Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?
Moderatorius: vitele
-
bamboocha
- Dalyvis
- Pranešimai: 103
- Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
- Pliusai: 0
- Miestas: S.Trakai
Standartinė
bamboocha » 04 Rgs 2006, 14:24
Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 05 Rgs 2006, 14:42
bamboocha rašė:Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas
Ir kad maistas būtų sukramtytas
Kad nereikėtų vargti
-
bamboocha
- Dalyvis
- Pranešimai: 103
- Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
- Pliusai: 0
- Miestas: S.Trakai
Standartinė
bamboocha » 05 Rgs 2006, 14:45
na kiekvienam pagal poreikius ir skoni.....
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 07 Rgs 2006, 00:14
bamboocha rašė:Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas
Geras požiūris
ir aš taip galvoju
-
Svečias
Standartinė
Svečias » 12 Rgs 2006, 11:08
O ka daryti tiems kurie ir yra tie kurie ruosia valgyt???
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 12 Rgs 2006, 13:30
Tiesiog gaminti kuo įdomesnius valgius, mėgautis procesu ir džiaugtis, kad yra kas suvalgo tavo šedevrus
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 12 Rgs 2006, 13:34
Aš tikrai nenorėjau sunervinti tų, kurie mėgsta kuistis virtuvėje
Tiesiog manau, kad yra daug įdomesnių vietų nei virtuvė
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 09 Spa 2006, 16:18
ade rašė:Aš tikrai nenorėjau sunervinti tų, kurie mėgsta kuistis virtuvėje
Tiesiog manau, kad yra daug įdomesnių vietų nei virtuvė
Nieko ir nesunervinai, aisku yra idomesniu vietu. Aplamai kiekvienas žmogus turi savo megstama užsiemima. Ir man PATINKA gamint valgyt, tai mano hobis.
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 12 Spa 2006, 00:42
Lilina rašė:Ir man PATINKA gamint valgyt, tai mano hobis.
O man patinka piešti bei domiuosi interjeru
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 12 Spa 2006, 10:21
ade rašė:O man patinka piešti bei domiuosi interjeru
Na va, o kažkam tai yra darbas
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 12 Spa 2006, 11:07
Lilina rašė:ade rašė:O man patinka piešti bei domiuosi interjeru
Na va, o kažkam tai yra darbas
Dirbate interjero dizaino srityje?
Turėtų būti be galo įdomu
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 12 Spa 2006, 23:04
Geras, tai turėtų būti visai nenuobodus ir nemonotoniškas darbas
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 13 Spa 2006, 06:06
nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 13 Spa 2006, 12:56
Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais
Gal turite savo puslapį internete?
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 03 Gru 2006, 13:07
Na tai gal aš porą patarimų parašysiu.
Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusei minutės pamerkite į šaltą vandenį.
Į kotletų faršą vietoj džiūvėsių ar bulkos, galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo ( 300 g faršo ).
Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdamos juos pabarstysite cukraus pudra.
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 03 Gru 2006, 18:28
Andron rašė:Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais
Gal turite savo puslapį internete?
Kad aš interjerus tik kelis esu dariusi. Pažystamiems. Šiaip esu architektė ir biški kitokia sfera stengiuos užsiimti nei interjerai
Bet pažįstu žmonės kurie juos projektuoja
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 03 Gru 2006, 23:32
Lilina rašė:Andron rašė:Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais
Gal turite savo puslapį internete?
Kad aš interjerus tik kelis esu dariusi. Pažystamiems. Šiaip esu architektė ir biški kitokia sfera stengiuos užsiimti nei interjerai
Bet pažįstu žmonės kurie juos projektuoja
Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo
Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje
Statybininaki kažkaip pasakojo, kad vienas klientas sumokėjo 1500 lt, o jam patarė nudažyti namą keliais žalios spalvos atspalviais...
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 04 Gru 2006, 01:04
Ramunė rašė:Na tai gal aš porą patarimų parašysiu.
Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusei minutės pamerkite į šaltą vandenį.
Į kotletų faršą vietoj džiūvėsių ar bulkos, galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo ( 300 g faršo ).
Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdamos juos pabarstysite cukraus pudra.
Kartais į faršą dedu manų kruopų vietoj džiūvėsių ar bulkos
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 04 Gru 2006, 10:22
Andron rašė:
Statybininaki kažkaip pasakojo, kad vienas klientas sumokėjo 1500 lt, o jam patarė nudažyti namą keliais žalios spalvos atspalviais...
