Puslapis 1 iš 3
Prieskonių mišiniai
Parašytas: 31 Spa 2006, 13:11
Lilina
Kaip jums dabar esančiu prekyboje prieskonių mišiniu gausa? Visokie bulvių, makaronų, paukštienos, mėsos prieskoniai? Aš kuo toliau tuo labiau pradedu pirkti grynuosius prieskonius: pipirai, paprika, gvazdikai, kardamonas
Kažkaip man atrodo kad iš grynų prieskoniu skanesnis patiekalas išeina.
Parašytas: 31 Spa 2006, 15:58
daida
Rekomenduoju pirkti ir naudoti prieskonius atskirai, bet ne mišinuose
Taip pat pipirus susimalti patiems, o nepirkti maltu. Pamatysit pirkti pipirai atrodys kaip kokios šiukšlės ir pagal kvapą ir pagal skonį
Beje kažkurioje lenkiškoje kulinarinėje laidoje sakė, kad tikras ir geras kulinaras virtuvėje naudoja tik natūralius ir grynus prieskonius
Valgymo ypatumai
Parašytas: 31 Spa 2006, 16:18
silsta
Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Re: Valgymo ypatumai
Parašytas: 31 Spa 2006, 16:20
daida
silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Žinoma, kad geriausia pačių užauginti ir išdžiovinti prieskoniai
Šaunu, kad viską suspėjat
Valgymo ypatumai
Parašytas: 31 Spa 2006, 16:27
silsta
Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti
Re: Valgymo ypatumai
Parašytas: 31 Spa 2006, 17:08
daida
silsta rašė:Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti
Tai kad pas mus galima ir egzotiškų prieskonių prisiauginti, be to daug prieskonių auga natūraliai - pievose
Parašytas: 31 Spa 2006, 17:49
kaubojey
As dazniausiai naudoju pipirus juoduosius ir raudonuosius, cesnako prieskonius, kiaulienos, saslyko, vegeta tai man butinybe!
Re: Valgymo ypatumai
Parašytas: 31 Spa 2006, 18:48
Lilina
silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti
Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę
Ne, ne šiemet, kitamet
Re: Valgymo ypatumai
Parašytas: 01 Lap 2006, 23:54
daida
Parašytas: 04 Lap 2006, 23:10
Svečias
man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu
Parašytas: 05 Lap 2006, 19:39
Andron
Man tie prieskonių mišiniai irgi ne "prie dušės"
Pritariu nebent padažų pusfabrikačiams pakeliuose. Būnant praktikoje, naudodavau "pakelinį" spagečių padažą
Parašytas: 05 Lap 2006, 20:11
daida
Anonymous rašė:man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu
Paskaityk jų sudetį ir pabandyk tokių pat prieskonių nemaišius dėti į makaronus
Jie bus tikrai daug skanesni
Parašytas: 05 Lap 2006, 20:59
Ramunė
Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
Parašytas: 05 Lap 2006, 21:57
Andron
Ramunė rašė:Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
Čia kad kokiai nors meškai medžiotojas būtų skanesnis
Parašytas: 06 Lap 2006, 00:47
daida
Ramunė rašė:Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
O aš manau, kad šiuos prieskonius medžiotojai turi su savim visada nešioti
Na kaip yra kišeninis laikrodis tai gal taip ir prieskoniai
Parašytas: 06 Lap 2006, 16:42
ade
O aš prieskoniu nelabai mėgstu
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną
Parašytas: 06 Lap 2006, 17:15
Lilina
ade rašė:O aš prieskoniu nelabai mėgstu
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną
praktiškai pagrindinius prieskonius
nu dar druskos reiketų
Parašytas: 08 Lap 2006, 15:28
ade
Lilina rašė: praktiškai pagrindinius prieskonius
nu dar druskos reiketų
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis
Parašytas: 08 Lap 2006, 19:50
Lilina
ade rašė:
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis
Druska tai prieskonis. Yra gi patiekalu kur druskos nededama, salotos kokios nors, arba net kava. Obuolys gi irgi be druskos valgomas. Kiekvienas patiekalas turi savo skoni, o druska ji biški paivairina
Parašytas: 09 Lap 2006, 19:50
Ramunė
Kolegė rado žurnale "Moteris" lentelę "Prieskoniai ir prieskoninės daržovės - kas su kuo tinka". Atsišviečiau. Nufotografuoti ir įkelti nepavyks, bet jei bus įdomu, pabandysiu supaišyti.
Parašytas: 09 Lap 2006, 20:15
daida
Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią
Parašytas: 09 Lap 2006, 20:44
Ramunė
daida rašė:Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią
Čia kažkokia 1965 metų, sena, kaip pasaulis
Parašytas: 10 Lap 2006, 21:03
zita
aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga
Parašytas: 10 Lap 2006, 21:51
Ramunė
zita rašė:aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga
Kaip tai neauga
Užmiršti į žemę sukišti
Parašytas: 27 Lap 2006, 19:45
Ramunė
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Parašytas: 28 Lap 2006, 01:58
daida
Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Mums viskas kas susiję su maistu įdomu
Parašytas: 28 Lap 2006, 15:22
ade
Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą
Parašytas: 28 Lap 2006, 15:32
Andron
ade rašė:Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą
Yra tokia gydomoji arbatėlė
Bet gerklę tai griaužia kaip reikiant
Parašytas: 28 Lap 2006, 15:55
daida
Peršalimas greitai praeina
Parašytas: 13 Gru 2006, 17:03
Eli
Na aš tai visiems irgi siūlyčiau nenaudoti tokių prieskonių mišinių kaip vegeta
( čia tik kaip pavyzdys). Šiuose mišiniuose pridėta apie 50 procentų druskos, kadangi ji pigi, (turiu patikimą informacijos šaltinį) o visko kito tai po truputį, o kad druska ne taip akį rėžtų tai nudažo geltonai
O mes gi jau stengiamės naudoti kuo mažiau druskos. Taigi nusiperki atskirai įvairių prieskonių ir kuri savo skonių ir aromatų šedevrus