 04 Spa 2006, 15:27
daida
Dar man labai skanu vaisiai su vynu
Svarbu kuo daugiau vaisių
Parašytas: 10 Spa 2006, 13:38
Lilina
Labai skanu raudonas vynas su plešiamu sūriu. Būna toks parduodamas, nelabai sūrus, bet švelnaus skonio.
kad ir prie balto vyno gerai tinka
Parašytas: 10 Spa 2006, 15:12
Andron
Lilina rašė:Labai skanu raudonas vynas su plešiamu sūriu. Būna toks parduodamas, nelabai sūrus, bet švelnaus skonio.
kad ir prie balto vyno gerai tinka
Su alumi irgi neblogai
Tik rūkytas analogas kažkaip nepatiko.
Parašytas: 12 Spa 2006, 00:37
ade
Mes čia apie vyną
o ne apie alu.
Prie alaus viskas kas valgoma tinka
Parašytas: 12 Spa 2006, 14:58
daida
ade rašė:Mes čia apie vyną
o ne apie alu.
Prie alaus viskas kas valgoma tinka
Čia tai tiesa
Per mano vestuves draugės vyras alu su šakočiumi gėrė
Sakė, kad tai yra labai skanu
Parašytas: 12 Spa 2006, 16:09
Lilina
Jeigu jau tesiam tema apie alu, tai nesuprantu tokio dalyko. Kai gulėjau biskuti ligoninėje, tai babces kurios gulėjo kartu, gyrė kad kaip skanu alus su kiaušiniu arba su greitinėle. Dar sužinojau kad draugė viena taip vartoja alu. Nu grižus namo pabandžiau sumaišyt su greitinėle. Pasakysiu jums kad nesamone
alaus gadinimas ir tiek.
Parašytas: 12 Spa 2006, 16:33
Andron
Lilina rašė:Jeigu jau tesiam tema apie alu, tai nesuprantu tokio dalyko. Kai gulėjau biskuti ligoninėje, tai babces kurios gulėjo kartu, gyrė kad kaip skanu alus su kiaušiniu arba su greitinėle. Dar sužinojau kad draugė viena taip vartoja alu. Nu grižus namo pabandžiau sumaišyt su greitinėle. Pasakysiu jums kad nesamone
alaus gadinimas ir tiek.
Teko Lenkijoje ragauti alų su vyšnių syrupu.
Labai patiko
Parašytas: 12 Spa 2006, 23:03
ade
o aš alaus visai nemėgstu
geriau jau vynas arba nieko
Parašytas: 23 Sau 2007, 10:32
silsta
Na, aš turiu tokią draugę dzūkę, kuri labai mėgsta visokius juokelius, ir šiaip linksmų plaučių žmogutis. Va, ji man tokį receptuką atsiuntė:
DZŪKIŠKA TEKILA: 1 porc. reikia:
50 gr. "cikrinės” RUGINUKĖS,
lašelioko citrinos sulčių ir žiupsnelio druskos - “in duobutę” tarp didžiojojo ir rodomojo KAIRĖS rankos pirštų plaštakos išorinėje pusėje,
riekutės citrinos (užkandai).
EIGA: “in duobutę” tarp nurodytų pirštukų pakrapinam kelis lašukus citrinioko sulčių. PABARSTOM TĄ VIETUKĘ ŠVELNIAI druskutės žiupsneliu.
GILIAI ĮKVEPIAM.
ANT SMUGIO palaižom minėtais ingredientais paskanintą delnuko duobukę;
SULAIKYTO KVAPO STADIJOJE "ĮTRENKIAM " ruginukės dozę.
UŽKANDAM citriniuko griežinėliu. Giliai iškvepiam. Skanaus
p.s. Patiekalas naudotinas net tiems, kas genetiškai alergiški šiam spygliuočių miškų patalų “augintiniui” -ar tik ne sveikiausiam tarp visų "nuodų"…
p.p.s. -kas itin jautrūs ir t.t. - REKOMENDUOTINA -dėl viso pikto - laikyt netoli nosies ruginės duonikės riekutę :jei užims kvapą net po atliktų procedūrų -prašyč pauostyt duonukę, po to ana užkąsti.