O statybininkus, mažiau klausykit. Architektai su jais nuolat kariauja. Tai turbūt nemažai laiko užemė būtent tos žalios spalvos atspalvius parinkt ir greičiausiai dar namo apšiltinimas buvo padarytas, ne tik dažomas. Šiaip jeigu norit ką nors paklausti, mielai jums patarsiu. Rašykit man į
plili@list.ru O čia forumas apie maistą, ne apie architektūrą.
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 04 Gru 2006, 10:33
Andron rašė:
Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo
Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje
Dingo kažkur vienas mano pranešimas, tai pasikartosiu. Iš lietuvišku žurnalų "Centras" yra neblogas pavartymui. Iš užsienietišku galiu patarti rusišką "Salon". Jame gausu popso ir detalių, bet idėju pasirankioti galima. Dar retkarčiais pažiurėkit laidą "kvartirnyj vopros"
http://promo.ntv.ru/programs/family/kv/ Ten pateikiami sprendimai man patinka
-
Eli
- Dalyvis
- Pranešimai: 66
- Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
- Pliusai: 0
Standartinė
Eli » 04 Gru 2006, 12:27
Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 04 Gru 2006, 13:41
Lilina rašė:Andron rašė:
Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo
Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje
Dingo kažkur vienas mano pranešimas, tai pasikartosiu. Iš lietuvišku žurnalų "Centras" yra neblogas pavartymui. Iš užsienietišku galiu patarti rusišką "Salon". Jame gausu popso ir detalių, bet idėju pasirankioti galima. Dar retkarčiais pažiurėkit laidą "kvartirnyj vopros"
http://promo.ntv.ru/programs/family/kv/ Ten pateikiami sprendimai man patinka
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 04 Gru 2006, 13:42
Eli rašė:Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima
O paskui ir arbatos saldinti nereikia
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 04 Gru 2006, 13:59
Eli rašė:Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima
Ir dar į arbatą tą puselę ... skanu
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 04 Gru 2006, 19:22
Kepant kai kuriuos gaminius, būtina patikrinti kiaušinių šviežumą. Į stiklinę sūraus vandens( 3 gramai druskos 250 ml vandens ) įleiskite kiaušinį. Jei nusileis į dugną - jam mažiausiai 10 dienų, jei tik giliai panirs - 6 -8 dienos. Visai šviežias kiaušinis laikosi vandens paviršiuje.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 04 Gru 2006, 19:25
Į palktus kiaušinius, skirtus apvolioti kepsniams ar žuviai, įpilkite lašelį aliejaus. trupinėliai geriau prilips.
Kad druska nesudrėktų, į druskinę reikia įdėti keletą ryžių.
Jei atskirti nuo baltymo tryniai nebus tuoj pat naudojami, juos galima laikyti užpiltus vandeniu.
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 05 Gru 2006, 01:04
Dėl tryniu tai geras patarimas, nes jei kepu morengus ar dabar darau braškes, tai nuolat reikia galvą sukti, kur tuos trynius dėti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Gru 2006, 09:00
daida rašė:Dėl tryniu tai geras patarimas, nes jei kepu morengus ar dabar darau braškes, tai nuolat reikia galvą sukti, kur tuos trynius dėti
Aš labai mėgstu raugintus kopūstus. Tai ištrynių išsikepu kiaušinienę ir su kopūsčiukais
O su vandeniu gerai išsilaiko, bandžiau pati
-
Eli
- Dalyvis
- Pranešimai: 66
- Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
- Pliusai: 0
Standartinė
Eli » 05 Gru 2006, 11:30
Na, gal čia Jūs visi ir žinote, bet kai aš buvau nepatyrusi šeimininkė
, tai lietiniai blynai visada lipdavo prie keptuvės. Tada aš ją tepdavau aliejumi, prieš pildama kiekvieną blyną.
Dabar aš ruošdama tešlą pilu aliejaus šlakelį, ir problema išspręsta.
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 05 Gru 2006, 11:39
O pas man yra tą stebuklingą BERGHOFF keptuvė. Pardavėja man aiškino kad joje kepant blynus aliejaus beveik nereikia, užtenka LAŠO....špyga taukuota
Reikia to aliejaus kaip ir į visas keptuvės. Ne puse butelio aišku, bet tiek kiek reikia.