Geriausias patarimas

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
bamboocha
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 103
Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
Pliusai: 0
Miestas: S.Trakai

Geriausias patarimas

Standartinė bamboocha » 04 Rgs 2006, 14:24

Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas :twisted: :roll:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Geriausias patarymas

Standartinė Andron » 05 Rgs 2006, 14:42

bamboocha rašė:Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas :twisted: :roll:
Ir kad maistas būtų sukramtytas 078
Kad nereikėtų vargti :lol:

Vartotojo avataras
bamboocha
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 103
Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
Pliusai: 0
Miestas: S.Trakai

Standartinė bamboocha » 05 Rgs 2006, 14:45

na kiekvienam pagal poreikius ir skoni..... :twisted:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Re: Geriausias patarymas

Standartinė ade » 07 Rgs 2006, 00:14

bamboocha rašė:Kai maista jums ruosia kas nors kitas ir jums nieko nereik daryti...tiesiog ateit pavalgyti ir iseiti...aisku viska sutvarko maisto ruosejas :twisted: :roll:
Geras požiūris :!: ir aš taip galvoju :lol:

Svečias

Standartinė Svečias » 12 Rgs 2006, 11:08

O ka daryti tiems kurie ir yra tie kurie ruosia valgyt??? :evil:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 12 Rgs 2006, 13:30

Tiesiog gaminti kuo įdomesnius valgius, mėgautis procesu ir džiaugtis, kad yra kas suvalgo tavo šedevrus :lol:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 12 Rgs 2006, 13:34

Aš tikrai nenorėjau sunervinti tų, kurie mėgsta kuistis virtuvėje :oops: Tiesiog manau, kad yra daug įdomesnių vietų nei virtuvė :idea:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Spa 2006, 16:18

ade rašė:Aš tikrai nenorėjau sunervinti tų, kurie mėgsta kuistis virtuvėje :oops: Tiesiog manau, kad yra daug įdomesnių vietų nei virtuvė :idea:
Nieko ir nesunervinai, aisku yra idomesniu vietu. Aplamai kiekvienas žmogus turi savo megstama užsiemima. Ir man PATINKA gamint valgyt, tai mano hobis. 041

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 12 Spa 2006, 00:42

Lilina rašė:Ir man PATINKA gamint valgyt, tai mano hobis. 041
O man patinka piešti bei domiuosi interjeru :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Spa 2006, 10:21

ade rašė:O man patinka piešti bei domiuosi interjeru :roll:
Na va, o kažkam tai yra darbas :?

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 12 Spa 2006, 11:07

Lilina rašė:
ade rašė:O man patinka piešti bei domiuosi interjeru :roll:
Na va, o kažkam tai yra darbas :?
Dirbate interjero dizaino srityje?
Turėtų būti be galo įdomu :lol:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 12 Spa 2006, 23:04

Geras, tai turėtų būti visai nenuobodus ir nemonotoniškas darbas :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Spa 2006, 06:06

nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet :D

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 13 Spa 2006, 12:56

Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet :D
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais :roll:
Gal turite savo puslapį internete?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Gru 2006, 13:07

Na tai gal aš porą patarimų parašysiu. :roll:

8) Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusei minutės pamerkite į šaltą vandenį.

8) Į kotletų faršą vietoj džiūvėsių ar bulkos, galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo ( 300 g faršo ).

8) Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdamos juos pabarstysite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Gru 2006, 18:28

Andron rašė:
Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet :D
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais :roll:
Gal turite savo puslapį internete?
Kad aš interjerus tik kelis esu dariusi. Pažystamiems. Šiaip esu architektė ir biški kitokia sfera stengiuos užsiimti nei interjerai :oops: Bet pažįstu žmonės kurie juos projektuoja :)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 03 Gru 2006, 23:32

Lilina rašė:
Andron rašė:
Lilina rašė:nu ne tas pats kaip prie stakliu stovet :D
Dabar kaip tik domimės visokiais interjerais :roll:
Gal turite savo puslapį internete?
Kad aš interjerus tik kelis esu dariusi. Pažystamiems. Šiaip esu architektė ir biški kitokia sfera stengiuos užsiimti nei interjerai :oops: Bet pažįstu žmonės kurie juos projektuoja :)
Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo :idea:

Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje :roll:

Statybininaki kažkaip pasakojo, kad vienas klientas sumokėjo 1500 lt, o jam patarė nudažyti namą keliais žalios spalvos atspalviais...
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Gru 2006, 01:04

Ramunė rašė:Na tai gal aš porą patarimų parašysiu. :roll:

8) Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusei minutės pamerkite į šaltą vandenį.

8) Į kotletų faršą vietoj džiūvėsių ar bulkos, galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo ( 300 g faršo ).

8) Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdamos juos pabarstysite cukraus pudra.
Kartais į faršą dedu manų kruopų vietoj džiūvėsių ar bulkos :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Gru 2006, 10:22

Andron rašė: Statybininaki kažkaip pasakojo, kad vienas klientas sumokėjo 1500 lt, o jam patarė nudažyti namą keliais žalios spalvos atspalviais...
O statybininkus, mažiau klausykit. Architektai su jais nuolat kariauja. Tai turbūt nemažai laiko užemė būtent tos žalios spalvos atspalvius parinkt ir greičiausiai dar namo apšiltinimas buvo padarytas, ne tik dažomas. Šiaip jeigu norit ką nors paklausti, mielai jums patarsiu. Rašykit man į plili@list.ru O čia forumas apie maistą, ne apie architektūrą. ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Gru 2006, 10:33

Andron rašė: Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo :idea:

Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje :roll:
Dingo kažkur vienas mano pranešimas, tai pasikartosiu. Iš lietuvišku žurnalų "Centras" yra neblogas pavartymui. Iš užsienietišku galiu patarti rusišką "Salon". Jame gausu popso ir detalių, bet idėju pasirankioti galima. Dar retkarčiais pažiurėkit laidą "kvartirnyj vopros" http://promo.ntv.ru/programs/family/kv/ Ten pateikiami sprendimai man patinka :)

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 04 Gru 2006, 12:27

Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
031 Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima :hubba:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 04 Gru 2006, 13:41

Lilina rašė:
Andron rašė: Tiesą sakant, stengaimės pasisemti įvairių idėjų ir "pagimdyti" kąnors savo :idea:

Nenoriu nuvertinti interjero ir eksterjero dizainerių darbo. Bet jų įkainiai nevisiems įkandami, ir norima sutaupyti šioje vietoje :roll:
Dingo kažkur vienas mano pranešimas, tai pasikartosiu. Iš lietuvišku žurnalų "Centras" yra neblogas pavartymui. Iš užsienietišku galiu patarti rusišką "Salon". Jame gausu popso ir detalių, bet idėju pasirankioti galima. Dar retkarčiais pažiurėkit laidą "kvartirnyj vopros" http://promo.ntv.ru/programs/family/kv/ Ten pateikiami sprendimai man patinka :)
:aciu2:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 04 Gru 2006, 13:42

Eli rašė:Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
031 Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima :hubba:
O paskui ir arbatos saldinti nereikia :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Gru 2006, 13:59

Eli rašė:Na aš kol kas tik vieną patarimą turiu:
031 Kai perpjaunate citriną ir pusės nesunaudojate, tai tą puselę - į cukrų ir ant lėkštutės. Nei sudžius, nei supus, o ir palaižyti galima :hubba:
Ir dar į arbatą tą puselę ... skanu ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Gru 2006, 19:22

Kepant kai kuriuos gaminius, būtina patikrinti kiaušinių šviežumą. Į stiklinę sūraus vandens( 3 gramai druskos 250 ml vandens ) įleiskite kiaušinį. Jei nusileis į dugną - jam mažiausiai 10 dienų, jei tik giliai panirs - 6 -8 dienos. Visai šviežias kiaušinis laikosi vandens paviršiuje. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Gru 2006, 19:25

8) Į palktus kiaušinius, skirtus apvolioti kepsniams ar žuviai, įpilkite lašelį aliejaus. trupinėliai geriau prilips.

8) Kad druska nesudrėktų, į druskinę reikia įdėti keletą ryžių.

8) Jei atskirti nuo baltymo tryniai nebus tuoj pat naudojami, juos galima laikyti užpiltus vandeniu.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Gru 2006, 01:04

Dėl tryniu tai geras patarimas, nes jei kepu morengus ar dabar darau braškes, tai nuolat reikia galvą sukti, kur tuos trynius dėti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Gru 2006, 09:00

daida rašė:Dėl tryniu tai geras patarimas, nes jei kepu morengus ar dabar darau braškes, tai nuolat reikia galvą sukti, kur tuos trynius dėti :roll:

Aš labai mėgstu raugintus kopūstus. Tai ištrynių išsikepu kiaušinienę ir su kopūsčiukais :hubba: O su vandeniu gerai išsilaiko, bandžiau pati :P

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 05 Gru 2006, 11:30

Na, gal čia Jūs visi ir žinote, bet kai aš buvau nepatyrusi šeimininkė :oops: , tai lietiniai blynai visada lipdavo prie keptuvės. Tada aš ją tepdavau aliejumi, prieš pildama kiekvieną blyną.
Dabar aš ruošdama tešlą pilu aliejaus šlakelį, ir problema išspręsta. :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Gru 2006, 11:39

O pas man yra tą stebuklingą BERGHOFF keptuvė. Pardavėja man aiškino kad joje kepant blynus aliejaus beveik nereikia, užtenka LAŠO....špyga taukuota :!: Reikia to aliejaus kaip ir į visas keptuvės. Ne puse butelio aišku, bet tiek kiek reikia.

Skelbti atsakymą