TIKROS RUGINUKĖS ATPAŽINIMO TESTAI.
1 veiksmas. Butelioką su skysčiu mažumytį pakratom. Jeigu ano paviršiuje pasigamina oro burbuliukų vainikėlis - reiškia- naminukė. Bet dar tikrai neaišku, ar ruginė, ar runkelinė ir t.t. juolab - ar nepraskiesta ir be priemaišų.
2 veiksmas. Į šaukštelį įpilam minėto skysčio. Pamėginam uždegti degtuku. Jeigu užsidega -koncentracija tinkama -nepraskiesta. Kuo mažiau visokių nesveikų priemaišų - tuo liepsnelė melsvesnė. Aukščiausios prabos gaminys degs švarutuke melsva liepsnele. Jeigu liepsna daugiau rausva - patartina susilaikyt nuo vartojomo…
3 veiksmas. Tarp delnukų įkrapinam kelis menamos samanės lašukus. Delnukus patrinam viens į kitą. Išdžiovinam vėjyje. Pauostom. Jeigu skaniai kvepia rugine duonele, vadinasi-TIKRA RUGINUKĖ.
Jeigu kvepia burokais ar dar velnias žino kuom -PATARTINA IŠTRENKTI BET KUR - išskyrus savo gerklę/pilvą…
Parašytas: 23 Sau 2007, 12:51
Lilina
Gerai parašyta
Parašytas: 23 Sau 2007, 13:38
Andron
silsta rašė:
Jeigu kvepia burokais ar dar velnias žino kuom -PATARTINA IŠTRENKTI BET KUR - išskyrus savo gerklę/pilvą…
Tada pavaišink kaimyną
Parašytas: 23 Sau 2007, 15:25
silsta
O jei kaimynas jau žino šitą receptą
Parašytas: 26 Sau 2007, 21:47
zita
tada apsimest kad tu nežinai
Parašytas: 14 Kov 2007, 00:42
zuikaite
daida rašė:ade rašė:Mes čia apie vyną
o ne apie alu.
Prie alaus viskas kas valgoma tinka
Čia tai tiesa
Per mano vestuves draugės vyras alu su šakočiumi gėrė
Sakė, kad tai yra labai skanu
O as anksciau alu gerdavau uzsikasdama sokoladu. Dabar taip nedarau, nes alaus beveik nebegeriu
Parašytas: 14 Kov 2007, 01:39
daida
zuikaite rašė:daida rašė:Čia tai tiesa
Per mano vestuves draugės vyras alu su šakočiumi gėrė
Sakė, kad tai yra labai skanu
O as anksciau alu gerdavau uzsikasdama sokoladu. Dabar taip nedarau, nes alaus beveik nebegeriu
Man šokoladas skaniau be alaus, tik aš jam alergiška
Parašytas: 14 Kov 2007, 11:45
Tutsi
ir man po alaus visada norisi sokolado
Parašytas: 14 Kov 2007, 13:51
Ramunė
Parašytas: 14 Kov 2007, 15:21
Tutsi
Parašytas: 14 Kov 2007, 18:33
Lilina
Kibino užkandau iš Alkavos....alutis prie jo nepamaišytu
Parašytas: 14 Kov 2007, 18:46
Tutsi
noriu ir as kibino
,negrazu vienai valgyti ir draugu nepavaisinti
Parašytas: 14 Kov 2007, 19:31
Lilina
Nespėjau pasidalint, suvalgiau
labai greit sušlamsčiau
Parašytas: 14 Kov 2007, 20:24
zuikaite
Vadinasi, kibinas buvo labai skanus arba/ir buvai labai alkana
Parašytas: 15 Kov 2007, 10:22
Tutsi
arba labai mazutis,nebuvo kuo dalintis